Dodaj do ulubionych

Cypr praktyczne informacje na własną rękę

28.02.12, 22:15
Właśnie kupiłam samolot do Larnaki i teraz mam dylemat bo siedzę i szukam informacji w necie na temat wyspy, gdzie jeść, spać i starsznie jest mało tematycznych stron. Lecę z 2 małych dzieci i chciałabym zarezerwować hotel z wyżywieniem, czy jest to możliwe? Lub pokój/apartament z aneksem kuchennym, tylko nie wiem jak jest tam z zakupami. Nie mam pojęcia gdzie i jaki wybrać hotel, lądujemy w Larnace, więc jak się dostanę do hotelu? Odnoszę wrażenie że Cypr raczej nie na własną rękę tylko wszyscy jadą z biurem podrózy. Może ja nie umiem szukać, proszę o pomoc, do sierpnia jeszcze troche czasu ale chciałabym sie do tego dobrze przygotować.
Obserwuj wątek
    • Gość: Andrzej Re: Cypr praktyczne informacje na własną rękę IP: *.204.53.0.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.02.12, 23:13
      Przeglądnij stronę Hotels4u.com wpisz np,Larnaka.osoby,wybierz wyżywienie itp. Z symulacji wychodzi za 1+2dzieci np.4 i 6 lat od 300e za same noclegi do 1000e z all na tydzień w sierpniu.
      Sam osobiście dwukrotnie rezerwowałem z tej strony i jest wiarygodna, jezeli znajdziesz coś dla siebie porównaj z cenami na Booking.pl
    • grekan Re: Cypr praktyczne informacje na własną rękę 29.02.12, 00:15
      Z powodzeniem znajdziesz i wykupisz on-line na str: MyHellas.com
      W sierpniu dla 1+2 studia lub apartamenty na np. 10 noclegow od 280 euro, 300-400 z BB, duzy wybor.
      lub ze str: Quick rooms.com np. Mariandy Hotel w Larnace/300m od plazy/ z HB tez za 10 nocy w sierpniu dla 1+2 , 518 euro. Wybierasz dowolna ilosc nocy, strony pewne.
      Ze sklepami nie ma problemu, mnostwo tavern , barow. Mysle, ze hotel z HB bedzie lepszy ze wzgledu na dzieci.Powodzenia w wyborze.
      • hellusia Re: Cypr praktyczne informacje na własną rękę 29.02.12, 07:29
        wielkie dzieki to już coś, mam jeszcze pytanie które nie daje mi spać, lecimy LOTem o dziwnych godzinach, a mianowicie przylot o 2.50 a odlot i 3,40,i stad moje pytania: Czy można ten czas do rana po locie i pół nocki przed przeczekać na lotnisku, wiem że niektóre lotniska są zamykane. Proszę o odpowiedz bo nie mam pojecia co zrobie z dziećmi (3i6 lat) gdyby trzeba było wyjść z lotniska o 3 w nocy "na ulicę".
        Druga kwestia to dostanie się do hotelu, myślałam o aucie ale nie na cały pobyt tylko na p 2 dni, czy wypożyczalnie są tak wcześnie czynne? Bardzo dręczy mnie ten temat. Czy ktoś ma jakieś inne rozwiązanie.
        Starszak ma chorobe lokomocyjną więc wchodzi w grę bliska podróż do hotelu.

Dziękuje
    • Gość: asia Re: Cypr praktyczne informacje na własną rękę IP: *.medicover.pl 29.02.12, 10:30
      Hej, my latamy na Cypr na własna reka od 5 lat.zmieniala sie tylko ilosc dzieci(aktualnie 4:) Jesli chodzi o nocny lot Lote-m to godziny sa masakryczne ale chociaz ten lot przewaznie nie ma opoznien, samolot jest czesto pusty i mozna sie rozlozyc z dziecmi.my co prawda wolimy lot dzienny z przsiadka ale tym tez latalam z 3 miesiecznym niemowlakiem sama.
      Co do wypozyczalni na lotnisku- spokojnie o tej godzinie odbierzesz samochod a poza tym sa taksowki i bez problemu dojedziesz gdzie trzeba.jesli ladujesz w Larnace do dojazd do hotelu zajmie troche czasu no chyba ze chcecie mieszkac akurat w tym miescie(nie polecam).Kierujcie sie raczej w okoloca Protaras, Aya Napy -super plaze dla dzieci i mnie wije niz w okolicach Paphos, Limassol.
      Co do wynajecia apartamentow i wyzywienia- jesli chodzi o to pierwsze to w necie jest duzo stron z domami, aprtamentami na wynajem. My korzystamy ze strony www.rentcyprusvillas.com
      wszedzie sa supermarkety, w kazdej knajpce dostaniesz super jedzenie, zwlaszcze swieze ryby i owoce morza.
      Cypr jest super przyjazny dla dzieci.Wlasciwie to nasz drugi "dom";)
      Jak masz jeszcze jakies pytania to pisz..
      aha
      • grekan Re: Cypr praktyczne informacje na własną rękę 29.02.12, 12:58
        Z lotniska do hotelu w Larnace ok. 15 minut jazy taxi, koszt ok. 10 euro. Mozesz sprawdzic w google: airport Larnaca transfer
    • Gość: gość Re: Cypr praktyczne informacje na własną rękę IP: 80.87.38.* 29.02.12, 13:29
      Najtańsze opcje znajdziesz na "outlet hotels" - hotele i
      "holidaylettings" - apartamenty i ville.
      Sprawdzałam niejednokrotnie i jest najtaniej.
      • hellusia Re: Cypr praktyczne informacje na własną rękę 29.02.12, 14:44
        Dziekuje

a co z lotniskiem?
        zależy mi jednak na hotelu z wyżywieniem może niekoniecznie AL, bo wiem z doświadczenia że jedzenie na "mieście" wyjdzie jednakowo cenowo w porównaniu z hotelem, a nie znam się na tamtej kuchni więc nie chcę ryzykować na 1 raz.
        Czy możesz mi polecić hotel fajny dla dzieci, z dobrym jedzeniem z 3 gwiazdkami?
        I inne pytanie:
        2 dni chcemy poświęcic zeby coś zobaczyć, co polecacie, biorąc pod uwagę dzieci i to że jeden nie zabardzo dobrze znosi jazdę i ile czasu to zajmie
        • e-dom Re: Cypr praktyczne informacje na własną rękę 02.03.12, 00:55
          Jeśli na własną rękę to co powiesz na wynajem np. takiego apartamentu - bit.ly/xiYUOo? Jest kuchnia zatem problem z gotowaniem raczej znika, cenowo też atrakcyjnie bo zaledwie 195 euro/tydzień. W razie czego jest też basen więc jeśli dzieci będą potrzebowały spędzić trochę czasu nad wodą to będziecie mieli je na oku :) ( zawsze łatwiej niż na tłocznej plaży). Pozdrawiamy!
    • Gość: Ola Re: Cypr praktyczne informacje na własną rękę IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 01.03.12, 07:51
      Ja lecę w sierpniu ryaianerem do Paphos, hotel 13 dni z all kupiony przez niemiecką stronę za 458 eu od osoby :)
      • hellusia Ola 01.03.12, 08:24
        to podaj tą stronę
        na stronie hotels4u.com jest niewiele hoteli w moim terminie oferujących spanie i wyżywienie, pozostałe strony sprawdzałam i albo nic nie ma albo jest bardzo drogo, wynajem domu jest niejednokrotnie droższy niż hotel z wyżywieniem HB, czasem nawet AL dla naszej 4.
        • Gość: chico Re: Ola IP: *.dynamic.chello.pl 01.03.12, 09:04
          No niestety troszku ten Cypr drogi - ja byłem z styczniu - czyli kompletnie poza sezonem - i za tydzień za hotel tylko ze śniadaniem płaciłem niecałe 400 euro. Ogólnie wszędzie drogo. Spróbuj przez niemiecką stronę www.jt.de/ może coś znajdziesz ciekawego...
          • hellusia Re: Ola 01.03.12, 14:57
            wiem że drogo, upolowałam dośc tani tani lot i resztę mogę poszaleć oczywiście nie 1000Euro za 6 dni za hotel i wyzywienie
            • hellusia Re: Ola 01.03.12, 16:23
              na stronie www.jt.de nie ma Cypru
              • Gość: chico Re: Ola IP: *.dynamic.chello.pl 01.03.12, 16:40
                Jest - po niemiecku "Zypern":)
                • hellusia Re: Ola 01.03.12, 20:05
                  no kurde nie ma, tzn nie znajduje mi nic w terminie 14-20 sierpnia
                  • grekan Re: Ola 02.03.12, 01:31
                    W tym terminie 14-20.08.12 ze str: QuickRooms.com hotele dla 1+2 z HB w Larnace:
                    Mariandy- 315 euro
                    San Remo- 352
                    Cactus- 355
                    Larco apart. 455
                    Flamingo- 413
                    Crown Resort Henipa- 442 euri i inne drozsze.
                    Z wersja All ponad 500 euro
                    • Gość: grek cypryjski Uroda Polek:) IP: *.phil.east.verizon.net 02.03.12, 02:18

Hellusiu, ty jestes blondynka, prawda?
                  • Gość: Ola Re: Ola IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 02.03.12, 07:52
                    Najpierw szuka się chyba hotelu a potem decyduje na kupno lotu.
                    Tu link do stronki, ale ceny już wyższe: buchung.air.de/booking/tourinaut/erde/index.php?KID=990001&termin=1343944800&te_g=1&ruecktermin=1346364000&rute_g=1&verpflegung=4&zimmer=-1&sportmoeglichkeiten=-1&zielgebiets_kenner=-1&uthema=0&dauer=6_14&personen=25;25;;;;;&anzahl_treffer_seite=500&engine=erde&formular=4&&zielgebiets_kenner=390&detail=hotel&showresult=1
                    • hellusia Re: Ola 02.03.12, 18:32
                      Nie zgodzę się z Tobą, samolot już kupiłam bo kosztował połowę mniej niż w innym terminie, też woloałabym więcej dni ale 2 dni dłużej droższy bilet był o 1500zł
                      • hellusia Re: Ola 02.03.12, 18:46
                        ok strony mam tylko jaki rejon wybrać? chcę spokojna miejscowość ale bez przesady
                        • Gość: ogrodnik Uwaga blondynka! IP: *.124.175.66.available.above.net 02.03.12, 19:39

Wybierz rejon zachodni. Jest spokojny ale bez przesady.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka