Dodaj do ulubionych

Plaże, Kreta - Chania i okolice, jakie? Jeżowce?

29.06.12, 23:02
Witam,
mam pytanie dotyczące jeżowców. Czy warto zaopatrzyć się w buty do pływania w morzu, czy to raczej zbędne? czy są jeżowce lub inne stwory morskie?

Dzięki!
Obserwuj wątek
    • Gość: melissa Re: Plaże, Kreta - Chania i okolice, jakie? Jeżow IP: *.adsl.alicedsl.de 30.06.12, 00:19
      Chrissi Akti (Golden Beach) - okolice Chanii, tam nie ma jezowcaow, ale zakupilam buciki gumowe profilaktycznie, gydysmy pojechali gdzies indziej - a napewno tak bedzie.
      Elafonissi und Balos tez nie. Matala nie wiem.
      Raczej uwazaj na jakies male zatoczki, gdzie nie ma przejrzystej wody, sa rozne glebokosci i urwiska. Tzw. dzikie plaze, buciki sa, wiec sie nie boimy. Koszt niewielki, ale korzysc....
      A rany po jezowcach kiepsko sie goja....
      • mei3 Re: Plaże, Kreta - Chania i okolice, jakie? Jeżow 30.06.12, 00:31
        jezowcow, to bym sie nie obawiala. Raczej komarow, bo te ostatnie to moga byc.
        Gryza jak wsciekle. Ja juz zapakowalam to i owo.
        • gona31 Re: Plaże, Kreta - Chania i okolice, jakie? Jeżow 30.06.12, 09:16
          Witajcie,tydzień temu o tej porze byłam na Krecie.
          Komarów brak,jeżowców nie spotkałam na plaży w Chanii,Platanias,Balos i na Falasarnie.Ta ostatnia zauroczyła mnie bardziej niż Balos....
          Weźcie dobre filtry do opalania,kapelusze i okulary !
          Udanego pobytu!
          • Gość: gość Re: Plaże, Kreta - Chania i okolice, jakie? Jeżow IP: *.radom.vectranet.pl 30.06.12, 14:26
            Raj:)))
            www.cretanbeaches.com/Beaches/Chania/seitan-limania-beach/
    • wojtek33 Re: Plaże, Kreta - Chania i okolice, jakie? Jeżow 01.07.12, 11:05
      Jeżowce są na skałkach, nie na plażach, nawet kamienistych, ale buty można wziąść na taką kamykową plażę, tylko nie te najtańsze, bo źle się w nich pływa. Z tych okolic najlepiej wspominam plaże w Stavros.
    • maltez Balos- jeżowce 01.07.12, 18:23
      W zatoce Balos na 100% są jeżowce przyklejone do skał. Mam na zdjęciach, a pan, który miał sprzęt do snurkowania przestrzegał, ze przy skałach są całe kolonie. Przy brzegu widziałam 2 sztuki:)

Ale z drugiej strony zatoka Balos to duzo skalistych plycizn i ze wzgledu na skały warto miec obuwie, ale jeżowców aż tak bardzo nie ma się co obawiac. Bo płycizny sa przejrzyste, jasne i wszystko wida.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka