kritikos1 02.07.04, 13:51 Witam mam pytanie do wszystkich. Napisalem o Samari. Czy terazma Byc Knossos czy Santorini czy inne miejsce na Krecie. Prosze o glosy na forum a w przyszlym tygodniu Cos Nowego POzdrawiam Kritikos Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ariadni Re: KRETA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.04, 15:03 Witaj! Mam pytanie czy w biurze w którym pracujesz sa nastepujące wycieczki: Rethymno-Preveli-Fodele Złota Wyspa /Chrisi/ Gavdos Jeżeli tak to prosze o podanie cen. pozdrawiam Ariadni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: KRETA IP: *.acn.pl 04.07.04, 20:40 bardzo zainteresowana jestem Santorini!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
amarzenka Santorini 04.07.04, 22:24 Byłabym wdzięczna za informacje o Santorini. Pozdrawaim :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ariadni Re: KRETA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.04, 17:30 Kończy sie tydzień a odpowiedzi nie ma na żadne pytania jak równiez na maile które wysłałam.Co ty na to? Po co sie pytasz jak nie odpowiadasz? Ariadni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adaś Re: KRETA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 21:04 Kritikos żyjesz? Czy tylko bajki opowiadasz o tych wspaniałaych imprezach? Ja tez pytałem Cie o różne wycieczki i przez miesiąc nie ma zadnej odpowiedzi. Adaś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ariadni Re: KRETA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.04, 21:52 Witam Czy dostanę kiedyś odpowiedź na temat tych wycieczek o które pytałam pytałam 04/07 ? pozdrawiam Ariadni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lechu Re: KRETA IP: 193.59.91.* 22.07.04, 22:33 Cześć, Byłem dwa tygodnie temu na Santorini. Wyspa jest urocza i na pewno warto na nią pojechać. Jest droga (znacznie droższa niż Kreta, więc warto się przygotować na spore wydatki, jeżeli zamierzacie tam nocować. Wycieczka jednodniowa to (w moim przypadku) pobudka o 5.30 rano, wyjazd z miejscowości Rethymno do portu i wyplynięcie promem na Santorini o 7.30 (prom około 58 - 60 Euro/osoba). Czas podróży to ok. 4,5 godz. (około 110 km). Po przypłynięciu autokary zabrały nas na wycieczkę objazdową po wyspie. Powrót o 16.30 na prom (w innej części wyspy) i podróż powrotna. Na pewno warto pojechać w sposób zorganizowany. Ułatwia to wiele spraw. Pozdrowienia, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bah7 Re: KRETA i Santorini... IP: *.portgdansk.pl 23.07.04, 08:16 Cześć! > Byłem dwa tygodnie temu na Santorini. Ja też... > Wyspa jest urocza i na pewno warto na nią pojechać. Oczywiście... > Wycieczka jednodniowa to (w moim przypadku)... wyjazd z miejscowości Rethymno do portu i wyplynięcie promem na Santorini o 7.30 (prom około 58 - 60 Euro/osoba). W moim: wypłynięcie wodolotem z Iraklio (trochę dalej niż do Rethymno) o 9:15 (powrotny za niespełna 55 EUR)... > Czas podróży to ok. 4,5 godz. (około 110 km). U mnie: 1h 45'... > Po przypłynięciu autokary zabrały nas na wycieczkę objazdową po wyspie. Po przypłynięciu, już w porcie Athinios - wypożyczyłem autko... > Powrót o 16.30 na prom (w innej części wyspy) Po objeździe większości wyspy, powrót na wodolot na 17:30 (przeważnie jeszcze opóźniony, to greckie: "powoli-powoli")... > i podróż powrotna. > Na pewno warto pojechać w sposób zorganizowany. Ułatwia to wiele spraw. W/g mnie - nie warto. Choć ma się ułatwienie (nie trzeba iść samemu do jakiegoś biura podróży kupować biletu na prom), można później wstać, jest się znacznie dłużej na Santorini i to tam, gdzie samemu chce się najbardziej być... No tak, ale trzeba przedtem wiedzieć, gdzie warto... Ale od tego jest np. to Forum lub... osobisty Pilot autka... Więc niech każdy wybierze sam... ;-))) Pozdrawiam bah7 Odpowiedz Link Zgłoś
toja.ts PRZYKŁADOWE CENY WYCZIECZEK NA KRECIE 22.07.04, 22:52 ceny przepisuje z katalogu jakiejś firmy - nie jest istotne jakiej, są to ceny jakich możecie się spodziewać będąc na Krecie (tu dokładnie ceny z Rethymnonu) 1. Samaria long 27 euro + 5 euro wejście + 4.60 euro prom 2. Samaria short 24 euro + 2 x 4.60 euro prom (nie polecam tej wersji jak już iśc to na całość) 3. Imbros 21 euro + 2 euro wejście 4. Knossos 27 euro + 10 euro wejściówki 5. Phaestos + Gortys+ Matala+ Spili = 27 euro + 10 euro bilety 6. Chania - 22 euro 7. Spinalonga+ Elouda = 25 euro + 6 euro bilet 9. Elafonisii - 25 euro 10. Preveli - 19 euro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ariadni Re: PRZYKŁADOWE CENY WYCZIECZEK NA KRECIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.04, 18:46 Dzieki za odpowiedż.Mam rozumieć że na Chrisi i Gavdos nie ma u was wycieczek? pozdrawiam Ariadni Odpowiedz Link Zgłoś
kastor7 Re: PRZYKŁADOWE CENY WYCZIECZEK NA KRECIE 26.07.04, 18:53 Chrissi i Gavdos na szczęście nie sa skomercjalizowane i nie pływają tam raczej organizowane wycieczki. Radzę dojechac do Paleochory i z tamtąd stateczkiem na Gavdos, a na Chrissi z Ierapetry. Piękne wyspy. Na Chrissi byłem parę lat temu, w tym roku tylko na Gavdos. Odpowiedz Link Zgłoś
k.r.e.c.i.k Re: PRZYKŁADOWE CENY WYCZIECZEK NA KRECIE 26.07.04, 19:00 Napisz coś więcej o Gavdos (np czy bardzo buja na stateczku? ;-), czy tam jest gdzie spać i co jeść itp). Od dawna mnie kręci ta wyspa. I czy są po drodze delfiny? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: KRETA IP: 207.168.250.* 27.07.04, 02:35 zdecydowanie Santorinii. Knossos to sterta kamieni i turystow depczacych po sobie u skwarze ... odradzam. Odpowiedz Link Zgłoś