Gość: K. IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 12.07.04, 23:35 Czy ktoś był???Pilnie potrzebuję informacji na temat tego hotelu!!!!! Thx K Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Aga Re: Hotel Macaris,Rethymnon IP: *.alstom.pl / *.ipartners.pl 13.07.04, 16:02 Byliśmy w tym hotelu z mężem w ubiegłum roku ze ScanHoliday - 2 tyg. Hotel bardzo ładny, jedzenie dobre i dosyć dużo, my byliśmy w głównym budynku (bo jest jeszcze budynek gdzie jest kawiarnia, ale nie wiem czy tam też wynajmują pokoje). Wszystkie pokoje mają widok na morze, my mieliśmy pokój na przed ostatnim piętrze - super widok na morze. Hotel zasługuje jak najbardziej na 3*, jest dokładnie tak jak w katalogu ScanHoliday, nic nie oszukali. Do centrum miasta - tzn. do Twierdzy i do portu idzie się ok. 20 min.spacerkiem, nam bardzo sie tam podobało, bez super luksusu, ale czysto i było rzeczywiście wsystko co miało być klimatyzacja, lodówka, talewizor itp.(polecam brać pokój z lodówką nawet dopłacić). Starnie chcialabym pojechac tam jeszcze raz, hotel polecam. Jeżeli potrzebujecie jeszcze jakiś informacji - piszcie postaram się odpisać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: Hotel Macaris,Rethymnon IP: 213.25.149.* 14.07.04, 09:30 czy przed hotelem jest piaszczysta plaża? Jola Odpowiedz Link Zgłoś
neronka Re: Hotel Macaris,Rethymnon 14.07.04, 10:34 Z tego co ja wiem to przed hotelem prawie nie ma plaży. Jest bardzo wąziutka, ale do szerokiej plaży jest ok. 200 m. Poza tym podobno hotel jest bardzo fajny. Odpowiedz Link Zgłoś
czarodziejka1 Re: Hotel Macaris,Rethymnon 14.07.04, 10:48 Będą w tym roku na Krecie, widzialam ten hotel. Hotel wybudowany jest na zboczu wzniesionym nad głowną ulicą prowadzącą do miasta Rethymnon. Ma dość okazałe wejście z takim półokrągłym zajazdem. I aby dostać się na plażę, należy przejść 200 m do plaży przez tę ulicę. Ale hotel jest OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Hotel Macaris,Rethymnon IP: *.alstom.pl / *.ipartners.pl 14.07.04, 11:55 Plaża przy hotelu to mała zatoka kąpielowa, z hotelu trzeba do niej przejść tylko przez ulicę. Ta plaża rzeczywiście jest mała, ale piaszczysta, z falochronem przed którym jest płytka woda np. do kąpieli dla dzieci. Przy plaży są fajne skały i ładne widoki, dno w wodzie miejscami piaszczyste, miejscami kamieniste. Niestety plaża ta nie należy do hotelu, więc jak byliśmy tam w ubiegłym roku były leżaki ale płatne i w nienajlepszym stanie, nie jest też sprzątane tak jak na głównej plaży w Rethymnonie, więc nie można powierdzieć że było bardzo czysto. Nam jednak ta zatoka bardzo odpowiadała, jest bardzo blisko, ładny widok i nie ma tłoku. Hotel jak już pisałam był bardzo fajny, chętnie pojechałabym tam jeszcze raz. Odpowiedz Link Zgłoś