Dodaj do ulubionych

plaża przy Louis Creta Princess - Kreta

13.01.13, 12:23
Bardzo proszę o informacje od osób, które były w hotelu Louis Creta Princess na Krecie - czy plaża tam jest rzeczywiście bardzo kamienista i woda od razu głęboka. Czy plaża w ogóle nadaje się do kąpieli dla dzieci (zarówno 6 latka, który już trochę pływa jak i dla malucha 1,5 rocznego na zabawy przy brzegu). Czy kamienie są wszędzie w wodzie czy jest np. trochę piachu i trochę kamieni i czy są duże czy takie drobniejsze. A co z głębokością czy tak od razu kawałek od brzegu jest głęboko czy głębokość schodzi łagodnie i jak bardzo jest głęboko. Interesuje mnie również czystość wody - czy woda jest przejrzysta i czy da się nurkować z maską i rurką czy nie ma sensu. No i oczywiście czy często są duże fale czy jest szansa na spokojne morze.

Z góry dziękuję za wskazówki.
Po raz pierwszy wybieramy się z dzieciakami na dalekie wakacje. Po wielu poszukiwaniach wybraliśmy Grecję ze względu na krótki lot i łagodny klimat dla dzieci i Kretę i hotel w okolicy najpiękniejszych plaż, które chcemy zobaczyć no i oczywiście Chanię. Będziemy z dwójką dzieci 6 letnim i 1,5 rocznym. Gdy znalazłam wreszcie hotel, który ma dobre opinie, ma wiele atrakcji dla dzieci i dobre jedzenie, zaniepokoiły mnie komentarze o plaży, a plaża jest dla nas ważna bo nie planujemy dużo zwiedzać (góra dwie wycieczki) tylko wypoczywać dużo na plaży.
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: plaża przy Louis Creta Princess - Kreta IP: *.ibd.gtsenergis.pl 13.01.13, 20:47
      Byłam w tym hotelu z trzylatką. Zdecydowanie wolała spędzać czas na basenach, ponieważ hotelowa plaża była mało przyjazna dla dzieci - chyba , że lubią bawić się kamieniami :) woda w morzu 2 metry od brzegu była głęboka. Plaża z nawiezionym piaskiem przy wejściu do wody kamienie dalej żwir , wskazane buty. Moim zdaniem nie jest to dobre miejsce do nurkowania. Pomimo plaży i tak pojechałabym tam jeszcze raz:)
      • aneta.ula Re: plaża przy Louis Creta Princess - Kreta 13.01.13, 21:32
        Byłam w sierpniu 2012 r. Wybór co do hotelu super, co do plaży do bani. Plaża okropna, kamienista do bólu, wąska. Wejście do morza też kamieniste. Można powiedzieć, że to nie kamyczki tylko kamyrdole. Faktycznie też już metr od wejścia robi się głęboko, żeby za 2 metry była już całkowita głębokość, bez możliwości dostania do dna. Żadne z dzieci, które były w ciągu naszych dwóch tygodni nie wchodziły do morza. Nawet dorośli sporadycznie się kąpali. Woda brudna, mętna, nie nadająca się do snoorkowania, to nie Morze Czerwone absolutnie. Wspominasz też o falach, fakt, tylko nasz pierwszy tydzień można było ewentualnie się wykąpać w morzu, drugi tydzień to sztorm na morzu, a fale ogromne, według info o pogodzie z recepcji 7-8 w skali Beauforta. I tak cyklicznie podobno 8-9 dni spokoju, tydzień sztormu od czerwca do września. Jeżeli bardzo Wam zależy na morzu, powinniście zmienić hotel. Morze tutaj nawet jak jest niby-spokojne, to są duże fale. Dzieci się nie popluskają. Sama się dziwiłam, bo w Itace, z którą byliśmy w katalogu był opis łagodne zejście do morza, ha, ha. Fakt, klif to nie był, ale 3-4 kroki i przepaść, masakra jakaś z tymi opisami. Zastanówcie się nad zmianą, tym bardziej że polskich animacji w tym roku już tam nie będzie, a dzieci pewnie chętnie pochodziłyby do miniklubu czy na minidisco.
        Pytaj, odpowiem chętnie i szczerze bez koloryzowania. Pozdrawiam
        • tygrysek_8 Re: plaża przy Louis Creta Princess - Kreta 13.01.13, 22:12
          Dzięki za informacje. No cóż mimo, że hotel wygląda super, jednak raczej z niego zrezygnujemy, na pierwszym miejscu stawiam jednak ładną czystą plażę z płytką wodą - szczególnie że jedziemy z małym dzieckiem z którym dużo nie pozwiedzamy a więcej czasu spędzimy na miejscu. Zastanawiałam się też nad Zakynthos tylko nie mogę znaleźć hotelu przy plaży za zbliżoną cenę i z animacjami dla dzieci. Jeżeli macie jakieś propozycje będę wdzięczna za podpowiedzi. Może też być Kreta Zachodnia ale z czystą i płytką wodą dla dzieci.
          • kwiaag Re: plaża przy Louis Creta Princess - Kreta 15.01.13, 09:34
            Polecam Korfu hotel sandy beach z Grecosa,przy cudnej plaży która długo lekko opada do morza, krystalicznie czyta woda i przyjemnie ciepła, leżaki na plaży płatne, ważne rezerwacja pokoju tylko z widokiem na morze (pozostałe są słabe)
            Ale bardziej polecam Kos hotel sandy beach z Neckermanna, hotel z własną pizzerią w cenie, dużym placem zabaw, dużym brodzikiem dla dzieci, dodatkowo dwa baseny, łączka do opalania, ładna piaszczysta plaża, wejście do morza łagodnie opadające, fajne animacje dla dzieci.
    • onyks_malowany Re: plaża przy Louis Creta Princess - Kreta 16.01.13, 08:44
      byłam w tym hotelu na przełomie maja i czerwca. Hotel i baseny b. mi się podobały. Jedzenie b. dobre. Na plaży braliśmy lezaki i czytaliśmy książki, odpoczywaliśmy. Niestety woda była wtedy b. zimna, więc ani razu sie nie kąpaliśmy. Dla mnie plaża ok, ale faktycznie dla maluszków nie bardzo. Jeśli chodzi o piękne plaże z piaskiem i płytką wodą, to w Grecji Chalkidiki na przykład. Teraz BP znowu mają oferty na ten kierunek.
    • Gość: kris Re: plaża przy Louis Creta Princess - Kreta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.13, 00:47
      jeśli chodzi o Kretę, to ok. Chanii jest taka miejscowość Kato Daratso / Agii Apostoli, tam są piaszczyste, dlugie plaże i jest bardzo płytko, ciepła, przejrzysta woda, dużo małych rybek. Do jakichś 20 m od plaży super płytko, idealnie dla dzieci, gdzieś może po 100m jest do pasa:)
    • Gość: Beata Re: plaża przy Louis Creta Princess - Kreta IP: *.1.sintercom.pl 24.02.13, 15:44
      ze względu na plaże k dzieci my wybraliśmy Hotel Sirios Village sierpień 2013

• Gość: aga Re: plaża przy Louis Creta Princess - Kreta IP: *.miedzychod.mm.pl 24.02.13, 20:36
        Szkoda że hotel Sirios Village jest 500 m od plaży, bo też bym go wybrała. A tak jeszcze sie zastanawiam .
        • budam1 Re: plaża przy Louis Creta Princess - Kreta 25.02.13, 20:32
          JA JUŻ WPŁACIŁAM ZALICZKĘ .. I TAK CZYTAM I CZYTAM.. I ZASTANAWIAM SIĘ CY DOBRZE ZROBIŁAM ALE NAPRAWDĘ CIĘŻKO JEST ZNALEŹĆ HOTEL W GRECJI;
          1.PRZY PLAŻY
          2. BAR NA PLAŻY
          BO JAK BIORĘ OPCJĘ ALL INCLUSIVE TO NORMALNE JEST ŻE NIE CHCĘ MIEĆ HOTELU ODDALONEGO OD PLAŻY 300 METRÓW.CHOCIAŻ ZALEŻY KTO GDZIE SPĘDZA CZY NA BASENIE CZY NA PLAŻY.WIEM ŻE KAŻDEMU KTO CHCE TAK WYPOCZĄĆ MOGĘ POLECIĆ TUNEZJĘ I TURCJĘ.I TO Z MAŁYMI DZIEĆMI BO W TYCH KRAJACH SĄ PRAWIE WSZYSTKIE HOTELE PRZY PLAŻY. A PLAŻE BAJKA...
          • Gość: aga Re: plaża przy Louis Creta Princess - Kreta IP: *.miedzychod.mm.pl 25.02.13, 20:44
            racja z tymi hotelami to jest cięzko, ja bym chciala hotel przy plaży piaszczystej , do tego jakąs zjeżdzalnie dla dziecka, a tu trudno coś wybrać. Na razie myśle, wybiore coś na ostatnia chwile. Byłam juz w turcji , hotele tam super, ale teraz chce do Grecji i tak szukam albo Kreta albo Korfu.
            budam1 jaki hotel wybrałas?
            • budam1 Re: plaża przy Louis Creta Princess - Kreta 25.02.13, 21:01
              WŁAŚNIE TEN JUŻ WPŁACIŁAM ZALICZKĘ PODOBNO MAJA BYĆ ZJEŻDŻALNIE I TU DUŻY PLUS.
              BARDZO DŁUGO ZASTANAWIAŁAM SIĘ I MYŚLĘ ŻE DOBRZE WYBRAŁAM.POPRZEDNIE LATA TAK SAMO DOKŁADNIE WERYFIKOWAŁA I TEŻ TRAFNE WYBORY
              1. TUNEZJA SOOUSE EL KSAR
              2. TURCJA SIDE ASKA WASHINGTON RESORT
              RESZTA NA MIEJSCU ZABIORĘ DUŻO DOBREGO HUMORU;-)
              • Gość: aga Re: plaża przy Louis Creta Princess - Kreta IP: *.miedzychod.mm.pl 25.02.13, 21:11
                Też wyczytałam ze mają być zjeżdzalnie, byłoby fajnie dla starszej córki (13 l). Ale jeśli chodzi o plaże to jest chyba raczej kamienista, mnie by to nie przeszkadzało ale jadę z małym dzieckiem ( 2 lata) i nie chcialabym żeby nogi powykręcało, żwirek bym zniosła. A jestem zwolenniczką plażowania przy morzu nie nad basenem. Ach zobaczymy coś sie wybierze:-)
                • budam1 Re: plaża przy Louis Creta Princess - Kreta 25.02.13, 21:17
                  JA MAM DZIECI WIEKU 7 I 8 LAT. JA TEŻ JESTEM ZWOLENNICZKĄ PLAŻOWANIA BO NIE OBRAŻAJĄC NIKOGO ALE ŻEBY TYLE KASY WYDAĆ TYLKO PO TO ŻEBY POLEŻEĆ PRZY BASENIE TO TO SAMO MOGĘ MIEĆ W POLSCE.ZA MIESIĄC BĘDĘ MUSIAŁA ZAŁOŻYĆ NOWY WĄTEK I SZUKAĆ ZNAJOMYCH KTÓRZY POJADA W TYM TERMINIE POZDRAWIAM!!!
                  • Gość: aga Re: plaża przy Louis Creta Princess - Kreta IP: *.miedzychod.mm.pl 25.02.13, 21:19
                    udanego urlopowania, będzie zapewne fajnie inny klimat, no i te widoki ach....:-)
                • Gość: Sid1 Re: plaża przy Louis Creta Princess - Kreta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.13, 09:53
                  Zdjęcia z 25.04.2013r nowych atrakcji dla dzieci www.facebook.com/media/set/?set=a.10151335946686746.1073741825.56342076745&type=1.

A czy pod koniec czerwca występują silne wiatry uniemożliwiające pływanie w morzu. Kamienie jakoś pokonamy, ale z wiatrem nie ma szans. Da radę to gdzieś sprawdzić?

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka