tygrysek_8
13.01.13, 12:23
Bardzo proszę o informacje od osób, które były w hotelu Louis Creta Princess na Krecie - czy plaża tam jest rzeczywiście bardzo kamienista i woda od razu głęboka. Czy plaża w ogóle nadaje się do kąpieli dla dzieci (zarówno 6 latka, który już trochę pływa jak i dla malucha 1,5 rocznego na zabawy przy brzegu). Czy kamienie są wszędzie w wodzie czy jest np. trochę piachu i trochę kamieni i czy są duże czy takie drobniejsze. A co z głębokością czy tak od razu kawałek od brzegu jest głęboko czy głębokość schodzi łagodnie i jak bardzo jest głęboko. Interesuje mnie również czystość wody - czy woda jest przejrzysta i czy da się nurkować z maską i rurką czy nie ma sensu. No i oczywiście czy często są duże fale czy jest szansa na spokojne morze.
Z góry dziękuję za wskazówki.
Po raz pierwszy wybieramy się z dzieciakami na dalekie wakacje. Po wielu poszukiwaniach wybraliśmy Grecję ze względu na krótki lot i łagodny klimat dla dzieci i Kretę i hotel w okolicy najpiękniejszych plaż, które chcemy zobaczyć no i oczywiście Chanię. Będziemy z dwójką dzieci 6 letnim i 1,5 rocznym. Gdy znalazłam wreszcie hotel, który ma dobre opinie, ma wiele atrakcji dla dzieci i dobre jedzenie, zaniepokoiły mnie komentarze o plaży, a plaża jest dla nas ważna bo nie planujemy dużo zwiedzać (góra dwie wycieczki) tylko wypoczywać dużo na plaży.