Dodaj do ulubionych

NEST - Rodos - Faliraki

28.07.04, 17:27

(cyt. Gość: mimi 27.07.2004 11:31)

byłam w tych apartamentach w maju, było świetnie, czyśćiutko,obsługa
przyjemna,
basen na miejscu, świetnie usytuowany,cisza, spokój do centrum
bliziutko,polecam

Obserwuj wątek
    • grecja-hotele Re: NEST - Rodos - Faliraki 29.08.04, 22:00
      cyt. Gość: nestka 25.08.2004 21:05

Biuro okłamuje swoich klientów podając w ofercie dwa rodzaje apartamentów :
      jedno- i dwu pokojowe . Faktycznie istnieje jeden typ dla 3 i więcej osób.
      Niestety ja dałam sie nabrać , a "przemiła "pani Beata miała to głęboko . Jest
      arogancka , z reguły nie reaguje na żadne reklamacje i ma jedyną odpowiedż , że
      to wina biura. Zagaduje i nie odpowiada na ewntualne prośby. To typ tupeciary i
      psychicznego tura , zagrzanego w boju z roszczeniowymi urlopowiczami .
      Obsmarowuję i ją i biuro , które absolutnie nie ustosunkowuje się do próśb
      klientów , dodam , że stałych , ale już totalnie zniechęconych. Mój przedmówca
      miał farta bowiem został zakwaterowany w tym zarezerwowanym dla proteże
      apartamencie koło rezydentek. W trakcie mojego dwutygodniowego pobytu stal on
      przez pierwszy tydzień pusty i oczekiwał na przyjaciół pani Beaty.
      Co do ofert wycieczek organizowanych przez rezydentkę to są
      oczywiście "promocyjne " , czyli mają ceny monstrualnie zawyżone. Wypożyczyłam
      atosa prima w Marii za 115 euro na tydzien i zaliczylam wszystkie atrakcje
      wyspy ( 4 osoby) .Życzę udanego pobytu z betonem Beatą i nabijającą w butelkę
      Triadą !
    • grecja-hotele Re: NEST - Rodos - Faliraki 29.08.04, 22:01
      cyt. Gość: Sibi 24.08.2004 13:05

Byliśmy w apartamentach Nest. Muszę przyznać, że to dobry wybór i nie
      żałujemy. Dostaliśmy pokój w budynku B na parterze i nie było tam balkonu
      tylko taras nie do końca zabudowany. Poprosiliśmy więc od razu Beatę
      (rezydentkę) o pokój na piętrze z balkonem i bez problemu przenieśli nas do
      budynku, który znajduje się na samym początku jak się wchodzi do Nest’a po
      prawej stronie (na którym widnieje logo „Hotel Nest”). Mieszkaliśmy obok
      rezydentów, tam są chyba najlepsze pokoje. My byliśmy w apartamencie B18, są
      tam dwa pokoje i dwie łazienki. Jeden pokój to sypialnia, gdzie znajdują się
      dwa lóżka i szafa, drugi połączony z aneksem kuchennym, gdzie jest szafa,
      stół i lodówka. Oprócz tego mieliśmy przeogromny balkon łączący te dwa
      pokoje. Dostęp do tarasu był z obydwu pokoi, można było rozsunąć wszystkie
      drzwi balkonowe i był super przewiew. Dodatkowo były wiatraki na żyrandolach,
      które kręciły się na okrągło. I cały czas mieliśmy cień (moim zdaniem klima
      nie potrzebna, a kosztuje dość sporo – 6 euro za 1 dzień). Z balkonu mieliśmy
      widok na basen i bar.
      Jeśli chodzi o rozrywkę w Faliraki znajdują się tam dwie ulice – klubowa i
      barowa. Jednak już o 1 w nocy bary nie puszczają muzyki, bo tam są takie
      przepisy i wszyscy przenoszą się do klubów zamkniętych. I bardzo dobrze bo w
      barach ludzie tylko chlają i nie tańczą a w klubach jest super zabawa do
      rana. Polecam klub Sting, tam wstęp niekiedy kosztuje 2E, nieraz płacą tylko
      faceci, ale można dostać darmowy bilet. Jako starter polecam bar George’s
      (piwo tylko 1E, ale tylko w poniedziałek i wtorek). Jeśli chodzi o jedzenie
      polecam tawernę Nectar (żółte logo). Znajduje się ona na głównej ulicy Rodos-
      Lindos, należy iść w stronę centrum za kościołem po prawej stronie. Fajny tam
      klimat, dostajemy po posiłku gratis uzo lub likier i kupon, który można
      wykorzystać np. na piwo. Porcje są tam przeogromne i należy zamawiać na dwie
      osoby plus sałatka i dwa piwka 12-16E.
      Radzę szybko śpieszyć się z wypożyczeniem samochodu, my mieliśmy z tym
      problem i w końcu skorzystaliśmy z oferty Triady - 30E za jeden dzień (Fiat
      Panda z klim.). Na mieście czekało się kilka dni i było nieraz drożej. Ale
      pod koniec tygodnia widziałem wolne samochody przed wypożyczalniami, pewnie i
      ceny niższe.
      Co warto zobaczyć, widzieliśmy Dolinę Motyli - fajne miejsce ale drogo,
      Siana, tam można kupić bimberek Souma z pestek winogron 52%, dwie butelki po
      0,250l –5E (dla mnie bomba), Prassonissi najpiękniejsze miejsce na wyspie, no
      i oczywiście miasto Rodos. Zjeździliśmy wyspę w 1 dzień a wieczorem
      pojechaliśmy do stolicy, na Lindos-Akropol pojechaliśmy autobusem.
    • arsii Re: NEST - Rodos - Faliraki 09.09.04, 17:05
      WYLOT
      wszystko zgodnie z planem, zbiórka 4:40 wylot o 6;40 z Okęcia, bilety juz
      Triada rozdawała od 4:30. Przelot Boeingiem 737 polskich lini lotniczych
      LOT.Katering na pokładzie beznadziejny,podaja tylko małego rogalika 7-days i
      napoje:), no ale samolot to nie restauracja.
      PRZYLOT NA RODOS
      Godzina 10:40 greckiego czasu na Lotnisku w Kremasti, na miejscu
      przedstawiciele Triady odbierają ludzi i kieruja do odpowiednich autokarów.
      Wszystko sprawnie i ok.
      BIURO TRIADA
      Obawiałem sie bardzo tego biura po tym co sie na forum naczytałem ale skusiłem
      sie i poleciałem z nimi 1 raz. Nie mam żadnych zastrzeżeń,płaciłem mało wieć
      wiele nie wymagałem i spodziewałem sie czegos gorszego niz zastałem na miejscu,
      standart apartamentów na 2 dobre gwiazdki.Na miejscu przemiła rezydentka pani
      Beatka Janiszewska,zawsze usmiechnieta i pomocna choc ja nie musiałem korzystać
      z jej pomocy bo poza pozyczeniem auta nie miałem specjalnie jakiś spraw do
      niej.Kontakt z nia w Nest jest cały czas bo on tam mieszka właśnie.Ogolnie
      Triada bez zastrzeżeń , wszytsko na miejscu tak jak miało byc.
      APARTAMENTY NEST
      Jak dla mnie za te cene to bardzo przyzwoite, basen ładny i zadbany i nawet
      dośc spory, brodzik przy basenie i w ogrodzie.Ogród bardzo fajny zielony i duży
      (a na Rodos cięzko o zielone oazy spokoju)a wnim rozstawione lezaki. Wogole
      przy basenie i w ogrodzie lezaków full i zawsze masz miejsce.Jest także bar w
      którym mozna cos zjeść i coś sie napić, od 13 do 14;30 i od 21 do 22 Happy Hour
      czyli piwo za 1 e i drinki za 1,5e poza Happy 2 razy drożej, bardzo przyjemne
      miejsce do posiedzenia lub napicia sie czegos przed wyjsciem na dyskoteke.Ja
      miałem apartament 2 pokojowy a bylismy we 2 osoby w pierwszym pokoju 2
      pojedyncze łozka, wejscie do łazienki, kuchenka 2 palnikowa,czajnik elektryczny
      i garnki i sztuce, stolik i lodówka, w drugim łoze małżeńskie, toaletka, szafa
      i wyjscie na balkon na którym są meble ogrodowe.W łazience są reczniki a pokoje
      u mnie sprzatali 2 razy czyli raz w tygodniu. Ja mieszkałem w budynku A. Do
      morza jakieś 600-700 m do centrum do ulicy klubowej jakieś 500m, do
      supermarketu Price(najtańszy) takze z 600m, do przystanku do Lindos lub Rodos
      jakieś 200m.W piatki lub soboty Michalis(własciciel apartamentów, świetny i
      zawsze usmiechniety facet) organizuje mecze piłki nożnej a pozniej w barze
      Happy Hour cały wieczór.Na terenie obiektu jest kort tenisowy razem z boiskiem
      małym piłkarskim,bilard i stół do tenisa stołowego.Za 6 euro dziennie można
      właczyć klimę.Śniadanie mozna dokupic za 3 e a obiadokolacje za 8e.Ogólnie
      bardzo sympatycznie, rodzinnie i tanio.W apartamentach są sami Polacy i duzo
      kotów:))Kto chce spedzic miłe, tanie wakacje w miejscu gdzie nawet chmurki na
      niebie sie nie pojawiają , śmiało moze tam lecieć.
      FALIRAKI
      miejscowość w której sa usytuowane apartamenty jest w miare rozrywkowa jest
      ulica głowna zwana Klubowa gdzie sa taverny ,sklepiki i dyskoteki czy kluby i
      ulica Barowa gdzie jest sporo pubów i barów i jest bardzo głośno cięzko sie
      odpedzic od naganiaczów.Najwięcej ludzi bawiło sie w Q CLUB w tym czasie co ja
      byłem.Najlepsze jedzenie i świetna atmosfera typowo grecka w tawernie ZORBAS
      przy zejsciu na plaze.Jak ktos lubi fast food tez jest go troche w Falirakach
      jest nawet Mc Donalds.Dobre jedzonko jest takze przy plazy w tawernach w strone
      bungge.Fajnie jest takze w Bedrock, gdzie mozna pospiewać(Karaoke).W miescie
      jest duzo rent a car ale ceny podobne we wszystkich.Plaza w Falirakach
      piaszczysto żwirowa, uwazajcie na stopy i chodzcie w klapkach bo mozna sie
      naprawde poparzyć tak jest piach nagrzany, 2 lezaki i parasol 7e na dzień.Jest
      takze w miescie Lunapark z duzym diabelskim kołem.Zakupy robcie w markecie
      Price Rite bo jest najtaniej.W miescie jest takze Water Park, wstęp 19e.
      WYSPA RODOS
      Bardzo goraca i słoneczna, przez 2 tygodnie 0 chmur jak wiatr nie wieje ciezko
      wytrzymac na słoncu.W nocy ciezko sie usypia przy temperaturze prawie 30.Warto
      pozyczyc samochód i zjechac wyspe w 2-3 dni bo tyle wystarczy zeby zobaczyc
      wszystko.Ja byłem w Lindos obowiazkowo punkt zwiedzania Akropol(wstęp 6e)(
      mozna wjechac osiołkiem za 5e) i piekna plaza, miescie Rodos a dokładnie Stare
      Miasto z Pałacem Mistrzów(wstep6e)i port Mandraki w którym stał Kolos Rodyjskii
      a teraz 2 kolumny z jeleniem i łania,Prasonissi miejsce spotkań windsurferów
      tam spotykaja sie 2 morze Środziemne i Egejskie, Monohlitos ruiny zamku,
      klasztor Tsambika i plaza, do klasztoru dość stromy podjazd.Z Faliraki warto
      się udac do zatoki Anntoniego Queena( bardzo ładna kamienista plaza) i Ladiko
      Beach takze ładna zatoka, mozna dojsc pieszo z Faliraków.Ogólnie warto
      pojezdzic po wyspie i zobaczyc typowe wioski rodyjskie i plantacje oliwek czy
      arbuzów.W dolinie motyli i na Symi nie byłem moze następnym razem:)
      CENY
      W Price:
      piwo- ok. 0,70-0,90
      chleb tostowy -1,5, bułki 0,20e
      pepsi i inne napoje 1,5l- 1,40e
      malboro 2,70e, l&m(25)- 2,70
      tequilla- 10e, whisky grants 1l -10-12e, wodka- ok 8-10e, ouzo-3-5 e, wino-od4
      do 8 e
      paliwo -0,88e
      pocztówki-0,25-0,30e
      obiad od 5 do 15 e w zalezności co sie je. Mousaka- 4,5-5,50 e,sałatka grecka
      3e, kalamary 9e,. Są takie spejal menu zestaw zupa lub przystawka, danie głowne
      deser około 8-10e.
      wypozyczenie auta za 1 dzien: Fiat Punto z A/C 40e, Seicento 30e.

• grecja-hotele Re: NEST - Rodos - Faliraki 20.01.05, 00:06
        Witaj
        Witam
        Jestem pierwszy raz na forum, i mam wielką prośbę chcę się wybrać do Nest w
        sierpniu 2 os. dorosłe z 4letnim dzieckiem , czy jest to obiekt odpowiedni dla
        nas , oczywiście zważywszy na niską cenę. Mam pytanie jak jest plaża w mieście
        piasek ?, na co zwrócić uwage przy zamawianiu konkretnego apartamentu. Będę
        bardzo wdzięczny za odpowiedź i porady.
        Pozdrawiam
        • grecja-hotele Re: NEST - Rodos - Faliraki 17.03.05, 12:40
          cytat: Autor: ania unikat 07-02-2005 12:20

Hej, w hotelu Nest są w sumie trzy budynki: w jednym (starszym) pokoje na dole i
          na górze są takie same tzn. dwupokojowe, ale nie polecam. W drugim budynku
          (nowszym) apartamenty są jednopokojowe i na górze i na dole, są mniejsze ale
          zdecydowanie ładniejsze. W trzecim budynku są różne pokoje ale ten budynek
          właściciel rezerwuje dla lepszych gości. Generalnie hotel jest fajny, ładnie
          położony w ogrodzie, tyle że mały basen i wszędzie daleko. Jedzenia nie polecam,
          lepiej chodzić gdzieś do Faliraki. W Falirakach jest bardzo dużo Anglików, ale
          dla młodych ludzi jest dużo fajnych miejsc do zabawy. Życzę cudownych wakacji,
          pozdrawiam
          • neronka Re: NEST - Rodos - Faliraki 17.03.05, 12:42

cytat:
            Autor: BigT 27-07-2004 20:27

Bylem w hotelu Nest (budynek A) w Faliraki i musze przyznac, ze mimo, iz nie
            zasluguje na 3* to na 2* napewno. Caly obiekt to kilka budynkow i chyba ten A
            jest najlepszy (szczegolnie 1 i 2 pietro).... Ogolnie wrazenia bardzo
            pozytywne.. Triada tez bez najmniejszych zastrzezen...

Samo Faliraki to miasto dla tepych angoli. Najlepsza knajpa z jedzeniem to...
            Mexykanska restauracja i taverna Zorbas przy zejsciu na plaze. Piwa niestety nie
            kupisz w calym Faliraki (maja jedynie wyroby piwo-podobne Heineken, Mythos
            jeszcze taki Henningen z czerwona nalepka czy cos takiego) za ok 1E w sklepie a
            w knajpach 2-3E - reszta to juz kompletne sikacze glownie Amstel.

Jest super knajpka z drinkami po 3E - Mike's Cafe Bar - na glownej ulicy po
            stronie morza - jest wielki TV i dwa dodatkowe na scianach bocznych, wiec mozna
            sobie czasem np. meczyk obejrzec. Drinki SUPER - szczegolnie jak sie powie
            Terremu (typ co je robi) zeby nie zalowal alkoholu - 4 takie i......

Niestety angole-barany nie umieja sie bawic i miasto umiera ok 1 w nocy -
            wszyscy grzecznie ida spac i nie kupisz nigdzie nawet browara - chyba ze na
            dyskotece np. BEDS - wstep 20E :(

Goraco... Goraco... jak wiatr przestaje wiac to z 30 stopni robi sie 40. Na
            plazy spokojnie mozna lezec na reczniku - tylko troche kamieni przy zejsciu (1,5
            metra) a pozniej piaseczek... Spokojnie mozna plywac na bosaka...

Komarow na szczescie nie bylo prawie wcale. Jednego raz ubilem w pokoju, bo mnie
            ugryzl w stope.... Ale ludzie ktorzy wyjezdzali wspominali cos o jakies pladze
            prawie....

• neronka Re: NEST - Rodos - Faliraki 17.03.05, 12:43

cytat:
              Autor: sibi 27-07-2004 21:38

Jaka jest muzyka w dyskotekach i klubach, czy króluje techno czy można pobawić
              się przy innej muzyce. Gdzie lepiej się pobawić (życie nocne) w Faliraki czy w
              mieście Rodos (ile kosztuje autobus lub Taxi z Rodos do Nest'a w nocy?)?
              Jadę 16 sierp.

Re: Nest w Faliraki
              Dotyczy: Grecja / Wyspa Rodos - dodatkowe informacje z przewodnika wakacje.pl
              Autor: BigT 27-07-2004 21:50

Jest tak zwana "ulica klubowa" gdzie jest ok 30 PUBO/DYSTKOTEK - myzyka rozna,
              ale glownie techo-disco... Sa takie "dyskoteki calonocne" ale ja tam nie
              bywalem, wiec trudno mi powiedziec....

Wydaje mi sie, ze jednakowo fajnie jest i w Rodos i w Faliraki, tyle, ze bardzo
              wczesnie zamykaja...

Sklepy "nocne" zamykaja tak samo jak wszystko inne ok 1 w nocy... Prawie cale
              miasteczko idzie spac.... udalo mi sie raz kupic "piwo" Amstel w malym kiosku
              przy wesolym miasteczku ok 2 w nocy.... Ogolnie lipa - nawet nie maja takich
              typowych pubow jak u nas nad Baltykiem.... :(

Bilet do Rodos kosztuje 1,6E i jedzie jakies 25 minut. Ale niestety ostatni kurs
              z powrotem do Faliraki jest ok 23 a nastepny o 6 rano wiec..... Taxi nie
              jechalem - mielismy samochod - ale prawdopodobnie ok 10-15E w nocy.....
    • neronka Re: NEST - Rodos - Faliraki 17.03.05, 12:44
      cytat:
      Autor: ewa 28-07-2004 15:25

Czy orientujesz sie może jak wyglądają apart. 2 pokojowe? Nie starczyło dla nas
      osobnych więc ładujemy się w 4,5 osoby. Nie będzie ciasno?
      A jak z wyposażeniem "kuchni" Da się cokolwiek ugotować?
      Pozdrawiam
      Ewa

cytat: Re: Nest w Faliraki
      Autor: BigT 28-07-2004 17:36

Ja mieszkalem w budynku A i z tego co wiem to wszystkie apartamenty tam sa
      dwu-pokojowe, ale czy inne budynki sa takie same to nie wiem....

Ale moj dwupokojowy "apartament" wystarczy dla max 4 osob... w jednym pok. sa
      dwa poj. lozka, a w drugim jedno duze. Nie bylo tam mozliwosci dostawic lozka bo
      nie ma miesca, a wszystkie lozka sa wbetonowane w podloge....

Gotowac sie da. Jest "kuchenka" elektryczna - dwupalnikowa, jeden karnek,
      patelnia i sztućce, szklaneczki, kubeczki i nawet niektorzy maja durszlak.....
      czajnik elektryczny i lodowka...

Jak Ci czegos zabraknie, pytaj Michalisa, wlasciciela Nest'a - bardzo mily i
      pomocny facet....

pozdrawiam
    • neronka Re: NEST - Rodos - Faliraki 17.03.05, 12:45
      cytat:

Autor: sibi 28-07-2004 17:36

Czy w Nest są raczej rodziny z dziećmi czy młodzież?
      W co wyposażona jest kuchnia w apartamentach (chodzi mi czy są tam garnki,
      patelnie, kubki, szklanki, sztuczce, czajnik)?
      Czy warto poprosić Triadę o apartament z widokiem na morze czy basen czy jest to
      bez znaczenia?

Re: Nest w Faliraki
      Autor: BigT 28-07-2004 17:56

w Nescie jest mix jezeli chodzi o wiek czy plec.... Nie ma sensu prosic o pokoje
      z widokiem na morze, bo go po prostu praktycznie nie widac - za to jest piekna
      gora... przy basenie jest glosno i tloczno czasem wiec lepiej tez tam nie brac
      pokoju....

reszta opisana powyzej....
    • neronka Re: NEST - Rodos - Faliraki 17.03.05, 12:47
      cytat:

Autor: japonka 03-08-2004 21:03

Mam 3 pytania:
      - czy kontakty w Nest sa takie jak w Polsce czy potrzebne sa jakies
      przejsciowki? mam w domu tylko brytyjska ale na Riwierze Olimpijskiej nie byla
      potrzebna..
      - czy w kuchni sa czajniki elektryczne czy warto brac cos swojego (i znowu
      kwestia kontaktow)
      - sniadania lepiej wykupic od razu w biurze czy mozna to bez problemu zalatwic
      na miejscu? podobno wlasciciele sa "bezproblemowi" :) I czy te sniadanka sa
      jadalne czy lepiej robic samodzielnie?

cytat:
      Autor: BigT 03-08-2004 21:28

> - czy kontakty w Nest sa takie jak w Polsce czy potrzebne sa
      > jakies przejsciowki?
      gniazdka sa raczej normalne. Ale kazdemu przyda sie przedluzacz np. do
      podlaczenia: np. ladowarki, radyjka, czy czegokolwiek!!!

> - czy w kuchni sa czajniki elektryczne czy warto brac cos
      > swojego (i znowu kwestia kontaktow)
      j.w. - przedluzacz. Czajnik elektryczny jest. Nie zaszkodzi zabrac podroznego
      zestawu talezykow i stuczcy....mimo tego ze na miejscu sa jakies

> - sniadania lepiej wykupic od razu w biurze czy mozna to bez
      > problemu zalatwic na miejscu? podobno wlasciciele sa
      > "bezproblemowi" :) I czy te sniadanka sa jadalne czy lepiej
      > robic samodzielnie?
      nie wiem jakiej sa jakosci, ale zawsze taniej wychodzi zalatwic to na miejscu.
      Michalis napewno sie ucieszy bo i on zarabi wiecej a ty wydasz mniej niz przez
      biuro. Ale moim zdaniem duuuuzo taniej i smaczniej zjesz robiac sobie samemu, a
      w hotelu mozesz zawsze sobie cos zamowic od czasu do czasu. To bardzo maly
      "hotel/apartament" i pewnie nie wiecej niz 10 osob wogole stoluje sie w tym barku...
    • neronka Re: NEST - Rodos - Faliraki 17.03.05, 12:49
      cytat:

Autor: maly 09-08-2004 22:48

Witam

chcialbym zapytac o uklad apartamentu dwupokojowego (Nest Hotel)...

a wiec, czy pokoje w takim apartamecie maja osobne zamkniecia?

i jak to jest z tymi luzkami???, czy niema mozliwosci zlaczenia luzek
      jedno-osobowych?

pytanie kolejne...
      czy warto wykupic jedzenie w hotelu, czy bardziej sie oplaca gotowac samemu...
      moze podaj jakies ceny (obiad w hotelu/sklep) jesli pamietasz.

znasz moze jaka stronke ze zdjeciami samego hotelu (fajnie bylo by zucic okiem)???

cytat:
      Autor: BigT 10-08-2004 10:47 wyślij odpowiedź

> chcialbym zapytac o uklad apartamentu dwupokojowego (Nest
      > Hotel)...
      jeden pokoj z balkonem i lozkiem dwu-osobowym, szafa i stolik z lustrem. A drugi
      pokoj, przejsciowy, polaczony z "przedpokojem" i kuchnia i wejscie do lazienki.

> a wiec, czy pokoje w takim apartamecie maja osobne zamkniecia?
      sa drzwi rozdzielajace pokoje.

> i jak to jest z tymi luzkami???, czy niema mozliwosci zlaczenia
      > luzek jedno-osobowych?
      nope, nie ma takiem mozliwosci - sa "wbetonowane" - jedyna mozliwosc to pozlozyc
      materace na podlodze :(

> pytanie kolejne...
      > czy warto wykupic jedzenie w hotelu, czy bardziej sie oplaca
      > gotowac samemu...
      > moze podaj jakies ceny (obiad w hotelu/sklep) jesli pamietasz.
      obiad w hotelu jest "drogi" - duzo drozszy niz robic samemu, a porownywalny z
      tym na miejscie, ale wybor maly. Drobiazgi sa bardzo drobne np: 2 tosty z serem
      i szynka 2E. Nie warto kupowac obiadow w "hotelu" - nie jestes zwiazany czasowo
      i menu mozesz zmieniac kiedy chcesz.
    • neronka Re: NEST - Rodos - Faliraki 17.03.05, 12:50
      cytat:
      Autor: ewka 10-08-2004 09:32

Znalazłam stronę ze zdjęciami z Nest

www.rhodesholidays.gr/asp/view/sponsorhotelindex.asp?sponsornumber=4
      Nest ma tez swoją stronę ale mi sie nie ładują zdjęcia - może Tobie się uda:

members.fortunecity.com/hotelnest/
      Z tego co się dowiedziałam - wyżej odpowiedział mi BigT-łóżka są murowane więc
      raczej przesunąć się nie da.
      Pokoje są zamykane -tzn mają drzwi :)
      Co do jedzenie to można wykupić i w biurze i na miejscu. W biurze kosztuje 100zl
      sniadania, 200 obiadokolacje na tydzień. Na miejcu pewnie taniej.
      Poza tym myślę że spokojnie można kupować sobie posiłki w konkretne dni. Po co
      masz płacić z góry a potem okaże się, że połowy nie wykorzystasz bo będziesz np
      zwiedzał wyspę?
      • neronka Re: NEST - Rodos - Faliraki 17.03.05, 12:50
        cytat:
    • neronka Re: NEST - Rodos - Faliraki 17.03.05, 12:52
      cytat:
      Autor: ARSI 11-08-2004 11:34

Big t jeszcze mam kilka pytanek, jak bys miał chec i czas to prosze odpisz.
      Jak daleko od apartamentów jest najblizszy sklep spozywczy i jakie są ceny
      pieczywa, serów, wedliny ,piwa napojów.
      Czy jest gdzies w Faliraki jakiś wiekszy market gdzie mozna kupic taniej bo
      widziałem na Twoich foto reklamówke z Carrefura.
      Duzo Polaków przebywa w Nest i wogóle w całym Faliraki?
      Czy jest możliwośc wykupienia obiadokolacji w Nest jesli tak to jaka cena i czy
      to jest szwedzki stół czy danie z karty? Bo jaj jade bez zadnego wyzywienia.
      Jak czesto jest kontakt z rezydentem i kiedy jest to pierwsze spotkanie
      orgaznizacyjne bo ja mam wylot 6:40 z Wawy takze noc cała nieprzespana bo
      mieszkam 200km od stolicy i czy rano po przylocie czy nastepnego dnia?
    • neronka Re: NEST - Rodos - Faliraki 17.03.05, 12:52
      cytat:
      Autor: ewciaa 11-08-2004 12:07

Tutaj Ewcia. Bylam w Nest-cie więc chętnie odpowiem. Najblizszy sklepik,
      określany jako Super Market jest przy drodze po prawej stronie która dochodzi do
      głównej ul. w Faliraki. Na pewno go znajdziesz pierwszego wieczora jak będziesz
      szedł do centrum. Jakieś 200-300 metrów. Drugi Super market to PRICe, z
      koszykami, jest spory i wszystko w nim znajdziesz! Mieści się przy głównej
      drodze łączącejRODOS TOWN z LINDOS jakieś 600m od hotelu. Carrfour jest bliżej
      miasta Rodos i jest też Champion.

Polaków w Nest-cie jest sporo, trochę młodzieży i rodzinki z dziećmi też są.

Ceny: pieczywo w PRICE od 1.5-3euro za krojony tostowy, wędliny nie jadłam tam
      bo przywiozłam swoją z Polski, natomiast parówki paczkowane w cenie 2euro za
      6szt, ale smakowały jakoś dziwnie, no ale są. Piwka w sklepach są wcenie
      ok.2euro, coca-cola i fanta 1,5litra 1,75euro.

jeśli chodzi o jedzenie w hotelu to są jakieś sandwicze, hot dogi i hamburgery,
      sałatki, śniadania angielskie. Cen nie pamiętam, bo nie jadłam. Za to warto
      korzystać z Happy Hours od13.00 do 14.30 i od 21.00 do 22.00. Polecam Passoę z
      sokiem pomarańczowym i piwko.

Kontak z rezydentem jest dość dobry bo rezydentka przemiła pani Beatka mieszka w
      Nest-cie. Są ustalone godziny wieczorem w środy, czwartki i niedzielę. No i
      oczywiście na wycieczkach.

Jeśli wylatujesz w poniedziałek to spotkanie organizacyjne jest następnego dnia,
      czyli we wtorek o godz.13.00 - tak było 3 tyg.temu, kiedy ja bylam.

POZDRAWIAM ewcia.
    • iza47 Re: NEST - Rodos - Faliraki 20.03.05, 15:46
      Czy ktoś był lub widział apartament jednopokojowy? Na różnych forach pełno
      informacji na temat Nesta ale wygląda na to, że wszyscy mieszkali w 2 -
      pokojowych. A mnie interesuje jdnopokojowy... Jak duży jest taki apartament,
      czy jest w nim łóżko małżeńskie czy dwa oddzielne? Czy łóżka są również
      wbetonowane w podłogę? Z góry dziękuję za info.
    • auriga8 Re: NEST - Rodos - Faliraki 19.07.05, 13:53
      A jak tam z insektami - robaki, komary ?
      • kastor7 Re: NEST - Rodos - Faliraki 25.07.05, 16:54
        Parę fotek:
        republika.pl/japonka1981/nest/index.htm
        • neronka Re: NEST - Rodos - Faliraki 03.03.06, 19:41
          cytat:

Autor: ~malaga85 03-03-2006 16:58 wyślij odpowiedź

witam.Bylem w Nescie w lipcu roku 2005.Tez jechalem poprzez ORBIS i bylem
          zadowolony z organizacji choc samolot z warszawy spoznil sie ponad godzine
          CENTRAL WINGS :).Wlasciciel Michalis jest bardzo wporzadku,mowi dobrze po
          angielsku wiec nie powinnas miec problemow co do komunikacji z nim:).Sama
          miejscowosc Faliraki jest suuper:),wieje cieply wiaterek,ladne centrum
          hotelowe,przewaznie sa tam niemcy ale za to w centrum rozrywkowym jest
          baaaaaardzo duzo anglikow,po za tym w Faliraki jest ich troche za duzo:).Polecam
          osobiscie plaze za McDonaldem bo jest swietna i piaszczysta,miej klapki na
          stopach bo poparzysz sobie stopy:).Tam gdzie sa kompleksy najlepszych hoteli
          jest plaza kamienista wiec nie polecam zbytnio,woda krysztal:).Co do Nesta to
          wedlug mnie za ta cene powinien byc bardziej przyzwoity,nie chodzi mi o same
          pokoje bo byly nawet ladne ale co do lazienki to moglaby byc naprawde lepsza i
          wieksza.Lazienka byla moze 1,5 na 1,5 metra.w Tym maly kwadrat prysznica bez
          zadnej plachty wiec lazienka byla cala mokra a nawet zdarzalo sie ze pokoj byl
          ochlapany:).Jezeli nie jestes zbytnio wymagajaca to go polecam ale jezeli jakosc
          jest dla Ciebie wazna to zastanow sie nad jakimis 3 gwiazdkami na Faliraki.Jak
          tam bedziesz to idz koniecznie do restauracji KASTRI,jest naprawde swieeeeetna i
          nawet tania:),super obsluga,ona jest niedaleko centrum hotelowego zreszta sa
          znaki wskazujace gdzie jest ona dokladnie:).Jak masz jeszcze jakies pytania to
          napisz mojtek@interia.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka