Dodaj do ulubionych

Sunland - Blue Bay wrocilam 23.06

24.06.14, 17:14
Wrocilismy z Rodos hotel Sunland z korzystaniem z infrastruktury Blue Bay .2 tygodnie udanego ,upalnego, kolorowego pobytu .Chetnie odpowiem na pytania na temat Rodosu i hotelu .....
Obserwuj wątek
    • Gość: ania Re: Sunland - Blue Bay wrocilam 23.06 IP: *.chelmnet.pl 24.06.14, 18:02
      witaj, jak warunki ? jadę we wrześniu do sunland lub matuli (ten druki 3* ) w kompleksie blue bay - do jakiego trafię ma się okazać na miejscu . Interesuje mnie głównie czystość pokoi/basenów dla dzieci i dostępność jedzenia/napoi - lecimy z małym dzieckiem . A może poznałaś kogoś kto lecial z Wezyrem i dostał się do tego drugiego 3* hotelu -nie sunland ?
      • natalka257 Re: Sunland - Blue Bay wrocilam 23.06 24.06.14, 19:17
        Hotel Matula zwiedzilam i b. mi sie podobal tzn. ogolnie recepcja basen restauracja i ludzie nie narzekali ......jedzenie bylo dla 3 hoteli w Blue Bay wiec byl tlum ludzi ale kelnerzy sa bardzo pracowici. Wybor jedzenia barrdzoo duuzyy !!!! Napoje b. slodkie my dolewalismy wody , bo cola itp sa to podrobki.... Jedzenie smaczne z ogromnym wyborem,lody caly dzien w barach przy basenie...My mieszkalismy w Sunlandzie pokoj fajny, ale jedna duza wada w calym hotelu lazienki sa bez zadnej wentylacji /papier toaletowy wyrzuca sie do kosza w lazience nie do muszli ,jak to w Grecji wszedzie wlasciwie/Posciel zmieniana codzien ,reczniki codzien /jezeli leza na podlodze/ baseny kolo Sunlandu 2 bardzo fajne i spokojne /brodzik takze/ Jezeli nie nalezycie do ludzi ciagle narzekajacych to napewno bedziecie zadowoleni..A i zwracam uwage na niesamowity upal ....moze we wrzesniu bedxzie lzej ale my w czerwcu mielismy b. goraco ... Baseny kolo Sunlandu rano mialy krysztalowa wode bez jednej muszki ....Jak jakies pytania to pisac.....
        • Gość: ania Re: Sunland - Blue Bay wrocilam 23.06 IP: *.chelmnet.pl 24.06.14, 21:09
          dzięki za informację ,trochę się naczytałam ,że brudno i ogólnie wrażenie w pokojach nie bardzo , że dużo usterek .Pytanie mam czy klima działa i jest sterowana indywidualnie ,czy można jeść na powietrzu- w sensie czy są stoliki koło basenu w porze kolacji/obiadu ? ile trwa transfer do hotelu i gdzie oprócz restauracji podają picie/jedzenie. z góry dziękuję
          • Gość: Lue Re: Sunland - Blue Bay wrocilam 23.06 IP: *.adsl.inetia.pl 24.06.14, 21:30
            Jedzenia na powietrzu nie ma /glowne posilki na ogromnej jadalni w BB / Klimatyzator mielismy z pilotem i korzystalismy bez ograniczen/nie chorowalismy chociaz ludzie narzekali zew sie przeziebili/Brudu nie zauwazylam /nie mozna przynosic jedzenia ,owocow do pokoju bo natychmiast pojawiaja sie mrowki ,ale o tym wszyscy wiedza a niektorzy wiedza ,przynosza i narzekaja na mrowki/Hotel jest tuz przy lotnisku transfer ok 15 min. Trzeba byc przygotrowanym na halas od ladujacych samolotow/nam to nie przeszkadzalo/a nisko latajace samoloty sa atrakcja dla dzieci. Przegryzki sa miedzy posilkami w barach kolo basenu napoje alkohole herbata kawa takze . Oj glodni nie bedziecie bo jedzenia jest duzo ...
            • Gość: mikado333 Re: Sunland - Blue Bay wrocilam 23.06 IP: 212.160.172.* 10.07.14, 19:07
              witam wybieram sie do Ialyssos Bay - jak tam z tymi samolotami - czy bardzo to przeszkadza i czy w nocy też jest hałas?
              • Gość: Lue Re: Sunland - Blue Bay wrocilam 23.06 IP: *.adsl.inetia.pl 10.07.14, 19:42
                Jezeli chodzi o samoloty to w nocy nie slyszalam .....spalam. A w dzien to fajna atrakcja /dla nas/ chociaz byli Polacy ktorzy pisali skargi na halas/samoloty/ mimo ze w ofercie mileli napisane czarno na bialym .... Mieszkalismy na 1 pietrze moze to tez nas tez troche chronilo....bo pietra wyzsze bardziej slyszeli /podobno/ Nie jest to problem ....nic sie nie martwic i cieszyc sie ze COS WSPANIALEGO PRZED WAMI /czego zazdroszcze/ Jest tam cudnie .....a co tam samoloty ....
        • Gość: KAMILA Re: Sunland - Blue Bay wrocilam 23.06 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.15, 14:25
          PANI NATALIO, JADĘ Z RODZINĄ DO SUNLAND I JESTEM ZAŁAMANA OPINIAMI PROSZE MI POWIEDZIEC CZY POKOJ MIAŁA PANI W NOWEJ CZY STAREJ CZĘŚCI BUDYNKU CZY TAKIE SA CZY NIE DOSTAŁA PANI NA NISKIM PARTERZE CZY DALEKO JEST DO BLU BAY CZY OGÓLNIE NIE MAM SIE CO MARTWIĆ GRZYBEM W POKOJACH?:)
          • Gość: natalka259 Re: Sunland - Blue Bay wrocilam 23.06 IP: *.adsl.inetia.pl 27.08.15, 21:38
            Wszystko zalezy od panstwa nastawienia .....My bylismy zadowoleni z pobytu ale byli tez niezadowoleni .... Mimo ze mieszkalismy na niskim parterze ....co dla nas mialo plusy bo wyjscie z pokoju na basen mielismy z otwartego balkonu .....halas samolotow na parterze prawie nieslyszalny ,na wyzszych pietrach skarzyli sie ze halas /ale halas samolotow ujety jest w ofercie.....lataly tylko w dzien w nocy cisza/.....Grzyba nie mielismy ,uzywalismy klime i nic nam nie bylo , wpokoju wlasciwie tylko sie spi ....i myje a reszta na pieknym terenie ....Do BB jest blisko ok 150 m /tak mysle/ Jedzenie pyszne ,my w czerwcu kolejek nie mielismy ale obsluga szybka i czysta ....Baseny b. fajne My uwielbialismy basen z palma bo tam bylismy prawie sami ...cisza i relax.Polecam rejs na Symi -cubdne widoki ....Jak jakies pytania to prosze pisac .....ZAzdroszcze WAM ....Rodos to cudna wyspa objechalismy ja autem ....
            • Gość: KAMILA Re: Sunland - Blue Bay wrocilam 23.06 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.15, 08:05
              PANI NATALIO BARDZO DZIĘKUJE ZA TAK OBSZERNE WYJAŚNIENIE WSZYSTKIEGO TROCHĘ SIĘ Z MĘŻEM USPOKOILIŚMY:) CZY BYLIŚCIE Z WEZYREM? CZY REZYDENCI SPOKO? I JESZCZE TYLKO JEDNO PYTANIE CZY W SUNLAND PRZY BASENACH TEŻ JEST OPCJA ALL CZY TYLKO W TYM BB?CZY MOZNA TAM TEZ PIC DRINKI? MY PRZYLATUJEMY W NOCY I NIE WIDZĘ TAM W TYM SUNLAND RECEPCJI CZY ONA JEST TAM CZYNNA 24 H? POZDRAWIAM SERDECZNIE.
              • Gość: natalka257 Re: Sunland - Blue Bay wrocilam 23.06 IP: *.adsl.inetia.pl 28.08.15, 20:08
                Bylismy z Wezyrem ...Rezydentka malo WIDOCZNA bo tylko na spotkaniu poczatkowym z wykupienim wycieczek ....my na szczescie nie potrzebowalismy pomocy od rezydentki bo auto wypozyczylismy sami a wycieczki na Lindos i Symi u rezydentki /Basia/ ...Przy Sunlandzie przy basenach jest bar z drinkami i przekaskami ,lodami...Drinki mozna pic gdzie chcecie przy basenach daja plastikowe kubki ...Recepcja jest przy wejsciu i bedziecie napewno zameldowani po przyjezdzie ...A imprezy wieczorne sa tylko przy BB wiec wieczory mozna spedzic na tancach i drinkach ....a przy Sunlandzie jest cicho wieczorem tylko cykady glosno cykaja....Nastawic sie na SUPER wakacje i TAK bedzie ....tylko nie szukac dziur w calym jak wielu TURYSTOW ....MILEGO !!!!!
    • Gość: Lue Re: Sunland - Blue Bay wrocilam 23.06 IP: 62.233.160.* 30.06.14, 21:26
      Bylo i jest upalnie ,ale pogoda szaleje w tym roku nie tylko na Rodos ...Miejscowi mowili ze w maju bylo za duzo deszczu a w czerwcu upaly jak w sierpniu ....Ale i tak bylo cudnie w Sunlandzie i okolicy ...
    • Gość: Magda Re: Sunland - Blue Bay wrocilam 23.06 IP: *.dynamic.chello.pl 22.07.14, 10:22
      Ja lecę z rodziną w sierpniu już za kilka dni:) A jak plaża? Bardzo kamienista? Głebokie zejście do wody? Lecimy z małymi dziećmi i zastanawiam się czy dadzą radę, oczywiście specjalne obuwie mają już zakupione:)
      • Gość: Lue Re: Sunland - Blue Bay wrocilam 23.06 IP: *.adsl.inetia.pl 22.07.14, 16:35
        Plaza zdecydowanie kamienista ....dla dzieci nie za fajne miejsce ...woda dosc szybko robi sie gleboka...Chodzenie po tej plazy to nic przyjemnego nasz spacer do Lallysos -plaza- to raczej meka niz przyjemnosc ,mimo odpowiedniego obuwia.... Jezeli bedziecie mieszkac w Blue Bay to brodzik dla dzieci jest bardzo blisko plazy i tam wiekszosc dzieci sie bawilo....Milego pobytu!! Polecam plaze Tsambika --dla dzieci RAJ woda plytka, cieplutka,i piekny piaseczek z 500 m od brzegu ciagle bezpieczna glebokosc COS PIEKNEGO !!!!
    • Gość: Magda Re: Sunland - Blue Bay wrocilam 23.06 IP: *.dynamic.chello.pl 26.07.14, 20:46
      Dziękuję za opinię a mam pytanie odnośnie posiłĸów. Lecimy z dziećmi (3,5 i 1,5roku) które w dzień spią czy można ewentualnie wynosić jedzenie ze stołówki i zjeść je na zewnątrz lub w pokoju (chodzi o dzieci) i czy są gdzieś (w pokoju, na korytarzu, stołówce) ogólnodostępne czajniki by przygotować maluchom kaszkę?:)
      • Gość: Lue Re: Sunland - Blue Bay wrocilam 23.06 IP: *.adsl.inetia.pl 26.07.14, 21:27
        Posilkow z restauracji nie wolno wynosic /to sa ogolne zasady w tego typu hotelach All / Odradzam zanoszenie jedzenia do pokoju poniewaz pojawia sie natychmiast m.in mrowki i bedzie duzy klopot . Jesc trzeba jednak w restauracji .....rozpietosc godzinowa posilkow jest spora to moze uda sie dzieciaczkom wyspac. Ja mieszkalam w Sunland i tam nie bylo czajnikow ogolnodostepnych /chociaz przy recepcji widziadalam czajnik na ladzie ale nie wiem dla kogo byl/ My mamy taki zwyczaj ze zawsze ze soba bierzemy grzalke i garnuszek na zagotowanie wody/mozna wziac malutki dzbanek elektryczny/ i zawsze sie nam przydaje ....tym bardziej ze jestesmy przyzwyczajeni do picia kawy /fusiary/ na balkoniku... Tak ze mysle ze z tym tez sobie poradzicie ... Uwazajcie zeby do pokoju nie przynieszc jakiegos owoca np.brzoskwini itp. bo mrowki wtedy szaleja ...i to nie jest przesada bo tak jest ...Jezeli zrobisz kaszke dziecku w pokoju to nie ma problemu tylko nie zostawiac resztek i nie umytych naczyn .....No to milego !!!!
        • Gość: beata Re: Sunland - Blue Bay wrocilam 23.06 IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.14, 07:37
          Chciałam się dowiedzieć ,jak to jest z korzystaniem z aquaparku 4x w tygodniu w Blue Bay? czy można sobie wybrać, jakie to są dni czy to jest narzucone? i jak oni to sprawdzają? czy w czasie pobytu w aquaparku można wyjść np na obiad i wrócić? Ile jest dużych zjeżdżalni ?
          • Gość: rrr Re: Sunland - Blue Bay wrocilam 23.06 IP: *.kappa.com.pl 06.08.14, 12:00
            Mnie również interesują bardzo takie informacje. Ponadto bardzo proszę jeszcze o informacje ile kosztuje rejs na SYMI (mam nadzieję, że nie przeinaczyłem) - ale z lokalnego biura podróży i czy któreś z tych lokalnych szczególnie polecanie?
            Ponadto czy w okolicy (do ok 4 km) jest jakieś większy supermarket typu LIDL, carrefour lub coś podobnego?
            Czy w ten kompleks BB - Sunland jest popularny wśród naszych turystów, czy raczej nastawić się na wczasy z obcokrajowcami?
            Dodatkowo proszę o informacji czy w granicach pieszego spaceru jest jakaś plaża niezagospodarowana tzn tak aby można się było rozłożyć na "dziko" - bez leżaków i w stosunkowo niewielkim towarzystwie?
            Uff - trochę tych pytań się zebrało :) - Z góry dziękuje za informacje.
            • Gość: Lue Re: Sunland - Blue Bay wrocilam 23.06 IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.14, 19:20
              Do rrr ---rejs na Symi kosztuje 44 euro z biura rezydentki....ale gdybym plynela 2 raz to radze dojechac do Rodos do portu i tam kupic bilet za 16 euro i plyniecie tym samym promem co z hotelu .... A radze jechac tam jest bajka ...cudnie !!!! A na miejscu sobie poradzicie bo to niewielkie miejsce ... Takie wieksze markety sa widzialam Carrefour i Lidl ale z okna autobusu ...Markety /male/sa kolo hotelu i w Ilalyssos /my szlismy tam pieszo/Ale majac ALL nie ma co dokupywac .....no chyba ze lepszy alkohol ....Polakow bylo duzo i napewno kogos fajnego poznacie ....no i ruskich pelno /jak wszedzie/Na dziko mozna sie rozlozyc ale plaza kamienista ....nie za fajna...ze znalezieniem miejsca nie ma problemu tylko odejsc troche w bok ... Jak cos to pytac ...Milego !!!! Polecam objazd autkiem wokol wyspy ..POezja !!!!
              • Gość: rrr Re: Sunland - Blue Bay wrocilam 23.06 IP: *.kappa.com.pl 07.08.14, 08:40
                @Lue - wielkie dzięki na info. Generalnie - pierwszy raz wybieram się do Grecji. Więc za wszelkie inne praktyczne informacje odnośnie zarówno Rodos jak tego hotelu będę wdzięczny. Aha o której wypływa prom na Symi z Rodos?
                • Gość: Lue Re: Sunland - Blue Bay wrocilam 23.06 IP: *.adsl.inetia.pl 07.08.14, 16:57
                  do rrr..-
              • Gość: Magda Re: Sunland - Blue Bay wrocilam 23.06 IP: *.dynamic.chello.pl 07.08.14, 11:46
                Co warto zwiedzić w mieście Rodos? Planujemy udać się na wycieczkę zorganizowaną wybrać się do Lindos a Rodos zwiedzić we własnym zakresie. Jak już pisałam będziemy z dziećmi więc chciałabym wiedzieć czy najważniejsze miejsca są blisko siebie położone? Do lalyssos wybraliście się na piechotę rozumiem? Czy da się tam przejechać wózkiem z dzieciakami? Jak długo szliście?:)Już za kilka dni lecimy i zobaczymy sami póki co mimo większości nieprzychylnych opinii jesteśmy pozytywnie nastawieni:)
                • Gość: Lue Re: Sunland - Blue Bay wrocilam 23.06 IP: *.adsl.inetia.pl 07.08.14, 16:51
                  do Magdy ---Do Rodos mozna samodzielnie jechac bo to blisko ...i z przewodnikiem duzo mozna zwiedzic ---Stare Miasto - polecam Same nogi was poniosa ... Ale do Lindos raczej jechac z zorganizowana wycieczka bo przewodnik mowi ciekawe rzeczy takze po drodze i jest to wygoda ,tym bardziej ze macie wozek /wozki zostawia sie pod Akropolem bo nie ma warunkow zeby nim jechac-jest tam taki punkt/Nas Lindos z Akropolem kosztowal 26 euro os.dorosla a dzieci byly za darmo /nie wiem do ilu lat/No i to jest duza odleglosc do Lindos.Do Ialissos szlismy plaza /kamien na kamieniu/ Wozek odpada plaza lecz wiem ze ludzie szli droga/chodnikiem/ ale jets to pare km. W upale odpada taki spacer ....my bylismy popoludniu ,ale nie moge powiedziec ze to byl fajny spacer /przez kamienie szlo sie dennie/ A w ktorym hotelu bedziecie ?? acha dla swej wygody wezcie sobie grzaleczke lub dzbanek do gotowania wody ,bo przy dzieciach w pokoju sie przyda /i porzadna kawe mozna zaparzyc/ ...
                  • Gość: Magda Re: Sunland - Blue Bay wrocilam 23.06 IP: *.dynamic.chello.pl 07.08.14, 20:40
                    Dziękuję, będziemy w Sunlandzie. Mamy przygootwany czajnik 0,5l także damy radę. A przy okazji takie może infantylne pytanie czy są tam gniazdka normalne takie jak u nas (telefony, czajnik) czy potrzebne są jakieś przejściówki jak np w Anglii?:)

• Gość: Lue Re: Sunland - Blue Bay wrocilam 23.06 IP: *.adsl.inetia.pl 07.08.14, 21:42
                      Gniazdka sa takie jak u nas ....tak ze nie ma problemu Moze bedzie otwarta restauracja w Sunlandzie /bo taka jest, lecz w czerwcu byla zamknieta i chodzilismy jesc do Blue Bay/ to bedziecie mieli mniej spacerow na posilki. Kolo Sunlandu jest duzo zieleni i przestrzeni i jest duzo kameralniej niz przy BB ,baseny fajne a ten z palmami pieknie prezentuje sie na foto .....Milego pobytu!!!!!
          • Gość: Lue Re: Sunland - Blue Bay wrocilam 23.06 IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.14, 19:10
            Z parku wodnego korzystalismy bez ograniczen /chociaz w ofercie 4 x tyg/ Polozony jest on tuz kolo Blue Bay i Sunland....Nie wiem jak jest w pelni sezonu ale my wchodzilismy i wychodzilismy /na posilki/ kiedy chcielismy.Jest to maly park ,zjezdzalnie takie jak na zdjeciach /strony hotelow/ Cebula byla nieczynna w czerwcu. Ale mozna sie pobawic ....i fajne deszczownice /grzybki ,tecza/itp. Malo cienia to jest problem ale w wodzie mozna siedziec....Milego pobytu !!!!
            • Gość: beata Re: Sunland - Blue Bay wrocilam 23.06 IP: *.adsl.inetia.pl 07.08.14, 16:59
              Ja mam pytanie-z czego wynika,że Blue Bay ma 4* a Sunland 3 * skoro jest ta sama restauracja i aquapark? Czy wyposażenie pokoju w tym 3* jest gorsze ? Czy można korzystać z tych samych basenów ?
              • Gość: Lue Re: Sunland - Blue Bay wrocilam 23.06 IP: *.adsl.inetia.pl 07.08.14, 19:32
                Tylko pokoje sie roznia ...ale w kazdym mozna sie wyspac ,umyc , a reszte czasu spedza sie w tzw. terenie .....mozna korzystac z kazdego basenu na obiektach ....Pokoje w 3* sprzatane codziennie posciel zmieniana b.czesto/ nawet codziennie / i wlasciwie niczego nam nie brakowalo ....To tylko cena nizsza niz w 4* ......
                • Gość: Anna Re: Sunland - Blue Bay wrocilam 23.06 IP: *.mf.gov.pl 12.08.14, 09:02
                  Czy może mi ktoś napisać jak naprawdę jest w tym hotelu Sunland? bo czytając najnowsze opinie na różnych portalach jestem załamana ;( i nawet rozważam rezygnację. Proszę o szczera opinie.
                  • Gość: rrr Re: Sunland - Blue Bay wrocilam 23.06 IP: *.kappa.com.pl 12.08.14, 10:12
                    @Anna
                    Sorry, ale co to znaczy "szczera opinia"?. Moim skromnym zdaniem każda opinia odnośnie hotelu zarówno najlepsza jak i najgorsza jest szczera - one są subiektywne. Tylko trzeba mieć punkt odniesienia. Sam niedługo wylatuje do tego hotelu - i cudów się nie spodziewam. Jeżeli Twojej wrażliwości przeszkadza krzywa fuga w łazience lub inne niedociągnięcia - to sama musisz wiedzieć na czym Ci najbardziej zależy. Jeżeli polecisz z nastawieniem, żeby znaleźć wszystko aby udowodnić tezę, że wszystko jest do d...., to wierz mi, że nie powinno być z tym problemu. Jeśli jedziesz z nastawieniem, że jedziesz wypocząć i pewne niedogodności jesteś w stanie znieść przez tydzień lub dwa i mimo wszystko będziesz szukać pozytywów z całego wyjazdu - a nie tylko z hotelu - to w mojej ocenie będzie dobrze.
                    Dla przykładu - z mojego doświadczenia - teoretycznie dwa "najsłabsze" (obiektywnie) hotele - akurat w których byłem - nie zmieniło ogólnego poglądu - że były to moje najfajniejsze wakacje. Z kolei - najlepszy hotel w jakim byłem - wiązał się dla mnie z najgorszymi wakacjami - i wcale nie znaczy, że ich żałuje - mam po prostu punkt odniesienia.

Pamiętaj - nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej :) I tym oto jakże pozytywnym akcentem kończę i już nie zanudzam
                    • Gość: Anna Re: Sunland - Blue Bay wrocilam 23.06 IP: *.mf.gov.pl 12.08.14, 11:47
                      zależy mi tylko na tym aby móc spokojnie się wyspać w czystym łóżku i mieć co jeść. nie mowie tu o krzywych fugach ;/ no sorry za takie pieniądze nie spodziewam się pałacu ;)
                      • Gość: rrr Re: Sunland - Blue Bay wrocilam 23.06 IP: *.kappa.com.pl 12.08.14, 15:02
                        Mogę Ci napisać moje subiektywne odczucia z pobytu z tego hotelu - jak z niego wrócę - tj za ok. 3 tygodnie :). Generalnie do Grecji wybieram się pierwszy raz. Nie mniej wcześniej byłem kilka razy w Turcji oraz w Tunezji i Bułgarii. I sprawa z hotelami wyglądała tak:
                        - Jedzenie - jest to kuchnia śródziemnomorska - no i w skrócie mówiąc na schabowe na obiad nie ma co liczyć, zresztą tak samo jak krakowską z chlebem na śniadanie. Nie wiem jak w tym hotelu ale na śniadanie pewnie będzie pieczywo, ser biały, żółty ( o innych smakach niż nasze sery). ichniejsza wędlina przypominająca z wyglądu mortadelę, ale w innym smaku, jakieś jajka na twardo i być może coś na ciepło - typu te ich parówki, może jajka sadzone. Obiad i kolacje no to już dania na ciepło plus sporo sałatek i warzyw. Oczywistym jest to, że aby ograniczać koszty z tego co zostanie ze śniadań robione są sałatki na obiad itd. Natomiast generalnie smaki są inne niż te które znamy w Polsce. Jednym to odpowiada - a innym nie. W tym hotelu stołowanie ma się odbywać w Blue Bay-u, który jest 4*, więc wydaje się, że tego wyboru może być więcej.
                        Jeśli chodzi o czystość i pokoje - to z mojego dotychczasowego doświadczenia wynika, że gwiazdki hotelowe w basenie morza śródziemnego nie odpowiadają naszym. Zresztą i koszt nie ten sam. Wystarczy sobie porównać, że w podobnym koszcie w Polsce masz pokój w hotelu 3* z HB - bez podróży samolotem i bez opcji All. Więc ta oszczędność musi gdzieś być. Często te pokoje jak i ich wyposażenie lata świetności mają za sobą - co nie znaczy, że nie będzie świeżej wody i czystej pościeli.Owszem stan łazienek, płytek mebli - podkreślam może - nie budzić zachwytu.
                        To czy będzie w pokoju głośno czy nie - zależy również od zachowania sąsiedztwa. Ale zawsze można poprosić w hotelu w razie czego o zmianę pokoju. Rotacja jest zwykle na tyle duża, że po 1 czy dwóch dniach będzie możliwość zmiany pokoju.
                        Ja ostatnie na co patrzę to pokój - w którym zwykle spędza się czas od 23 do 9, z czego zdecydowaną większość przesypiając.
                        Ponadto zwróć uwagę, że w podobnej cenie w Grecji raczej ciężko jest trafić na coś zdecydowanie lepszego. Czyli jeśli chciałabyś zmienić rezerwacje - to skąd masz mieć pewność, że zamienisz na coś lepszego?

• Gość: Lue Re: Sunland - Blue Bay wrocilam 23.06 IP: *.static.ip.netia.com.pl 12.08.14, 17:14
                          do Anny -----bylam w tym hotelu w czerwcu 2014 ---jak juz pisalam .....Jezeli chodzi Ci o czystosc poscieli - nie zawiedziesz sie /posciel zmieniana czesto,a po paru euro - codziennie- co bylo nawet nudne/ Wyspisz sie napewno w mieciutkiej bielutkiej hotelowej poscieli... Jeden minus dla hotelu to brak wentylacji w lazience/pisalam wczesniej/ ALE .....otoczenie hotelu ...wspaniale baseny....wynagrodzily wszystkie minusy.Jest duza przestrzen zielona/nie beton wszedzie,czego unikam jak ognia/ W czerwcu mielismy dni ze basen mielismy tylko dla siebie......Cudne wakacje ....czego i WAM zycze !!! Prosze pytac ..odpowiem .....
                          • Gość: Anna Re: Sunland - Blue Bay wrocilam 23.06 IP: *.polnet.tv 12.08.14, 17:20
                            witam Lue czy mozemy sie jakos skontaktowac meilowo albo nawet jestem w stanie zadzwonic aby porozmawiac o hotelu ? czekam na odpowiedz
                            • Gość: Lue Re: Sunland - Blue Bay wrocilam 23.06 IP: *.static.ip.netia.com.pl 12.08.14, 19:19
                              Pani Anno mozna dzwonic ....prosze podac swoj meil .....podam swoj numer ...Pozdrawiam !!
                              • Gość: Anna Re: Sunland - Blue Bay wrocilam 23.06 IP: *.polnet.tv 12.08.14, 19:31
                                annaczapla920@gmail.com czekam i będę dzwonić ;)
                                • Gość: Lue Re: Sunland - Blue Bay wrocilam 23.06 IP: *.adsl.inetia.pl 16.08.14, 12:56
                                  Jedna info ktora dotyczy Grecji i Rodos /tez/ papier toaletowy po uzyciu wyrzuca sie do koszy umieszczonych obok WC /nie do muszli WC/ ......dziwne ale podobno maja za waskie kanalizacje ....
                                • Gość: magda Re: Sunland - Blue Bay wrocilam 23.06 IP: *.dynamic.chello.pl 20.08.14, 14:38
                                  wróciliśmy:) hotel ok ale to nie było najważniejsze otoczenie piękne, jedzenie pyszne, wodac ciepła i czysta to były piękne wakacje, szkoda że trwały tak krótko. Dla tych, którzy dopiero jadą niech się nie martwią na zapas (tak jak ja:) ) przed Wami piękne wakacje:)
                                  • Gość: Lue Re: Sunland - Blue Bay wrocilam 23.06 IP: *.adsl.inetia.pl 20.08.14, 20:27
                                    Do Magda ......A wlasnie caly czas to mowilam .....ciesze sie ze Magda masz podobne odczucia co ja .....Ja ciagle zyje tym wspanialym pobytem ,chociaz minelo 2 miesiace ,ale te cudne 2 tygodnie ciagle mile wspominam . Mysle ze Anna gdy przeczyta bedzie spokojniejsza o swoj wyjazd ......
                                  • Gość: aga Re: Sunland - Blue Bay wrocilam 23.06 IP: *.mf.gov.pl 21.08.14, 13:21
                                    witam do sunland wybieram się we wrześniu i martwią mnie złe opinie zamieszczone na forum proszę zatem o informację dot. czystości w pokoju (chodzi mi o robactwo o którym tak dużo można poczytać), czystości w restauracji hotelu sunland i blue bay (naczyń szklanek talerzy) czystości basenów oraz posiłków
                                    • Gość: Lue Re: Sunland - Blue Bay wrocilam 23.06 IP: *.adsl.inetia.pl 21.08.14, 18:27
                                      do Agi .....Wiele informacji na ten temat jest w postach na tej stronie ....ale w skrocie ..robactwa nie bedziecie mieli gdy nie przyniesiecie do pokoju zadnej zywnosci a szczegolnie owocow ....czystosc byla bez zarzutu -posciel zmieniana b. czesto ,reczniki zawsze czyste.... na stolowce obrusy z serwetami swieze i bielutkie zmieniane po kazdym .....baseny woda krysztal/Sunland/Posilki wspaniale .... No nie wiem co Cie jeszcze interesuje ....Ale sumujac ja jechalam po to zeby wypoczac pokoj tylko do mycia i spania ....KAZDY kto chce sie przyczepic do czegos i narzekanie to jego PASJA .....znajdzie WSZEDZIE mnostwo minusow ....Ludzie ktorzy narzekali na halas samo,lotow/ktory nie jest uciazliwy/ zapomnieli ze w ofercie mieli zaznaczony ten fakt ....Milego ...!!!!!
                                      • Gość: beata Re: Sunland - Blue Bay wrocilam 23.06 IP: *.adsl.inetia.pl 04.12.14, 21:31
                                        Do Anny- czy mogłabyś napisać swoją opinię na temat Sunland- Blue Bay ? Kusi mnie ten hotel (cenowo) na 2015
                                        • Gość: Lue Re: Sunland - Blue Bay wrocilam 23.06 IP: *.adsl.inetia.pl 05.12.14, 17:50
                                          Moze Anna sie odezwie .......a ja bylam w czerwcu w tym roku w tym hotelu ......
                                          • Gość: Lue Re: Sunland - Blue Bay wrocilam 23.06 IP: *.adsl.inetia.pl 06.12.14, 17:29
                                            >>>>
                                            • Gość: beata Re: Sunland - Blue Bay wrocilam 23.06 IP: *.adsl.inetia.pl 09.12.14, 23:02
                                              Tak, wiem:) Przeczytałam cały wątek :) Ciekawa jestem jak wrażenia Anny po powrocie , bo też była pewna obaw co do tego hotelu
                                              • Gość: beata Re: Sunland - Blue Bay wrocilam 23.06 IP: *.adsl.inetia.pl 14.12.14, 11:05
                                                przeczytałam,że wifi jest płatne. Czy może mi ktoś napisać jak to wygląda w praktyce? Czy mogę np wykupić jakiś pakiet i potem korzystać z niego przez cały pobyt ?
                                                • badalona Re: Sunland - Blue Bay wrocilam 23.06 14.12.14, 14:10
                                                  Kilka luźnych spostrzezen,może się komuś przydadzą.Pobyt 15-29 wrzesień,pogoda bardzo fajna,bez upałow ale ok 30 stopni,1 dzień burza i deszcz.Hotel sunland bez szału ale tragedii tez nie ma.Oddalony ok 250 m od morza,150 od hotelu blue bay.Między hotelami aqua park za darmo.Hotel średniej wielkości,cichy z 2 basenami(bardzo zimna woda),czysto w pokojach.Wady to małe łazienki z zasłonami,i cienkie sciany wiec bardzo słychać trzaskanie dzwiami na korytarzu.We wrześniu jadalnia w sunland nieczynna wiec posiłki wydawane w blue bay.Jedzenie nawet smaczne,dosyc duży wybór,troche mało ryb ale nie ma co narzekać.Jedyna uwaga to duza ilość ludzi na jadalni(nawet nie chce myśleć co tam się dzieje w sezonie)ale jest możliwość zjedzenia na drugiej jadalni,mniejszej,z mniejszym wyborem ale na swierzym powietrzu.Wyspa stworzona do zwiedzania,na każdym kroku wyporzyczalnie samochodów-35 e/dzień,wiele ciekawych miejsc do zwiedzenia,w jeden dzień objechałem bez problemów całą wyspe-ok 220km(Filerimos,Monolithos,Empona-u podnóża góry,miasteczko jak z alp,fajne miejscowe alkohole,Parsonisi,i przepiękne Lindos).Na Lindos potrzeba całego dnia aby spokojnie pochodzić tymi wąskimi uliczkami,zwiedzic zamek i pokąpać się w pięknych zatokach.Miasto Rodos bardzo blisko,podróz autobusem,przystanek na głownej ulicy(300 m w przeciwną strone do morza),bilet u kierowcy 2.20e.Miasto piękne,warto zwiedzić w dzień i wieczorem.Wycieczki fakultatywne czy to w porcie,czy to w biurach na ulicy tańsze o połowe od tych oferowanych przez nasze biura podróży(np.Symi w grecosie 35e,w porcie 15 a płynie się tym samym statkiem).I na koniec osobista uwaga,gdybym miał wybierac jeszcze raz to wybrał bym 2 strone wyspy np.Kolympie.Po tej stronie plaze kamieniste i bezustanny wiatr,tam spokojnie i piach na plazy.Ale woda w morzu i jej kolor i tu i tu wspaniały.
                                                  • alajna2 Re: Sunland - Blue Bay wrocilam 23.06 19.12.14, 20:25
                                                    Chcę zapytać o wiatr. Straszą w BP, ze jest silny i uciążliwy. jak jest w praktyce? czy n aterenie hotelu
                                                  • Gość: lue Re: Sunland - Blue Bay wrocilam 23.06 IP: *.adsl.inetia.pl 20.12.14, 18:22
                                                    Bylismy w czerwcu i zadnego wiatru nie bylo, nawet nic nie zauwazylismy .....teren hotelu piekna zielen ....duzo zieleni ....duzo kwiatow .....i teren duzy nie ograniczony betonami ....baseny super ..... Na objezdzie wyspy miejscami byl wiekszy wiaterek ale nie uciazliwy ......tam jest cuuuudddniiieee !!!!! Oby jak najszybciej przelecial czas do wyjazdu .....my w 2015 roku kupilismy Turcje Egejska z widokiem na grecka KOS ....i tam tez bedziemy ....Zyczymy udanego wyjazdu ~!!!!!!!
                                                  • Gość: gość Re: Sunland - Blue Bay wrocilam 23.06 IP: *.dynamic.chello.pl 26.12.14, 09:55
                                                    Na Rodos wiatr jest uzależniony od pory roku. Najbardziej wieje w lipcu. Najlepiej poczytać sobie o wiatrach "meltemi".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka