Dodaj do ulubionych

ALKION Rethimnon, Pigianos Kampos

IP: *.ret.forthnet.gr 06.09.04, 12:16
Kto chce zaliczyc kurs odchudzjacy niech wybierze sie do hotelu Alkion kolo
Rethimnon w Pigianos Kampos. W Polsce lepiej sie karmi swinie niz turystow w
tym hotelu, podczas mojego turnusu pare osob mialo zatrucia pokarmowe, pani
rezydentka czarnowlosa zamiast pomoc to olala, po prostu udawala Greka, basen
tez pelen bakterii. Obsluga niemila, laske robia ze wszystkim, w sumie z
naszych pieniedzy sie ich oplaca, oszczedzali na wszystkim co tylko
mozliwe.Wszystkie napoje rozcieczone z woda,jedzenie obrzydliwe lepiej
stolowac sie obok w tawernie przynajmniej wie sie co je. Wlasciciel z
oszczednosci na Polakach, kupil sobie nowe auto. Bo wlasnie w hotelu sa
przede wszystkim sami Polacy i troche Francuzow. Widoczna jest tez roznica w
traktowaniu Polakow i Francuzow zwlaszcza przez sucha czarna recepcjonistke,
ktora do Francuzow szczerzy swoje suche zeby jedyny plus tego hotelu to duze
pokoje. Uwaga tez na szczury czasami zdechly potrafi lezec dosc dlugo nie
sprzatniety przez nikogo ( mozna go zasuszyc np na pamiatke) kto jedzie niech
nie bierze pokoju na dole. No i oczywiscie grzyby w kazdym pokoju to
normalka. Pozdrawiam i nie zachecam do odwiedzenia tego hotelu.
Obserwuj wątek
    • Gość: papryczka Re: ALKION Rethimnon, Pigianos Kampos IP: 212.160.106.* 06.09.04, 13:06
      Byłam tam w zeszłym roku i nie wierzę,że aż tyle się zmieniło. Jedzenie było
      nudnawe, ale obfite i nikt sie nie zatruł. Basen czysty - owszem wpadały czasem
      bezpańskie psy, ale w Grecji to norma. Plaża nieciekawa, więc jeździliśmy po
      wyspie. Pokój czysty - na dwa tygodnie widzioałam jednego karalucha - co też w
      ciepłych krajach jest normą nawet w ***** hotelach.
      Dziwne wydaje mi się, że tak szybko taka zmiana nastapiła.
      Co do obsługi - ani na plus ani na minus. Ot, wykonywali swoje obowiązki i
      zawsze reagowali na prośby czy pytania.
    • Gość: Renata Re: ALKION Rethimnon, Pigianos Kampos IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 07.09.04, 08:46
      Byłam w tym hotelu w sierpniu (5.-19.) i nie mogę się zgodzić z niczym co
      piszesz. U nas nikt nie miał zatrucia pokarmowego - jedzenie może monotonne ale
      dużo i wybór jakiś tam był. Nie wiem czym się karmi "u nas" świnie natomiast
      wiem, jak wygląda wyżywienie w hotelu *** i na pewno to w Alkionie nie
      odbiegało od standardu. Obsługa miejscowa może faktycznie niezbyt uprzejma ale
      podczas naszego pobytu były na praktyce dziewczyny z Polski i były bardzo
      sympatyczne. Nie zauważyłam różnic w traktowaniu nas i Francuzów. Czuliśmy się
      na miejscu bardzo dobrze tym bardziej, że wszystkie quizy z Francuzami
      wygrywaliśmy. Nie widziałam nigdzie ani zdechłych szczurów ani karaluchów -
      pokoje ładne i codziennie sprzątane. Jakie grzyby? Gdzie ty je widziałeś?
      Byliśmy w pokoju 502 i jedyna uciążliwość to ulica ale dało się wytrzymać.
      Przez takich jak ty bałam się jechać na urlop jak poczytałam o tym hotelu na
      forum. Na szczęście większość tych zarzutów nie spełniła się i tym większe było
      moje zaskoczenie in plus.
      Ps.
      Właściciel jak go na to stać może sobie zmieniać samochód nawet co tydzień a
      nam nic do tego. Ja nikomu w portfel nie zaglądam.
      Plaża bardzo nam odpowiadała bo nie było na niej tłumów i rzędów leżaków.
      Morze i widoki super.

Pozdrawiam i życzę więcej realizmu w oczekiwaniach i żądaniach w stosunku do
      ceny.

Renata
      • Gość: Mariusz Re: ALKION Rethimnon, Pigianos Kampos IP: *.mostostal.siedlce.pl 07.09.04, 09:17
        Wybieram się do tego hotelu i powiem szczerze że opinie sa niestety bardzo
        różne. Mam jednak nadzieję ze tak jak Ty miło sie zaskoczę. Piszesz że
        uciążliwością jest ulica. Czy chodzi o główną ulicę na Krecie czy jest to jakaś
        lokalna droga? Będe wdzięczny za więcej szczegółów odnośnie tego hotelu, jego
        położenia itp.
        • Gość: Monika I znow niezadowolony Polak! IP: 195.47.201.* 07.09.04, 11:27
          Bylam w zeszlym roku i bylo super, zadnych karaluchow nie widzialam, basen byl
          czysty, jedzenie tez mi smakowalo. Jedynym mankamentem calego hotelu sa
          wiecznie niezadowoleni Polacy, ktorzy czepiali sie generalnie wszytskiego.
          Pozdrawiam
        • Gość: Renata Re: ALKION Rethimnon, Pigianos Kampos IP: *.crowley.pl 07.09.04, 17:03
          Zgadzam się, że opinie są bardzo różne i ja się z nimi zapoznałam zanim
          wyjechaliśmy. Jechałam z nastawieniem, że wczasy bedą super i takie były. W
          czasie naszego pobytu nawet ludzie byli znośni bo nie słyszekiśmy narzekań a
          wręcz przeciwnie. Widocznie nie pierwszy raz byli w hotelu 3-gwiazdkowym i
          wiedzieli czego oczekiwać.

Jeszcze raz powtarzam - nie jest źle i nie ma się co uprzedzać.

Ulica była uciążliwa ponieważ my mieliśmy pokój, z którego okna wychodziły na
          nią a Grecy uwielbiają używać klaksonów (nawet w nocy) no i te ich skuterki też
          nie należą do najcichszych.
          Jest to stara droga do Rethymnonu ale jeżdżą nią też autobusy miejskie.
          Do plaży jest jakieś 100-150 metrów.
          Klimatyzacja sterowana indywidualnie - nie psuje się.
          Ciepła woda w kranach pod dostatkiem.
          W realu hotel wygląda tak jak na zdjęciach w katalogu. Basen w rzeczywistości
          mniejszy niż na zdjęciach ale za to pozwalają się w nim kąpać nawet do 2 w nocy
          (pierwszy raz się z tym spotkałam ale dzieci miały frajdę).

Napisz co jeszcze konkretnie chcesz wiedzieć to odpowiem.

Pozdrawiam
          Renata

Ps. Uszy do góry. Ja już zazdroszczę wyjazdu.
          • Gość: Mariusz Re: ALKION Rethimnon, Pigianos Kampos IP: *.mostostal.siedlce.pl 08.09.04, 10:17
            Dzięki wielkie za info. Też wyjeżdżam z nastawieniem że będą to super wakacje i
            na pewno takie będą. Generalnie i tak w hotelu nie zamierzamy spędzać dużo
            czasu. Jeszcze tylko 2 pytanka: Jak daleko jest do nowej drogi (autostrady)i
            jakie są plaże w okolicy Pigianos Kampos? Co być poleciła do zobaczenia w tej
            okolicy i ogólnie na Krecie?

Z góry dziękuję i pozdrawiam

Mariusz
            • Gość: Renata Re: ALKION Rethimnon, Pigianos Kampos IP: *.crowley.pl 09.09.04, 15:26
              Witam,
              Nowa droga biegnie za hotelem pewnie jakieś 200-300 metrów. Nie powiem
              dokładnie bo nie byliśmy na tyłach ale na pewno jej nie widać i nie słychać.
              Plaża jaest piaszczysta -może to jest drobny żwirek, w każdym razie leży się na
              nim jak na piasku a przynajmniej nie klei się i nie wciska wszędzie.
              Jedyną niedogodnością są duże, płaskie kamienie przy wejściu do morza ale my to
              potraktowaliśmy jako dodatkowe atrakcje, tym bardziej, że można się na nich
              położyć i wtedy jest hydromasaż morską wodą za darmo.
              Do zobaczenia na Krecie jest dużo i było na ten temat wiele wątków na forum.
              Zaletą położenie hotelu jest to, że jest dokładnie w połowie drogi między
              Heraklionem a Chanią (ok.70km tu i tu).
              My pożyczyliśmy samochód na 7 dni (wypożyczalnia Greenway obok hotelu) Kia
              Picanto z klimatyzacją za 180 EURO.
              Byliśmy w Knossos, Heraklionie, Chanii, Matali, Elafonissi, parku wonym
              Aquasplash i oczywiście kilka razy w Rethymnonie.
              Jak widać jest w czym wybierać.

Jeszcze jakieś pytania?

Pozdrawiam
              Renata
              • Gość: Mariusz Re: ALKION Rethimnon, Pigianos Kampos IP: *.mostostal.siedlce.pl 09.09.04, 15:42
                Dzięki za pomoc. Więcej pytań nie mam bo praktycznie już wyjeżdżam. Resztę
                zobaczę na miejscu ale dzięki Tobie jestem dużo spokojniejszy.

Pozdrawiam

Mariusz
      • k0k Re: ALKION Rethimnon, Pigianos Kampos 09.09.04, 09:23
        Dzięki za pocieszenie 16go wybieram się do hotelu Amnissos w tej samej
        miejscowości również o nim pisano w podobny sposób jak o Alkionie.Mam nadzieję
        że wrócimy zadowoleni.
        P.S. Może ktoś był w hotelu Amnissos wersja all inc. z Triadą proszę o opinie
        Z góry dzięki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka