Dodaj do ulubionych

Hotel SplashWorld Aqua Dora Rodos

09.11.14, 12:33
Witam,
zaczynam planowanie urlopu, ponownie Grecja.
Tym razem myślę o powrocie na Rodos - opcja druga - pierwszy raz na Kretę.
Szukam hotelu, który spełni nasze oczekiwania (raz jakość i czystość, dwa coś dla dziecka (7latki :)) i trzy - cena).
2 tygodnie, wylot z Gdańska

Zastanawiam się nad Splash World Aqua Dora na Rodos (dobra cena w TUI) lub Zorbas Village na Krecie (osobny wątek).
Nie znalazłam informacji o tych hotelach na tym forum.
Był tam ktoś?
A może polecacie inny obiekt?
Obserwuj wątek
    • eiza Re: Hotel SplashWorld Aqua Dora Rodos 10.11.14, 22:49
      przyłącze się do pytania o Splash World Aqua Dora, dawna Doreta Beach, wiem, że hotel został wykupiony przez TUI i ma być (lub już jest) remontowany. Napiszcie proszę coś więcej.
      • Gość: Anka Re: Hotel SplashWorld Aqua Dora Rodos IP: *.dynamic.chello.pl 10.11.14, 22:59
        Jestem zaskoczona ceną...niską...jak dla rodziny 2+2 za 2 tyg. początkiem lipca....
        pzdr
        • Gość: Anka Re: Hotel SplashWorld Aqua Dora Rodos IP: *.dynamic.chello.pl 11.11.14, 20:24
          TUI twierdzi, że cena będzie rosnąć ...w zależności od sprzedaży...kolejna sprzedana oferta....kolejny procent podwyżki.
          I tak jest - cenę kalkulowałam dzisiaj o 15tej...rozmowa z konsultantem również i teraz...114zł drożej.
          Do końca czerwca z remontem - budową zjeżdżalni mają się wyrobić.
          • Gość: Iza Re: Hotel SplashWorld Aqua Dora Rodos IP: *.adsl.inetia.pl 11.11.14, 22:48
            Trzeba uważać na te hotele z remontami. Bo to ,że mają się wyrobić z remontem czy aquaparkiem do końca czerwca to nie znaczy,że tak będzie. W tamtym sezonie bardzo rozbudowany był wątek, zapomniałam o jakim hotelu ,w którym nie zdążyli z remontem i turyści na forum się żalili ,że hałas, że taczki itd. I jeszcze na Kefalonii też nie zdążyli z aquaparkiem rok temu tak jak obiecali w katalogu...
            • Gość: gość Re: Hotel SplashWorld Aqua Dora Rodos IP: 195.85.249.* 12.11.14, 09:18
              Kiedy szukaliśmy wakacji w grudniu 2012 - wpadł na w oko hotel Mikri Poli na Rodos, ponieważ w lipcu na 2 tyg. 2+1 Grecos żądał ok. 9500. Hotel nas poinformował, że aquapark ma być gotowy na 1 czerwca.
              My jednak obawialiśmy się "greckiej punktualności" i zrezygnowaliśmy.
              Hotel jednak ukończył budowę i teraz możemy tylko żałować, bo o takiej cenie można pomarzyć.
              Piszę o tym, ponieważ nawiązuję do wątpliwości z hotelem z tematu. Czasem warto zaryzykować, bo potem hotel może postawić na jeszcze wyższą jakość, aquapark będzie stał i jako już hotel TUI nie będzie oferował takich cen.
              Jest tylko jedno ale... Ten mój z Rodos ciszył się bardzo dobrymi opiniami, więc nawet na wypadek opóźnienia - widziałem, że i tak będzie dobrze.
              Zaś hotel Doreta Beach jest hotelem bardzo przeciętnym i cena do zapłaty nie jest wcale tak niska jak na taką miernotę. Tutaj trzeba bardziej zaufać planom na przyszłość jak ukończony remont, skończona budowa waterparku czy wyższa jakość usług wymuszona przez TUI.
              No i jeszcze jedno... wiatr. W okresie wakacyjnym pojawiają się meltemi, więc bliskość bazy do kiteserfingu jest raczej wadą niż zaletą. Już raz byłem na Kos w lipcu - dziękuję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka