Dodaj do ulubionych

Korfu czy Rodos ??

25.10.15, 13:37
Pytanie jak w temacie do bywalców wysp greckich :)
Oczywiście obie znam z opisów ale.... pytam pod kątem wrażeń a konkretnie...
- gdzie wszędobylski turysta "na własną rękę" będzie się mniej nudził, czyli na której wyspie jest więcej różnorakich ciekawych miejsc
- pomijając "zielony" charakter Korfu która wyspa jest bardziej krajobrazowa
- która wyspa ma łagodniejszy klimat pogodowy w lipcu,
no i najważniejsze pytanie
- która ma bardziej GRECKI CHARAKTER :)
Planujemy pobyt 12-14 dniowy na własną rękę. Dotychczas byłem zwolennikiem Rodos ale ostatnio przestałem być tego pewien. Dodam jeszcze że wybór jest podyktowany dostępnością tanich linii i tym że na Krecie już byliśmy :)
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • aseretka Re: Korfu czy Rodos ?? 25.10.15, 14:32
      Moim zdaniem bardziej grecki charakter ma Rodos. Korfu nie jest brzydka, ale w architekturze bardziej dominują wpływy włoskie i angielskie. Zresztą sam porównaj:
      Rodos
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,151287834,151287834,0,2.html?v=2
      i Korfu
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,158336251,158336258,0,2.html?v=2
      Na obu wyspach byłam w maju i Korfu wcale nie jest tak bardzo zielone, jak piszą. :)
      Poza tym na Rodos jest -w mojej ocenie- więcej różnorakich, ciekawych miejsc do zobaczenia.
      O klimacie pogodowym w lipcu trudno mi mówić, bo sama nie doświadczyłam. Jednak w maju na Rodos było bardziej gorąco niż na Korfu.
      • raff1322 Re: Korfu czy Rodos ?? 25.10.15, 14:56
        Ale bogate relacje :) Super.
        Znalazłem podobny wątek z 2013 roku - tam opinie podzielone ale jednomyślność jest przy pogodzie - w lipcu na Rodos jest piekielnie gorąco.... trochę mnie to martwi.
        • aseretka Re: Korfu czy Rodos ?? 25.10.15, 15:29
          Od zachodniej strony Rodos możesz liczyć na wiatry, które "schładzają atmosferę". :) Ale mimo wszystko nawet w maju, przy wietrzyku od zachodniej strony zwiedzanie Kamiros czy klasztoru Filerimos sprawiało mi trudności.
          Jednak i na Korfu w lipcu może być gorąco.
    • 82piterek Re: Korfu czy Rodos ?? 25.10.15, 15:27
      Więcej ciekawych miejsc wg mnie masz na Rodos, poza tym można popłynąć na urolliwą Symi. W lipcu na Rodos będzie zdecydowanie cieplej niż na Korfu, powyżej 35º, jeśli dla Was to nie za gorąco to Rodos będzie ok, z tym że tanie linie z Polski bezpośrenio póki co nie latają. Korfu na pewno nie należy do najbardziej Greckich wysp, za to niedaleko masz piękną Paxos i Antipaxos z obłędnymi plażami. Grecki masz za to Epir na lądzie, nie jest tam jeszcze tyle turystów co na wyspach, a urokliwa Parga to jedno z ładniejszych Greckich miasteczek.
      Jeśli nie masz daleko do Modlina to ja bym Ci jeszcze polecił Chalkidiki z ładnymi plażami a szczególnie Sithonię, Ryan lata do Salonik, w terminie 30.06-14.07 masz teraz za niecałe 400 zl, nie wiem czy Rodos lub Korfu będzie taniej.
      Pozdrawiam
      • raff1322 Re: Korfu czy Rodos ?? 25.10.15, 15:59
        Dzięki za informacje.
        Na Rodos chcemy z Berlina easyJetem. Daleko nie mamy.
        Co do pogody to właśnie takie minimum 35 stopni w lipcu na Malcie dały nam popalić jak nigdy.
        A jak by porównać pogodę na Krecie i Rodos? Bo tam jakoś dało się wytrzymać (Kreta Zach.)

Myślałem jeszcze o Lefkadzie plus Peloponez z lotem do Aten ewentualnie....

Pozdrawiam
        • aseretka Re: Korfu czy Rodos ?? 25.10.15, 17:18
          Z takim autorytem i znawcą wysp greckich, jak Piterek nawet nie śmiem polemizować. Podoba mi się Grecja, ale byłam tam zaledwie kilka razy i jestem tylko laikiem. Cieszy mnie jednak, że Piterek potwierdza moje zdanie, iż Rodos jest ciekawszą i bardziej grecką wyspą niż Korfu. :)
          Jeśli chodzi o Kretę, to jak dla mnie temperatury w maju były mniej uciążliwe niż na Rodos. A nawet powiedziałabym, że i na Korfu w tym roku w maju było cieplej niż, gdy byłam na Krecie 9 lat temu.
        • 82piterek Re: Korfu czy Rodos ?? 25.10.15, 21:46
          Nie wiem jakim typem turystów jesteście ale łączenie Lefkady i Peloponezu wg mnie jest bez sensu. Na Lefkadę przydał by się tydzień a potem tyle samo Epir lub Kefalonia. Peloponez jest tak wielki i bogaty w miejsca warte zobaczenia ze jak dla mnie jechać tam to na minimum 3 tygodnie. Jeśli bierzesz pod uwagę lot z przesiadką w Atenach to właściwie cała Grecja stoi przed Wami otworem. Jeśli marzy Ci się Hellada pocztówkowa to celuj w Cyklady, jeśli w miarę spokojna i zielona to Jońskie, Sporady, Thassos, Pelion, Epir. Poczytaj różne relcje z Grecji, pooglądaj zdjęcia i jeśli w którymś momencie serce zacznie Ci mocniej bić a buźka nie przestanie uśmiechać to już będziesz wieział gdzie bukować bilety.
          • raff1322 Re: Korfu czy Rodos ?? 25.10.15, 22:14
            Myślę że jesteśmy typem turystów zrównoważonego wachlarza atrakcji :) Czyli np. taka Kreta czy Majorka była dla nas idealna - są plaże, zabytki, fajne miasteczka, monumenty natury, krajobrazy.... Natomiast Peloponez pomimo że bogaty to wydaje mi się jednostajny (czytaj: głównie zabytki/wykopaliska - jesli się mylę to wybaczcie). Stąd był pomysł.... 7 dni relaksu na Lefkadzie i 7 dni aktywnych na Peloponezie (skupiając się na tych najciekawszych miejscach). Ale nie był to plan z przesiadką w Atenach. Myślałem żeby stamtąd wypożyczonym autem pojechać na Lefkadę i z powrotem na Peloponez.
            Oczywiście przesiadka w Atenach daje wielkie możliwości ale przy czteroosobowej rodzinie winduje niestety sporo koszty.
            A co do uśmiechniętej buźki to zatrzymała się swego czasu przy Karpathos :) I powstał pomysł na Rodos + Karpathos ale logistycznie to ciężko, no i póki co nie spina to się budżetowo niestety....
            Tak czy inaczej wielki dzięki za podpowiedzi.
            • Gość: pszczoleczka16 Re: Korfu czy Rodos ?? IP: *.dynamic.chello.pl 26.10.15, 09:39
              Witaj Raff!

Mądrze prawią Piterek i Aseretka:-). Ale pozwól, że ja dorzucę swoje trzy grosze.Najpierw w kwestii pogody.Doszłam do wniosku,że z roku na rok w Grecji jest cieplej( jeździmy niemalże w identycznych datach co roku od kilku lat). Więc albo klimat się ociepla, albo ja się starzeję i gorzej znoszę upały, albo i jedno i drugie:-).
              Napisałes, że połączenie Karpathos i Rodos jest trudne logistycznie.Hmm...może masz bardziej aktualne informacje, ale według mojej wiedzy można się między tymi wyspami przemiescić promem( tutaj rozkładu nie znam) lub samolotem(kilka lotów dziennie,ceny były akceptowalne-przynajmniej we wrzesniu i w październiku,w Twoim terminie może być drożej).Może jeszcze nie rezygnuj ze swojego greckiego marzenia?
              Bardzo podoba mi się pomysł wypożyczenia i oddania auta w Atenach i pojechania nim na Lefkadę.My własnie tak zrobilismy w 2014r. Było to dla nas bardzo wygodne, jednakże uprzedzam, że przejazd tylu kilometrów był dla nas bardzo męczący( jeden kierowca).Mimo to serdecznie polecam takie rozwiązanie.
              Tydzień na Peloponezie ze zwiedzaniem...domyslam się, że to był taki skrót myslowy, bo ja podobnie jak Piterek uważam,że w tydzień Peloponezu nie poznasz.Ale zaproponuję jeszcze takie rozwiązanie:około dwóch tygodni na Lefkadzie, z czego tydzień byłby poswięcony na jej poznawanie( a wierz mi, oprócz plaż jest na tej wyspie co oglądać!) i relaks na plażach, a w drugim tygodniu robiłabym jednodniowe wycieczki na pobliski stały ląd grecki-albo w kierunku Preveza, Parga, albo w kierunku Vonitsa, Amfilochia.I tutaj także-wierz mi-jest co oglądać- nie są to tylko wykopaliska,a piękne plaże też się znajdą:-)
              No,to się powymądzałam i pewnie zamieszałam Ci w głowie:-).Będziesz miał o czym mysleć:-)
              Pozdrawiam,Maja
              • raff1322 Re: Korfu czy Rodos ?? 26.10.15, 10:21
                Witaj imienniczko mojej córki ;)
                Co do planu na K+R to może nie jest to logistycznie aż tak trudne, bo rzeczywiście promy pływają ale zwiększa koszty. Można to zrobić tak - lot z Berlina do Aten, przesiadka na OlympicAir i na Karpathos, po tygodniu promem na Rodos a totalny powrót Easyjetem z Rodos też do Berlina. Ale ogólnie ten hop między wyspami wygeneruje w lipcu dodatkowo conajmniej 1000zł. Tak czy inaczej nie rezygnuję z tego - z wszystkich greckich pomysłów na 2016 ten mi się najbardziej podoba :)
                A tak wogóle na przyszły rok murowanym kierunkiem była Sycylia - nie byliśmy jeszcze we Włoszech a Sycylię zawsze chciałem zobaczyć. Ale ceny mnie na razie zniechęciły.... wysoki kurs funta i na h4u/quickrooms hotele ciągle wychodzą za drogie :) Dlatego wyciągnąłem zawsze pożądaną Grecję :)
                Co do Lefkady - piszesz o męczącej drodze a pamiętasz jak długo jechaliście? Mi wychodzi z map że ok. 5 godzin. I to by jeszcze uszło. A gdzie (i w jakich kosztach) mieliście noclegi?

Pozdrawiam
                • Gość: pszczoleczka16 Re: Droga z Aten na Lefkadę IP: *.dynamic.chello.pl 26.10.15, 15:28
                  Witaj Raff ponownie!

Jeżeli chodzi o przejazd z Aten na Lefkadę,to nam zajęło to więcej niż pięć godzin. Wyruszylismy z okolic lotniska w Atenach ok.5 rano(napisałam: z okolic, bo zaczęlismy mierzyć czas od wyjazdu ze stacji benzynowej parę km za lotniskiem),a w Lygii(tam mielismy noclegi) w ,,,naszym,,apartamencie bylismy ok.11.20.Po drodze mielismy jeden ok.półgodzinny postój na WC,herbatę i cos do zjedzenia(zabrane z Polski kanapki już zostały wczesniej pożarte,więc trzeba było zakupić cos jako sniadanko:-)).Ruch na drodze był mały ze względu na godziny jazdy,ale trwały prace remontowe przy nawierzchni drogi i odcinkami był ruch wahadłowy i ograniczenia prędkosci.Może już Was to zagadnienie nie będzie dotyczyć, ale weźcie to ewentualnie pod uwagę przy planowaniu czasu przejazdu.
                  Nocowalismy w osrodku Theallos Village w Lygii, który składa się z willi z prywatnymi basenami(dla większych rodzin,grupy znajomych itp.) oraz apartamentów i studio ,gdzie basen przypadał na ok.4-6 osób.My nocowalismy w dwupokojowym apartamencie z kuchnią,łazienką i balkonem z cudnym widokiem na morze:-).Płacilismy po rabacie od własciciela 590 Euro za 8 noclegów.Gdybysmy rezerwowali np.przez booking,cena wynosiłaby ponad 700 Euro.
                  Na Sycylii bylismy.Wyspa piękna,różnorodna, o wielu obliczach.Ale...mimo,że też są tam klimatyczne miasteczka,z wąskimi uliczkami i suszącym się praniem,to...nie odnajduję tam tego swiętego spokoju, który jest w Grecji,a temperament i żywiołowosć Sycylijczyków bywa dla mnie często...męczący.Ale jedzonko mają super!(ach,te canolli!!:-))
                  Pozdrawiam,Maja
                  • raff1322 Re: Droga z Aten na Lefkadę 26.10.15, 20:29
                    Czyli zajęło Wam to ok. 6 godzin (a google też pokazują 5). Nie jest to niestety blisko. Mam coraz bardziej obawy, ponieważ najmłodszy członek naszej rodziny mało cierpliwie znosi długą jazdę samochodem. Dodając do tego lot, lotnisko, dojazd 2-3h w PL... to trzeba poprostu mocno przemyśleć.
                    Fajny ten kompleks w którym mieszkaliście. Ogólnie na Lefkadzie te wille i hoteliki robią bardzo sympatyczne wrażenie.
                    Ja sobie upatrzyłem taki www.lefkadaoasis.gr/index.php?menu_id=5&lang=1
                    • Gość: pszczoleczka16 Re: Wakacyjne plany Raff-a-c.dalszy IP: *.dynamic.chello.pl 27.10.15, 14:33
                      Witaj ponownie!

Jeżeli zdecydujesz się na opcję: Lefkada+pobliski stały ląd,to aby skrócić czas podróży i sprawić, by była bardziej komfortowa, możesz rozważyć jeszcze opcję przelotu z Aten do portu w Prevezie.To jest niedaleko (ok.20 km) od Lefkada Town i około 40 km od Nidri, gdzie znajduje się upatrzony przez Ciebie hotelik. Możesz wówczas napisać maila do hoteliku z pytaniem,czy odbiorą Was z lotniska( wiele hoteli czy willi oferuje taką usługę gratis albo za niewielkie pieniądze).Wówczas autko mógłbys wynająć w Nidri. Zapytaj na forum Evulewu, która udzielała porad nt.Lefkady ,może będzie pamiętała, z jakiej wypożyczalni korzystała.Przemysl, przelicz-może takie rozwiązanie będzie dla Was korzystne.

Jeżeli bliższe Twemu sercu jest Rodos i Karpathos, to przyszło mi do głowy jeszcze jedno rozwiązanie.Spróbuj upolować czarter TUI na Rodos(im bliżej terminu wylotu,tym taniej) i dalej przemiesć się albo samolotem,albo promem na Karpathos. Jesli uda Ci się zgrać terminy z terminami lotów TUI, to wracać możesz także czarterem.Może tak będzie taniej i wygodniej niż lot z Berlina?

Jeżeli Berlin wchodzi w grę, to tutaj też jest jeszcze jedna opcja.Na lotnisku Berlin Schoenefeld znajduje się biuro podróży.Może byli by skłonni sprzedać Wam same przeloty na trasie Berlin-np.Rodos albo Karpathos?Wszystkich biur podróży, których ofertę sprzedawali we wrzesniu tego roku nie zapamiętałam,ale na 100% mieli ofertę Thomasa Cooka.Może napisz do nich maila z pytaniami?

No,to zapodałam Ci znowu parę kwestii do przemyslenia:-)

P.S.Jeżeli sprawy zdrowotne, zawodowe, urlopowe i finansowe ułożą się korzystnie, to my też rozważamy Karpathos- fakt,że nie w lipcu.Więc leć i przecieraj szlaki:-), bo ja Cię być może pomęczę pytaniami:-)
                      Pozdrawiam,Maja
                      • raff1322 Re: Wakacyjne plany Raff-a-c.dalszy 27.10.15, 19:24
                        Witam.
                        No i wszystkie znaki i odczucia kierują mnie jednak chyba ku Karpathos/Rodos :)
                        Sycylia się oddala a Lefkadę zostawię na razie w rezerwie.
                        Z czarterem z PL to chyba może być problem, bo żadne biuro nie oferuje Karpathos.... w sumie to trochę dziwię się dlaczego nie. No i poza tym jest to dobra opcja jako last a my preferujemy organizację first :) Ale dobrym pomysłem jest poszukanie czegoś z biur z Berlina. O ile lot na Rodos jest dostępny to z chęcią skorzystałbym z opcji bezpośredniej na Karpathos. Może z Berlina jakieś biura organizują coś w tym kierunku.
                        Jeśli wystartuję z organizacją całości to podzielę się :)
                        • Gość: polar bear Re: Wakacyjne plany Raff-a-c.dalszy IP: *.warszawa.vectranet.pl 28.10.15, 09:14
                          TUI miało w ofercie Karpathos od paru lat ale ceny czarterów o dziwo w tym roku były niższe w first minute w okolicach stycznia-lutego (500-600zł) niż last minute od maja-czerwca (ponad 1000), a potem Karpathos w ogóle zniknęło z oferty w okolicach połowy sierpnia. Ciekawe dlaczego, czyżby nie było zainteresowania kierunkiem? Bilety były też dostępne na stronach EnterAir.

Tak w ogóle ceny czarterów w tym roku nie powalały - praktycznie nie było ciekawych cenowo ofert.
                • Gość: Andrzej Re: Korfu czy Rodos ?? IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.10.15, 22:34
                  >Co do planu na K+R to może nie jest to logistycznie aż tak trudne, bo rzeczywiście promy pływają ale zwiększa koszty. Można to zrobić tak - lot z Berlina do Aten, przesiadka na OlympicAir i na Karpathos, po tygodniu promem na Rodos a totalny powrót Easyjetem z Rodos też do Berlina.

Bardzo dobre rozwiązanie,które już trochę inaczej przerobiłem. EasyJet z SXF na powrót będzie w lipcu droższy niż lot tam. Najlepiej lecieć na Rodos ,potem promem i z Karpathos Aegeanem i potem Ryanem do Berlina z Aten. Z Rodos na Karpathos sa tylko 2 rejsy tygodniowo po 22 e /os tak było w tym roku. Na tej trasie pływa prom Prevelis Anek Lines. obsługujący trasę z Rodos przez Karpathos, Sitia,Anafi,Santorini,Milos do Pireusu
                  Co do noclegów na indywidualny wyjazd to polecam serwisy Galahotels , Hotels com i Hotwire
                  W tym roku było duzo promocji,a w tym pierwszym wystarczy zainiciować rezerwację aby otrzymać na meila kod znizkowy nawet na kilkadziesiąt euro przy rezerwacji ok500e
                  Na Rodos najtańsze noclegi są w Faliraki ,Afandu i Kremasti ale tej ostatniej nie polecam.Natomiast na Karpathos w Finiki i Arkasa ale to malutkie mieścinki,w nich na Hotel com, tydzień można znależśc już od 900 zł za małe studio
                  • raff1322 Re: Korfu czy Rodos ?? 27.10.15, 12:52
                    Dzięki za odpowiedź. Poparcie mojego pomysłu wzmacnia chęc jego realizacji ;)
                    Obliczam cenę z rotacjami od Aten lub od Rodos zaczynając i wychodzi mi mniej więcej tyle samo... Z tym że start całej eskapady muszę kalkulować na okres od ok. 10 lipca - takie tam zawodowe powody. Tak czy inaczej koszt wszystkich transportów wychodzi +/- ok. 3tys. na rodzinę.
                    Co do linków do hoteli to zaczytałem się bo nie znałem tych stronek ale jak wbijam naszą konfigurację z 2 dzieci to sporo hoteli wylatuje z oferty. Na szczęście na Rodos wybór hoteli nie jest zły - na quickrooms.com są też niezłe ceny w naszej konfiguracji.
                    Przy okazji mam pytanie - piszesz o miejscowościach które nie brałem pod uwagę, a co można powiedzieć o Kiotari jako samej w sobie? Jest tam taki hotel Ekaterini który podobno ma fajną atmosferę i stanowi potencjalny wybór :)
                    Pozdrawiam
                    • raff1322 Re: Korfu czy Rodos ?? 27.10.15, 13:14
                      Spojrzałem jeszcze na godziny lotów - żeby zgrać Ateny/Karpathos to tylko rotacja z powrotem przez Ateny wchodzi w grę. Ryanair i easyJet przylatują z Berlina do Aten za późno żeby zdążyć na Dash-a na Karpathos.
                      • Gość: Andrzej Re: Korfu czy Rodos ?? IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.10.15, 18:38
                        Tak jak pisałem,najpierw z SXF na Rodos EasyJetem ,pożniej prom na Karpathos,lot Aegeanem do Aten z Karpathos i Ryanair do SXF. Odwrotnie dużo drożej wychodzi i nie pasują godziny.Tak czy inaczej na dzisiaj to ok 700 zł /os za te 3 loty. Easy w soboty lata póżno wieczorem i aby dojechać do hotelu na Rodos zastanie Cię północ,a taxi z lotniska np, do Kiotari to/ 55e? + -/
                        Wtorkowe loty poranne są na tyle dobre ,że o 13 możesz już być na plaży.
                        Powroty Aegeanem z Karpathos na koniec lipca kosztują po 43 e/os i w tej taryfie masz bagaż rejstrowany. Loty są o 14,30 i niecałe 2 godziny na przesiadkę na Ryana do Berlina.
                        Bilety powrotne Aegeanem z Karpathos już pewnie nie stanieją. EasyJet też może podskoczyć, ale Ryan z 60 -kilku euro napewno spadnie do 35-40. Prom na te kilka godzin można zawsze kupić w porcie w taryfie Deck.
                        Co do samej mieściny Kiotari to niestety tylko byłem przejazdem,ale Stegna i Pefki wyglądały lepiej no i samo Lindos. Dojazd z lotniska lokalnym transportem do Kiotari i dalej w stronę Prasonisi zajmie sporo czasu. Zawsze trzeba najpierw jechać autobusem do centrum Rodos za 2,5e i potem przesiadka na inny po 6,7 e do Kiotari lub 5e do Lindos. Jednak w sezonie w miejscowościach poniżej Lindos jest mniejszy tłum turystów.
                        • raff1322 Re: Korfu czy Rodos ?? 27.10.15, 19:13
                          Zgadza się ta kwota - mi na 4 osoby już z promem wyszło ok. 3000.
                          Co do dojazdu z lotniska to nie będzie kłopot - prawdopodobnie na cały pobyt na Rodos wynajmiemy auto. Na Karpathos myślę że niekoniecznie ale tam z kolei jest blisko z lotniska.
                        • Gość: polar bear Re: Korfu czy Rodos ?? IP: *.warszawa.vectranet.pl 28.10.15, 09:03
                          aby dojechać do hotelu na Rodos zastanie
                          > Cię północ,a taxi z lotniska np, do Kiotari to/ 55e? + -/

Taxi z lotniska do Kiotari nawet w dzień kosztuje dużo więcej bo 78E, w godzinach 00:00-05:00 ceny taksówek na Rodos podwajają się.
                          www.ando.gr/upload/files/eot/Taxi.pdf
      • Gość: agular Re: Korfu czy Rodos ?? IP: *.miedzychod.mm.pl 25.10.15, 16:25
        A czy przelom czerwca/lipca tez taki upalny na Rodos?
        • aseretka Re: Korfu czy Rodos ?? 25.10.15, 17:05
          > A czy przelom czerwca/lipca tez taki upalny na Rodos?
          Pogoda ma to do siebie, że trudno ja przewidzieć nawet najlepszym meteorologom. :) Gdy byłam w maju, to temperatura w Faliraki na Rodos wynosiła 38 stopni w cieniu (!). Ale to chyba powyżej przeciętnej...
          • Gość: agular Re: Korfu czy Rodos ?? IP: *.miedzychod.mm.pl 25.10.15, 18:17
            O kurczę to duzo. Bylam w tym roku na koniec sierpnia na Korfu to bylo znośnie. Ale tam inne temperatury niż na Rodos. Choc nasze lato bylo upalne wiec chyba zaprawę juz mieliśmy. Ja się caly czas zastanawiam co wybrać 😊
            • aseretka Re: Korfu czy Rodos ?? 25.10.15, 19:03
              Jak napisałam wcześniej, to 38 stopni w maju raczej było powyżej przeciętnych temperatur na Rodos w tym okresie. Nie każdego roku tak musi być. Teraz ta pogoda jest taka nieprzewidywalna, że nie zdziwiłabym się, że w lipcu na Rodos spadnie śnieg. :)
              • grekan Re: Korfu czy Rodos ?? 26.10.15, 18:43
                A ja uwazam, ze kazda wyspa grecka jest piekna ale inna, wszedzie goraco w sezonie. Zaczalem zwiedzac Grecje 25 lat temu a wyspy zaliczam /wypoczywam i zwiedzam.../ co rok.....Grecja mi sie nigdy nie znudzi a jeszcze sporo wysepek zostalo...., To ,czy komus sie cos podoba to zawsze subiektywne odczucie...
                • leila.ben.ali Re: Korfu czy Rodos ?? 29.10.15, 08:39
                  grekan napisał:

> A ja uwazam, ze kazda wyspa grecka jest piekna ale inna, wszedzie goraco w sezonie. Zaczalem zwiedzac Grecje 25 lat temu a wyspy zaliczam /wypoczywam i zwiedzam.../ co rok.....Grecja mi sie nigdy nie znudzi a jeszcze sporo wysepek zostalo...., To ,czy komus sie cos podoba to zawsze subiektywne odczucie...<

Uwazam podobnie. Jeden lubi ogorki...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka