Dodaj do ulubionych

Blue Lagoon Resort Kos

15.06.16, 21:38
Hej, Czy ktoś się tam wybiera?
Obserwuj wątek
    • mam100pytan Re: Blue Lagoon Resort Kos 16.06.16, 13:02
      ja!!! 26 lipca:)
      • jolaa71 Re: Blue Lagoon Resort Kos 17.06.16, 12:33
        no to my już wracamy :(
        może jeszcze ktoś?
        • dorsanto1 Re: Blue Lagoon Resort Kos 19.06.16, 19:40
          16 lipca! Troje dorosłych i troje dzieci (13,8 i 8lat) :) Już nie możemy sie doczekać!
    • Gość: abora2 Re: Blue Lagoon Resort Kos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.16, 07:37
      12 lipca lecimy :)
      • berenic Re: Blue Lagoon Resort Kos 24.10.16, 22:46
        i jak bylo? nie wiem ktory wybrac ten czy satelite :D
        prosze o odpowiedz
    • jolaa71 Re: Blue Lagoon Resort Kos 27.06.16, 09:59
      Hej. Wróciliśmy :)
      Było super, hotel bardzo ładny, na poziomie. Jedzenie bardzo zróżnicowane i przepyszne, restauracje tematyczne, pokoje sprzątane codziennie łącznie ze zmianą pościeli. Nawet strefa kibica jest w klimatyzowanym namiocie. Kanały w telewizji TVP1i2 Polsat o bajki dla dzieci po Polsku. Animacje na basenie oraz wieczorem dla dorosłych i dla dzieci.Baseny czyściutkie. Dla leniwych z oddalonych pokoi meleksy dla podwózki :). Jeśli ktoś chce więcej inf. proszę pytać.
      • trendbok Re: Blue Lagoon Resort Kos 29.06.16, 12:29
        Proszę o kontakt trendbok@gmail.com, mamy zaplanowany wylot ostatni tydzień lipca z dójką małych dzieci.
        Chciałbym zapytać o bezpieczeństwo na wyspie. dziękuję pozdrawiam
        • ynowik11 Re: Blue Lagoon Resort Kos 06.07.16, 23:15
          Właśnie tam jesteśmy. Nie rozumiem dlaczego ma być niebezpiecznie?
          Jest pięknie zarówno w hotelu jak i na wyspie, jutro oddajemy wypożyczony samochód, który mega się przydał.
          Polecam to miejsce!
          • mam100pytan Re: Blue Lagoon Resort Kos 07.07.16, 14:58
            A ile płaciliście za auto i gdzie? Co warto zobaczyć?

Ile kosztuje sejf?

Czy jest woda butelkowana, aby wziąć do pokoju?
      • mam100pytan Re: Blue Lagoon Resort Kos 30.06.16, 10:19
        Czy wypożyczaliście rowery lub samochód- gdzie jest tanio?
        Jaka jest temperatura? Powietrze wilgotne czy suche?

Czy daleko do miasta Kos? Na pieszo da radę?

Czy drinki są w ALL, bo gdzieś czytałam, że płatne nawet 8 euro za mohito. Do której All na drinki?

Czy jest woda w pokoju? Mini bar?

A czajnik?

Co warto zobaczyć?
        • jolaa71 Re: Blue Lagoon Resort Kos 01.07.16, 06:44
          Wypożyczaliśmy rowery 10 e za 3 szt i skuter 20 e cały dzień ale do negocjacji wszystko.
          Do miasteczka 2 km, na pieszo dasz radę ale w tym upale to męczarnia. Powietrze raczej wilgotne ale cały czas wieje przyjemny wiatr do morza. w lobby przy recepcji hotelu drinki w szklankach płatne.pisze to w ofercie ;) All do 24:00
          W pokoju jest lodówka tylko woda na powitanie potem trzeba ją uzupełniać w barach.

Czajnik jest kawa i herbata uzupełniane codziennie. W miasteczku ładny port i forteca. Jak pojeździsz samochodem przepiękne zatoczki z piaskiem.
        • ynowik11 Re: Blue Lagoon Resort Kos 06.07.16, 23:26
          Do miasta niedaleko, łatwiej autobusem 2 euro dorośli i 1 euro dzieci od 7 lat. Powrót o 50 centów tańszy. Odległość i czas spaceru znajdź na Google, każdy chodzi innym tempem, jak jesteś maniakiem spacerów to pewnie pójdzie szybko.

Temperatura i wilgotność do sprawdzenia w internecie, jest gorąco i wietrznie, dzięki czemu da się wytrzymać. Plus kąpiele pomagają...

Wszelkie napoje do północy.
          Podstawowe alkohole w cenie, tj. piwo, wino, wódka, gin, rum, tequila, brandy plus jeszcze kilka wynalazków. Karta all inclusive do wglądu.
          Inne wymyślne napoje płatne dodatkowo, mojito chyba 7 euro, ale to nie jest zmieszanie alku z napojem...

Woda jest w pokoju, czajnik też, barów jest dużo w pokoju
      • mam100pytan Re: Blue Lagoon Resort Kos 30.06.16, 10:22
        A czy jest Wi-Fi?

Czy nosi się opaski? Czy zabierają je po wymeldowaniu? A jak wylot o 20.00 to można jeść i pić za darmo czy trzeba płacić?
        • jolaa71 Re: Blue Lagoon Resort Kos 01.07.16, 06:48
          Tak jest wi-fi na całym obiekcie. chyba go sprawdzają bo dostaliśmy ankiety do wypełnienia. Opaski obowiązkowe dostajesz je zaraz przy meldunku razem z powitalnym drinkiem :) Nie zabierają ich. My mieliśmy wyjazd z hotelu o 21 i z wszystkiego można korzystać (a punktów gastronomicznych jest 8 ) na całym obiekcie czyli łącznie z aquaparkiem.

A co do tanich wypożyczalni czyli zasada trochę dalej od hotelu taniej. Rowery zaraz za częścią Garden. Skuter niestety nie wiem bo to już mąż załatwiał.
          Miłej zabawy.
          • jolaa71 Re: Blue Lagoon Resort Kos 01.07.16, 07:13
            Jeszcze ważna rzecz. w restauracji głównej obowiązują dla panów długie spodnie.
            • Gość: jimbo Re: Blue Lagoon Resort Kos IP: *.static.ip.netia.com.pl 01.07.16, 14:20
              Ale chyba do kolacji tylko.
        • pyz.ia Re: Blue Lagoon Resort Kos 02.07.16, 18:32
          Z opaską to wrócisz do domu jak jej sam/a nie zdejmiesz;) można bagaże zostawić śmigać na plażę i dopiero gdy pora iść pod prysznic(prysznice,suszarka), bo takie pomieszczenia też są dostępne jeśli ktoś nie chce koczować w lobby 8godzin do wylotu :)leżaki na plaży płatne, 5e chyba.
        • ynowik11 Re: Blue Lagoon Resort Kos 06.07.16, 23:27
          WiFi nie ma.
          Z all korzysta się dopóki nie zdejmujemy opaski.
          Często ludzie wsiadaja z nimi do samolotu;)
    • malumark1 Re: Blue Lagoon Resort Kos 06.07.16, 08:44
      Witam, też się wybieramy do tego hotelu od 6.08 z Itaką. W weekend na TVN był krótki materiał o tym, że znowu zaczynają na Kosie pojawiać się uchodźcy. Nie obawiacie się tego? A może ktoś jest tam aktualnie lub wrócił i może napisać coś w tym temacie?
      • kubek0802 Re: Blue Lagoon Resort Kos 06.07.16, 09:49
        Wróciliśmy z Kos 02.07 i podczas 11 dni pobytu nie spotkaliśmy żadnych uchodźców. W mieście Kos widziałam DWIE osoby żebrzące, ale więcej spotyka się w Warszawie czy innym większym mieście. Wyspa bardzo przyjazna, polecam Plakę (koniecznie trzeba wziąć jedzenie dla kotów i pawii) i termy. Ceny aut z których korzystaliśmy 90 E mini cooper cabrio, 30E nowy spark od 19 do 21 dnia następnego.
      • ynowik11 Re: Blue Lagoon Resort Kos 06.07.16, 23:29
        Uchodźcy? Jesteśmy tutaj do soboty i nie widziałem ani jednego, w przeciwieństwie do licznych uchodźców w naszym kraju.
        • mam100pytan Re: Blue Lagoon Resort Kos 07.07.16, 15:02
          która cześć lepsza Garden czy Resort?
          • jolaa71 Re: Blue Lagoon Resort Kos 08.07.16, 11:01
            Wg mnie resort jest bliżej plaży i głównej restauracji oraz dużego basenu. A co zdania na temat WiFi u nas w pokoju był internet :) pokój 5105
    • malumark1 Re: Blue Lagoon Resort Kos 07.07.16, 21:45
      Dzięki za odp w kwestii uchodźców, od razu lepiej :) udanego pobytu dla wszystkich. Na kolację mężczyźni w długich spodniach, a chłopcy - mezczyzni? Też? :)
    • Gość: seba Re: Blue Lagoon Resort Kos IP: *.ip4.greenlan.pl 12.07.16, 23:45
      lecimy 17.06 z KTW dwie rodzin 2+1 oraz 2+2
      • Gość: seba Re: Blue Lagoon Resort Kos IP: *.ip4.greenlan.pl 12.07.16, 23:46
        miało być 17.08
        • berenic Re: Blue Lagoon Resort Kos 24.10.16, 22:50
          i jak wrazenia ? lepiej wybrac resort czy satelite?
    • hukersowa83 Re: Blue Lagoon Resort Kos 21.07.16, 16:10
      My lecimy 30 lipca z 10 letnią córką :)
      • berenic Re: Blue Lagoon Resort Kos 24.10.16, 22:51
        i jak bylo? lepsza czesc resort czy satelite?
    • andrzej.dobry.pl Re: Blue Lagoon Resort Kos 01.09.16, 22:37
      NIE POLECAM WYPOZYCZALNI KOSMOS..... nie bierzcie stamtad samochodu wukorzystuja to ze sa w hotelu i licza jak za zboze my za mini coopera cabrio przeplacilismy 50 euronie robcie tego samego bledu jest mnostwo wypozyczalni niedaleko np Safari lub Bros ta ostatnia prowadza podobno polacy i maja obsluge w jezyku polskim i sa duzo tansi jak rozmawialismy w hotelu z innymi ludzmi to sie z nas smieli ze sie dalismy zrobicw balona
      • kasiczek23 Re: Blue Lagoon Resort Kos 02.09.16, 11:07
        Polecam wypożyczalnię Bros.Prowadzi ją małżeństwo Polka i Grek (obydwoje mówią po polsku). Wypożyczenie punto to koszt 50euro
    • Gość: Halina Re: Blue Lagoon Resort Kos IP: *.dynamic.chello.pl 20.10.16, 22:16
      A która część jest spokojniejsza wieczorem Resort czy Satelitte? Jedziemy z małym dzieckiem
    • berenic Re: Blue Lagoon Resort Kos 24.10.16, 22:44
      byłas ?zadowolona??
    • berenic Re: Blue Lagoon Resort Kos 24.10.16, 22:56
      mozesz napisac czy powinnam wybrac resort czy garden satelite :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka