Dodaj do ulubionych

Gdzie na Korfu

IP: *.zory.sdi.tpnet.pl 13.01.05, 13:24
Jest troche pytan w sprawie wypoczynku na Korfu wiec cos podpowiem,a z reszta
pomoge w miare mozliwosci.Korfu to piekna zielona wyspa z mnostwem
zatoczek,tawern i pieknych widokow.Zapomniane przez turystow gorskie wioski i
przepiekne zachody slonca to nie jedyne atrakcje tej greckiej wyspy.Gdzie nie
polecam: wschodnie wybrzeze od Lefkimi po Dasie bo prady od ladu
zanieczeszczaja czesto wode.Okolice stolicy Kerkyra,Perama bo dokuczliwe
halasy od lotniska.Kavos bo upierdliwi Angole.Reszta super czyli na wschodzie
pas od Ipsos po Agios Spyrydon i dalej polnoc Acharavi Sidari Ag.
Stefanos ,Arilas,Ag.Georgios przez Paleokastritse az po Ag.Georgios
poludniowe.Objekty o zroznicowanym standardzie mnostwo znam wiec pytajcie to
w miare mozliwosci zarekomenduje.Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: mali_na Re: Gdzie na Korfu IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 13.01.05, 14:50
      Pytam. Hotel Alkyon Beach w San George koło Agios Georgios.
      Czy San George to miejscowośc turystyczna, czy też może zzmieszkują tam Grecy?
      www.ferium.de/start.php
      • Gość: Rezydent z Korfu Re: Gdzie na Korfu IP: *.zory.sdi.tpnet.pl 13.01.05, 15:16
        Miejscowosc turystyczna to na pewno.Grecy oczywiscie tam zamieszkuja to
        normalne.Jedna z najladniejszych zatok na wyspie.Plaza ,woda od 2000 do 2004
        blekitna flaga jako jedna z kilku na Korfu.Hotel Alkyon przy plazy z basenem
        niezla kuchnia,pokoje klimatyzowane.Siedzi tam Nekerman od kilku
        sezonow.Natomiast nie jest to miejscowosc rozrywkowa.Do najblizszych rozrywek
        Sidari,Roda,Paleokastritsa 6-10 km.Wypozyczalnie skuterow,samochodow na
        miejscu.Sporty wodne ok.
        • Gość: mali_na Re: Gdzie na Korfu IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 13.01.05, 18:01
          Nie jest to miejscowość rozrywkowa! Tak,tak,tak....barrrrdzo dobrze.
          Po co jechać do Grecji gdy w tawernie przy stoliku obok Niemcy , a dwa dalej
          Anglicy? Chcę przy stoliku obok GREKÓW grających w trik-traka:)
          Tak jak na Thassos w ubiegłym roku. Graja, dyskutują ze sobą i sadząc po wieku
          robia tak od ostatnich kilkudziesięciu lat
          Rozglądam sie po wyspach i szukam czegoś co mi odpowiada.
          Dziękuję za pomoc
          • Gość: Rezydent z Korfu Re: Gdzie na Korfu IP: *.zory.sdi.tpnet.pl 13.01.05, 18:16
            Cala przyjemnosc po mojej stronie.Przepraszam bo przy Zakynthos podpisalem sie
            Re.Ale to ja
          • Gość: Rezydent z Korfu Re: Gdzie na Korfu IP: *.zory.sdi.tpnet.pl 13.01.05, 18:21
            Jeszcze jedno.Jesli szukasz spokoju i prawdziwej Greki to wyspy jonskie sa
            idealne.Dobry kierunek poszukiwan.Polecam jeszcze Kefalonie w ktorej osobiscie
            sie swego czasu zakochalem.Jest nietania ale "najdziksza" .
            • bebiak Re: Gdzie na Korfu 14.01.05, 01:46
              Gość portalu: Rezydent z Korfu napisał(a):

>Polecam jeszcze Kefalonie w ktorej osobiscie
              > sie swego czasu zakochalem.Jest nietania ale "najdziksza" .

Zjeździłam ją w tym roku tj. w 2004 na przełomie sierpnia i września.
              Boska, po prostu boska!!!

Trochę o moich wrażeniach napisałam na mojej stronce o podróżach do Hellady:
              www.betaki.friko.pl.
              I zdjęcia też zamieściłam w galerii (ale amatorskie, no, takie przeze mnie
              zrobione).
    • bdra1 Re: Gdzie na Korfu 13.01.05, 21:51
      szukam dobrego hotelu wblisko palzy w miare blisko jakiegos centrum z opcja all
      inclusiwe dla rodziny z dwojka dzieci (pokoje rodzinne) bede wdzieczna za kazda
      rade
    • Gość: Lucy Re: Gdzie na Korfu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 22:38
      A czy zna Pan hotel Aeolos Beach w Perama? Czy rzeczywiście lotnisko tam jest
      bardzo dokuczliwe a plaża wąska? Zasługuje na 4*?
      • Gość: Rezydent z Korfu Re: Gdzie na Korfu IP: *.zory.sdi.tpnet.pl 14.01.05, 10:20
        Przykro mi o tym pisac bo cenie Open Travel jako organizatora i dziwie sie ze
        wzieli ten hotel.Znowu oczywiscie cena zawazyla.W Peramie praktycznie nie ma
        plazy(bardzo waska albo plazujesz na glazach).Do lotniska w lini prostej ok
        400m.Samoloty tam schodza do ladowania wiec leca na wysokosci 50m. 100m od
        hotelu Oasis.Wez pod uwage ze w sezonie laduje tam kilkadziesiat samolotow
        dziennie.Poza tym Perame nie mozna nazwac kurortem wiec tylko kilka hoteli przy
        glownej drodze i to wszystko.Szkoda bo patrzac na oferte OT na innych wyspach
        oferta zdecydowanie lepsza.
        • Gość: Rezydent z Korfu Re: Gdzie na Korfu IP: *.zory.sdi.tpnet.pl 14.01.05, 10:29
          Przepraszam bo pytasz o Aeolos a ja pisze o Oasis.Aeolos jest troche lepiej
          polozony bo po drugiej stronie ulicy.Perame juz opisywalem natomiast hotel o
          dobrym standardzie zasluguje na mocne 3* moze nawet cztery.Dobre
          zaplecze.Troche gorzej z plaza do ktorej ciekawostka przechodzi sie tunelem pod
          droga(super pomysl jak na Grekow).Natomiast samoloty tez dokuczaja.Raz jeszcze
          sorry za pomylke w hotelach.
          ps. Aeolosa ma tez chyba Ecco z tego co slyszalem
        • Gość: Asia Re: Gdzie na Korfu IP: *.unicity.pl / *.unicity.pl 27.01.05, 12:34
          Zgadzam sie w zupełnosci z rezydentem.Nie poleciłabym Peramy.Dziwie sie ze Open
          Travel naraza dobre imnie swojej firmy, i wybralo ten hotel do swojej
          oferty.Moge natomiast z czystym sumieniem polecic apartamenty Mikelis.
    • Gość: greczynka Re: Gdzie na Korfu IP: *.nat-pool.uoi.gr 16.01.05, 18:58
      od wrzesnia jestem w Grecji, studiuje tutaj. Niestety w lutym juz wracam do
      szarej rzeczywistosci.
      Bylam kilka razy na Korfu i naprawde polecam!!! to jest perla wysp jonskich.
      jesli ktos chce sie naprawde dobrze zabawic polecam Kavos ale jak ktos juz
      wczesniej wspomnial pelno tam anglikow, ktorzy szaleja, nie mozna wyjsc na
      plaze wieczorami i w nocy bo istne orgie sie tam odbywaja.
      spokojniejsze miejsca to Paleokastritsa i Sidari ( super widoki np przepiekne
      Cote d'Amour)
    • kuzborek Re: Gdzie na Korfu 19.01.05, 19:57
      A czy znasz moze hotel Attika Beach - około 3 km od Lefkimi? Bo tam mamy zamiar
      się wybrac z 1,5 roczną dzidzią. I trochę się zaniepokoiłam tymi prądami:(
      A może godniejszy polecenia jest Beis Beach w Acharavi?
      Pozdrawiam
      • Gość: Matka Re: Gdzie na Korfu IP: *.acn.waw.pl 19.01.05, 23:07
        Szukam apartamwntów blisko morza w cichej okolicy.Będę wdzięczna za wszystkie
        porady gdzie szukać i jak rezerwować
      • Gość: Rezydent z Korfu Re: Gdzie na Korfu IP: *.zory.sdi.tpnet.pl 20.01.05, 10:23
        Hotel niezly ale okolica srednia.Zdecydowanie polecam Acharavi i hotel Beis
        Beach.Dobry klimatyzowany hotel z opcja all inclusiv.W Acharavi jest miasteczko
        wodne super dla dzieciakow.Czyste morze i wiecej rozrywek niz w Lefkimi.
        • Gość: magda Re: Gdzie na Korfu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 16:24
          Zarezerwowałam pobyt w Lefkimi .Czy ta woda jest mocno brudna ? Jaka jest tam
          plaża ?
          • Gość: Rezydent z Korfu Re: Gdzie na Korfu IP: *.zory.sdi.tpnet.pl 31.01.05, 09:44
            Z ta woda to nieprzesadzajmy.Ja pisalem ze zdazają sie okresy przy
            niesprzyjajacych pradach od lądu brudnaj wody.Nie jest to jednak zasada i mysle
            ze nie bedzie tego problemu na w czasie twojego pobytu.Plaza ok.
            • amator11 Re: Gdzie na Korfu 31.01.05, 11:20
              Witaj Rezydencie !
              Mam pytanie czy będziesz w tym roku rezydentem z Atlasu a jak tak to w jakim
              okresie ?
              • Gość: Rezydent z Korfu Re: Gdzie na Korfu IP: *.zory.sdi.tpnet.pl 31.01.05, 13:00
                Nie bede!Bo tak na dobra sprawe nigdy nie bylem oficjalnym rezydentem Atlas
                Tours.Wspolpracuje z ich rezydentami na wyspie przy obsludze wycieczek i z
                klientami na dojazd wlasny rozstrzelonymi po calej wyspie.Jezeli mi sie plany
                nie zmienia to powinienem byc od poczatku czerwca do konca wrzesnia.
    • Gość: jerry44 Re: Gdzie na Korfu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 10:59
      Drogi rezydencie,
      wracając z włóczęgi po Grecji samochodem ( 2+2 ) chciałbym zatrzymać się w
      apartamencie w spokojnej i pięknej widokowo okolicy. Termin : ok. połowy lipca
      2005.
      Na pewno znasz miejsca bez ryków rozbawionej tłuszczy.
      Pozdrawiam.
      Jarek z Wrocławia
      urojerry@poczta.onet.pl
      • Gość: Rezydent z Korfu Re: Gdzie na Korfu IP: *.zory.sdi.tpnet.pl 20.01.05, 11:37
        Jezeli chcesz zatrzymac sie na Korfu to oczywiscie cos ci polece.Podam Ci adres
        na bardzo dobrej agencji na Korfu z ktora wspolpracowalem.Plus jej jest rowniez
        taki ze dogadasz sie po polsku.W lipcu nie powinno byc problemu z
        miejscami.Mozliwe ze bede mogl Ci osobiscie pomoc na wyspie.Podaje nazwe i
        adres "Jannis Anthis Travel" Kontokiali-Corfu.Jak podasz haslo "Rezydent"
        dostaniesz dobre ceny.Kontokiali to miejscowosc na trasie Korfu-Paleokastritsa
        ok 6km od portu.Maja apartamenty na calej wyspie.
        • Gość: jerry44 Re: Gdzie na Korfu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 13:29
          Dzięki. Pozwolę sobie pozostać w kontakcie.
          Jeśli możesz podać swój e-mail będzie mi miło, jeśli nie zechcesz - nie będę
          nalegał.
          Mieszkasz w Grecji, a ja chciałbym się tam wybrać na 4 - 5 tygodni. Chciałbym
          usłyszeć kilka "tipps & tricks" od nośnie głownie trasy od takiej osoby jak Ty.
          Czasami kilkanaście życzliwych uwag może bardzo ułatwić podróż ( znam to z
          moich dość licznych wojaży - niestety w Grecji byłem tylko raz, 10 dni na
          Rodos, jestem więc, jak to mówią znajomi policjanci, kompletnym "lajkonikiem" w
          tej materii.
          serdecznie pozdrawiam
          Jarek
          • Gość: Rezydent z Korfu Re: Gdzie na Korfu IP: *.zory.sdi.tpnet.pl 20.01.05, 16:42
            Nie mieszkam w Grecji tylko bywam tam 5-6miesiecy w roku.E-maila nie mam wiec
            nie moge Ci podac.Czekam jednak na twoje pytania na ktore chetnie odpowiem.
            • Gość: jerry44 Re: Gdzie na Korfu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 18:18
              Postaram się streszczać. Chciałbym zobaczyć najpiękniejsze zakątki Grecji
              kontynentalnej pomiędzy połową czerwca i połową lipca. Zamierzam dopłynąć
              promem do Igumenitsy i dalej chyba : Kalambaka, Delfy, Moni Ossiu Luka, Ateny i
              okolice, Argolia z odwiedzeniem Hydry, Monemvasia ( czy warto ? ), Kalamata,
              Pylos, Kyparissia i dalej przez Pyrgos do Patry, most, Messolongion, Prevesa,
              Parga, Igumenitsa - i rzeczony tydzień na Korfu.
              Czy według Ciebie trzeba wprowadzić jakieś istotne poprawki do tej trasy ?
              Nie chciałbym siebie( i Rodzinki )zakatować, nie mam na czole napisu "muszę",
              tylko "mogę". Jest jasne, że nie uda się ( i nie potrzeba... ) zobaczyć
              wszystkich interesujących miejsc podczas jednego wyjazdu; chciałbym
              tylko "przetrzeć szlaki" przed następnymi, co daj Boże, ekskursjami.
              Czytałem wypowiedzi na forum od dobrych kilku tygodni, większość dotyczy
              wyjazdów zorganizowanych, a taka forma wypoczynku, podobnie jak leżenie
              plackiem na plaży,nie bardzo mnie interesuje. Zabytki, cuda natury, miejscowe
              zwyczaje, poznawanie ludzi - to dla nas esencja wyjazdu.
              Koszt miesięcznego wyjazdu oszacowałem z grubsza na 3000 - 3500 Euro ( nas
              dwoje i dwoje dzieci 20 i 12 lat ), ciekawe, jakie miałbyś uwagi.
              Noclegi: raczej kwatery prywatne, na kilka dni, stamtąd wypady do ineresujących
              miejsc, ceny chyba podobne do kempingów, ale wolę mieszkać u Greków...
              Obiecuję do wakacji podciągnąć się z nowogreckiego; nie wyobrażam sobie jazdy
              do obcego kraju bez znajomości jego języka ( jedyną, choć dotkliwą porażkę
              językową przeżyłem w Pekinie...)
              Będę wdzięczny za wszelkie uwagi i sugestie
              Jarek.
              • Gość: Rezydent z Korfu Re: Gdzie na Korfu IP: *.zory.sdi.tpnet.pl 21.01.05, 10:20
                Plan masz ambitny.Podoba mi sie!Jesli pytasz mnie o poludniowy Peloponez to
                zdecydowanie warto! Po drodze jeszcze koniecznie Tolo i Nafplion.Jadac w
                kirunku Igumenitsy zanim dojedziesz do Pargi(super)moze zdazysz zajzec na
                Lefkade.Nie musisz sie promowac bo jest polaczona mostem z ladem.W polaczeniu z
                Korfu bedziesz mial zwiedzone juz dwie wyspy Jonskie.Czym chcesz plynac do
                Grecji?
                • Gość: jerry44 Re: Gdzie na Korfu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 19:34
                  Pardon, że nie odpowiadałem, zajęcia.
                  Chcę płynąć z Brindisi, nie sądzę, żeby w połowie czerwca trzeba było
                  rezerwować wcześniej prom.
                  Aby uprzedzić pytanie "dlaczego nie z Triestu lub Wenecji" - kilka dni w
                  Toskanii to , mam nadzieję, właściwy "rozruch" przed Helladą ( klimatyzacja
                  temperaturowo - kulturowa, że tak to ujmę...)
                  Dzięki za pomocne uwagi,jeśli coś jeszcze uznałbyś za warte podpowiedzi - mam
                  oczy i uszy otwarte, przeglądam wypowiedzi praktycznie codziennie.
                  Do rychłego zobaczenia na Korfu!
                  Jarek.
                  • Gość: Rezydent z Korfu Re: Gdzie na Korfu IP: *.zory.sdi.tpnet.pl 22.01.05, 10:19
                    Masz racje w czerwcu z Brindisi bez problemu.Mozesz tez plynac z Bari zawsze to
                    120km blizej.Z Brindisi najtanszy Fragline lub Agudimos, z Bari
                    Venturis.Pozdrawiam
      • Gość: aga Re: Gdzie na Korfu IP: *.acn.waw.pl 20.01.05, 20:05
        Mam ten sam plan co jerry, tylko, że jedziemy w sierpniu w dwie dzieciate
        rodziny. Ponieważ wszyscy mówią, że w sierpniu bywa ciasno chcemy coś
        zarezewować.Będę wdzięczna za adresy i kontakty. Mój adres aga@start.pc.pl
        (Pomysł tej podróży zrodził się przy czytaniu forumowych wypowiedzi)
        Aga
        • Gość: aga Re: Gdzie na Korfu IP: *.acn.waw.pl 20.01.05, 21:51
          Nie doczytałam ostatniej wypowiedzi Jarka. Nie mam aż tak rzbudowanego planu
          zwiedzania. Chyba muszę się podciągnąć.
          Aga
    • Gość: Rezydent z Korfu Re: do amatora 11 IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 26.01.05, 23:34
      Tu znajdziesz kilka informacji
    • Gość: Acha Re: Gdzie na Korfu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 23:49
      a ktore miejsce bedzie najlepsze dla mlodych ludzi, ktorzy licza na imprezy do
      bialego rana? bylam kiedys w benitses.bylo super, ale moze ktos poleci cos
      jeszcze lepszego?
      • Gość: Rezydent z Korfu Re: Gdzie na Korfu IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 27.01.05, 00:03
        Ipsos,Kasiopi,Acharavi,Roda,Sid ari,stolica,Kavos(do bialego rana balanga z
        pijanymi Angolami wiec srednio polecam).Reszta miejscowosci na wyspie srednio
        rozrywkowa.
        • vivawawa Re: Gdzie na Korfu 27.01.05, 08:33
          które biuro oferuje pobyt w Kavos ???
          szukam fajnego rozrywkowego miejsca!!!
        • Gość: Grażka Re: Gdzie na Korfu IP: *.mech.pg.gda.pl 27.01.05, 09:13
          A co sądzisz o hotelach Philoxenia w Ermones, Calimera Ermones Beach, Odysseus
          w Paleokastristsa, Villas Glyfada w Glyfadzie i Marbella Corfu w Agios Joanis.
          Która z tych miejscowości jest najfajnieszjsza. Lubię spokojne, nieduże,
          urokliwie położone, ale nie takie zupełne odludzie. Dzięki
          • Gość: Rezydent z Korfu Re: Gdzie na Korfu IP: *.zory.sdi.tpnet.pl 27.01.05, 09:50
            Marbella jest fajnym hotelem ale "dziurawa"miejscowosc podobnie jak
            Ermones.Glyfada super ale nie znam obiektu.Paleokastritse musisz odwiedzic ale
            nie warto tam mieszkac(pielgrzymki turystow).
            • Gość: Grażka Re: Gdzie na Korfu IP: *.mech.pg.gda.pl 27.01.05, 10:38
              Dzięki bardzo. Hm trochę mnie zmartwiłeś. Gdzieś wyczytałam, że Ermones jest
              fajna. Czyli najlepsza wg Ciebie Glyfada?
              • Gość: Rezydent z Korfu Re: Gdzie na Korfu IP: *.zory.sdi.tpnet.pl 27.01.05, 11:20
                Ja nie pisalem ze Ermones jest zle.Widokowo super zreszta jest to zachodnia
                czesc wyspy ktora polecam.Nie licz natomiast na rozrywki z cyklu
                discobary,zycie nocne itp.To zaplecze jest tam slabe!
              • Gość: Rezydent z Korfu Re: Gdzie na Korfu IP: *.zory.sdi.tpnet.pl 27.01.05, 11:37
                Grazka.Glyfada podobna jest do Ermones.Jeden dwa duze hotela troche
                apartamentow i super plaza.Brak zupelnie zaplecza rozrywkowego.Z tych dwoch
                miejscowosci mnie osobiscie bardziej podoba sie Glyfada.Baza na Korfu rozwijala
                sie stopniowo.Najpierw w stolicy a nastepnie od poludnie
                Moratika ,Messongi,Benitses i tam jest baza najstarsza ale sa to mini kurorciki
                w ktorych jest co robic wieczorem.Natomiast poludnie jest przez turystow
                traktowane gorzej niz polnoc i zachod bo jest po prostu mniej ciekawe.W tej
                chwili rozwija sie polnoc czyli Acharavi,Roda,Sidari itd.Zachodnie wybrzeze za
                wyjatkiem Paleokastritsy to male skupiska obiektow turystycznych polozone przy
                kawalkach malych plaz w malowniczych zatoczkach.Wyspa nie jest duza wiec i tak
                wypozyczysz jakis pojazd i bedziesz sie przemieszczac.No mysle ze Ci troche
                pomoglem.Pozdrawiam
                • Gość: Grażka Re: Gdzie na Korfu IP: *.mech.pg.gda.pl 27.01.05, 12:07
                  Bardzo Ci dziękuję. Dyskoteki, hałaśliwe bary mnie nie interesują. Ale też nie
                  szukam miejsca, gdzie stoi jeden hotel a najbliższa knajpka znajduje się w
                  odległości 3 km. Pojazd oczywiście koniecznie i zawsze. Ale wieczorkiem lubimy
                  sobie pójść do miłej knajpki z jakimś ładnym widokiem na dobre greckie winko.
                  Małe zatoczki lubię, z tego co widziałam w interencie to Ermones i Glyfada mi
                  się podoba ale czy znajdę tam jakieś sympatyczne lokaliki, czy nic takiego tam
                  nie ma?. Pozdrawiam
                  • Gość: Rezydent z Korfu Re: Gdzie na Korfu IP: *.zory.sdi.tpnet.pl 27.01.05, 12:35
                    Cos tam znajdziesz! Nie martw sie.Kiedy sie wybierasz? Jak bede w tym czasie na
                    Korfu to Ci cos polece.Przed wyjazdem podam Ci nr mojej greckiej komorki to sie
                    zdzwonimy.Chyba ze zmienia mi sie plany na ten sezon!?
                    • Gość: Grażka Re: Gdzie na Korfu IP: *.mech.pg.gda.pl 27.01.05, 14:25
                      Dzięki. Na razie jestem na etapie planowania. Waham się pomiędzy Korfu a
                      Majorką. Lubie zarówno greckie i hiszpańskie klimaty. Za Korfu przemawia to, że
                      w Grecji byłam zaledwie dwa razy, w Hiszpanii aż 6, w ciągu 6 lat.
                      Wyjazd planuję dopiero we wrześniu, wcześniej na pewno nie damy rady. W marcu
                      wyjeżdżamy na Kubę na dwa tygodnie, więc trzeba będzie odbudować finanse, a
                      poza tym następnego urlopu raczej nie dostanę wcześniej niż we wrześniu.
                      Jeszcze raz dzięki Ci za wszystkie informacje. Wiem już, że raczej "ulokujemy"
                      się na zachodnim wybrzeżu. Pozdrawiam
            • sigal1962 Re: Gdzie na Korfu 12.02.05, 18:58
              A GDZIE MOZNA OPALAC SIE NAGO
              • Gość: Roland Re: Gdzie na Korfu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.05, 12:35
                Na Korfu przepiękna plaża Matriotisa w połowie jest naturystyczna w drodze z
                Palokastritsy na Pelekas .
              • Gość: Rezydent z Korfu Re: Gdzie na Korfu IP: *.zory.sdi.tpnet.pl 14.02.05, 10:55
                Na polnocnym wybrzezu na wschod od Acharavi plaze Almiros z przepieknym
                widokiem na Albanie.
        • Gość: Acha Re: Gdzie na Korfu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 21:45
          mialam na mysli miejsca bardziej wypoczynkowe, a zarazem rozrywkowe, wiec takie
          jak np. stolica odpadaja, ale dzięki
        • Gość: Acha Re: Gdzie na Korfu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 22:23
          A i jeszcze jedno pytanie. Ktore z biur podróży organizujace wycieczki na Korfu
          są naprawde solidne i jednocześnie nie należą do najdroższych?
          • Gość: Rezydent z Korfu Re: Gdzie na Korfu IP: *.zory.sdi.tpnet.pl 28.01.05, 12:01
            Wszystkie wycieczki na Korfu sa podobne bo biura kozystaja z tych samych
            organizatorow.Jakos wycieczki zalezy wiec glownie od rezydentow danego biura
            ktorzy ja obsluguja.Sa boiura ktore robia troche wiecej niz standard np Atlas
            bo robi jeszcze Jeep safari,nurkowanie,Widsurfing itp.Natomiast dodatki w
            glownej mierze zaleza tez od Rezydentow.Ci co znaja wyspe moga podzielic sie z
            klientami dodatkowymi atrakcjami,jak ktos jest po raz pierwszy ogranicza sie do
            standardow.
    • Gość: Agnieszka Re: Gdzie na Korfu IP: 217.98.66.* 31.01.05, 13:44
      Witam,
      mam pytanie odnośnie apartamentów Mikelis, mamy zamiar sie tam wybrać pod
      konuiec czerwca, z córcią 3 letnią... Czy to dobry obiekt? piszą, ze basen jest
      do dyspozycji w hotelu obok- więc trzeba przechodzić do innego ośrodka? I co z
      wyżywieniem? Lepiej od razu wykupić w Openie, czy może lepiej samemu zadbać o
      wyżywienie? ( dodam, ze nie mamy zamiaru gotować- tylko chodzić gdzieś na
      jedzonko?) Jak więc wygladają tam ceny obiadów? Acha! I jeżeli Panu wiadomo, to
      czy to wykupione wyżywienie jest w formie bufetu czy serwowane do stolika?
      A! Jeśli nie jest to ośrodek godny polecenia- co mógłby Pan nam zaproponować?
      Zależy nam oczywiście na spokoju ( małe dziecko) i wygodzie jako takiej, Cena
      również gra tu dość istotną rolę ( W Openie do 15.02 dzieci całkowicie
      gratis... nawet za transport nie płacą, a to dużo...) Dziękuję za wszelkie
      informacje
      Agnieszka( lisicaaga@wp.pl)
      • Gość: Rezydent z Korfu Re: Gdzie na Korfu IP: *.zory.sdi.tpnet.pl 31.01.05, 14:43
        Warto pojechac do tych apartamentow.Do basenu niedaleko.Apartamenty w miare
        nowe ladnie polozone .Miejscowosc z szeroka plażą.Wyzywienie moim zdaniem
        lepiej wykupic na miejscu bo klienci Opena i tak z tego co wiem maja znizki.Nie
        musisz w tej sytuacji stolowac sie w konkretnej tawernie tylko masz wybor.Z
        oferty opena to najlepsza miejscowosc na Korfu.Dobrze polozona i malownicza.
      • Gość: Rezydent z Korfu Re: Gdzie na Korfu IP: *.zory.sdi.tpnet.pl 31.01.05, 14:47
        Wyzywienie jest serwowane nie jest to bufet.Koszt objadokolacji w tawernie
        od6,5 do12 eur zalezy co sie zamowi.Co do innych propozycji przeczytaj ten
        temat bo opisuje w nim inne oferty.Pozdrawiam
        • Gość: Agnieszka Re: Gdzie na Korfu IP: *.238.82.254.adsl.inetia.pl 31.01.05, 16:11
          Wielkie dzięki, za wszystkie informacje- w takim bądź razie rezerwuję wczasy .
          Jedziemy ze znajomymi pod koniec czerwca...
          Pozdrawiam
          Aga
          • Gość: Rezydent z Korfu Re: Gdzie na Korfu IP: *.zory.sdi.tpnet.pl 01.02.05, 16:39
            No to ciesze sie ze wybralas Korfu.Pozdrawiam
            • Gość: Agnieszka Re: Gdzie na Korfu IP: *.liberty.com.pl 05.02.05, 11:31
              Jeszcze raz ja,
              apartamenty zarezerwowane...
              mam pytanie jeszcze takie małe, jaka jest ta miejscowość, czy są jakieś sklepy
              żeby można kupić coś do jedzenia w normalnych cenach, i najważniejsze pytanie-
              co zwiedzać? Bo pewna jestem że nie będziemy siedzieć cały czas na plaży- mamy
              córcię 3-letnią, więc skuter odpada- lepiej więc poruszać się autobusem czy
              autem wynajętym. A może jest mozliwość wynajęcia rowerka ( siedzonko dla
              dzieci?...) i gdzie?
              Już bym tam chciała być... Byliśmy już na riwierze, na halkidiki, a teraz na
              korfu, moim marzeniem jest taka wycieczka po wyspach greckich, zwłaszcza tych
              maleńkich na cykladach, ale to może kiedyś... jak mąż skończy grać i będziemy
              mieli więcej urlopu...
              A na razie jeszcze raz dziękuję za odpowiedź...
              Agnieszka
              • Gość: Rezydent z Korfu Re: Gdzie na Korfu IP: *.zory.sdi.tpnet.pl 07.02.05, 10:55
                Agios Georgios to bardzo malownicza niewielka miejscowosc.Sa sklepy tawerny
                wiec o mozna kupic wszystkie potrzebne rzeczy.Sa wypozyczalnie:skutery,rowery(z
                siodelkiem tez..),samochody itp.Co zwiedzic koniecznie:Paleokastritsa ale
                musisz jechac od strony Bella Visty,Sidari(kanal milosci),Kasiopi,Stolice
                koniecznie nocą,Achilion czyli palacyk Sisi,Pantokrator(najwyzszy szczyt na
                wyspie),Trzeba przejechac sie drogą Bonda z Anno Korakiany do Sokraki,Aqapark w
                Agios Ioanis.Trzeba przejechac sie wschodnim wybrzezem od stolicy przez
                Ipsos,Nissaki do Kasiopi,warto tez zachodnim od Agios Stefanos po Issos i dalej
                do Kavos(rezerwat Angoli)bo to ciekawe miejsce na godzine.Na zachod slonca
                koniecznie do Afionas(ok 3km.od Agios Georgios) i do Perulades kolo Sidari...
                Jeszcze wiele innych miejsc jak np. wymarla wioska Perythia ale to juz na
                miejscu stwierdzisz ile chcesz czasy spedzic na zwiedzanie.Pozdrawiam
                • Gość: Agnieszka Re: Gdzie na Korfu IP: *.liberty.com.pl 07.02.05, 12:10
                  Bardzo dziękuję, za wszystkie informacje, ale ja będę w Agios Stefanos... mam
                  nadzieje, że tam też będzie wypożyczalnia rowerów...
          • Gość: Asia Do Agnieszki IP: *.unicity.pl / *.unicity.pl 05.02.05, 14:24
            Witam. Ja byłam w zeszlym roku w apartamentach Mikelis.Gorąco polecam.Pisałam
            na tym forum dosc duzo o apartamentach Mikelis, musisz tylko poszukac " Korfu z
            Open Travel....." Jesli chcesz to moge przeslac Ci kilka zdjec, mam troche
            fotek z miejscowosci,apartamentow i basenu
            pozdrawiam Asia
            • Gość: Agnieszka Re: Do Agnieszki IP: *.menos.org / *.menos.org 05.02.05, 16:04
              Byłoby cudnie! Bardzo prosze cię o przesłanie tych paru zdjęć... lisicaaga@wp.pl
              Wiem, że opisywałaś te apartamenty, i to własnie dzięki tobie między innymi
              zarezerwowałam te wczasy...
              My wybraliśmy opcję bez jedzenia ponieważ dowiedziałam się, ze właściwie na to
              samo wychodzi, bo są zniżki dla klientów opena w tawernie. Ale możemy jeszcze
              zmienić zdanie... Właśnie- chciałam zapytać- jak tam wyglądało to jedzenie, czy
              był wybór z karty, czy przychodziłaś i dostawałaś po prostu to co było
              przewidziane na dany dzień, czy mężczyzna się najada, a może trzeba dokupywać
              jedzonka... No i jeszcze o ile mogę cię wykorzystać- jakie jest wyposażenie
              apartamentu- tzn. kubeczki, czajnik( to najważniejsze do zrobienia porannej
              kawy...)
              I jeszcze: jak daleko jest do parku wodnego i czym tam najlepiej dojechać.
              Bardzo chcemy pozwiedzać wyspę i też nie wiemy jaki środek transportu wybrać.
              Mamy 3-letnią córcię więc skuter odpada...
              No nie wiem... pewnie jak wyślę te pytania, jeszcze mnóstwo przyjdzie mi do
              głowy, będę więc wdzieczna, jeśli zgodzisz się jeszcze na pare pytań...
              Pozdrawiam gorąco i dzięki...
              Aga
              • Gość: Asia Re: Do Agnieszki IP: *.unicity.pl / *.unicity.pl 05.02.05, 16:55
                A wiec tak, w wyposazeniu byly szklanki talerze i sztucce oraz czajnik.
                Jedzenie w tawernie bylo bardzo dobre i naprawde warto wykupic. Kolacja
                serwowana, bardzo obfita, ale naprawde nie ma sie co martwic ze to nie bufet,
                dlatego gdyz obsluga jest tak mila,iz wymienia jesli cos nie smakuje.Kolacja
                skladala sie z greckiej salaty, przystawki np: Dolmides (małe gołabki zawijane
                w lisciach winogrona), potem serwowane bylo danie głowne ( codziennie cos
                innego) i na koncu deser owoce lub np:lody.Ja i moi znajomi bylismu naprawde
                zadowoleni.Kolacje serwowane od godz 19:00 do 21:30,a wiec pelen komfort.
                Sniadanie natomiast bardzies skromne,ale jak za cene ktora doplacalismy do
                sniadan (80zl) naprawde warto,zawsze byla szynka, ser, pomidory, ogórki,dżem i
                napój, np: mrożona frappe.Dodatkowym plusem jest to iz wszystcy ktorzy mieli
                wykupione posiłki wieczór grecki mieli gratis. Co do wycieczek to my osobiscie
                wypozyczalismy skuterek,ale jesli jedziecie z malym dzieckiem to polecam autko.
                W zadnym wypadku autorar dlatego iz drogi na Korfu sa bardzo waskie a podróz
                autokarem dluga i mecząca. Wyspe bez klopotu mozna zwiedzic samemu, wystarczy
                troche poczytac na necie.W Agios Stefanos jest kilka wypozyczalni samochodow,
                koszt wypozyczenia autka z klimatyzacją to ok 35euro/dobe, jesli wypozyczacie
                na wiecej dni to chyba koszt sie zmniejsza z tego co pamietam.Jesli chodzi o
                park wodny, to z tego co wiem znajduje sie w Sidari, czyli 8km od Agios
                Stefanos, bardzo fajna miejscowosc ze słynnymi kanałami miłości. Polecam
                jeszcze zwiedzic oczywiscie Paleokasitre, Glyfade,Pelakes, a takze stolice
                Korfu i pobliski pałac cesarzowej Sisi,Mysią wyspę i Pondikodisi.Z wycieczek
                proponowanych przez rezydentke polecam łodz ze szklanym dnem+ pokaz foczek
                (kosz 12euro). W razie jakis pytan pisz.
                pozdrawiam Asia
                • Gość: Asia Re: Do Agnieszki IP: *.unicity.pl / *.unicity.pl 05.02.05, 17:40
                  Witaj! Przed chwila wyslalam Ci maila z fotkami? Mam pytanko wybralas opcje
                  autokar+ prom czy samolot
                  • Gość: Agnieszka Re: Do Agnieszki IP: *.menos.org / *.menos.org 06.02.05, 10:01
                    Cześć Asiu! Wielkie dzięki za zdjęcia... pięknie tam! Z każda chwilą bardziej
                    się ciesze, że tam jedziemy... Co do opcji transportu wybrałam autokar+ prom...
                    ciekawsze rozwiazanie i tańsze ;-) Jeśli chodzi o wyżywienie- to chyba się
                    zdecydujemy... Bardzo zachęcająco to wszystko opisałaś... Zobaczymy... Dam
                    znać jak podejmiemy 100% decyzję...
                    A do czerwca jeszcze tak daleko... Już nie moge sie doczekać...
                    Pozdrawiam
                    Aga
                    • Gość: Asia Re: Do Agnieszki IP: *.unicity.pl / *.unicity.pl 06.02.05, 10:49
                      Wysle Ci jeszcze kilka zdjec z promu,jesli chodzi o prom to proponowałabym Ci
                      zdecydowac sie na kabine, tym berdziej ze w czerwcu jest troche taniej. Ja
                      wprawdzie korzystałam z foteli lotniczych, ale jak jedziecie z małym dzieckiem
                      to bedzie na pewno wiekszy komfort w kabinie. Choc z drugiej strony na fotelach
                      lotniczych tez idzie wytrzymac, trzeba tylko zaopatrzyc sie w śpiwory i mozna
                      śmiało spać na podłodze.W mojej grupie też było małżeństwo z 5 letnią córką i
                      nie narzekali na warunki.
                      pozdrawiam Asia
                      • Gość: Martyna Re: Do Agnieszki IP: *.rybnet.pl 07.02.05, 16:13
                        cześć Asia :-) miałabym prośbę, bo własnie planuje wyjazd na tegoroczne wakacje
                        na Korfu. Czytałam ofertę z open travel o apartamentach Mikelis. Czy mogłabyś
                        przesłać jakies fotki również na mojego meila? (chętnie zobaczyłabym jak
                        wygląda róznież prom) Byłabym bardzo wdzięczna :-) Pozdrawiam. Mój e-mail :
                        Martyna_26@poczta.onet.pl
                        • Gość: Asia Re: Do Martyny IP: *.unicity.pl / *.unicity.pl 07.02.05, 22:37
                          Witam! Przesłałam Ci przed chwilka kilka fotek z Agios Stefanos, promu i
                          wyspy.Jesli chcesz poodladac kilka fotek dodatkowych z tawerny i basenu, który
                          jest dostępny dla klientów apartamentów Mikelis, mozesz wejść na stronke
                          www.villatereza.com
                          pozdrawiam Asia
                        • Gość: Agnieszka Re: Do Agnieszki IP: *.liberty.com.pl 08.02.05, 09:38
                          Cześć Martyna, jeśli można się dowiedzieć- kiedy jedziesz na korfu? może się
                          spotkamy...
                          • Gość: Martyna Re: Do Agnieszki IP: *.rybnet.pl 08.02.05, 16:16
                            Do Asi : nie dostałam żadnych fotek :-(

Do Agnieszki : właśnie oglądam oferty na Korfu, jeszcze nie wiem dokładnie
                            kiedy pojadę :-)
                            • Gość: turysta Re: Do Agnieszki IP: *.zory.sdi.tpnet.pl 08.02.05, 17:03
                              Sprawdz sobie ofertęAtlasa bo moim zdaniem jest atrakcyjniejsza niż Opena.Tańsza
                              i Agios Georg. lepsze niż Stefanos.
                              • Gość: Asia Re: Do Marty IP: *.unicity.pl / *.unicity.pl 08.02.05, 19:23
                                Tak wiem i bardzo Cie przepraszam,przesłałam za dużo zdjęć i chyba
                                przekroczyłam limit, taka przynajmniej dostalam dzisiaj wiadomosc.Wysle Ci
                                jeszcze raz, dzisiaj wieczorem
                              • Gość: Rezydent z Korfu Re: Do Agnieszki IP: *.zory.sdi.tpnet.pl 09.02.05, 09:28
                                Moim zdaniem trudno powiedziec ze Georgios lepsze od Stefanos.Miejscowosci
                                podobne,obiekty tez z tym ze w Mikelis mozliwa opcja z klimatyzacja.
                              • Gość: Agnieszka Re: Do Agnieszki IP: *.liberty.com.pl 09.02.05, 13:21
                                Moim zdaniem w tej chwili jeszce jest taniej z Opena. Trwa promocja platynowa a
                                w niej dziecko ma przejazd ipobyt całkiem gratis, tylko za prom płąci- a to dla
                                mnie dużo, bo nie dość, ze oszczędzam 200 zł od osoby dorosłej za pobyt (
                                wczasy z wyżywieniem na 10 noclegów- 1350zł. + 65 euro prom) to oszczędzam
                                450zł na dziecku...
                                Dla mnie jest to o wiele korzystniejsza oferta...
    • lenaga2 Re: Gdzie na Korfu 04.02.05, 14:20
      witam, czy może coś Pan powiedzieć na temat hotelu i apartamentów Roda Beach
      Village. Fakt klamka już zapadła bo zrobiłam rezerwację (wyjazd koniec maja)i
      wplaciłam zaliczkę, czytałam trochę na zagranicznych forach ale jak na razie
      nikt od nas nic nie napisał na temat tego hotelu.
      dziękuję i pozdrawiam
      • Gość: Rezydent z Korfu Re: Gdzie na Korfu IP: *.zory.sdi.tpnet.pl 04.02.05, 15:35
        Niestety nie znam tego kompleksu.Mysle jednak ze ok. poniewaz Roda to dobre
        miejsce na spedzenie urlopu.Jest dobrze polozona na preferowanym przeze mnie
        polnocnym wybrzezu.Niezla plaza i troche atrakcji wieczornych.Przypuszczam ze
        to oferta Nekermana lub Tui? Oni maja dobra baze na Korfu.Pozdrawiam
        • Gość: Piter Re: Gdzie na Korfu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.05, 21:27
          Witam
          • Gość: Piter Re: Gdzie na Korfu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.05, 21:29
            Witam. Mam pytanie do Rezydenta. Co Pan sądzi o ofercie Scan Holiday?

• Gość: Rezydent z Korfu Re: Gdzie na Korfu IP: *.zory.sdi.tpnet.pl 07.02.05, 10:39
              Z oferty Skana polecam hotel Beis Beach i Attike Beach w Lefkimi.Messongi Beach
              moloch bez atmosfery no i miejscowosc kiepska.Three Stars hotel nie znam tego
              obiektu.Z tego co pamietam to chyba wszystko co maja w ofercie.Pozdrawiam
              • Gość: mew Re: Gdzie na Korfu IP: *.light.csk.pl 07.02.05, 11:57
                Three Stars jest OK. Messongi i Moratika nie sa moze najfajniejszymi miejscowosciami na wyspie, ale za to plaza jest OK i morze bez wszechobecnych na wschodnim wybrzezu wodorostow. Poza tym bardzo bliziutko jest do wybrzeza zachodniego (samochodem,rowerem, skuterem) i kilometrow piaszczystej bezludnej plazy i pieknego morza...
                • Gość: Rezydent z Korfu Re: Gdzie na Korfu IP: *.zory.sdi.tpnet.pl 09.02.05, 16:43
                  No cos w tym jest!Ja preferuje jednak inne czesci wyspy.Pozdrawiam
    • Gość: Robert Re: Gdzie na Korfu IP: *.kpwig.gov.pl 11.02.05, 13:05
      Drogi Rezydencie, a co mógłbyś polecić rodzinie z prawie 2 letnim maluchem.
      Szukem czegoś spokojnego, ładnego, piaszczystą plażą, itd, itp.
      Dziękuję bardzo
      • Gość: Roland Re: Gdzie na Korfu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 13:57
        Polecam Agios Georgios spokojne plaża piaszczysta
        • Gość: Rezydent z Korfu Re: Gdzie na Korfu IP: *.zory.sdi.tpnet.pl 11.02.05, 14:10
          Chyba przestane pisac bo Roland mnie uprzedza!Podpisuje sie pod wszystkim co do
          tej pory radzl na tym forum i na wakacje.pl
          ps Agios Georgios to idealne miejsce dla rodzin z dziecmi.
          • Gość: Roland Re: Gdzie na Korfu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 16:35
            Dziękuję "Rezydencie" za słowa uznania polecam się na przyszłość !
        • kocio22 Re: Gdzie na Korfu 11.02.05, 19:33
          O którym piszesz? Północnym czy południowym?
          • Gość: Rezydent z Korfu Re: Gdzie na Korfu IP: *.zory.sdi.tpnet.pl 12.02.05, 09:52
            Piszemy oczywiscie o polnocnym A.G
          • Gość: Rezydent z Korfu Re: Gdzie na Korfu IP: *.zory.sdi.tpnet.pl 26.02.05, 13:44
            Poludniowe AG to dziura.Jest tam jedna ciekawostka- plaza Issos.Czujesz sie jak
            nad Baltykiem(wydmy).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka