Dodaj do ulubionych

Prom i nocleg na Santorini - proszę o informacje.

IP: *.aster.pl 09.02.05, 22:24
Proszę o informację - chodzi mi o prom z Krety na Santorini. Z tego co się
zorientowałm to z Heraklionu wypływa ok. godz. 20 a 23.45 jest na Santorini,
jest to już dość póżno.Czy rzeczywiście jest tylko taka opcja, jak o tak
póżnej porze można zorganizować nocleg? Może ktoś już to przetestował?
Obserwuj wątek
    • neronka Re: Prom i nocleg na Santorini - proszę o informa 10.02.05, 11:52
      Prom z Krety na Santorini jest rano i to najlepsze wyjście. Na miejscu jesteś
      ok. 10-tej czy 12-tej w zależnosci od tego czy płyniesz promem wolnym czy
      wodolotem i bez problemu znajdujesz nocleg. w porcie stoją właściciele
      pensjonatów i oferują noclegi. Najlepiej jednak zarezerwowac sobie pensjonat
      wczesniej przez telefon lub internet.
    • Gość: Aśk@25 Re: Prom i nocleg na Santorini - proszę o informa IP: 213.77.27.* 10.02.05, 13:59
      Kiedy ja byłam na Krecie, wycieczkę na Santorini można było wykupić u
      rezydentki, jako fakultatywną.. Wtedy jest wszystko zoorganizowane
      Pozdrawiam
      • Gość: ala666 Re: Prom i nocleg na Santorini - proszę o informa IP: *.aster.pl 10.02.05, 17:02
        Tak tylko,że zorganizowane wycieczki są jednodniowe a na Santorini jest się
        tylko kilka godzin - byłam na takiej wycieczce w zeszłym roku. Po tak krótkim
        pobycie na Santorini obiecałm sobie że wrócę ale minimum to dwa dni. Dlatego
        szukam innego sposobu.
        Neronka dziękuję, że się odezwałaś ja znalazłam jakąś stronę z rozkładem rejsów
        MINOAM i były podane godziny wieczorne a wogóle to jest to rejs do Salonik z
        przystankiem w jedna i druga stronę na Santorini. Czy też to wygląda tak samo w
        przypadku o którym Ty piszesz. Godziny poranne napewno byłby lepsze.
        Neronka mam jeszcze jedna prośbę wcześniej pisałaś że masz namiary na
        przyzwoitą kwaterę na Santorini jeżeli możesz podać więcej informacji to
        podaje adres teresa21alicja@op.pl. Z góry dziękuję.
        I jeszcze jedno pytanie czy promy są tylko w Heraklionie czy może i w
        Rethymnonie?
        Pozdrawiam.
    • Gość: ala666 Re: Neronka - Prom i nocleg na Santorini IP: *.aster.pl 10.02.05, 20:24
      Neronka, jeszcze raz sprawdziłam rozkład rejsów promu Minoan i jak ja bedę na
      Krecie 4-18.06 to prom z Heraklionu wypływ 20 a na Santaroini jest o 23.45 od
      20.06 pływa w ciagu dnia. Co prawda jest to rozkład z zeszłego roku ale chyba
      dużo sie nie zmieni. Pisałaś, że właściciele apartamentu odbieraja gości z
      portu, może to by rozwiązało problem.
      Dziekuję za odzew.
      • Gość: Krecik Re: Neronka - Prom i nocleg na Santorini IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.02.05, 22:17
        Ja 4 lata temu płynąłem na Santorini tym wieczornym promem. W porcie czekało
        dużo osób z ofertami pokoi. Było to pod koniec wreśnia nie wiem jak może być w
        szczycie sezonu.
      • neronka Do Ali666 11.02.05, 17:06
        Wysłałam Ci sporo informacji o promach i Santorini na maila.
        Promy pływają z Heraklionu.
        Z Rethymonu tylko w wysokim sezonie i 2 razy w tygodniu, więc tu bym się nie
        nastawiała.
        Prom Minoan rzeczywiście płynie wieczorem, ale to nie jest jedyny prom. To trasa
        Heraklion-Saloniki przez min Santorini:
        www.santonet.gr/holidays/boats/minoan.htm
        tutaj są inne rejsy:
        www.santoriniferries.com/Crete/crete-santorini.htm
        • ewamalgorzata Re: Do Ali666 11.02.05, 17:33
          Neronka, złota kobieto:) Proszę, forwardnij i mnie te wszystkie info.. jesteś
          moim najbardziej autorytatywnym źródłem informacji o Krecie i jej okolicach:)
          • bebiak Re: Prom z Krety 15.02.05, 00:54
            Cześć, to ja jeszcze dopiszę taki, którym płynęłam w lipcu 2001: z Agios
            Nikolaos (przez Santorini) ale ja sobie płynęłam nim jeszcze dalej, bo na
            Milos.
            Wypływał z Ag. Nikolaos na Krecie o ile dobrze pamiętam o 18-tej. Linia DANE.
            Podkreślam, że to było w 2001 roku.
            Pozdrowienia. B.
      • Gość: Rezydent z Korfu Re: Neronka - Prom i nocleg na Santorini IP: *.zory.sdi.tpnet.pl 17.02.05, 12:28
        Podaje strony moim zdaniem najlepsze jezeli chodzi o polaczenia w
        Grecji.www.ferries.gr Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka