Dodaj do ulubionych

Czy ktoś z was przejechał trase samochode?

IP: 217.8.186.* 02.03.05, 12:23
Mam wielka prośbę o poradę czy wybrać sie samochodem przez slowacje wegry
serbie i macedonie do grecji i ile to kosztuje i jakie problemy
napotkaliscie, mysle takze o noclegu w serbii najlepiej w okolicach belgradu?
bede wdzieczny za wszystkie sugestie i uwagi
Tomek Katowice
Obserwuj wątek
    • ewamalgorzata Re: Czy ktoś z was przejechał trase samochode? 02.03.05, 13:20
      Ja, ale jakieś trzy lata temu, więc pewnie mało aktualne dane mogę mieć. Z
      refleksji: Macedończycy koszmarnie oszukują na bramkach na autostradzie jak nie
      masz ichniej waluty (jak my jechaliśmy - jak raz nie można było nigdzie w Łodzi
      nabyć). O noclegu Ci nic nie podpowiem - jechaliśmy bez noclegu, od przejścia
      granicznego w Fiorinie do Łodzi zajęło nam to 24 godziny (nie polecam jednak
      tego wariantu zdecydowanie - tzn: korzystania z tego przejścia..) W drugą
      stronę: z Łodzi na Halkidiki, konkretnie na Sithonię - jechaliśmy chyba 28
      godzin, ale jakoś dużo czasu spędziliśmy na granicy Macedońsko - Greckiej. Nie
      byliśmy wtedy jednak w Unii. Kurczę.. a może to było na wjeździe do Macedonii?
      Chyba jednak tak:) Ale na wjazd do Grecji też z pół godziny czekaliśmy, a
      przejście dla obywateli UE było puste:(
      • Gość: tomek katowice Re: Czy ktoś z was przejechał trase samochode? IP: 217.8.186.* 02.03.05, 15:40
        Bede wdzieczny za wiecej szczegółów owej podrozy ewomalogorzato
    • Gość: Skynet_00 Re: Czy ktoś z was przejechał trase samochode? IP: 193.28.239.* 02.03.05, 14:00
      Przez Macedonię nie radzę, bo opłaty tranzytowe są bardzo drogie. Z Serbi
      trzeba skręcić na Bułgarie. Dokładnie trasę opisałem tutaj:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=203&w=19191038 powinieneś znaleźć tu
      info które cię interesuje. A co do noclegu w Serbi to nie ma żadnego problemu.
      Pozdro
      • Gość: Skynet_00 Aha jeszcze jedno IP: 193.28.239.* 02.03.05, 14:03
        Ja też jestem z Katowic, wiec w razie czego mogę ci podać bardziej szczegółowe
        info na temat kosztów podróży.
    • Gość: bah7 Re: Czy ktoś z was przejechał trase samochode? IP: *.portgdansk.pl 02.03.05, 14:03
      > Mam wielka prośbę o poradę czy wybrać sie samochodem przez slowacje wegry
      > serbie i macedonie do grecji...

Niedawno to omawialiśmy, więc zajrzyj tu:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=184&w=2843088&a=20400567

i do następnych postów...

Pzdr.

bah7

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka