Dodaj do ulubionych

nocleg na Riwierze Olimpijskiej

24.03.05, 11:48
Czesc
Sluchajcie moja mam z kolezanka jada na wycieczke na Halkidiki w czerwcu.
Wymyslilysmy wspolnie ze wypozycza samochod i chca sie wybrac rowniez w
okolice Riwiery, ale najlepiej by bylo na jakies dwa dni, zeby nie pedzic. W
zwiazku z tym potrzebuja jakiegos hotleiku, pensjonatu, fajnego miejsca gdzie
moglyby przenocowac. Nie ma to byc cos z rzedu tych najtanszych, bo... sami
wiecie mama, a szczegolnie jej kolezanka to juz nie ja, przyzwyczajona jest do
pewnego standardu. Ale oczywiscie bez przesady. Wazne zeby bylo czysto,
przyjemnie i w maire za roszadan cene. A gdyby jeszcze mogly sie tam dogadac
po polsku to w ogole bajka.
No i pytanie, mozecie mi w tym pomoc? Zeby znalezc taki nocleg, moze macie
jakies sprawdzone namiary, miejsca?
Bede bardzo wdzieczna, z gory dziekuje za pomoc
pozdrawiam
Maraska
Obserwuj wątek
    • bebiak Re: nocleg na Riwierze Olimpijskiej 24.03.05, 22:51
      Cześć Marasko,
      mnie się zdarzyło jedną noc w 2003 roku w kwietniu spędzić na Riwierze, w
      Platamonas (wg mnie najsensowniejsza miejscowość na Riwierze ale to moja
      prywatna opinia). Hotel był sympatyczny i przyzwoity choć położony w pobliżu
      torów kolejowych i jeśli ma się pokój od ich strony to może to powodować pewną
      niedogodność (choć pewnie nie dla wszystkich). Właściciel - Grek mówił
      doskonale po polsku oraz po niemiecku. Zupełnie nie pamiętam gdzie (w
      rozumieniu: jak daleko od hotelu) była plaża (tego nie zarejestrowałam).
      Nie znam warunków finansowych, ale jeśli miałabyś ochotę skrobnąć tam mail to
      jestem gotowa odszukać wizytówkę czy folderek (nie problem).
      Pozdrowienia. B.
      • bebicka Re: nocleg na Riwierze Olimpijskiej 25.03.05, 11:29
        Czesc bebiak
        Nie bede ukrywala ze liczylam na Ciebie:-)
        Wiesz akurat plaza to sie nie przejmuj, bo na te dwa dni co sie wybiora to plaza
        im potrzebna nie bedzie, niech zwiedzaja, skoro juz tam jada:-)
        I oczywiscie bardzo bardzo bym byla chetna na ten adres, tym bardziej ze mowia
        tam po polsku. BAaaaaaaaaardzo bede wdzieczna:-)
        Pozdrawiam zyczac przy okazji najweselszych i cieplutkich Swiat.
        Maraska
        • fc.bayern.munchen Re: nocleg na Riwierze Olimpijskiej 25.03.05, 11:39
          Generalnie mówiąc nie bedzie problemów na znalezienie takiego miejsca o jakim
          piszesz, na Riwierze jest całe mnustwo takich Hoteli. Pozdrawiam
          • bebiak Re: Trzy hotele w Platamonas 25.03.05, 12:16
            Cześć,
            no to bardzo proszę: tutaj namiary (niestety ani na wizytówce ani w reklamówce
            nie dostrzegłam adresu mailowego - pech). Ten człowiek biegle mówiący po
            polsku nazywa się Nikos Bosas i prowadzi trzy sąsiadujące ze sobą hotele.

Najpierw hotele (z reklamówki):

1. "NIKO PARADISE" (ja w nim nocowałam)
            Usytuowany w niewielkiej odległości od centrum Platamonas, 80 m od piaszczystej
            plaży. Posiada 46 miejsc w pokojach 2 i 3 osobowych z łazienkami, balkonami. W
            każdym pokoju znajduje się telefon, TV i klimatyzacja. Do dyspozycji gości:
            restauracja, w której serwowane są sniadania, duży ogród oraz basen z drink
            barem.

2. "VILLA BOSA"
            Położony niedaleko od centrum Platamonas, 80 m od piaszczystej plaży. Dysponuje
            44 miejscami w pokojach 2, 3 i 4 osobowych, oraz w pokojach o układzie
            segmentowym 2+2, 2+3 z łazienką oraz balkonem. Hotel otacza piękny ogród ze
            śródziemnomorskką roślinnością. Do dyspozycji gości: przestronna restauracja,
            wktorej serwowane są śniadanai i obiadokolacje, oraz drink bar w ogrodzie.

3. APARTAMENTY "LINA"
            Usytuowane są pomiedzy "Niko Paradise" a "Villa Bosa". Dysponują 16
            apartamentami 3 i 4 osobowymi z łazienkami i aneksem kuchennym z lodówką.
            Każdy apartament posiada duży balkon ze stolikami i krzesełkami. Do dyspozycji
            gości ogród z dwoma grillami pod zadaszeniem, oraz basen z drink barem w
            hotelu "Niko Paradise". Możliwość wykupienia obiadokolacji.

Tyle opisy z reklamówki.
            Z całym szacunkiem dla Pana Nikos Bosasa, którego bardzo polubiłam (ba, nawet
            płytę Paschalisa Tersisa od niego dostałam) oczywiście odradzam kupowanie
            jedzenia w hotelu, bo nie ma w Helladzie nic wspanialszego jak miejscowe
            tawerny.
            W Platamonas, nad samym morzem, jest cały ciąg tawern i przeróżnych barków. Te,
            które mnie odpowiadały znajdują się na końcu miejscowości (tym drugim końcu -
            nie tam gdzie forteca). Wystarczy wędrować sobie brzegiem morza w stronę
            drugiego krańca Platamonas niż do fortecy - i z pewnością się znajdą.

I jeszcze namiary:
            telefon: 0030 3520 41.508, 41.933
            fax: 0030 3520 42.600
            Adres: Nikos Bosas, Platamon, Perias,
            Greece 600 65

Mam tylko nadzieję, że nic się nie zmieniło od kwietnia/maja 2003 (bo wtedy tam
            zawitałam).
            Pozdrawiam Cię serdecznie.
            Kalo Pascha.
            B.
            • Gość: Maraska Re: Trzy hotele w Platamonas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 22:20
              Bebiak jeszcze raz dziekuje. Wezme sie za to zaraz po Swietach, oczywiscie dam
              znac co zlatwilam+czy cos sie zmienilo:-)
              Pozdrawiam
              Maraska
              • Gość: Etaltravel Platamonas lub nei pori IP: *.zax.pl / *.zax.pl 27.03.05, 15:14
                Zawsze w sezonie sa jakieś pustostany, powiedz kiedy chcesz jechać, a może będzimy mieli coś u siebie a wybierać jest w czym, zarówno hotele wszelakich standartów jak i apartamenty. Albo po porstu zadzwoń do biura jak będziesz w Grecji, wszyscy mówią po polsku.
                • Gość: IVA do Eltatravel Re: Platamonas lub nei pori IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.05, 19:17
                  Chciałabym pojechać w sierpniu na Chalkidiki. Macie coś w ofercie?
                  • Gość: etaltravel Re: Platamonas lub nei pori IP: *.zax.pl / *.zax.pl 27.03.05, 23:16
                    Nie mamy Halkidiki w ofercie, poza tym możemy tak dorażnie coś załatwić jak np w twoim przypadku zeby przenocowac parę dni. Uważamy jednak że reklamowanie biur w postach co to niektórzy czynią jest niezgodne z regulaminem. Jak dasz mail. to napisze ci namiar kontaktowy.
            • Gość: Monika B Re: Trzy hotele w Platamonas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 11:14
              Ja w niko Paradise byłam w 2000 roku z Tramp Travel i było extra!!!
              Polecam
              • Gość: etaltravel Nikoparadise IP: *.the.forthnet.gr 26.04.05, 17:15
                tak jak nie lubie biedronki bo wyzyskuje ludzi, konstaru bo ich truje nie lubie
                szefa z NikoParadise bo jest oszustem. trzy lata po wspolpracy z pewnym z
                biurem z krakowa (nie skarpa), podal ich do sady za nieplacenie liczac ze
                wyrzucili rachunki i faktury. Na szczescie biuro mialo wsyztsko wyslali do sady
                i po sprawie. ja tam w oszustow kasy bym nie pompowal chocby mieli za pol darmo
              • Gość: agas Re: Trzy hotele w Platamonas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.05, 19:03
                witam,
                ja tez byłam w NIKO PARADISE w 2000 roku we wrześniu. Było wspaniale: i hotel i
                właściciel i do plaży blisko... to były wspaniałe wakacje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka