Dodaj do ulubionych

Gdzie na Korfu ?

IP: *.bielsko.dialog.net.pl 10.04.05, 12:38
Mam do wyboru dwie miejscowości Acharavi lub Agios Georgios która lepsza ?
Jeżeli ktoś ma jakieś stronki z informacjami lub fotkami o Korfu to proszę
linki.
Dzięki
Jacek
Obserwuj wątek
    • Gość: Roland Re: Gdzie na Korfu ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 15:56
      Mnie zdecydowanie lepiej podoba sie Agios Georgios ładniejsze widoki blisko do
      najładniejszych miejsc na wyspie no i spokojniej niż w Acharavi zresztą na
      przełomie czerwca i lipca spedzam tam wakacje . Na wyspie byłem kilkakrotnie
      jeżeli masz pytania to pisz z chęcią pomogę . Ciekawy link greece3.wz.cz/
      Pozdrawiam Roland
      • magdagi1 Re: Gdzie na Korfu ? 10.04.05, 16:14
        Ja wybieram się na Korfu po raz pierwszy. Jedziemy na przełomie maja i czerwca
        z dzieckiem. Co powinnam wiedzieć? Bedziemy mieszkać w miejscowości Roda -
        podobno 2,5 km od Acharavii 32 od Kerkyry. Czy znasz ta miejscowość i możesz
        coś o niej powiedzieć? Czy dostępne będą na miejscu usługi - zgrywanie zdjęć z
        aparatu cyfrowego na płytę i ile ta przyjemność kosztuje? Czy płynąłeś promem
        linii Minoan? Będę wdzięczna za wszystkie informacje.
        • Gość: Roland Re: Gdzie na Korfu ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 19:32
          Witam !
          Wybór terminu w pełni popieram bo i upały nie tak ogromne i spokojniej niż w
          sezonie ( mniej tłoczno ) co do miejscowości to nigdy w niej nie mieszkałem i
          tylko byłem przejazdem i nie wywarła ona na mnie rewelacyjnego wrażenia ale to
          tylko moje zdanie , czy można zgrywać z aparatu cyfrowego na płytę nie wiem
          nigdy tego nie robiłem w grecji natomiast korzystałem z serwisu kodaka i koszty
          były niewiele większe niż w kraju . Płynełem kilkakrotnie minoanem zawsze w
          kabinie i zawsze byłem zadowolony sam rejs jest extra przepiekne widoki
          niezapomniane wrażenia . Proponuję wynająść samochód i samemu zjechać wyspę
          będziesz zauroczona to jest naprawdę śliczne miejsce . Jeżeli potrzebujesz
          jakiś szczegółów to pisz chętnie pomogę pozdrawiam Roland.
          • magdagi1 Re: Gdzie na Korfu ? 10.04.05, 21:27
            Szukamy świętego spokoju, ciepłej wody i słońca, ale takiego do wytrzymania,
            stąd właśnie wybór terminu taki. Jedziemy z dzieckiem, może już nie takim
            małym, ale jednak, więc nastawiamy się raczej na krótkie spacery niż intensywne
            zwiedzanie. W Grecji co nieco już widzieliśmy, ale na wyspie będziemy pierwszy
            raz. Właśnie zastanawiam się i wychodzi mi że wynajęcie kabiny na promie jest
            chyba koniecznością, jeśli chce się mieć jakąś przyjemność z tej podróży samej
            w sobie. Nie wiem tylko ile biuro będzie chciało dopłaty za kabinę, czy stosuje
            zniżki dla dzieci i w ogóle czy przy rezerwacji przez biuro podróży, minoan
            honoruje oferowane przez siebie zniżki (mam urodziny podczas podróży, a wówczas
            jest ona "free" wg. minoan). Cennik minoan ma się zupelnie :nijak" do cen,
            które przedstawiło moje biuro, więc nie wiem. Chyba po prostu wyslę maila do
            minoan. Oglądałam zdjęcia minoana i wygląda na nich że przy fotelach lotniczych
            nie ma żadnego miejsca na jakiś podręczny bagaż... Co więc z bagażem,
            minimalnym oczywiście?
            Interesuje mnie też, czy cokolwiek tam "buja", bo nie lubię pływać (w związku z
            czym ominął mnie rejs żaglowcem na Majorkę :(, a po wspomneniach mojego męża
            problem "bujania" interesuje mnie jeszcze bardziej... Mam nadzieję, że jest to
            tak duża jednostka, że nie buja...?
            Czy w tym terminie będą owoce?
            No i pewnie jeszcze ze sto pytań bym miała, ale to chyba byłby najdłuższy post
            i nie doczytałbyś go do końca..
            Z góry dzięki i pozdrawiam! Magda
            • Gość: Roland Re: Gdzie na Korfu ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 09:35
              Cześć Magdo !!
              Z spokojem w twoim terminie nie będzie problemu wież mi wyspy greckie to co
              innego niż kontynent. Co do kabin to zgadzam się iż jest ona konieczna bo na
              wakacje jedzie się dla przyjemności a nie za karę miejsce w kabinie 3 osobowej
              kosztuje jak pamiętam 135 euro w obie strony od osoby dorosłej to oczywiście
              ceny z biura Atlas tours dzieci chyba mają jakieś zniżki ale ile nie pamiętam
              za urodziny o ile pamiętam jest kolacja gratis ale nie jestem pewien . Co do
              miejsca między siedzeniami lotniczymi jest jego dużo bo przeważnie ludzie śpią
              na ziemi między fotelami . Magdo nie obawiaj się o bujanie nie buja to dość
              duże jednostki a może raczej spokojne . Z owocami różnie i napewno będą tylko w
              jakiej cenie ? Jeżeli będziesz jeszcze czymś zainteresowana to pisz .
              • magdagi1 Re: Gdzie na Korfu ? 11.04.05, 20:49
                Dzięki. Hmm.. śpią na ziemi między fotelami? Czy to znaczy, że można byłoby np.
                rozłożyć dziecku dmuchany materac? Jakoś nie przyszło mi to do głowy, że tak
                mozna praktykować - serio, to możliwe? Bo ta przyjemność w kabinie to jednak
                ponad dwa razy drożej.. zastanawiam się.
                Mam też pytanie odnośnie dostępności na KOrfu do usług medycznych w razie
                potrzeby - biuro oczywiście zapewnia, że bez problemu, że płacę, biorę
                rachunek, a w Polsce zwracają mi z ubezpieczenia. Ale chodzi mi o samą
                dostępność w praktyce - przyjmują turystów w każdej lokalnej przychodni?
      • anitka.m Re: Gdzie na Korfu ? 25.05.05, 16:41
        Roland,

a czy mozesz polecic jakies noclegi dla rodziny z 2 dzieci?
        Z gory dziekuje
        Anita
    • Gość: Rezydent z Korfu Re: Gdzie na Korfu ? IP: *.zory.sdi.tpnet.pl 11.04.05, 10:48
      Acharavi bardziej rozrywkowe.AG bardziej malownicze,spokojniejsze i z lepsza
      plaza.obie miejscowosci polecam.
      • helmuts Re: Gdzie na Korfu ? 11.04.05, 14:38
        w te wakacje tez zamierzasz Panie Rezydencie tak olewac pasazerow w
        autokarze ???
        Dalej bedzie zero zainteresowania jadacymi / poza tym, czy kupili zolta Tatre /
        • Gość: Rezydent z Korfu Re: Gdzie na Korfu ? IP: *.zory.sdi.tpnet.pl 11.04.05, 15:07
          Chyba pomyliles Helmus adresy lub osoby.Ja napewno nie mialem przyjemnosci z
          Toba sie spotkac,a autobusow juz nie pilotuje od pieciu lat.Czytalem natomiast
          te wypowiedzi i znajac problem od podstaw(z relacji pilota z ktorym widzialem
          sie na miejscu oraz opinii klientow),pozwolisz ,ze zostawie twoje sugestie bez
          komentarza.Tak chyba bedzie najlepiej.Pozdrawiam
      • Gość: Daria Re: Gdzie na Korfu ? IP: 217.96.34.* 24.05.05, 11:06
        Osobiście uwielbiam Acharavi. 17 lipca jade tam 3 raz.Towarzystwo jest super.
        dwie dyskoteki,park wodny i dużo knajp robi swoje.Plaża też jest super
        Szukam kontaktu z innymi który jadą w tym terminie do acharavi.
        gg 8235795
        • kocio22 Re: Gdzie na Korfu ? 24.05.05, 14:20
          Gdzie dokładnie na Korfu jest park wodny? A może jest ich więcej? Jakie sa tam
          atrakcje i ewentualnie ceny (jeżeli ktos pamięta) A może macie jakieś zdjęcia?
          • Gość: Rezydent z Korfu Re: Gdzie na Korfu ? IP: *.zory.sdi.tpnet.pl 27.05.05, 09:51
            Na Korfu sa dwa parki wodne.Mniejszy w Acharavi(polnoc wyspy)i Wiekszy,bardzo
            fajny w miejscowosci Ag. Ioanis mniejwiecej w srodku wyspy,na trasie ze stolicy
            do Liapades.Polecam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka