Dodaj do ulubionych

AUTEM DO GRECJI-SIERPIEŃ-CZY WARTO?

IP: *.ventis.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.05, 09:44
CHCEMY WYBRAĆ SIE RODZINKĄ DO GRECJI AUTEM ALE JAK TAM DOJECHAĆ I CZY
CAMPINGI SA FAJNE I TANIE?POGADAŁ BYM Z KIMS KRO TAK JUŻ PODRÓŻOWAŁ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Rezydent z Korfu Re: AUTEM DO GRECJI-SIERPIEŃ-CZY WARTO? IP: *.zory.sdi.tpnet.pl 27.05.05, 09:53
      Polecam prom z Wenecji lub Ancony.Bardzo wygodna podroz do Igumenitsy,Patras
      lub na Korfu.Patrz www.minoan.pl
      • Gość: lukiszymi Re: AUTEM DO GRECJI-SIERPIEŃ-CZY WARTO? IP: *.ventis.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.05, 09:57
        dzięki za pare słów . jechałeś autem , i jak po drodze nocleg itp no i tam jest
        jakiś camping:)
      • amigo50 Re: AUTEM DO GRECJI-SIERPIEŃ-CZY WARTO? 30.05.05, 00:42
        Przepraszam, ale się nie zgadzam! Przeżyłem to dwa razy, kiedy nam zamknęli
        Jugosławię. Mam nadzieję nigdy więcej!!!
        • amigo50 Re: AUTEM DO GRECJI-SIERPIEŃ-CZY WARTO? 30.05.05, 00:44
          System ustawił mnie trochę nie w tym miejscu, w którym chciałem. Moja wypowiedź
          dotyczy wątpliwych uroków podróży promem z Ancony.
          • Gość: ft Re: AUTEM DO GRECJI-SIERPIEŃ-CZY WARTO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 12:35
            Nie wszyscy lubią morskie podróże i uważają je za stratę czasu.
            Ja byłem 2 razy w Grecji na oba sposoby i wtedy gdy zamknęli YU też.
            Moje zdanie: Nigdy więcej przez Rumunię i Bułgarię.
            Przejście przez Dunaj Vidin-Calafat poniżej wszelkich standartów , bo
            tzw.Trzeci Świat pewnie by się obraził.
            Zawsze prom, chyba że z braku czasu samolot.
            f
    • Gość: ika Re: AUTEM DO GRECJI-SIERPIEŃ-CZY WARTO? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 27.05.05, 22:47
      Do Grecji zawsze warto!Ja jechałam przez serbię i Bułgarie a na noclegi
      stawaliśmy ( w bok od głównej trasy) byle gdzie. Pytaliśmy ludzi na wsi gdzie
      można rozbić obóz i zawsze spotykaliśmy się z bardzo miłym traktowaniem.A te
      wieczorne imprezy ,kiedy pół wsi przychodziło( z rakiją i np.racuchami) bardzo
      miło wspominam.
    • Gość: jfp@interia.pl Re: AUTEM DO GRECJI-SIERPIEŃ-CZY WARTO? IP: *.swidnica.sdi.tpnet.pl 28.05.05, 16:14
      Witam
      Wybieramy sie do GRECJI z 5 letnim dzieckiem, rowniez w sierpniu, dokladnie
      20.08, jest juz znacznie taniej.Nie polecam noclegow na campingach, poniewaz sa
      duzo drozsze niz wynajecie apartamentu.Po 20.08 mozna znalezc naprawde tanio
      noclegi.My wybieramy sie na Thassaos i prawde mowiac szukamy wspoltowarzyszy
      podrozy, na 2 autka zawsze razniej":) Pozdrawiam
      Joanna
    • iwwo2 Re: AUTEM DO GRECJI-SIERPIEŃ-CZY WARTO? 31.05.05, 15:45
      Byłem w Grecji samochodem przez Rumunię i Bułgarię. Faktycznie trochę czasu się
      traci na przejściu promowym na Dunaju, no i drogi w Bułgarii kiepskie, ale poza
      tym polecam tą trasę. W Bułgarii po drodze masz Rilski Monastyr i tuż przed
      samą granicą grecką Melnik (mała wioska z doskonałym winem, malowniczo położona
      wśród kolorowych skał). Z Grecji wracałem natomiast promem z Korfu do Triestu.
      24 h płynięcia, nuda straszna. W samej Grecji, jak możesz korzystaj z
      campingów, nie dlatego że taniej, dlatego że przyjemniej. Przynajmniej dla mnie
      większą atrakcją jest spanie na campingu w ciepłym klimacie niż kisnąć w
      czterech ścianach wyposażonych nawet w klimę.
    • Gość: Ted Re: AUTEM DO GRECJI-SIERPIEŃ-CZY WARTO? IP: *.cto.gda.pl / *.cto.gda.pl 01.06.05, 14:34
      Byłem autem w Grecji 3 lata temu.
      Prom z Wenecji (www.minoan.it) do Patras, objazd Peloponezu -Olimpia, Nafplio
      (w pobliżu plaża z białego marmuru), wyspa Idra (bez auta bo tam nie ma aut),
      Mykeny, Epidaurus, Gortyna i Korynt.
      Uwagę zwracają przydrożne kapliczki wznoszone w miejscach wypadków
      z ofiarami śmiertelnymi a daje do myślenia ich ilość.
      Potem z Pireusu na Kretę.Było wspaniale, noclegi w hotelach lub pensjonatach (
      25 -40 E).Wycieczka na Santorini !!!! (bez auta).Na Krecie zatrzymał mnie
      strajk załóg promów(tydzień), ale dzięki temu zaliczyłem wieczór grecki w
      prymitywnej tawernie wysoko w górach (wino i żarcie było podłe, ale muzyka i
      tańce to wynagrodziły.
      Kretę objechałem całą z noclegami w Iraklionie (Amudara - nie polecam)i w Agios
      Nikolaos (ładnie).Plaża Vai z gajem palmowym. Plantacje bananów - egzotyka.
      Stare monastyry - długie spodnie i spódnice do wypożyczenia ( w Meteorach też).
      Potem były oczywiście Ateny (to był czewiec więc jeszcze dało się tam wytrzymać)
      oraz wycieczka na Mykonos i Dilos SUPER!! ( konieczny nocleg na Mykonos).
      Następnie Delfy i Meteory (nocleg na campie).
      Z Iguomenitsy prom do Wenecji.
      Greckie promy są super (hotele i pensjonaty nie zawsze) oceniam to na podstawie
      porównania z włoskimi, francuskimi oraz StenaLine (wczoraj wróciłem z Norwegii).
      Sierpień jest bardzo upalny zwłaszcza w Atenach i bez klimatu nie ma życia.
      Miłego urlopu.
      Ted
      • kane_gr Re: AUTEM DO GRECJI-SIERPIEŃ-CZY WARTO? 01.06.05, 18:34
        A ja cały czas jeżdze autem przez Serbie i Bułgarię i jest dobrze. Nikt nie mówi żeby lecieć przez Rumunię bo to faktycznie "Meksyk z 16 wieku" ale ja generalnie jeżdżąc kilka razy do roku na trasie Katowice - Saloniki nawet sobie chwalę. Różnorodność napodkanych po drodze elementów wizualno - społecznych nawet pozytywnie wpływa na mój nastrój ;-))
    • Gość: roso Re: AUTEM DO GRECJI-SIERPIEŃ-CZY WARTO? IP: *.smstv.pl / *.smstv.pl 05.06.05, 11:55
      A ja jechałem przez Rumunie jak wracałem z Bułgarii i powiem Wam było pięknie , a na pewno lepsze drogi jak w Bułgarii - to państwo rozwija się w nieprawdopodobnym tempie. Jechaliśmy przez Karpaty kierować się na miasteczko coś tam de arges . Piękne widoki . POLECAM. Dokładniejszy opis jest na bulgaria online.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka