Dodaj do ulubionych

czy ktoś był w hotelu armonia w ammoudarze???

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.07.02, 23:03
czy wiecie cos na temat hotelu armonia w ammoundarze? bardzo przydałyby mi
sie cenne informacje i wskazówki, szczególnie jesli beda dotyczyć hotelu?
słyszałam, ze miejscowość jest nieciekawa czy to prawda?
Obserwuj wątek
    • Gość: weronika Re: czy ktoś był w hotelu armonia w ammoudarze??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.07.02, 10:26
      czy naprawde nikt nie był w tym hotelu???????? wierzyc mi sie nie chce, niech
      się ktoś odezwie!! bardzo mi na tym zależy
    • Gość: aga Re: czy ktoś był w hotelu armonia w ammoudarze??? IP: 2.1.* / *.pnu.com 29.07.02, 16:34
      W sobote wrocilam wlasnie z tego hotelu.
      nIE PRZEJMUJ SIE MIEJSCOWOSCIA SA LADNIEJSZE TO PRAWDA ALE I GORSZE.
      eLEKTROWNIA STOI NADAL ALE NIE JET TAK STRASZNIE BO aRMONIA JEST OD NIEJ DOSC
      ODDALONA. aRMONIA TO DOBRY WYBOR BO JEST W SAMYM CENTRUM aMMOUDARY, POKOJE OK
      KLIMA W SUMIE TEZ, WMIARE CZYSTO, ZMIENIAJ RECZNIKI I POSCIEL.
      z BASENEM UWAZAJ PARE OSOB ZATRULO SIE WODA Z BASENU CHOC MALY DZIECIOM NIC NIE
      BYLO.
      Na plaze masz 10 m wiec jest super. plaze nieco bridnawe ale bez przesady sa
      szerokie i stosunkowo maly lok.
      Jedyne co bylo karygodne to sniadania jak pojedziesz to sama zobaczysz.
      Generalnie pobyt w tym hotelu oceniam na bardzo OK.
      Jak cos chcesz wiedziec pytaj
      aga
      • Gość: weronika Re: czy ktoś był w hotelu armonia w ammoudarze??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.07.02, 22:13
        dzieki za informacje
        czy byłaś w apartamentach czy w pokojach hotelowych? w pokojach czysto czy tak
        sobie, bo z tego co przeczytałam to średnio. czy miałas wykupione obiadokolacje
        czy tylko sniadania? ja mam tylko sniadania (ale mam apartament, wiec i aneks
        kuchenny)czy sa jakies wieksze sklepy w poblizu, czy jest bankomat w poblizu(
        czy akceptuje visę electron) czy jest duzo komarów, jakie są ceny, jakie
        miejsca warte odwiedzenia i jak wygląda zycie nocne, czy to prawda, ze
        przyjezdza tam mase Polaków?
        • Gość: aga Re: czy ktoś był w hotelu armonia w ammoudarze??? IP: 2.1.* / *.pnu.com 30.07.02, 11:29
          Bylam w pokoju nie w apartamencie, ktory widzilam jedynie przez okno z ulicy
          moze byc.Sprzataja codziennie , brudno nie jest choc super czysto tez nie. Dla
          mnie byi mojego chlopaka bylo Ok.
          Karte visa electron akcepyuje bankomat przy Carefurze na poczatku Ammoudary
          oraz co drugi bankomat w wiekszych miastach w Iraklionie tez.
          Sklepow co niemiara a juz przu samej Armoni wbrod.
          Polecam sklep alkoholowy najtanszy bo nawet restauracje sie tam zaopatruja po
          drugiej stronie ulicy hotelu obok wypozyczalni zktorej takze wypozyczylismy
          samochod.
          Jest nieco tansza niz Interline ale takze ma caly pakiet ubezpieczen
          Dobrze ze wzielas tylko sniadania, sa makabryczne sama zobaczysz a wokol az roi
          sie od super knajpek. Fajny jest bar szybkiej obslugi zaraz na prawo wychodzac
          z hotelu po tej samej stronie. Daja duzo i ceny sa ok miejscowi tez tam
          nalogowo jedza.
          Majac samochod koniecznie odwiedz Hanie, Reymonthon Agios Nikolas, Elafonisi
          (rozowe piaski) cholernie daleko ale Cie przytka z wrazenia jak tam dojedziesz.
          Ja bylam tez na wyspie Spinalonga-fajna i w Wawozie Samaria zajebisty tylko w
          wersji dla leniwych plynac promem.
          Nie kupuj rzadnych wycieczek z biura BIG BLUE b drogo.
          Na Santorini koniecznie pojedz na jedodniowa wycieczke wodolotem z biura
          Interline-obsluga po polsku-koszt 68 euro.Warto.
          Ja z pobytu jestem bzadowolona majac samochod szalejesz i nie narzekasz na brak
          nudy.
          Hotel nie jest taki zly a w porownaniu z Tango, Caro, i Minaosem wypada b
          korzystnie.
          Jesli jeszcze czegos chcesz sie dowiedziec daj znac.
          AGA
        • Gość: aga Re: czy ktoś był w hotelu armonia w ammoudarze??? IP: 2.1.* / *.pnu.com 30.07.02, 11:31
          Zapomnilam dodac taak jet duzo Polaków ale innych narodowosci tez wiec sie nie
          martw to nawet mile ze nas tez stac juz na wycieczki, komarow jest sporo ale
          tylko wieczorem wiec pod wieczor zamykajcie okno ze by nie nalecialy do pokoju.
          jak juz Was pogryza znieczylcie sie tanim pysznym winem
          Aga
          • Gość: weronika Re: czy ktoś był w hotelu armonia w ammoudarze??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.07.02, 13:25
            dzieki za wskazówki, jak wyglada sprawa z cenami, czy jest drogo i ile srednio
            na tydzień najlepiej byłoby miec pieniędzy, jesli mozesz to podaj przykładowe
            ceny?
          • Gość: weronika Re: czy ktoś był w hotelu armonia w ammoudarze??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.07.02, 16:04
            Aga, chyba nie jest aż tak zle jak pisze Ania, w końcu Ty tam byłaś
          • Gość: weronika Re: czy ktoś był w hotelu armonia w ammoudarze??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.07.02, 17:52
            Aga, jesli mozesz to odpowiedz mi na pytania jak najszybciej, bede bardzo
            wdzięczna, bo jutro rano wylatuję i przydałyby mi sie te informacje, wielkie
            dzieki
            • Gość: aga Re: czy ktoś był w hotelu armonia w ammoudarze??? IP: 2.1.* / *.pnu.com 01.08.02, 16:16
              sorry za pozno przeczytalam
              weronika jak wrocisz daj znac jakie masz wrazenia ja uwazam ze tak zle nie bylo
              u mnie reczniki byly zmieniane i w miare czysto
              pozdr aga
              • Gość: weronika Re: czy ktoś był w hotelu armonia w ammoudarze??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.08.02, 11:38
                własnie wróciłam dwa dni temu, dzieki twoim wskazówkom nie było problemu z
                poruszaniem sie po ammoudarze, robieniem zakupów czy zjedzeniem obiadu, jesli
                chodzi o sam hotel to na pewno jego atutem jest połozenie w centrum i przy
                plazy, faktycznie w porównaniu z pozostałymi hotelami znajdujacymi sie w
                ofercie big blue do ammoudary prezentuje sie całkiem niezle, nienajlepiej było
                z obsługa w hotelu(zreszta nie wiem czy to hotel, bo po pierwsze nie ma on
                zadnego szyldu, a po drugie to nikt nie siedzial na recepcji, włascicielka
                siedziała non stop przy barze, pierszy raz spotkalam sie z taka sytuacja, zeby
                przez dwa tygodnie pobytu nie żadano ode mnie voucherów i paszportów), pierszy
                zgrzyt pojawił sie na samym poczatku, przyjezdzamy o 15 i apartament nie jest
                jeszcze posprzatany, mówie sobie ok, zdarza się, sprzatniety został dopiero po
                paru godzinach
                aga pisałaś ze pare osób zatruło sie woda w basenie, juz wiem dlaczego, pewnego
                dnia wieczorem chciałam popływac w basenie, zreszta nie tylko ja, patrze a w
                basenie topi sie mysz, myszka została uratowana, ale niesmak pozostał, tym
                bardziej, ze juz potem widziałam innego wieczoru wyławianą martwa mysz z
                basenu, wracanie wieczorami nie było wskazane przez osoby bojace sie myszy,
                które biegały w poblizu budynków, jesli chodzi o sprzatanie to moze byc choc
                uwazam, ze lepiej sprzatane było w pokojach hotelowych niz w apartamentach,
                pozatym bedac w apartamencie było to uciązliwe, bo hotel zatrudnia tylko tryz
                sprzataczki, które maja do posprzatania kilkadziesiat pokoi i apartamentów, a
                zaczynaja od budynku przy plazy i siła rzeczy docieraja do budynku z
                apartamentami około godziny 15
                sniadania znosne, myslałam, ze beda gorsze, brak parasoli na basenie
                uniemozliwia dłuzsze tam przebywanie, no chyba ze któs lubi smarzyc sie na
                słoncu non stop, ale jest jeszcze plaza dosyc brudna, ale wieje przyjemny
                wiaterek od morza i mozna schronic sie przez słońcem pod parasolem,
                ogolnie mi sie podobało, miescowość jest ok, chociaz w drugim tygodniu sierpnia
                zauwazyłam mniejsza ilość turystów
    • Gość: ania Re: czy ktoś był w hotelu armonia w ammoudarze??? IP: *.k.mcnet.pl 30.07.02, 15:16
      Gość portalu: weronika napisał(a):

> czy wiecie cos na temat hotelu armonia w ammoundarze? bardzo przydałyby mi
      > sie cenne informacje i wskazówki, szczególnie jesli beda dotyczyć hotelu?
      > słyszałam, ze miejscowość jest nieciekawa czy to prawda?

Mialam tam trafic w ubieglym roku z Triada. Na szczescie okazalo sie, ze hotel
      przejelo Big Blue i trafilismy do innego (notabene na przeciwko) bardzo milego
      hotelu rodzinnego. Z opowiesci ludzi, ktorzy tam mieszkali wynikalo, ze jest
      syf (nie zmieniaja im recznikow, poscieli oraz sprzataja po lebkach),
      wlasciciel obrazony na caly swiat i gluchy na uwagi. Na Twoim miejscu bym sie
      tam nie pakowala.

Ania
      • Gość: Kris. Re: czy ktoś był w hotelu armonia w ammoudarze??? IP: 213.25.28.* 06.08.02, 14:43
        Gość portalu: ania napisaý(a):

> Mialam tam trafic w ubieglym roku z Triada. Na
        szczescie okazalo sie, ze hotel
        > przejelo Big Blue i trafilismy do innego (notabene na
        przeciwko) bardzo milego
        > hotelu rodzinnego. Z opowiesci ludzi, ktorzy tam
        mieszkali wynikalo, ze jest
        > syf (nie zmieniaja im recznikow, poscieli oraz
        sprzataja po lebkach),
        > wlasciciel obrazony na caly swiat i gluchy na uwagi. Na
        Twoim miejscu bym sie
        > tam nie pakowala.

Przesadzasz. Sprzataja codziennie, reczniki zmieniaja co
        ok. 3 dni. Pokoje male, schludne, klima indywidualna
        dziala. Woda w basenie moze nie super czysta ale zeby sie
        nia zatruc to tez przesada. Ile litrow trzeba by jej
        wypic? Brakuje parasoli przy basenie ale jest duza palma
        pod ktora trzeba sie wladowac. Albo pod daszek baru. !0
        krokow do morza, plaza nie jest super czysta, ale tak
        jest w calej miejscowosci. Sniadanie kiepskie, to prawda.
        Jadlodajnia zaraz na prawo jak wyjdziesz z hotelu, b.
        dobre gyrosy w picie po 2 EUR. Ja zaplacilem prawie
        polowe mniej jak w zeszlym roku w TUI wiec jestem z
        wakacji b. zadowolony. Mozesz smialo jechac chyba ze
        jestes kaprysnym czlowiekiem.

Kris.
    • Gość: Eddie Re: czy ktoś był w hotelu armonia w ammoudarze??? IP: 80.48.253.* 16.08.02, 14:28
      Ja wylatuje do tego hotelu 28 sierpnia z BB. Może ktos z forum sie jeszcze
      wybiera, chetnie poznam.

A przy okazji - jak z połączeniami autokarowymi z Ammoundary do Heraklionu,
      rethymontu, Chanii, i promowe na Santorini ( czy to prawda, że we wrzesniu prom
      płynie raz na dwa dni?)
      • Gość: Eddie Re: czy ktoś był w hotelu armonia w ammoudarze??? IP: 80.48.253.* 20.08.02, 09:35
        Mam jeszcze jedno pytanie: czy w tych hotelu jest żelazko? ;-) No wiecie, nie
        chciałabym chodzic wymięta ;-)
        • Gość: weronika Re: czy ktoś był w hotelu armonia w ammoudarze??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.08.02, 10:30
          raczej bym na taki luksus nie liczyła na Twoim miejscu, ale tak szczerze
          powiedziawszy nie pytałam więc nie wiem na pewno, najlepiej wziąć własne małe
          turystyczne, napiecie w kontaktach jest przeciez takie jak w polsce
      • Gość: weronika Re: czy ktoś był w hotelu armonia w ammoudarze??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.08.02, 10:35
        autobus do heraklionu odjeżdza w wielu przystanków w ammoudarze mniej wiecej co
        pół godziny, jednak nie ma na przystankach rozkładów jazdy, wiec trzeba po
        prostu odczekac swoje, jak ma sie szczęscie to przyjedzie dosyc szybko, bilet w
        jedna strone kosztuje 85 centów
        • Gość: Eddie Do Weroniki IP: 80.48.253.* 21.08.02, 10:59
          wielkie dzięki. Mam jednak jeszcze kilka pytań:
          1) czy to prawda, że wykupując bilet do muzeum archeologicznego w Iraklionie na
          ten sam bilet wchodzi sie do Knossos (czy wymagany jest przewodnik, a jesli tak
          to ile kosztuje)?
          2) co zwiedziałaś i jakie były to koszta
          3) gdzie warto się żywić (chodzi mi o tanie obiadokolacje)
          4) jak wygląda nocne zycie w Ammoudarze
          5) czy w pokoku hotelowym jest sejf, lodówka

z góry dziekuje - Edyta ( możesz pisać na edziab@poczta.onet.pl jesli wolisz)
          • Gość: weronika Re: Do Weroniki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.08.02, 21:12
            to prawda, ze mozna kupiś bilet na zwiedzanie ruin w knossos i muzeum w
            heraklionie, bilet kosztuje 10 euro jesli kupisz od razu jeden na te dwie
            atrakcje, jesli kupowałabyś osobno wyniesie Cie to drozej bo 12 ( kazdy po 6
            euro), nie wiem ile kosztuje wynajecie przewodnika, poniewaz ja byłam na
            zorganizowanej wycieczce i o przewodnika nie musiałam sie martwić, ale
            widzialam, ze na miejscu jest taka mozliwość, oczywiście nie w j. pol;
            najlepiej przyjechac do knossos do południa, bo potem jest straszny tłum i
            bardzo gorąco
            oprócz tej wyprawy fajnie jest wybrac sie na wyspe spinalongę - fajna wyprawa,
            byłam na tej wycieczce z bb(koszt to 39 euro od osoby plus 2 euro na wstep na
            wyspę), pewnie o niej czytałaś znajduje sie tam twierdza wybudowana jeszcze w
            czasach bizantyjskich i potem osada wenecjan, potem wyspa tredowatych, podczas
            tej wyprawy najpierw jedzie sie do agios nikolaos - bardzo ładne miasteczko
            portowe troche przypominajace saint tropez moze troche porto cristo, stamtad
            płynie sie docelowo stateczkiem na spinalonge, ale w czesniej przybija sie do
            uroczej zatoczki półwyspu kolokita i ma sie dwie godziny na kapiel w super
            czystej wodzie, potem lunch na statku( w cenie - kawałek miesa grilowanego,
            sałatka grecka, kawałek pieczywa,pomarańcza i do tego do wyboru napoj
            pomaranczowy lub wino - uprzedzam w sladowej ilości), potem płynie sie na wyspe
            i zwiedza twierdzę, musze przyznać, iż generalnie uwqazam, ze bb bierze duzo za
            wycieczki, ale ta była warta ceny
            podobno niesamowite wrazenie robi wawóz samaria, nie byłam, ale to wyprawa dla
            ludzi z dobrą kondycją i wygodnym obuwiem(wawóz ma 17 kilometrów)
            warto odwiedzic chanie, rethymnon, sam iraklion takze warto, jesli mogłabys to
            wypożycz samochód bedziesz mogła zwiedzic całą wyspę
            tanie obiadokolacje oferuje bb w zaprzyjaznionej knajpce maxim przy castro,
            koszt to 7 euro za przystawki, danie główne zdwóch do wyboru i deser - chyba
            któs tam chodził, kto juz wypowiadał sie na forum
            bardzo dobry jest bar szybkiej obsługi zaraz jak sie wychodzi z hotelu na
            prawo w zasadzie dwa obok siebie, jeden z kanapkami, a drugi z gyrosem)
            ammoudara nie jest miejscowością super rozrywkowa w porównaniu do takiego
            hersonissos, szczególnie teraz ja wróciłam w połowie sierpnia i podczas mojego
            2 tyg. pobytu zauwazyłam coraz mniejsza ilość turystów w miejscowości
            w pokoju hotelowym nie ma lodówki i sejfu)choc rezydentka cos mówiła o
            wynajęciu, ale raczej nie w pokoju)
            jęsli bedziesz miała jeszcze jakies pytania chetnie udziele Ci informacji
            • Gość: Eddie Re: Do Weroniki IP: 80.48.253.* 23.08.02, 08:50
              kurcze,wydawało mi się że czytałam cos o lodówce w Armonii, ale najwidoczniej
              mi sie pomyliło... szkoda
              a czy w pokoju sa jakieś szklanki, sztućce - bez sensu byłoby dźwigać ze sobą,
              ale tez jakaś kolacje trzeba zjeść...

jak wyglaała organizacja samego wyjazdu? z jakiego lotniska wylatywałaś, czy
              było sprawnie wszystko zorganizowane, jakie linie ( ja: WEA). Najbardziej boję
              się, że w ostatniej chwili zmienia mi lotnisko czy godzine lotu ( co więwj
              wracamy 11 września - mam nadzieje, że nie wpłynie to na kursowanie samolotów)

I jeszcze jedno: ja sie kształtuje oferta cenowa duty free w Hiraklionie?
              Interesuja mnie prede wszystkim prfumy ... czy może taniej w duty free polskim?

Pozdrawiam i dzięki za cirpliwość - Edyta
              • Gość: weronika Re: Do Weroniki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.08.02, 18:35
                lodówka jest, ale w apartamenentach, jesli chodzi o szklanki to są, ale
                sztućców nie ma
                wylatywałam z lotniska w katowicach, wszystko bardzo sprawnie poszło, mysle, ze
                tez dzieki biuru podrózy Travelland u którego kupowałam ten wyjazd z bb, w
                zwiazku z tym,że jestem z wrocławia busik z tej firmy przyjechal po mnie pod
                dom i zawiózł na lotnisko w katowicach, to samo z powrotem , takze nie
                odczułam,ze nie lece z wrocławia, mnie niec z terminami lotów nie zmienili
                jesli chodzi o duty free to polecam w heraklionie w drodze powrotnej, naprawde
                bardzo sie opłaca, kupowałam perfumy diora j^adore i zaoszczedziłam na nich 300
                zł!!(ale dlatego, ze kupiłam zestaw 100 ml perfum plus balsam do ciała całość
                kosztowała około 70 euro, zas same perfumy kosztowały tam 62 euro, więc balsam
                mam praktycznie prawie za darmo); trzeba patrzec własnie na zestawy, widziałam
                z diora czy z innych to nie wiem, jesli chodzi o ceny to np. emporio armaniego
                kosztuje 70 zł taniej niz w polsce, reszta nie wiem, bo miałam mało czasu na
                ogladanie; generalnie opłaca sie tam kupować, przypadkiem nie rób zakupów w
                polskich sklepach, z tego co wiem,ze to róznica cenowa nie jest tak korzystna
                aha, leciałam tymi liniami lotniczymi, którymi Ty bedziesz lecieć, w sumie
                musze przyznać, ze wpawdzie samolot nie najnowszy, ale ogólnie jestem
                zadowolona, jedzenie bardzo dobre
                jakbys jeszcze chciała o cos zapytac to nie sprawy, słuze pomocą
                pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka