Dodaj do ulubionych

greckie pre-paidy

IP: 217.153.23.* 30.08.05, 10:14
Panie i Panowie,
kto wie jakie są w Grecji pre-paidy (tanie)? Będąc tam chcę kupić sobie ich
startera, podesłać sms-em komu trzeba mój numer i odbierać rozmowy służbowe
bez płacenia roamingu?
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • gale Re: greckie pre-paidy 30.08.05, 12:23
      www.gsmworld.com/roaming/gsminfo/cou_gr.shtml
      Warto zapoznac sie ze stawkami poszczegolnych operatorow. Zwykle sms-y
      zagraniczne sa drozsze.
    • Gość: Ania Re: greckie pre-paidy IP: 195.251.4.* 31.08.05, 08:23
      Ja mam Kosmokarta - placilam 18 euro, w tym masz 8 euro na rozmowy.
      • Gość: chudyy Re: greckie pre-paidy IP: 217.153.23.* 31.08.05, 16:51
        z tego co na tej stronie wyczytałem to oferta Q karty jest najtańsza, smsy
        wychodzą po ok. 30 gr. a minuta po ok. 1.7 złotego. Wychodzi, że nie tylko będę
        mógł za darmo odbierać połączenia, ale i mieć tańsze możliwości dzwonienia i
        sms-owania niż przy jakimkolwiek roamingu :)
        pozdro
        • gale Re: greckie pre-paidy 31.08.05, 20:05
          Owszem. Ale najpierw zobacz ich mapke zasiegu:
          www.gsmworld.com/cgi-bin/ni_map.pl?cc=gr&net=iq
          • Gość: ŁB Re: greckie pre-paidy IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 31.08.05, 20:49
            Qtelecom ma tzw. roaming wewnetrzny z inna grecka siecia Vodafone. Vodafone
            oferuje dobry zasieg ogolnokrajowy. Co najwazniejsze - dla posiadacza karty
            Qtelecom bez roznicy jest, czy znajduje sie w zasiegu nadajnikow sieci Q (czyli
            praktycznie 3 miasta: Ateny, Saloniki, Larisa), czy tez w zasiegu sieci
            Vodafone GR. Oplaty sa wszedzie takie same. SMS miedzynarodowy jest po 0,06E.
            Sekunda polaczenia do Polski wyjdzie po 0,0054E. Odbieranie polaczen z Polski
            oczywiscie za darmo.
            Jaki sens ma tzw. roaming wewnetrzny - pewnie zaraz zapytacie?
            To proste. Tam, gdzie jest najwiekszy ruch telekomunikacyjny, czyli najwiecej
            polaczen itd., czyli oczywiscie w najwiekszych miastach, operator Q-Telecom
            zbudowal swoja wlasna infrastrukture i przez nia obsluguje swoich abonentow. Na
            terenach, gdzie ruch jest znacznie mniejszy, a pokrycie ich wymagaloby
            gigantycznych nakladow, okazuje sie, ze korzystniej jest podpisac umowe z
            jakims operatorem, ktory juz taka infrastrukture ma gotowa np. Vodafone GR.
            Wowczas Q-Telecom placi Vodafone jakas kase za obsluzony przez Vodafone ruch
            generowany przez abonentow Q-Telecom. Zreszta przy tak wielkiej umowie i tak
            pewnie zarabia nawet na takim posrednictwie, bo kupuje od Vodafone hurtowo, a
            sprzedaje detalicznie :).
            Na wszelkie pytania w miare mozliwosci odpowiem na miala pod adresem (uwaga na
            dopiski, nalezy usunac, zabezpieczam sie przed spamem):
            sakr@wywaltoaresztezostaw.plusnet.pl
            Tutaj zagladam bardzo nieregularnie.
            • Gość: WHY Re: greckie pre-paidy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 21:58
              Panowie tak technicznie.

Any coś takiego zadziałało musze miec telefon bez simlocka. Czy jeszcze coś
              jest potrzebne czy t wszytkio?
              • Gość: Ania Re: greckie pre-paidy IP: 195.251.4.* 01.09.05, 08:58
                Jesli nie masz sim lock, to nic innego nie potrzebujesz. Jedynie przy zakupie
                karty nalezy poprosic o przestawienie jezyka na angielski. Grecy nie zawsze to
                proponuja, a wykonanie tego samemu nie jest takie proste.
                • Gość: chudyy wielkie dzięki za porady :), a czy... IP: 217.153.23.* 01.09.05, 10:04
                  ktoś wie po ile jest taka karta startowa i ile ma tam minut do wydzonienia?

kłaniam się

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka