grecja-hotele 14.03.06, 11:16 Poszukuję informacji na temat hotelu i okolic oraz organizacji pobytu przez Triadę. Będę wdzięczna za odzew. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anulka77 Re: PARADISE(***)-Halkidiki-Kriopigi 04.10.06, 10:47 Hotel Paradise był super. Warunki bardzo dobre. Właścicielka Marija w porządku. Alvaro i Wasilij (Bułgar od wszystkiego) tak samo przyłóż do rany. Jedzenie było dobre i nawet solidne porcje. Codziennie było co innego na obiad: stek z baraniny, kurczak, kiełbasa z fasolą, parówki, pulpeciki, papryka nadziewana ryżem. Zupa zawsze była jakaś zielona - nie zidentyfikowaliśmy jej, ale zjadliwa. Właścicielka miała problem z przyprawieniem tej zupy (to była w sam raz, to za mało słona, albo za dużo słona, ale wybaczamy jej to). Pokoje codziennie sprzątane. Basen czyszczony codziennie od godziny 19.00. Do plaży schodziło się przez hotel Posejdon Viev (którego nie polecam - tamten hotel nazwaliśmy obozem pracy, bo mieli takie złe warunki, że Alban powinien ich do roboty zaciągnąć). Plaże są zwirkowo-piaskowe i nie za czyste (w Polsce są czyściejsze). Busik hotelowy dwa razy dziennie robi transfer do Kriopigi, gdzie można zrobić zakupy. W ogóle ten hotel był OK i mogę go polecić innym forumowiczom. Odpowiedz Link Zgłoś
grecja-hotele Re: PARADISE(***)-Halkidiki-Kriopigi 20.01.07, 22:26 kochana anulko, czy nie wstyd ci pisac nieprawde w tak powaznej sprawie? dlaczego nie napiszesz, ze hotel NIE POSIADA ZEJSCIA DO MORZA i zadnej zagospodarowanej plazy?? dlaczego nie napiszesz o jedzeniu, ktorego nie bylo dla gosci hotelowych, a ktore bylo sprzedawane w tawernie tegoz samego hotelu po cenach wygorowanych. jezeli chodzi o marije, to jej w ogole nie wolno pracowac w jakiejkolwiek branzy dotyczacej komunikacji miedzyludzkiej. dlaczego nie napiszesz o kobiecie z Bulgarii, ktora podawala zimne, nieswieze jedzenie przewozone w zardzewialej windzie. zwracam sie DO WSZYSTKICH, O BOJKOT TEGO HOTELU. NIEWAZNE JAKA FIRMA WAM TO PROPONUJE I CO OPOWIADA. HOTEL NIE JEST SUPER, NIE POLECAM JECHAC OSOBOM STARSZYM, SZCZEGOLNIE RODZINOM Z DZIECMI. POZDRAWIAMY SERDECZNIE ZYCZAC UDANYCH WAKACJI. zawiedzeni goscie hotelu Odpowiedz Link Zgłoś
anulka77 Re: PARADISE(***)-Halkidiki-Kriopigi 27.01.07, 16:47 Droga koleżanko! Napisałam PRAWDĘ !!! Napisałam, że na plażę schodziło się przez hotel Posejdon. Widzę, że jesteś negatywnie nastawiona do tego hotelu. Nie wiem o co chodzi Ci z tym jedzeniem, bo zawsze było i nie było z tym problemu i było to żarcie za darmo, bo za nie zapłaciło się w Polsce. Nie było też problemu, aby w ostatni dzień dokupić sobie obiadek, bo wracaliśmy w nocy do Polski. Żarcie blo smaczne!!! No, cóż niektórzy mają różne gusta. Widocznie mojemu podniebieniu pasowało to jedzenie - tak jak w poprzedniej swojej wypowiedzi napisałam. Marija naprawdę była dla nas miła. Jak miało się jakieś pytania to na nie odpowiedziała łamaną angielszczyzną i na migi. Umieliśmy z nią dogadać się. Tak samo jak z innymi z obsługi. Widocznie Ty nie umiałaś porozumieć się z nimi, albo właśnie Ty nie znasz się na "komunikacji międzyludzkiej". Widocznie każdy ma inne zdanie. Ty "grecja-hotel" masz negatywne zdanie o tym hotelu, a ja pozytywne. W swoim poprzednim poście wypowiedziałam się pozytywnie o tym hotelu i to zdanie podtrzymuję nadal. Tak więc POLECAM WSZYSTKIM TEN HOTEL !!!!! Pozdrawiam Anulka77 Odpowiedz Link Zgłoś
zona_jarka Re: PARADISE(***)-Halkidiki-Kriopigi 04.07.07, 11:02 Popieram Cię w 100% wróciłem z tego hotelu przedwczoraj, totalne dno pod każdy względem. Upały były wyjatkowe a Marija w ramach oszczedności wyłączyła opłacona klimatyzację twierdząc że zepsuta. Żarcie koszmarne gotowane przez teściową Mariji w piwnicy, zejście do plaży i sama plaża fatalna, sprzątaczka robiła łaskę jak raz na trzy dni wyniosła "śmieci" z ubikacji i można by tak dalej opisywać "wady tego hotelu" ale po prostu nie chce mi się, reasumując prawie wszystko przemawia za tym aby nie zatrzymywać się w tym hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
sylvik123 Re: PARADISE(***)-Halkidiki-Kriopigi 23.07.07, 19:16 Nawet jagorszemu wrogowi nie polecam tego hotelu. Właśnie wróciłam z pobytu w tym hotelu. Jedynie Kasia - barmanka która niestety tyrała jak za 5 osób i sympatyczny Bułgar (pozdrawiam was) byli jedynymi fajnymi ludźmi w hotelu. Jedzenie a nawet jego brak oceniam na -500 punktów w skali od -500 do 0 ;-) A tak serio to poważnie nie wybierajcie się tam szczególnie z Triadą. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
grecja-hotele Re: PARADISE(***)-Halkidiki-Kriopigi 27.07.07, 10:58 Tu forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=203&w=66279559&a=66565296 zamieściłam swoją opinię o hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
grecja-hotele Re: PARADISE(***)-Halkidiki-Kriopigi 30.07.07, 10:08 Tu są zdjęcia hotelu o którym mowa malahitowo.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
fioletka_87 Re: PARADISE(***)-Halkidiki-Kriopigi 03.11.07, 09:33 Byłam w Kriopigi w hotelu Paradise ze swoim partnerem w ostatnim tygodniu września 2007. Pogoda w Grecji w tym czasie dopisuje (ok.26 stopni, słonecznie) :) Muszę stwierdzić, że osoby które tak bardzo na ten hotel narzekają, najwyraźniej wymagają cudów za tak niewielkie pieniądze. Z czystym sumieniem polecam ten hotel! :) Fakt, nie pod każdym względem było idealnie - woda z prysznica wylewała się na podłogę i stała dopóki jej nie wytarto, na pierwszą kolację podano niezbyt smacznego bakłażana nadziewanego mielonym mięsem, plaża nie należy do czystych a zejście do niej jest dość strome. Ale przecież to drobiazgi, które bez problemu można przeskoczyć! Np. podczas schodzenia na plażę można podziwiać super widoki :) Ogólnie hotel jest czysty, elegancki, nowy. Pokoje średniej wielkości, zadbane, przyjemne. Te na piętrze mają widok z jednej strony na basen, z drugiej na morze :) TV odbiera Polsat 2 i Zdrowie i urodę. W pokoju łóżko, toaletka, szafa, szafki, lodówka. W Kriopigi (około 20 minut spacerkiem) można więc zrobić zakupy spożywcze i podjadać w pokoju między posiłkami. Basen przejrzysty, w większości głęboki (do 2,7 m) i wcale nie taki mały :) licząc że hotel nie pomieści wielu gości (ma około 40 pokoi). Leżaki bardzo wygodne, parasole duże i porządne, bardzo fajny bar nad basenem ( w którym pracuje Polka i Bułgar mówiący po polsku). Ogólnie na moim turnusie w hotelu mieszkali goście WYŁĄCZNIE Z POLSKI. Nigdzie nie było problemu z dogadaniem się. Jedzenie w hotelu dobre, doprawić można samemu jak ktoś lubi. Śniadania w formie bufetu (na talerzu dostaje się po plasterku mielonki i sera, 2 ciasteczka, a do tego samemu dobiera się wg uznania - czekoladę, dżemy, jajka, różne rodzaje pieczywa, sucharki, kawę, herbatę, sok, mleko z muesli). Obiadokolacje serwowane (co tydzień ten sam cykl menu, np. spaghetti, panierowana ryba, zawijane mięsko, brokuły z ryżem, ...). Pakiet na wycieczkę to jedynie słodki rogalik i mała woda mineralna, no ale cóż... Plaża jak już wspomniałam nie jest zbyt czysta, ale też nie należy panikować - jest ok, sporo osób plażuje :) Morze lazurowe, przejrzyste - z materaca wodnego można podziwiać rybki (najlepiej w okularkach) :) Lepiej nie chodzić po plaży na boso (w Kriopigi są do kupienia specjalne silikonowe buty) - ja nadepnęłam na suszącą skrzydełka w piasku osę, istnieje też ryzyko nadepnięcia na jeżowca (te jednak siedzą zazwyczaj na głazach utopionych przy plaży, nie polecam się na nie wspinać). Do Kalithei ok. 3 km, kursują autobusy (jednak niezgodnie z rozkładem, Grecy wyznają zasadę że nigdzie nie nalezy się spieszyć). Hotel Paradise uznaję za jeden z fajniejszych i najlepiej położonych w tamtej okolicy (znajdujący się po sąsiedzku Poseidon Viev miał kiepski i brudny basen, lobby też niezbyt eleganckie, inne hotele są położone przy głównej drodze i nieopodal placu budowy, bądź mają do plaży 900m mimo że w linii prostej jest to jedynie 100m). Nikt nie powinien wrócić z Paradise niezadowolony, także ze względu na jego cenę :) Jeśli są jakieś pytania, chętnie odpowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
agata744 Re: PARADISE(***)-Halkidiki-Kriopigi 23.07.08, 17:23 Widzę że w sezonie nasiliło sie linkowanie do mojego ubiegłorocznego wpisu o hotelu. Zamieszczam więc jeszcze raz link, tym razem dokładnie kierujący na fotorelację bo poprzedni był do bloga.malahitowo.blox.pl/2007/07/HOTEL-PARADISE-GRECJA-KRIOPIGI.html malahitowo.blox.pl/2007/07/HOTEL-PARADISE-KRIOPIGI-panorama.html malahitowo.blox.pl/2007/07/WODA-nasza-codzienna.htmlPozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aecg Re: PARADISE(***)-Halkidiki-Kriopigi 27.06.09, 17:38 Był ktos tam od ub. roku i może coś dodać? Odpowiedz Link Zgłoś