Dodaj do ulubionych

Karpathos ?

17.03.06, 15:15
Czy ktoś był na Karpathos i podzieli się wrażeniami lub opiniami?
Obserwuj wątek
    • klaryma Re: Karpathos ? 17.03.06, 15:35
      skorzystaj z wyszukiwarki, bo było w zeszłym roku mnóstwo watków o Karpathos, a
      najlepsze i nabardziej wyczerpujące były opisy Bebiak, która zwiedziła
      Karpathos na własną ręke.
      • bebiak Re: Karpathos ? 17.03.06, 17:11
        Cześć,
        rzeczywiście zaatakowałam w ubiegłym roku Karpathos - to urocza wyspa i była
        moim marzeniem od kilku lat.
        Donosiłam tutaj na bieżąco stamtąd moje wrażenia, a Czarodziejka1 założyła
        stosowny wątek i wszystko Wam tu wpisywała (ja wysyłałam sms-y, bo kafejki
        internetowe na wakacjach omijam). To były takie krótkie relacje na gorąco i
        to jeden z dłuższych tutaj wątków (o ile pamiętam) stąd może tą drogą
        znajdziesz? Tytuł wątku? Hmmm, "Bebiaczek na Karpathos" - jakoś chyba tak.

Niezależnie od tego na mojej stronie betaki.friko.pl o moich wedówkach
        po Helladzie zamieściłam oczywiście relację z tamtej podróży i jakieś fotki
        też.
        Gdyby "coś" to podpowiem (o ile będę wiedziała!).
        Pozdrowienia i udanej wyprawy na Karpathos:)
        B.
        • bebiak Re: Karpathos ? 17.03.06, 18:51
          Tutaj jest ten wątek pisany na gorąco z Karpathos:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=203&w=26592336&a=26592336
          • rumpelstiltskin Re: Karpathos ? 17.03.06, 19:05
            W zasadzie, to źle sformułowałem pierwotne pytanie ;)
            Wybieram się na Karpathos z Itaką, ale mam obawy, że tak jak w zeszłym roku,
            może zniknąć z oferty z braku chetnych?
            • jot.be Re: Karpathos ? 17.03.06, 20:09

> Wybieram się na Karpathos z Itaką, ale mam obawy, że tak jak w zeszłym roku,
              > może zniknąć z oferty z braku chetnych?

Heh, mam ten sam problem ;o).
              Chodzą słuchy, że kiepsko im idzie ze sprzedażą....
              Kiedy ew. wylot??
              Pozdr
              • rumpelstiltskin Re: Karpathos ? 17.03.06, 22:25
                > Kiedy ew. wylot??
                ... pierwszy dostępny termin - czerwiec.
                W zeszłym roku już próbowałem, ale w ostatniej chwili odwołali i poleciałem na
                Thassos, czego w sumie nie żałuję, ale w tym roku jednak chciałbym zaliczyć
                Karpathos ;)
                • jot.be Re: Karpathos ? 18.03.06, 09:49
                  Ja ew. początek lipca.
                  Jeśli doszłoby do skutku - mógłbyś popełnić jakieś krótkie wypracowanie
                  na forum po powrocie?
                  Pozdr
                  • rumpelstiltskin Re: Karpathos ? 18.03.06, 12:32
                    Niewątpliwie opublikuję zdjęcia i coś napiszę, na moim własnym forum ;)

rajzefiber.pl/index.php?c=36
        • rumpelstiltskin Re: Karpathos ? 17.03.06, 19:01
          Dzięki!
          Znam Twoją stronę od dawna i jestem pod wrażeniem :)
          Link do niej polecamy na naszym forum Rajzefiber.pl

rajzefiber.pl/viewtopic.php?t=246
    • Gość: jeff Re: Karpathos ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 23:52
    • Gość: jeff Re: Karpathos ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 00:28
      Calkiem urokliwa wyspa,no i niezle zlokalizowana pomiedzy Kretą i Rodos.
      Piekne gory,czasami straszne i przygnebiajace jak np.droga do Olympos,u licha
      nie wiem czy mi sie nie myli z marka aparatu,ale chyba nie....a w Olympos babcie
      w zapaskach pieka chleb jak za starych dawnych czasow i nawet czlowiek nie ma
      wrazenia,ze to taki typical tourist show,chyba rzeczywiscie pieką dla siebie.
      Jesli ktos szuka pięknych,piaszczystych plaż,oj to się naszuka...są albo piękne
      jak Apella gdzie jeden jedyny raz w Grecji o godz.14 wylegiwalismy sie zupelnie
      sami pod olbrzymim zboczem naszpikowanym piniami i tamaryszkami albo
      piaszczyste w rodzaju dużej lachy piachu z mnóstwem lezaków w pobliżu Pigadii.
      Poszukiwacze zabytkow niech nie licza na zbyt wiele....
      Dwa z dwudziestu dni pobytu spędzilismy koczując na lotnisku w nadzieji na
      miejsca w ktorymś z malutkich samolocikow jakie tam przyfruwaly i
      odfruwaly....niestety nadzieja byla calkowicie bezpodstawna i jedyne co nam
      pozostawalo na pocieszenie po powrocie to rewelacyjny kurczak w sosie
      cytrynowym,jeszcze bez H5N1....pamiętam iz nad wejsciem do tawerny vis a vis
      wisiala kopia obrazu "Night Hawks" Hoppera,pasowala tam jak cholera...bylo nie
      bylo koniec pazdziernika to dobry czas na podobne klimaty.
      W koncu sztorm ucichł,prom dobił,szczeście dopisało i zalapalismny sie jeszcze
      na ostatni czarter do Austrii aczkolwiek przez Salzburg....fajnie bylo.
    • Gość: M.S. Re: Karpathos ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 13:04
      No to już po problemie. Itaka wykręciła z Karpathos dokładnie taki sam numer
      jak w zeszłym roku!
      • bebiak Re: Karpathos ? 10.05.06, 13:55
        Gość portalu: M.S. napisał(a):

> No to już po problemie. Itaka wykręciła z Karpathos dokładnie taki sam numer
        > jak w zeszłym roku!

Naprawdę???? Aż nie do uwierzenia - a powód jaki????
        • Gość: M.S. Re: Karpathos ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 14:15
          Powód dotąd nieznany. Cóż, żegnaj Foiniki, przynajmniej na ten rok, bo w tej
          chwili trochę już późno na załatwianie idywidualnego taniego przelotu w okolice
          Karpathos. :(
          • bebiak Re: Karpathos ? 10.05.06, 16:22
            Gość portalu: M.S. napisał(a):

> Powód dotąd nieznany.

Aż dziwne dla mnie: drugi raz to samo?

>Cóż, żegnaj Foiniki, przynajmniej na ten rok, bo w tej
            > chwili trochę już późno na załatwianie idywidualnego taniego przelotu w
            >okolice Karpathos. :(

Nie wiem czy wiesz, ale ja w ubiegłym roku załatwiłam wszystko w 9 dni (w
            lipcu), bo taki nagły wolny tydzień załapałam w biurze. Przelot nabyłam na
            Rodos ofkors z last minute czy innej promocji typu Mega Fortuna nawet.
            Rozglądałaś się może jakoś tak?
            Acha, jeszcze można płynąć z Krety (płynęłam w 2000 roku), a na Kretę lotów
            więcej nawet chyba niż na Rodos więc może taniej?
            Nie wiem oczywiście co znaczy "tanio" (to bardzo osobiste przecież), ale ja za
            tydzień (z hotelem w mieście Rodos) zapłaciłam w lipcu 2005 coś ok. 1.000,-zł
            Ech, życie...
            Pozdrowienia i ciągle wierzę, bo tak jakoś podczytywałam wszystko o Twoich
            (Waszych - bo i ten drugi wątek) planach, a i wyspa taka piękna:(((
            B.

• Gość: agapimeni Re: Karpathos ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 18:24

To było do przewidzenia...
            Albo było faktycznie tak mało chętnych.... , bo wyspa nieznana Polakom-
            "turystom" :-), albo już sama nie wiem, problemy z transportem i samolotami
            ( bo raczej to )
            a swoją drogą , to wg mnie powinna Itaka i inne biura podrózy podpisywać
            umowę z Bebiakiem, ( tu pozdrowienia i słowa uznania... ) udostępniać jej
            cudne opowieści , a wtedy na pewno by było więcej zainteresowanych.... !!!
    • alexandros7 Re: Karpathos ? 04.08.22, 10:34
      Hallo.Wiem, że już dawno minęło, ale piszę tutaj, ponieważ szukam zdjęć lub filmów, które pokazują promy LANE LINES (głównie IERAPETRA L) a zwłaszcza jeśli ktoś zrobił zdjęcia z Heraklionu Agios Nikolaos Sitia jest portem podczas podróży na Karpathos tymi promami w tamtych czasach. Ktokolwiek chce się skontaktować, napisz do mnie na mój numer WhatsApp + 302841025694
      Dziękuję Ci
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka