rumpelstiltskin 17.03.06, 15:15 Czy ktoś był na Karpathos i podzieli się wrażeniami lub opiniami? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
klaryma Re: Karpathos ? 17.03.06, 15:35 skorzystaj z wyszukiwarki, bo było w zeszłym roku mnóstwo watków o Karpathos, a najlepsze i nabardziej wyczerpujące były opisy Bebiak, która zwiedziła Karpathos na własną ręke. Odpowiedz Link Zgłoś
bebiak Re: Karpathos ? 17.03.06, 17:11 Cześć, rzeczywiście zaatakowałam w ubiegłym roku Karpathos - to urocza wyspa i była moim marzeniem od kilku lat. Donosiłam tutaj na bieżąco stamtąd moje wrażenia, a Czarodziejka1 założyła stosowny wątek i wszystko Wam tu wpisywała (ja wysyłałam sms-y, bo kafejki internetowe na wakacjach omijam). To były takie krótkie relacje na gorąco i to jeden z dłuższych tutaj wątków (o ile pamiętam) stąd może tą drogą znajdziesz? Tytuł wątku? Hmmm, "Bebiaczek na Karpathos" - jakoś chyba tak. Niezależnie od tego na mojej stronie betaki.friko.pl o moich wedówkach po Helladzie zamieściłam oczywiście relację z tamtej podróży i jakieś fotki też. Gdyby "coś" to podpowiem (o ile będę wiedziała!). Pozdrowienia i udanej wyprawy na Karpathos:) B. Odpowiedz Link Zgłoś
bebiak Re: Karpathos ? 17.03.06, 18:51 Tutaj jest ten wątek pisany na gorąco z Karpathos: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=203&w=26592336&a=26592336 Odpowiedz Link Zgłoś
rumpelstiltskin Re: Karpathos ? 17.03.06, 19:05 W zasadzie, to źle sformułowałem pierwotne pytanie ;) Wybieram się na Karpathos z Itaką, ale mam obawy, że tak jak w zeszłym roku, może zniknąć z oferty z braku chetnych? Odpowiedz Link Zgłoś
jot.be Re: Karpathos ? 17.03.06, 20:09 > Wybieram się na Karpathos z Itaką, ale mam obawy, że tak jak w zeszłym roku, > może zniknąć z oferty z braku chetnych? Heh, mam ten sam problem ;o). Chodzą słuchy, że kiepsko im idzie ze sprzedażą.... Kiedy ew. wylot?? Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
rumpelstiltskin Re: Karpathos ? 17.03.06, 22:25 > Kiedy ew. wylot?? ... pierwszy dostępny termin - czerwiec. W zeszłym roku już próbowałem, ale w ostatniej chwili odwołali i poleciałem na Thassos, czego w sumie nie żałuję, ale w tym roku jednak chciałbym zaliczyć Karpathos ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jot.be Re: Karpathos ? 18.03.06, 09:49 Ja ew. początek lipca. Jeśli doszłoby do skutku - mógłbyś popełnić jakieś krótkie wypracowanie na forum po powrocie? Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
rumpelstiltskin Re: Karpathos ? 18.03.06, 12:32 Niewątpliwie opublikuję zdjęcia i coś napiszę, na moim własnym forum ;) rajzefiber.pl/index.php?c=36 Odpowiedz Link Zgłoś
rumpelstiltskin Re: Karpathos ? 17.03.06, 19:01 Dzięki! Znam Twoją stronę od dawna i jestem pod wrażeniem :) Link do niej polecamy na naszym forum Rajzefiber.pl rajzefiber.pl/viewtopic.php?t=246 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeff Re: Karpathos ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 00:28 Calkiem urokliwa wyspa,no i niezle zlokalizowana pomiedzy Kretą i Rodos. Piekne gory,czasami straszne i przygnebiajace jak np.droga do Olympos,u licha nie wiem czy mi sie nie myli z marka aparatu,ale chyba nie....a w Olympos babcie w zapaskach pieka chleb jak za starych dawnych czasow i nawet czlowiek nie ma wrazenia,ze to taki typical tourist show,chyba rzeczywiscie pieką dla siebie. Jesli ktos szuka pięknych,piaszczystych plaż,oj to się naszuka...są albo piękne jak Apella gdzie jeden jedyny raz w Grecji o godz.14 wylegiwalismy sie zupelnie sami pod olbrzymim zboczem naszpikowanym piniami i tamaryszkami albo piaszczyste w rodzaju dużej lachy piachu z mnóstwem lezaków w pobliżu Pigadii. Poszukiwacze zabytkow niech nie licza na zbyt wiele.... Dwa z dwudziestu dni pobytu spędzilismy koczując na lotnisku w nadzieji na miejsca w ktorymś z malutkich samolocikow jakie tam przyfruwaly i odfruwaly....niestety nadzieja byla calkowicie bezpodstawna i jedyne co nam pozostawalo na pocieszenie po powrocie to rewelacyjny kurczak w sosie cytrynowym,jeszcze bez H5N1....pamiętam iz nad wejsciem do tawerny vis a vis wisiala kopia obrazu "Night Hawks" Hoppera,pasowala tam jak cholera...bylo nie bylo koniec pazdziernika to dobry czas na podobne klimaty. W koncu sztorm ucichł,prom dobił,szczeście dopisało i zalapalismny sie jeszcze na ostatni czarter do Austrii aczkolwiek przez Salzburg....fajnie bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M.S. Re: Karpathos ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 13:04 No to już po problemie. Itaka wykręciła z Karpathos dokładnie taki sam numer jak w zeszłym roku! Odpowiedz Link Zgłoś
bebiak Re: Karpathos ? 10.05.06, 13:55 Gość portalu: M.S. napisał(a): > No to już po problemie. Itaka wykręciła z Karpathos dokładnie taki sam numer > jak w zeszłym roku! Naprawdę???? Aż nie do uwierzenia - a powód jaki???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M.S. Re: Karpathos ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 14:15 Powód dotąd nieznany. Cóż, żegnaj Foiniki, przynajmniej na ten rok, bo w tej chwili trochę już późno na załatwianie idywidualnego taniego przelotu w okolice Karpathos. :( Odpowiedz Link Zgłoś
bebiak Re: Karpathos ? 10.05.06, 16:22 Gość portalu: M.S. napisał(a): > Powód dotąd nieznany. Aż dziwne dla mnie: drugi raz to samo? >Cóż, żegnaj Foiniki, przynajmniej na ten rok, bo w tej > chwili trochę już późno na załatwianie idywidualnego taniego przelotu w >okolice Karpathos. :( Nie wiem czy wiesz, ale ja w ubiegłym roku załatwiłam wszystko w 9 dni (w lipcu), bo taki nagły wolny tydzień załapałam w biurze. Przelot nabyłam na Rodos ofkors z last minute czy innej promocji typu Mega Fortuna nawet. Rozglądałaś się może jakoś tak? Acha, jeszcze można płynąć z Krety (płynęłam w 2000 roku), a na Kretę lotów więcej nawet chyba niż na Rodos więc może taniej? Nie wiem oczywiście co znaczy "tanio" (to bardzo osobiste przecież), ale ja za tydzień (z hotelem w mieście Rodos) zapłaciłam w lipcu 2005 coś ok. 1.000,-zł Ech, życie... Pozdrowienia i ciągle wierzę, bo tak jakoś podczytywałam wszystko o Twoich (Waszych - bo i ten drugi wątek) planach, a i wyspa taka piękna:((( B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agapimeni Re: Karpathos ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 18:24 To było do przewidzenia... Albo było faktycznie tak mało chętnych.... , bo wyspa nieznana Polakom- "turystom" :-), albo już sama nie wiem, problemy z transportem i samolotami ( bo raczej to ) a swoją drogą , to wg mnie powinna Itaka i inne biura podrózy podpisywać umowę z Bebiakiem, ( tu pozdrowienia i słowa uznania... ) udostępniać jej cudne opowieści , a wtedy na pewno by było więcej zainteresowanych.... !!! Odpowiedz Link Zgłoś
alexandros7 Re: Karpathos ? 04.08.22, 10:34 Hallo.Wiem, że już dawno minęło, ale piszę tutaj, ponieważ szukam zdjęć lub filmów, które pokazują promy LANE LINES (głównie IERAPETRA L) a zwłaszcza jeśli ktoś zrobił zdjęcia z Heraklionu Agios Nikolaos Sitia jest portem podczas podróży na Karpathos tymi promami w tamtych czasach. Ktokolwiek chce się skontaktować, napisz do mnie na mój numer WhatsApp + 302841025694 Dziękuję Ci Odpowiedz Link Zgłoś