Dodaj do ulubionych

Kreta - Rethymnon - Hotel Olympic

IP: *.lech.kso.pl 16.01.03, 20:34
Witam
Przymierzam sie do tego wyjazdu pod koniec czerwca ze Scan Holiday.
Moze ktos byl chociazby w tym miescie i cos moze mi powiedziec?
Bede bardzo wdzieczna
szai
Obserwuj wątek
    • Gość: Bebiak Re: Kreta - Rethymnon - Hotel Olympic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.03, 20:46
      Hotelu nie znam, z biurem jeździłam już 5 razy i było wszystko OK. A Rethymnon
      uważam za śliczne miejsce na Krecie w rozumieniu większych miast. Zdecydowanie
      bardziej go wolę niż Chanię, którą uważa się za najładniejsze miasteczko na
      wyspie (z tych większych). Kiedy mieszkałam tam przez tydzień we wrześniu 2000
      roku to zachwycałam się Starówką, piekną tak w dzień jak i w nocy, jej
      szczególną atmosferą, świetnymi tawernami znajdującym się w głębi patrząc od
      strony portu i morza. Jak znajdę a chcesz to napiszę Ci nazwę mojej ulubionej
      tawerny, gdzie większość Greków a nie turystów, ceny normalne, wybór świetny, i
      wszystko to przepyszne. Spacery wokół portu wieczorkami to też niezła sprawa
      (unikałam jedynie tawern w tym miejscu), widziałam dość szerokie plaże i chyba
      nie bardzo kamieniste. Poza tym to świetny punkt wypadowy właściwie wszędzie na
      Krecie, bo tak jakoś mniej więcej po środku. Ale uprzedzam Cię o jednym: ja
      dobiegam 40-stki i mam trochę inne oczekiwania niż np. mój 17-latni syn, stąd
      zachwycona byłam tym miejscem, a gdy w następnym roku miałam jechać z synem na
      Kretę to wybrałam (niestety dla mnie) Hersonissos. Jeśli chcesz poszaleć przez
      całe noce w barach muzycznych, przy anglojęzycznej muzyce, w tłumie Skandynawów
      i Anglików to Rethymnon nie jest dobrym miejscem. Naprawdę jest cudowny z tym
      zastrzeżeniem, że zależy czego oczekujesz. Pozdrawiam Cię i zazdroszczę [ale
      pozytywnie] wyjazdu właśnie tam.
      • Gość: szai Re: Kreta - Rethymnon - Hotel Olympic IP: *.lech.kso.pl 16.01.03, 20:49
        Bardzo Ci dziękuję za te informacje:) i bardzo proszę o podanie tej nazwy
        tawerny. Ja już tez do małolatów nie należę więc dyskoteki nie dla mnie:)
        Bedę bardzo wdzięczna:)
        szai
        moj meil magdary@p.pl
        • Gość: Bebiak Re: Kreta - Rethymnon - Hotel Olympic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.03, 21:23
          Mailem wyślę Ci logo tej tawerny zamieszczone na serwetce, którą wówczas
          zgarnęłam i jest wklejona w specjalnym zeszycie. Ona się nazywa...., kurczę
          lepiej czytam drukowane litery niż pisane, ale spróbuję: Paradosiako, a na logo
          masz jej adres. czy możesz potwierdzić tu, na forum, że otrzymałaś tego maila?
          Będę się lepiej czuła wiedząc, że tak. A jak nie dostaniesz wkrótce to się
          upomnij - zaraz wysyłam. Pa pa
          • Gość: szai Re: Kreta - Rethymnon - Hotel Olympic IP: *.lech.kso.pl 16.01.03, 21:56
            alez jestem gapa!!!! zle adres wpisalam... przepraszam podaje jeszcze raz
            magdary@wp.pl
            • Gość: Bebiak Re: Kreta - Rethymnon - Hotel Olympic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.03, 00:25
              Nie ma problemu - wysyłam maila jeszcze raz. Potwierdzisz odbiór?
              • Gość: szai Re: Kreta - Rethymnon - Hotel Olympic IP: *.lech.kso.pl 17.01.03, 06:42
                dostałam! bardzo dziękuję:) obiecuję meila jak wrócę:)
                Pozdrawiam
                szai
    • Gość: Przemek Re: Kreta - Rethymnon - Hotel Olympic IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 17.01.03, 01:36
      Rethimno to bardzo ładna, typowo turystyczna miejscowość.
      Dobra baza wypadowa do zwiedzania (blisko "autostrady").
    • czarodziejka1 Re: Kreta - Rethymnon - Hotel Olympic 17.01.03, 15:41
      Rethymno to bardzo dobry wybór. Ja też byłam na Krecie ze Scan Holiday właśnie
      w tym mieście. Było to w maju 2001 roku. Miszkałam w hotelu Theartemis Palace
      (niestety już go nie ma w ofercie)prawie przy samym bulwarze, niedaleko Centrum
      i portu. Na Stare Miasto mieliśmy dosłownie 10 minut pieszo. Dzień w dzień
      zaliczaliśmy cudowne spacery po Starówce i porcie weneckim. Sama plaża w
      Rethymno może nie jest najładniejsza (żwirowa), ale jest dość długa i szeroka.
      Z Rethymno można bez problemu wybrać się na każdą wycieczkę (oczywiście
      korzystając z lokalnego biura podróży - jest dużo taniej!). Ja zaliczyłam
      kilka: wyspę Santorini, wąwóz Samaria, Matala i Chania. Samochodu nie
      wypożyczałam, gdyż wolałam żyć beztrosko korzystająć z uroków greckiego
      wina :))) Były to wspaniałe wakacje. Chciałabym jeszcze raz się tam wybrać w
      niedalekiej przyszłości. Serdecznie pozdrawiam :)))
    • Gość: Kaz Re: Kreta - Rethymnon - Hotel Olympic IP: *.net.external.hp.com 03.02.03, 09:59
      scan holiday jest ok, przed wyjazdem dlugo szukalem opinii i nie znalazlem
      osob ktore mialy jakies zastrzezenia.
      rethymnon tez jest ok.
      widzialem chanie, iraklion i w porownaniu z tymi miastami rethymnon jest
      zdecydowanie najciekawszym miejscem. i jak juz ktos pisal bardzo dobrym punktem
      wypadowym na wycieczki samochodowe - polecam wypad do klasztary arkadi, preveli
      beach (slodka rzeka wplywa do morza, palmy dookola, duze ryby w rzeczce, mozna
      znlezc kraby zolwie zyjace w naturze) na poludniu wyspy, mozna wyskoczyc do
      chanii gdzie sa lodzie z przezroczystym dnem na wycieczki morskie. nie moge
      sobie przypomniec nazwy miejscowosci/plazy na poludniowo-zachodnim krancu
      wyspy, ale jak spojrzysz na mape turystyczna krety na pewno znajdziesz bo tam
      nic w poblizu nie ma. a warto pojechac i zaobaczyc, wyspe, kwiaty, wode, mozna
      ponurkowac z maska, rybki kreca sie pod nogami. poza tym grecy sa bardzo
      przyjazni i maja dobra kuchnie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka