Dodaj do ulubionych

Prom do Grecji - Autem LPG

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.06, 12:42
Witam
Mam pyatnie, czy ktos plynal z "Anek-em "do Grecji i czy sie może orientuje
jak wyglada sytuacje z autem z LPG, czy istnieja jakies zakazy lub
ograniczenia na promie?
Pozdrawiam
Joanna
Obserwuj wątek
    • bob75rob1 Re: Prom do Grecji - Autem LPG 23.06.06, 13:20
      Przyznam szczerze, ze nigdzie nie pada pytanie o gaz, a jedynie gabaryty
      samochodu. Polecam sprobowac u ktoregos z agentow sprzedajacych bilety promowe.
      My trzykrotnie plynelismy na Krete (raz rowniez z Wloch do Grecji), raz na
      Korsyke i nigdy nas o to nie pytano. Bilety kupowalismy w W-wie w PZM-cie
      promy.pzmtravel.com.pl/index.php?id_strony=607
    • Gość: ft Re: Prom do Grecji - Autem LPG IP: *.chello.pl 23.06.06, 15:27
      Płynąłem ANEK-iem, mieliśmy jedno auto na gaz .
      Nikt nie pyta o to , co pożera automobil. Taryfa jest zróżnicowana od wielkości
      auta. Ogólnie nikt nie niczego nie czepia, może gdyby rozpalić grila.
      Jeśli chodzi o gaz, to po wyjeździe z Czech zapomnij o gazie.
      W Austrii jest nie opłacalny. Wtedy gaz był 0,7 €, a benzyna 0,9 - 0,95.
      W Grecji praktycznie nieosiągalny (poza Shellem koło Paralii Katerini)
      znaleźliśmy na zadupiu w Patras, a zrobiliśmy w Grecji 1500km. Kolega więcej
      spalił na szukanie gazu, niż oszczędził.W Grecji gaz był 0,4 - 0,45 € (benzyna
      0,75 - 0,85 € )Dziś pewnie ceny się zmieniły , ale stosunek ceny gazu do
      benzyny pozostał.
      Jak masz inne pytania, odpowiem. Bilety kupowałem przez Orbis. Ceny płaci się
      wg cennika ANEK po kursie sprzedaży euro w PKO SA.
      f
      • Gość: JI Re: Prom do Grecji - Autem LPG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.06, 17:12
        Bardzo dziekuje za odpoweiedz, pytania beda sie pojawialy na pewno, na poczatek
        takie: kiedy plyneliscie, jakie sa warunki na promie, czy mieliscie wykupiona
        kabine, czy poklad itp
        Podaje maila: jfp@interia.pl
        Pozdr.
        Joanna
        • Gość: Rezydent z Korfu Re: Prom do Grecji - Autem LPG IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.06, 10:51
          Mozesz Annekiem,Minoanem z Wenecji.Anek, Minoan Superfast z Ancony.Lub z Bari
          czy Brindisi jest wiecej firm i mozliwosci.Jezeli chodzi o polnocne porty
          zdecydowanie polecam Minoana.Patrz strony polskie www.minoan.pl
          • Gość: magdusija Re: Prom do Grecji - Autem LPG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.06, 11:58
            ja plyne anekiem lipca.tez mam autko na gaz i dowiadywalam sie: mozna na prom z
            gazem. jednakze wczoraj pojawila mi sie inna watpliwosc: czy mozna przez tunele
            w austrii?
            • Gość: JI Re: Prom do Grecji - Autem LPG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.06, 13:53
              Tunele na szczescie mozna zawsze ominac jakims objazdem, super,ze mozna na
              prom:) A dowiadawywalas sie jak wyglada sytuacja z dostpnascia gazu w Austrii?
              Pozdr.
              Joanna
              • Gość: magdusija Re: Prom do Grecji - Autem LPG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.06, 18:11
                no ze ominac mozna to wiem ale wolalabym nie,dlatego pytam.na stronie pzmotu sa
                ceny: srednio oplacalne.znajomy jdnak ktory jezdzi co tydzien do wloch
                powiedzial mi ze jesli chodzi o benzyne to tankowac w austrii nie na slowacji.co
                mnie zdziwilo...
                • Gość: ft Re: Prom do Grecji - Autem LPG IP: *.chello.pl 26.06.06, 12:28
                  Tunele na trasie do Włoch są w Austrii bezpłatne, jak również tunel na
                  przejściu Liblplass nagranicy ze Słowenią, a płatny jest jedynie tunel
                  Karawanken z Villach do przejścia ze Słowenią.
                  Tankowanie w Austrii sądzę, że chodzi o jakość paliwa w porównaniu ze Słowacją.
                  Od posiadaczy aut z gazem wiem, że zużycie gazu jest prawie 2 razy większe niż
                  benzyny, praktycznie jazda poza Polską ,Słowacją i Czechami przy tych
                  proporcjach cen gazu i benzyny jest nieopłacalna
                  f

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka