Dodaj do ulubionych

Rodos-Faliraki-hotel Evi

IP: *.pan.pl 03.07.06, 13:28
Czy ktoś mógłby mi coś powiedzieć o tym hotelu. Nie mogę znaleźć żadnych info
o nim.
Pozdrawiam i z góry dziękuję
Obserwuj wątek
    • neronka Re: Rodos-Faliraki-hotel Evi 03.07.06, 13:37

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=21755&w=23603629&a=27804088
    • Gość: ana Re: Rodos-Faliraki-hotel Evi IP: *.pan.pl 03.07.06, 13:58
      Drążę temat. Może ktoś był z Itaką w tym hotelu (all inc, klima.).Z tego co się
      zorientowałam to trzeba mieć szczęście w przypadku zakwaterowania w
      poszczególnych pokojach. Może wiecie w jakich pokojach kwaterowani są turyści z
      tego Biura.Oby nie przy nasypie brr...
      Pozdrawiam i liczę na Was
    • Gość: Magda Re: Rodos-Faliraki-hotel Evi IP: *.moratex.lodz.pl 03.07.06, 14:46
      Wróciłam 30.06.2006 z tego hotelu, jest super, żadna królikarnia jak colossos,
      zielono, wyżywienie ok., mieszkałam na piętrze w niebieskim pokoju; byłam z
      Necermannem mam jedynie zażalenia co do rezydenta (jedynie kontak na lotnisku
      przy przylocie i wylocie masakra), ale na szczęście była rezydentka Itaki i
      rezydent Grecos, więc daliśmy sobie radę. Pozdrawiam i zachęcam do spędzenia
      wakacji w hotelu EVI, pa
      • Gość: Wika Re: Rodos-Faliraki-hotel Evi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 16:08
        Chciałam się dowiedzieć coś na temat hotelu Colossos. Co to znaczy "
        królikarnia". Wybieramy się tam 14.07. Proszę o wszelkie informacje. Z góry
        dzięki.
        • Gość: Magda Re: Rodos-Faliraki-hotel Evi IP: *.moratex.lodz.pl 07.07.06, 11:43
          Tzn. że hotel jest ogromnym molochem a ja takich nie lubię wolę coś kameralnego
          • Gość: Ocenyhoteli.pl Re: Rodos-Faliraki-hotel Evi IP: *.zvid.net 07.07.06, 12:54
            Zapraszam do poczytania o hotelu i do jego oceny na www.ocenyhoteli.pl
          • Gość: Jurek Re: Rodos-Faliraki-hotel Evi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 23:06
            Wróciliśmy 9.07 po dwoch tygodniach pobytu z Neckermannem.
            Hotel spełnił całkowicie nasze oczekiwania, a nawet spodziewaliśmy sie po
            opisach w broszurze i internecie ciut gorszych warunków.

www.evihotel.gr/index.htm
            Z czystym sumieniem moge polecic ten hotel rodzinom z dziecmi, szczegolnie ze
            wzgledu na duże i wygodne apartamenty rodzinne oraz duży i niezbyt głęboki
            basen (max. 150cm), a także all inclusive. Nie jest to moze porownywalne z AI w
            4* lub 5*, ale przeciez to kat. C.
            Jedzenie na sniadania standardowe (7-10), obiady (12:30-14) i kolacje (18:30-
            21:30) calkiem smaczne i co jakis czas serwowane sa naprawde ciekawe dania.

Pokoje codziennie sprzatane, czysto, mila obsluga, takze w restauracji i barze.
            My dodatkowo w pokoju na parterze mielismy codziennie towarzystwo kociej
            rodziny na balkonie.

Polozenie - prawie w centrum, ale poza halasem dyskotek, jedyny mankament to
            brak plazy w najblizszej okolicy. Z dziecmi idzie sie max.10 min do plazy w
            poblizu portu, ale moim zdaniem lepiej poswiecic nastepne pare min i chodzic na
            plaze za portem - Kathara Bay/Beach, jest spokojniejsza i czystsza.
            Po drodze na plaze glownymi drogami jest swietny supermarket DUKES, gdzie mozna
            zaopatrzyc sie w alkohole z grosze (0,5l tsipouro 44% za 2Euro, inne podobne
            ceny).

W hotelu towarzystwo meidzynarodowe: PL, D, NL, DK, B, Cz, SL, RU, H, I, A i
            pewnie inni. W trakcie mundialu wywolywalo to niezwykle emocje na sali
            telewizyjnej w czasie meczy.

Co do Rodos to takze polecam. Jesli chodzi o wycieczki to najlepiej wypozyczyc
            auto - niskie ceny, drogi barzdo dobre.
            Do Valle delle Farfalle (motyli) najlepiej rankiem bo kolo poludnia juz za
            goraco i przestają latać.
            Jesli chodzi o plaze to nam sie najbardziej spodobala Agathi w Haraki.

Oprocz wszystkich atrakcji opisanych w przewodnikach warto także wyjść do
            starego kosciółka w Tsambice, gdzie oprocz przeżyć transcendentalnych są
            naprawdę niesamowite widoki na okolicę.

Ciekawe wrazenia w Prasonissi, gdzie z jednej strony mamy morze z falami, a z
            drugiej gładkie. W dwoch restauracjach na plazy obsluga beznadziejna, jedzenie
            takie sobie i nakrycie po 1E/capita.

Podrozujac po Rodos warto je przejechac wzdluż i wszerz, zatrzymując sie po
            drodze i np. kupując arbuza,melona, pomidory lub pomarancze prosto z pola.

Polecam Rodos choć nie jest juz bardzo dzika wyspa i praktycznie wszedzie
            dotarla cywilizacja, jednak warto pobyc i zobaczyc.

Pozdrawiam Jurek, zycze wszystkim którzy sie wybieraja na Rodos milego pobytu i
            niezapomnianych wrażeń.

P.S.
            Przewodnik Marco Polo za 19PLN jest w pelni wystarczajacy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka