Gość: agnieszka IP: *.3bk.com.pl 08.09.06, 07:55 byłam na krecie w Ammoudarze pytajcie??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hania404 Re: byłam na krecie w Ammoudarze pytajcie??? 09.09.06, 00:18 no i co? cos Cie zachwycilo? np w samej Amoudarze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadja Re: byłam na krecie w Ammoudarze pytajcie??? IP: 194.183.32.* 09.09.06, 12:57 Ammoudara nie jest zachwycajaca niestety :( Ale STELLA CAFE jest super i obsluguje tam bardzo mily i usmiechniety pan, ktory na tyle dobrze mowi po angielsku, ze mozna bylo z nim pozartowac (co w innych przypadkach zdarzalo sie rzadko :). Poza tym podobal nam sie nasz hotel :) A nie podobaly mi sie smieci na plazy, ale trudno :( n. Odpowiedz Link Zgłoś
hania404 Re: byłam na krecie w Ammoudarze pytajcie??? 09.09.06, 14:01 zgadzam sie STELLA jest b.sympatyczna ja jeszcze lubie tawerne przy Castro - Maxim, z roznych powodow...:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadja Re: byłam na krecie w Ammoudarze pytajcie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.06, 08:53 Tam tez czesto chodzilismy i obsluga rowniez byla swietna :) A w Stelli jest papuga, ktora na dzien dobry mowila:haloooo, a potem miauczala, szczekala...Zamilkla jak zobaczyla mojego narzeczonego, nie wiem dlaczego hahaha ;-) n. Odpowiedz Link Zgłoś
hania404 Re: byłam na krecie w Ammoudarze pytajcie??? 10.09.06, 14:43 a w tawernie po drugiej stronie ulicy jest krokodyl:-) widzieliscie?:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadja Re: byłam na krecie w Ammoudarze pytajcie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.06, 15:15 Tak, dosyc przerazajacy ;) Tam tez sa fajne papugi. I ta restauracja jest OK, ale nie nalezy liczyc, ze ktos sie zainteresuje klientem szybciej niz po ok.30minutach ;) n. Odpowiedz Link Zgłoś
hania404 Re: byłam na krecie w Ammoudarze pytajcie??? 10.09.06, 18:55 zgadza sie:-) nie lubimy tam chodzic:-) gdzie mieszkalas w Amoudarze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: byłam na krecie w Ammoudarze pytajcie??? IP: *.3bk.com.pl 11.09.06, 08:46 my często chodziliśmy do tej właśnie restouracji z krokodylem jedzenie pycha no i porcje duże nam bardzo podobało się położenie ammoudary blisko do heraklionu na knossos też można było na własną rękę było naprawde cudownie tęskniy strasznie. byliśmy w hotelu handakas super czysty hotelik Odpowiedz Link Zgłoś
dmd13 Re: byłam na krecie w Ammoudarze pytajcie??? 11.09.06, 21:56 czy mozesz podac z jakim biurem podrozy bylas? Odpowiedz Link Zgłoś
hania404 Re: byłam na krecie w Ammoudarze pytajcie??? 11.09.06, 22:31 ja bylam 2 razy w tym roku z ecco holiday - w czerwcu w Storku, a w sierpniu w handakasie - wszystko ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadja Re: byłam na krecie w Ammoudarze pytajcie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 06:57 Ja w LILI, swietny hotelik :) Od czasu jak wrocilam, wszystkim polecam :) Chetnie pojechalabym znowu, ale...coz... tyle miejsc chcialabym zobaczyc :) n. Odpowiedz Link Zgłoś
bzr1 Re: do Agnieszki 12.09.06, 10:34 czesc, ja wybieram sie w najblizszy poniedzialek do hotelu Handakas, mowisz ze wszystko OK? bo czytalam na forach rozne opinie, ale wiem ze czasem ludzie lubia przesadzac, a to jest niedrogi hotel, wiec chyba nie nalezy spodziewac sie cudow :) ile proponujesz wziac kasy na tydzien pobytu? mamy wykupione sniadania i obiadokolacje. a jak z jedzeniem w hotelu? zjadliwe?:) jak najlepiej zwiedzac? jezdzic autobusami do okolicznych miejscowosci? co wartko koniecznie zobaczyc a co niekoniecznie? moze jeszcze jakies miejsca na wieczorne piwo? albo jedzonko? oprocz krokodyla i cafe oczywiscie :) bede wdzieczna za wszystkie informacje, mozesz tez pisac na priv: bzr1(malpa) gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
bzr1 Re: do Agnieszki 12.09.06, 10:37 A, jeszcze jedno pytanie: co warto przywiezc z Krety do Polski i gdzie to najlepiej kupic?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadja Re: do Agnieszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 22:33 To zalezy co chcialabys sobie przywiezc :) jest mase kiczowatych pamiatek jak wszedzie, ja najchetniej kupowalam greckie oliwy, wino, slodycze :))) Aha i jeszcze ryz w lisciach winogronowych i paste z oliwek... I kolorowy kapelusik oczywiscie z nadrukiem D&G hahahah, ale ja mam swira na punkcie roznych wakacyjnych nakryc glowy ;) pzdr n Odpowiedz Link Zgłoś
hania404 Re: do Agnieszki 12.09.06, 23:13 zwiedzania jest cale mnostwo, oprocz miejsc ktore znajdziesz w kazdym przewodniku ja polecam magiczne Zaros (po drodze do Matali). Moze nie dla wszystkich tak cudowne ale ja mialam zaszczyt obejrzenia tego mejsca i okolicy w towarzystwie niezwyklego czlowieka - jego opowiesci, legendy i urok osobisty spowodowal ze to dla mnie cos wyjatkowego:-) Moze tez bedziesz miala takie szczescie. co do prezentow z Krety potwierdzam: oliwa, oliwki, slodycze, moze tez miod tymiankowy choc ciezki nieslychanie, no i moja ukochana feta, ktorej nie znajdziesz tak latwo w polskich sklepach... sniadania w handakasie zjadliwe choc nie porazajace - wystarczaja do poznego obiadu... zycze cudownych wrazen:-) a kiedy jedziesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: do Agnieszki IP: *.3bk.com.pl 13.09.06, 09:23 Hotel jest fajny czysty właściciel trochę gburowaty ale nim się nie przejmowaliśmy jedzenie w hotelu : śniadania monotonne ale mi odpowiadały kawa i herbata bułka plaster sera i plaster szynki ogórek zielony dżemy albo ser feta pomidory jeśli chcesz sobie zamówić obiad w hotelu to rybka jest super nie polecam spagetti ale ceny jak w restouracjach na mieście tylko tam większy wybór no co do kasy to myślę że 400 - 300 euro na tydzień spokojnie starczy na pare. co do wycieczek to polecam pojechać do Heraklionu autobusem miejskim nr 1 i nr 6 bo to bklisko ale do Ammoudary wraca tylko 6 pojechaliśmy też na knossos również autobusem miejskim do heraklionu a z heraklionu jedzie autobus nr 2 na knossos wstęp kosztuje 6 euro więc lepiej jechać na własną rękę bo to blisko w hotelu za balkonami rosły winogrona granaty i limonki super och jak bym chciała tam wrócić pozdrawiam miłych wakacji Odpowiedz Link Zgłoś
bzr1 Re: do Agnieszki 13.09.06, 11:13 Dziekuje Wam przeogromnie za informacje!:) Teraz jestem jeszcze w wirze pracy i nawet nie mam czasu cieszyc sie tym ze juz niebawem tam jade :) Wylatujemy w poniedzialek, na pewno skorzystam z Waszych sugestii, dzieki!:) Odpowiedz Link Zgłoś