Dodaj do ulubionych

byłam na krecie w Ammoudarze pytajcie???

IP: *.3bk.com.pl 08.09.06, 07:55
byłam na krecie w Ammoudarze pytajcie???
Obserwuj wątek
    • hania404 Re: byłam na krecie w Ammoudarze pytajcie??? 09.09.06, 00:18
      no i co? cos Cie zachwycilo? np w samej Amoudarze?
      • Gość: nadja Re: byłam na krecie w Ammoudarze pytajcie??? IP: 194.183.32.* 09.09.06, 12:57
        Ammoudara nie jest zachwycajaca niestety :(

Ale STELLA CAFE jest super i obsluguje tam bardzo mily i usmiechniety pan,
        ktory na tyle dobrze mowi po angielsku, ze mozna bylo z nim pozartowac
        (co w innych przypadkach zdarzalo sie rzadko :).
        Poza tym podobal nam sie nasz hotel :)
        A nie podobaly mi sie smieci na plazy, ale trudno :(

n.
        • hania404 Re: byłam na krecie w Ammoudarze pytajcie??? 09.09.06, 14:01
          zgadzam sie STELLA jest b.sympatyczna
          ja jeszcze lubie tawerne przy Castro - Maxim, z roznych powodow...:-)))
          • Gość: nadja Re: byłam na krecie w Ammoudarze pytajcie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.06, 08:53

Tam tez czesto chodzilismy i obsluga rowniez byla swietna :)

A w Stelli jest papuga, ktora na dzien dobry mowila:haloooo,
            a potem miauczala, szczekala...Zamilkla jak zobaczyla mojego narzeczonego,
            nie wiem dlaczego hahaha ;-)

n.
            • hania404 Re: byłam na krecie w Ammoudarze pytajcie??? 10.09.06, 14:43
              a w tawernie po drugiej stronie ulicy jest krokodyl:-) widzieliscie?:-)
              • Gość: nadja Re: byłam na krecie w Ammoudarze pytajcie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.06, 15:15

Tak, dosyc przerazajacy ;)
                Tam tez sa fajne papugi.
                I ta restauracja jest OK, ale nie nalezy liczyc, ze ktos sie zainteresuje
                klientem szybciej niz po ok.30minutach ;)

n.
                • hania404 Re: byłam na krecie w Ammoudarze pytajcie??? 10.09.06, 18:55
                  zgadza sie:-) nie lubimy tam chodzic:-) gdzie mieszkalas w Amoudarze?
                  • Gość: agnieszka Re: byłam na krecie w Ammoudarze pytajcie??? IP: *.3bk.com.pl 11.09.06, 08:46
                    my często chodziliśmy do tej właśnie restouracji z krokodylem jedzenie pycha no
                    i porcje duże nam bardzo podobało się położenie ammoudary blisko do heraklionu
                    na knossos też można było na własną rękę było naprawde cudownie tęskniy
                    strasznie. byliśmy w hotelu handakas super czysty hotelik
                    • dmd13 Re: byłam na krecie w Ammoudarze pytajcie??? 11.09.06, 21:56
                      czy mozesz podac z jakim biurem podrozy bylas?
                      • hania404 Re: byłam na krecie w Ammoudarze pytajcie??? 11.09.06, 22:31
                        ja bylam 2 razy w tym roku z ecco holiday - w czerwcu w Storku, a w sierpniu w
                        handakasie - wszystko ok
                        • Gość: nadja Re: byłam na krecie w Ammoudarze pytajcie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 06:57

Ja w LILI, swietny hotelik :)
                          Od czasu jak wrocilam, wszystkim polecam :)
                          Chetnie pojechalabym znowu, ale...coz... tyle miejsc chcialabym zobaczyc :)

n.
                    • bzr1 Re: do Agnieszki 12.09.06, 10:34
                      czesc, ja wybieram sie w najblizszy poniedzialek do hotelu Handakas, mowisz ze
                      wszystko OK? bo czytalam na forach rozne opinie, ale wiem ze czasem ludzie
                      lubia przesadzac, a to jest niedrogi hotel, wiec chyba nie nalezy spodziewac
                      sie cudow :)
                      ile proponujesz wziac kasy na tydzien pobytu? mamy wykupione sniadania i
                      obiadokolacje. a jak z jedzeniem w hotelu? zjadliwe?:)
                      jak najlepiej zwiedzac? jezdzic autobusami do okolicznych miejscowosci? co
                      wartko koniecznie zobaczyc a co niekoniecznie?
                      moze jeszcze jakies miejsca na wieczorne piwo? albo jedzonko? oprocz krokodyla
                      i cafe oczywiscie :)
                      bede wdzieczna za wszystkie informacje, mozesz tez pisac na priv: bzr1(malpa)
                      gazeta.pl
                      • bzr1 Re: do Agnieszki 12.09.06, 10:37
                        A, jeszcze jedno pytanie: co warto przywiezc z Krety do Polski i gdzie to
                        najlepiej kupic?:)
                        • Gość: nadja Re: do Agnieszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 22:33

To zalezy co chcialabys sobie przywiezc :) jest mase kiczowatych pamiatek jak
                          wszedzie, ja najchetniej kupowalam greckie oliwy, wino, slodycze :))) Aha i
                          jeszcze ryz w lisciach winogronowych i paste z oliwek... I kolorowy kapelusik
                          oczywiscie z nadrukiem D&G hahahah, ale ja mam swira na punkcie roznych
                          wakacyjnych nakryc glowy ;)
                          pzdr
                          n
                      • hania404 Re: do Agnieszki 12.09.06, 23:13
                        zwiedzania jest cale mnostwo, oprocz miejsc ktore znajdziesz w kazdym
                        przewodniku ja polecam magiczne Zaros (po drodze do Matali). Moze nie dla
                        wszystkich tak cudowne ale ja mialam zaszczyt obejrzenia tego mejsca i okolicy
                        w towarzystwie niezwyklego czlowieka - jego opowiesci, legendy i urok osobisty
                        spowodowal ze to dla mnie cos wyjatkowego:-) Moze tez bedziesz miala takie
                        szczescie.
                        co do prezentow z Krety potwierdzam: oliwa, oliwki, slodycze, moze tez miod
                        tymiankowy choc ciezki nieslychanie, no i moja ukochana feta, ktorej nie
                        znajdziesz tak latwo w polskich sklepach...
                        sniadania w handakasie zjadliwe choc nie porazajace - wystarczaja do poznego
                        obiadu...
                        zycze cudownych wrazen:-) a kiedy jedziesz?
                      • Gość: Agnieszka Re: do Agnieszki IP: *.3bk.com.pl 13.09.06, 09:23
                        Hotel jest fajny czysty właściciel trochę gburowaty ale nim się nie
                        przejmowaliśmy jedzenie w hotelu : śniadania monotonne ale mi odpowiadały kawa
                        i herbata bułka plaster sera i plaster szynki ogórek zielony dżemy albo ser
                        feta pomidory jeśli chcesz sobie zamówić obiad w hotelu to rybka jest super nie
                        polecam spagetti ale ceny jak w restouracjach na mieście tylko tam większy
                        wybór no co do kasy to myślę że 400 - 300 euro na tydzień spokojnie starczy na
                        pare. co do wycieczek to polecam pojechać do Heraklionu autobusem miejskim nr 1
                        i nr 6 bo to bklisko ale do Ammoudary wraca tylko 6 pojechaliśmy też na knossos
                        również autobusem miejskim do heraklionu a z heraklionu jedzie autobus nr 2 na
                        knossos wstęp kosztuje 6 euro więc lepiej jechać na własną rękę bo to blisko w
                        hotelu za balkonami rosły winogrona granaty i limonki super och jak bym chciała
                        tam wrócić pozdrawiam miłych wakacji
                        • bzr1 Re: do Agnieszki 13.09.06, 11:13
                          Dziekuje Wam przeogromnie za informacje!:) Teraz jestem jeszcze w wirze pracy i
                          nawet nie mam czasu cieszyc sie tym ze juz niebawem tam jade :) Wylatujemy w
                          poniedzialek, na pewno skorzystam z Waszych sugestii, dzieki!:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka