bob75rob1 17.09.06, 16:53 Ciepły letni deszcz - pierwszy w ciągu dnia od kwietnia! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ywwy Re: Właśnie w Chani leje jak z cebra !! 18.09.06, 13:59 miłego moknięcia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
amigo50 Re: Właśnie w Chani leje jak z cebra !! 18.09.06, 20:30 Nie wiem czy cieszyć się z Wami z tego powodu, czy Wam współczuć? Dlatego pozostanę jedynie przy serdecznych pozdrowieniach już z domu. Odpowiedz Link Zgłoś
neronka Re: Właśnie w Chani leje jak z cebra !! 18.09.06, 21:22 A na Rodos upał. Odpowiedz Link Zgłoś
bob75rob1 Re: Właśnie w Chani leje jak z cebra !! 18.09.06, 22:09 Deszcz mnie zaskoczył, ale był bardzo przyjemny! Gwałtowny i ciepły, przyniósł orzeźwienie i lepsze samopoczucie. Odpowiedz Link Zgłoś
eleni80 Re: Właśnie w Chani leje jak z cebra !! 23.09.06, 17:06 jesteś jeszcze w tej miejscowości? możesz cos o niej więcej napisać, może wiesz coś na temat tamtejszej uczelni MAICh? Odpowiedz Link Zgłoś
bob75rob1 Re: Właśnie w Chani leje jak z cebra !! 23.09.06, 18:28 Ja tutaj obecnie mieszkam. A co chciałbyś wiedzieć na temat tej uczelni? Jeszcze w czerwcu byli tam dwaj polscy studenci na wymianie, ale już wrócili do kraju. Napisz na priv to podam Ci ew. namiar na jednego z nich. gosia@creteteam.com Odpowiedz Link Zgłoś
eleni80 Re: Właśnie w Chani leje jak z cebra !! 23.09.06, 18:35 O to super! Może zyskam jakieś cenne informacje, bo ja jadę na wymianę w semestrze letnim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kriti Re: Właśnie w Chani leje jak z cebra !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.06, 19:00 A u ns ładna pogoda choć czuje się już jesień.Deszcz jest potrzeby Krecie ale dobrze, że nas w tym czasie tam nie ma. Pozdrawiają szczeciniacy. Odpowiedz Link Zgłoś
bob75rob1 Re: Właśnie w Chani leje jak z cebra !! 23.09.06, 21:37 Na szczęście (lub nie) było to tylko jedno deszczowe popołudnie. Chania pozdrawia Szczecin. Odpowiedz Link Zgłoś
bob75rob1 Właśnie w Chani leje jak z cebra !! 24.09.06, 14:44 Dzisiaj naprawdę lało całe przedpołudnie - porządna kilkugodzinna ulewa, ulice stały się rwącymi potokami taki polski październikowy deszcz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wściekły chomik Re: Właśnie w Chani leje jak z cebra !! IP: *.pronet.lublin.pl 24.09.06, 21:52 Witam Gosiu! A znasz może prognozy na nadchodzący tydzień? My przylatujemy w środę i stąd moje zapytanie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bob75rob1 Re: Właśnie w Chani leje jak z cebra !! 24.09.06, 22:39 O to, jeśli lecisz z W-wy to razem z moimi rodzicami! Do września w zasadzie pogoda była niezmienna - nieustanna żarówka. Prognoza na najbliższe dni wskazuje na temp. 25C w ciągu dnia i 19-20C w nocy. Dzisiaj do południa lało i to tak porządnie, małe uliczki stały się rwącymi potokami, ale już koło 17-ej nie było nawet śladu po tej ulewie. Pogoda może zmienić się diametralnie w ciągu dosłownie 15 minut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wściekły chomik Re: Właśnie w Chani leje jak z cebra !! IP: *.pronet.lublin.pl 25.09.06, 16:23 Witaj! Owszem lecimy z Warszawy, w środę wylot o 5 rano. Mamy zamiar wpaść do Waszej Cafe. Pozdrowienia dla Twoich rodziców i być może do zobaczenia na lotnisku, interesują nas wycieczki organizowane przez Was. Jeśli chodzi o pogodę to mam nadzieje, że będzie ok. Do zobaczenia! Odpowiedz Link Zgłoś
bob75rob1 Re: Właśnie w Chani leje jak z cebra !! 25.09.06, 18:08 To moi rodzice lecą jednak tym późniejszym lotem. W każdym razie zapraszamy. Dzisiaj pogoda jest idealna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kriti Re: Właśnie w Chani leje jak z cebra !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 20:17 Polecam wycieczki z Bartkiem . Korzystałam z usług Bartka i bardzo mile wspominam wspólne podróżowanie a także Gosię i Cafe Vafe. Szczecin pozdrawia Chanię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iinga Re: Właśnie w Chani leje jak z cebra !! IP: *.gdynia.mm.pl 28.09.06, 23:16 Niezupełnie pierwszy od kwietnia, byliśmy w pierwszej połowie czerwca i były trzy dni z deszczem. Odpowiedz Link Zgłoś
bob75rob1 Re: Właśnie w Chani leje jak z cebra !! 30.09.06, 12:16 To może nie w Chani, bo u nas spadły tylko trzy krople w dniu rozpoczęcia mistrzostw 9 czerwca. Obecnie grzeje jak w sierpniu! Odpowiedz Link Zgłoś
bob75rob1 Burza i mocno opóźniony odlot z turystami 11.10.06, 22:56 Dzisiaj mamy straszliwą burzę. Turyści, którzy mieli odlecieć dzisiaj o 21-ej z Centralwings wciąż są na lotnisku. W chwili obecnej podstawiono autobusy, by zawieźć ich do Heraklionu, gdyż samolot z Polski tam właśnie wylądował. Będą mieli kilkugodzinne opóźnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wściekły chomik Re: Burza i mocno opóźniony odlot z turystami IP: *.pronet.lublin.pl 13.10.06, 16:35 Witam Gosiu! A ja wygląda pogoda obecnie? Poprawiła się? Pozdrowienia z Lublina Odpowiedz Link Zgłoś
asjak Re: Burza i mocno opóźniony odlot z turystami 14.10.06, 19:39 Leje nonstop. Od czasu przyjazdu nie ruszamy sie z hotelu oprocz malych wypraw na kilometrowy spacer. :( (polnocno-zachodnie wybrzeze) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malagenia Re: Burza i mocno opóźniony odlot z turystami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 19:49 Czemuż to ludzie wcześniej nie robią wywiadu pogodowego? Po to, żeby sobie potem postękać? Proszę mi wytłumaczyć :-) Odpowiedz Link Zgłoś
bob75rob1 Re: Burza i mocno opóźniony odlot z turystami 16.10.06, 11:41 Cześć Pawle, Od wczoraj mamy bardzo ładną pogodę, dużo słońca, przypomina mi naszą wiosnę. Temperatura ok. 20C. Pozdrawiamy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wściekły chomik Re: Burza i mocno opóźniony odlot z turystami IP: *.pronet.lublin.pl 18.10.06, 16:54 Witam Gosiu! Niestety pogoda w Polsce w niczym nie przypomina tej z Krety z początku października. Dziś w nocy było -2 w Lublinie... Pozdrowienia gorące dla Was!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janosik6 bob75rob --to dla ciebie przyda ci sie IP: *.otenet.gr 18.10.06, 17:25 Tutaj masz link do stronki z pogoda.. www.meteo.gr/observations.asp Tutaj masz link do Xania i okolic.. www.meteo.gr/cf.asp?city_id=21 Mozesz sobie wybrac rejon jaki tylko zechcesz,masz tam w temp.wilgotnosc itditd Podaje ci gdyz czesto sie ciebie pytaja internauci o pogode.. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
bob75rob1 Re: bob75rob --to dla ciebie przyda ci sie 18.10.06, 17:29 Dziękuję, na pewno się przypada. Przez wszystkie wcześniejsze miesiące od naszego przyjazdu, pogoda była w zasadzie niezmienna, więc nie było dużej potrzeby sprawdzania prognoz. Raczej oglądaliśmy te dla Polski, żeby się zorientować jak tam w kraju - grzeje czy leje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elo sztorm IP: *.solarnet.silesianet.pl 18.10.06, 17:13 W teleexpresie dziś pokazali "straszliwe" obrazy z Krety,łącznie z powodziami itp.To jak tam w końcu teraz jest? Odpowiedz Link Zgłoś
bob75rob1 Re: sztorm 18.10.06, 17:26 Rzeczywiście mój optymizm był przedwczesny. Od poniedziałku wieczorem padało bez przerwy do dzisiejszego ranka. Teraz jest ok. 15 stopni, pochmurne niebo. Grecy mówią krótko "zima". Niestety, rozpoznają tutaj tylko dwie pory roku, choć to co jest teraz jest odpowiednikiem naszej jesieni. Wszyscy powtarzają, że jest jeszcze za wcześnie na taką pogodę i mają nadzieję na szybkie rozpogodzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elo dzięki, IP: *.solarnet.silesianet.pl 18.10.06, 17:57 ale stan wyjątkowy to chyba nie jest zwykła "zima",wyczytałem też,że nie odpływają promy i nie odlatują samoloty. serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34210,3690602.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viola Re: Komunikat IP: *.chello.pl 20.10.06, 08:21 Wczoraj słyszałam oficjalny komunikat w tv aby wstrzymać się z wyjazdami na Kretę jeśli nie ma takiego przymusu. Odpowiedz Link Zgłoś
bob75rob1 Komunikat trochę błędny 20.10.06, 10:51 Od dzisiaj jest już bardzo ładna pogoda, pełne słońce, żadnych chmur. Promy pływają, więc morze nie jest już wzburzone. Jest ok. 23 stopni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula i Andrzej Re: Komunikat trochę błędny IP: *.astral.lodz.pl 20.11.06, 23:39 U nas teraz "psia pogoda" jakieś mgły, wilgoć w powietrzu. Człowiek nawet po "czwartej kawie" nie może złapać odpowiedniego rytmu. Wyciągnęliśmy wczoraj zdjęcia i.... dobrze że ich tyle narobiliśmy :-))). Próbowaliśmy "podrobić" tą Waszą sałatkę grecką z pieca...ale wyszła nam jakaś warzywno serowa zupa :-(((. Następnym razem będziemy Wam asystowali w kuchni podczas przygotowywania posiłku. OBY JUŻ W PRZYSZŁYM ROKU Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
bob75rob1 Re: Komunikat trochę błędny 21.11.06, 21:04 Witamy serdecznie! Co do tej wilgotności w powietrzu to tutaj jest jej naprawdę sporo, czasami 80%. Dzisiaj w ciągu dnia temp. wynosiła 18-20 stopni. Co do tej fety, to może za długą ją robicie w tym piecu. Na aluminiową folię położyć spory plaster fety (można go połamać), na to wszystkie inne składniki sałatki (oprócz oliwek), całość polać oliwą, posypać oregano, zakręcić folię i do piekarnika (200C) na 10-15 minut, aż feta będzie miękka, można nią również posypać na samej górze, wtedy się trochę zarumieni, jeśli rozchylimy folię pod koniec pieczenia. Po wyjęciu dodaję oliwki i gotowe! Smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś
amigo50 Re: Komunikat trochę błędny 21.11.06, 22:36 Małgosiu! Spróbowałem dokładnie wg podanego przez Was przepisu. Mimo tego, że "feta" nasza krajowa a ja mistrzem kulinarnym nie jestem, to efekt był całkiem niezły. Pozdrawiamy. Odpowiedz Link Zgłoś