Dodaj do ulubionych

Rodos - czy warto ?

IP: *.man.polbox.pl 02.06.03, 09:55
Wybieram się w sierpniu na Rodos , do kolezanki mieszkajacej tam na stałe.
Zastanawiam sie czy spedzic tam cały pobyt , tj. 2 tygodnie , bo podobno nie
ma co robić i zwiedzac na Rodos, a bardzo nie lubię tylko lezakować ... Czy
moze pojechac na Krete lub Cypr i popłynac promem na Rodos tak na 3 dni ?
Czy ktos z Was był na Rodos i moze mi cokolwiek zasugerować ? Bede bardzo
wdzieczna .
Obserwuj wątek
    • Gość: synziemi Re: Rodos - czy warto ? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 02.06.03, 10:17
      Dwa lata temu spedzilem na Rodos tydzien i do tej pory jawi mi sie ta wyspa jak raj na ziemi! Stare
      miasto w samym miescie Rodos jest niesamowite, moglem chodzic po nim godzinami. Warto rowniez
      wybrac sie do Lindos, Kameiros, doliny motyli, itp. Jak ja tam bylem to caly czas cos robilem, gdzies
      lazilem. Polecam z calego serca!
    • Gość: zauroczona Re: Rodos - czy warto ? IP: *.kiel.gazeta.pl 02.06.03, 11:21
      ja też spędziłam 2 lata temu przecudny tydzien na Rodos, pobyt był z gatunku
      last minute a okazał się najfantastyczniejszym w moim życiu. Ze znajomymi
      wynajęliśmy cienkiego i dzięki temu poznaliśmy wyspę na własną rękę. Poza tym
      sporo chodziliśmy, wylegiwanie sie nad morzem czy basenem mogliśmy
      uskuteczniać, choć dużo łaziliśmy, najlepiej po południu lub wieczorem bo do
      południa lepiej jednak siedzieć gdzieś w pobliżu wody. temperatura jest jak w
      hutniczym piecu, więc nie ma się co stawiać. Grecy mają świetna racje, że robią
      sobie kilkugodzinną sejstę. Poza tym pracują do poxnego wieczora, choć zmrok
      zapada ok. godz.19 (godzinę gubimy) to całkiem bezpiecznie ja sama mogłam
      chodzić po mieście. Byliśmy właśnie w sierpniu i jedynie co mogło nam
      przeszkadzac to niesamowita temperatura. poza tym okazało sie, że choć na
      wyspie latem nigdy nie pada, to w samym mieście czyli Rodos ( ja bylam w Ixii w
      Natalie) pokropił deszczyk. Od tamtych wakacji po prostu marzę, żeby raz
      jeszcze zaobaczyć wyspę. polecam albo zabierz mnie ze sobą
    • Gość: ewa Re: Rodos - czy warto ? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.06.03, 21:56
      Suuuuuper. Piękna wyspa. Dwa tygodnie i chciałabym jeszcze. Rezydowaliśmy w
      Pefkos koło Lindos (najpiękniejsze miejsce na wyspie). Samochodem, motorem i
      skuterem zwiedziliśmy każdy zakątek wyspy. Naprawdę jest tam co robić przez
      więcej niż dwa tygodnie. Urocze jest Prasonissi, Monolithos, Kameiros,
      Ialissos, zatoka Antoniego Quinna, Dolina Motyli, no i samo miasto Rodos -
      cuuudooooooo.
      Polecam i po cichu zazdroszczę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka