Dodaj do ulubionych

Komary i KAraLUchy na Krecie!!!!!

IP: *.lublin.mm.pl 03.07.07, 15:50
Mam 2 pytania. Po pierwsze co najskuteczniej działa na komary bo chcę przed
wyjazdem dobrze się zaopatrzyć i nie wiem co kupić Raid, OFF, Bros czy Mugę?

Pytanie drugie. Jakiś czas temu ktoś opowoadał że będąc na Krecie w
apartamencie 3* miał w pokoju pełno karaluchów, inni znajomi z innych hoteli
też mieli w pokojach karaluchy- jakie wy mieliście z tym doswiadczenia i jak
sobie radziliście z tym badziewiem?
Obserwuj wątek
    • Gość: Kondrat Re: Komary i KAraLUchy na Krecie!!!!! IP: *.lublin.mm.pl 03.07.07, 22:45
      Najlepiej najeść się cebuli i nasmarować listkami pomidora, na co przepłacać na
      jakieś płyny? O karaluchach też słyszałem że w Grecji jest ich jak mrówek!
      • Gość: Asik Re: Komary i KAraLUchy na Krecie!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 09:41
        Ja karalucha na Krecie na oczy nie widziałam. Ale za to mieliśmy mrówki :)))
        • amigo50 Re: Komary i KAraLUchy na Krecie!!!!! 04.07.07, 10:38
          Ja karakanów na Krecie też nie miałem przyjemności spotkać, ale komary w
          Stalidzie (pólnocna-środkowa) w okrutnych ilościach i okrutnie agresywne.
          Widywałem ludzi na ulicy czy plaży okrutnie pożartych.Nie spotykałem ich
          natomiast w innych częściach Krety.
          Moja metoda na komary to witamina B (może być B1, może być B-complex). Dwie
          pigułki codziennie rano załatwiają sprawę.
          Zauważyłem jednak, że działanie polskich pigułek jest lepsze niż tych
          kupowanych na Krecie.
          Zabawa polega chyba na zmianie zapachu potu, który pod działaniem witaminy
          staje się dla komarów nieakceptowalny.
          • Gość: Minio Re: Komary i KAraLUchy na Krecie!!!!! IP: *.lublin.mm.pl 04.07.07, 11:55
            Ale po witaminie B nie wolno się opalać a siedzieć cały dzień w pokoju to
            bezsensu. Jaki preparat najlepiej działa? Myślałem żeby kupić Brosa ale nie
            chcę wywalać kasy w błoto.
    • Gość: Anna Re: Komary i KAraLUchy na Krecie!!!!! IP: *.lublin.mm.pl 04.07.07, 12:05
      Ano właśnie- napiszcie czym się psikacie od komarów i jak to działa?
    • wojtek33 Re: Komary i KAraLUchy na Krecie!!!!! 04.07.07, 15:18
      1) na siebie Autan
      na noc raid do gniazdka
      2) karaluchy bywają, musisz wcześniej poczytać opinię o hotelu, w tych
      uznawanych za czyste i często sprzątanych raczej robali nie spotkasz (ja nie
      widziałem), chyba że zrobisz taki syf jak ten krzykacz z forum (obok zdjęć
      karaluchów umieścił kiedyś przypadkiem inne z wyjazdu, z rozrzuconym po całym
      pokoju jedzeniem).
    • q3a1 Komary i karaluchy - to przecie całe nóstwo jest i 04.07.07, 15:46
      są jeszcze skorpiony i żmije i nietoperze i pijawki i agresywne żółwie i
      jadowite myszy i jeszcze szczury olbrzymy i miliardy mrówek. A w Stavros to
      nawet są mikrorybki, które napadają cię w wodzie po kostkach i obgryzają do
      żywej kości. Słowem pełen przegląd robaczano-jadowity ;-).

Po prostu południowy kraj. Nie ma co się przejmować takim pierdułkami, bo można
      sobie wakacje popsuć, a sposób Amigo wypróbowałem i działa rewelacyjnie na komary.

Z robaczanym pozdrowieniem,
      q3a
      • jacek1f a njagorszy jest... na prawde naj naj gorszy dziki 04.07.07, 15:56
        królik kreteński!

ten to potrafi zadać!

• q3a1 Oj tak. Słyszałem o nim opowieści mrożące krew 04.07.07, 16:33
          w żyłach. Trzeba na niego mocno uważać i zawsze dwa razy oglądać się za siebie.
          Królik upodobał sobie dopiero co przybyłe plażowiczki z północy Europy, które
          zupełnie niczego nie świadome opalają się na hotelowych plażach - oczywiście
          topless, bo króliki jak wiadomo mają coś wspólnego z biustem. Takie
          pierwszodniowe turystki to normalnie połyka w całości :-D!!!
          Miłych wakacji!
          q3a
      • Gość: barbelek q3a1- mam dla Cioebie złą wiadomość IP: *.chello.pl 05.07.07, 15:40
        Te mikrorybki w Stavros trochę urosły-teraz już są nie tylko dobrze widoczne,
        ale i opanowały zatokę tak okrutnie, że nawet dzikiego królika kreteńskiego
        zżarły (przedostatniego w okolicy)
    • Gość: pojirytowany Antoś Re: Komary i KAraLUchy na Krecie!!!!! IP: *.lublin.mm.pl 04.07.07, 22:18
      CZY MOŻE KTOŚ POLECIĆ DOBRY ŚRODEK NA KOMARY zamiast pieprzyć głupoty
      • butty Re: Komary i KAraLUchy na Krecie!!!!! 05.07.07, 14:12
        My bylismy na Krecie i tam też komarów nie brakowało. My mieliśmy BROSa do
        kontaktu, trochę to pomogło, mniej komarów latało w pokoju. Poza tym na balkonie
        taka spiralka zapalana tez troche odstraszyła komary, no i na siebie jeszcze
        OFF. Ogólnie nie było źle, jakies drobne ukąszenia, ale da sie wytrzymać.
        Niektórzy sąsiedzi strasznie narzekali na komary, moze dlatego że mieli Raida :)
        • Gość: pojirytowany Antoś Re: Komary i KAraLUchy na Krecie!!!!! IP: *.lublin.mm.pl 05.07.07, 22:55
          oto konkretna wypowiedź. teraz wiem nie kupować raida tylko brosa, dzięki
          • amigo50 Re: Komary i KAraLUchy na Krecie!!!!! 06.07.07, 00:52
            Antosiu.
            Nie irytuj się. Z tą witaminą to nie był żart. To działa naprawdę i nie używam
            żadnych Brosów, Raidów, spiralek ani innych tego typu wynalazków, ale zrobisz
            jak będziesz chciał.
    • kakofoniks Karaluchy 05.07.07, 14:38
      a tam mialem i tu masz opis jak sobie poradzilem
      kakofoniks.cba.pl/eccoholiday/eccoholiday.html
      jak widac sad przychylil sie do mojego zdania ze karaluchy nie sa dobrem
      powszechnym ;) Ale domyslam sie ze sa to zle wiesci dla obroncow tych zwierzat -
      a moze wlascicieli biur dla ktorych wynajecie najtanszej pakamery oznacza
      wieksze zarobki
      • q3a1 Re: Karaluchy 05.07.07, 16:31
        Z każdą taką historią jestem przekonany, że wyjazd na własną rękę to jest to.
        Tzn przekonywać siebie już nie muszę, bo sam organizuje sobie wyjazdy, ale
        przekonywać chcę innych. Sam(a) wybierasz miejsce, w którym przyjdzie ci
        nocować, sam(a) negocjujesz cenę i nie ma takiej możliwości żeby twój gospodarz
        nie zareagował na twe uwagi bądź sugestie (z resztą nie miałem jeszcze okazji do
        narzekania, a bądź co bądź kawałek Grecji już zjechałem). A i po sądach się
        włóczyć nie muszę :).

Pozdrawiam,
        q3a

PS. Barbelku! Twoja informacja o przedostatnim króliku kreteńskim jest straszna.
        Uwielbiam te małe kicające „turystkojadki” ;-).
        • gacek95 Specjalnie dla q3a1 05.07.07, 17:34
          Wiadomości Barbelka mylne, w innej części wyspy grasuje banda królików
          wciągająca w krzaki przypadkowe naiwne turystki, a następnie sterroryzowane
          panie zmuszane są do..............................................wydania
          wszystkich posiadanych przy sobie winogron. Oto dowody:
          fotoforum.gazeta.pl/72,2,882,65417655,65417704.html
          • barbelek Gacku Kochany nie mylne- po prostu króliki 05.07.07, 17:55
            ze Stavros się wyniosły (został tylko ten ostatni). Mikroryby opanowały zatokę
            pod Wielką Górą zupełnie- oto dowód:
            fotoforum.gazeta.pl/72,2,882,65418999.html
            • Gość: gacek95 mikroryby IP: *.chello.pl 05.07.07, 18:06
              No dobra, niech Ci będzie, ale te ryby to przyszły z Paleohory bo cztery lata
              temu siedziałam do pasa w wodzie na kamienistej plaży właśnie w P. i nagle...
              jak mnie coś nie kujnie, o do diabła myślę sobie i zanurzam się wolno żeby
              zdybać napastnika a tam NIC i tak kuło mnie jeszcze kilkanaście razy i
              wyskoczyłam z tej wody no bo sama nie wiedziałam co myśleć. Potem ktoś napisał
              właśnie o tych niewidzialnych rybkach- no to one się nażarły turystów, urosły i
              przemieściły do Stavros. OK?
            • jacek1f Gacku! Jak pieknie nadziany winogronami! :-) Jakie 05.07.07, 18:08
              stifado by było pyszne z niego!

...ale musze sprostować - to nie jest Dziki Królik Kreteński DKK. To oswojony
              był. Tamte maja po 2 metry i zjadaja kozy i owce - tak Unii raportują straty
              hodowcy kreteńscy:-)
              • q3a1 O rany, rany! Rok mnie tylko nie było i proszę! 05.07.07, 20:45
                Wszystko nie tak! Ryby Stavrosiańskie utuczone jakieś, z królikami straszna
                afera, bo nie słyszałem jeszcze żeby "DKK" jadły komuś z ręki (tak jak z ręki
                Gacka), może jeszcze mi powiecie, że komary i karaluszki moje ulubione też się
                wyniosły, albo działają w jakiś organizacjach wspierających zorganizowaną
                turystykę?!Heh? ;-)
                Z dziko kreteńsko królikowo-robaczanym pozdrowieniem,
                q3a
                • Gość: barbelek Tak na poważnie- w Stavros to niestety komarki są IP: *.chello.pl 05.07.07, 21:15
                  autan i raid do kontaktu średnio skuteczne. Nie ukrywam, że trochę pogryziony
                  byłem. Ale nic to- w żaden sposób nie wpłynęły one na fakt, iż wakacje wspaniałe
                  to były. Takie duperele nie są w stanie "zepsuć" Krety
                  PS. Rybki też niestety nie ze Stavros, a z portu w Siti, ale nurkując z maską w
                  zatoce (dalej od plaży) także natknąłem się na nie. Q3a1- rozumiem Twoją miłość
                  do Stavros
                • Gość: gacek95 to niestety nie była moja ręka:( n/t IP: *.chello.pl 05.07.07, 22:42
      • Gość: braunie Re: Karaluchy IP: *.elpos.net 07.07.07, 12:46
        przeraziłeś mnie! za dwa tygodnie wyjeżdżam z Ecco na Kretę...do amoudary.
        zakwaterują mnie w "hotelu" Stork. może coś slyszałeś na temat tego hotelu??
        może jakieś cenne rady?
        • barbelek braunie- poczytaj sobie o Storku tutaj: 07.07.07, 12:52
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=21755&w=14500355&a=65225968
          • Gość: braunie Re: braunie- poczytaj sobie o Storku tutaj: IP: *.elpos.net 07.07.07, 13:10
            dzięki! przerażenie powoli mija....poważnie jakoś sie uspokoiłam tym bardziej,
            że jadę zwiedzać i wielkiego komfortu nie oczekuję. Ale te karaluchy to
            obrzydliwa sprawa..
    • tess1956 Re: Komary i KAraLUchy na Krecie!!!!! 23.11.17, 21:28
      Dziękuję za namiary na profesjonalną firmę. Kiedy będę jechała na Kretę zamówię pierwej usługi, aby nie mieć w pokoju karaluchów ;)
    • Gość: Gość Re: Komary i KAraLUchy na Krecie!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.17, 10:22
      Spadaj spamerze!!!
      • Gość: 5566 Re: Komary i KAraLUchy na Krecie!!!!! IP: *.centertel.pl 27.11.17, 18:34
        a ja w zeszłym roku na Krecie zachodniej koniec lipca początek sierpnia nie spotkałam ani jednego komara ani jednego karalucha , parę kotów tylko było .... poza tym żaden gad mnie nie ukąsił :) w tym roku wybieram się w lato na Korfu i tam słyszałam, że komary mogą być .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka