Dodaj do ulubionych

hotel Minos w Rethymno

IP: *.54.35.250.midicom.pl 16.07.07, 15:14
Czy może ktoś spędzał urlop w hotelu Minos i mógłby się podzielić wrażeniami?
Czy warto wybrać ten hotel?
Obserwuj wątek
    • Gość: aga.m1986 Re: hotel Minos w Rethymno IP: *.szczecin.mm.pl 17.07.07, 09:30
      czesc!ja tez wybieram sie do tego hotelu 08.08, wiec tak jak ty jestem zadna
      opopwiesci o hotelu, miejscowosci, atrakcjach itd.
      A wiec podbijam wątek:)
      • Gość: Ocenyhoteli.pl Re: hotel Minos w Rethymno IP: 80.54.0.* 17.07.07, 09:49
        To jest hotel stricte miejski, więc się nie dziwię że mało osób tam było. Jest tutaj na gazecie kilka ocen. Kilka komentarzy też na wakacjach można przeczytać. Sporo u Niemców i Anglików (w przewadze bardzo pozytywne, chociaż są też niezadowoleni). Ja w zeszłym roku (na Rodos), rozmawiałem z parą która rok wcześniej była w Minosie i twierdzili, że trochę lepszy był od Belvedere Beach. Mnie się co prawda wydaje, że będzie trochę gorszy (za wyjątkiem jedzenia), chociażby przez centralną klimatyzację, ale to ich zdanie;)

Na co trzeba uważać. W zasadzie tylko na pokoje. Itaka ma podobno słabe, ale też nie każdy to potwierdza. Ja wykupowałem z Itaki, bo NN miał już wysprzedane. Robię to ze świadomym ryzykiem, ale też nastawieniem na zmianę. Podobno nie ma problemów z dostaniem innego pokoju (pytanie jak w sezonie). Tak czy siak, to jest hotel kategorii A i schludności należy wymagać. Czyli żadnych robali itd.

Co jeszcze. Hotel jest kawałek od plaży, ale to już powinniście wiedzieć. Kawałek, znaczy że trzeba podejść. Akurat praktycznie wszyscy zgadzają się, że jest świetne jedzenie. Anglicy chwalą też sobie personel.

Wiem, że są pokoje standard i superior. Ja brałem standard z tego powodu, że superior katalogowo się w zasadzie niczym nie różnią. Potem się okazało, że te superiory są w wyremontowanym skrzydle:) Ale też mają np. tylko centralną klimatyzację (tak jak zwykłe). O ile w tych starszych pokojach są lepsze i gorsze, o tyle podobno w superiorach jest wszędzie ok. Niestety do tego infa dokopałem się po dłuższych poszukiwaniach. Podobno można dopłacić na miejscu do superiora jakby coś. 100-120E taka przyjemność kosztuje za 2 osoby na 2 tygodnie. Co zabawne...taniej niż w Itace;)

Ten hotel to najlepsza propozycja w samym Rethymnonie, w tym roku. Ja na wyspach zawsze mieszkam w stolicach lub większych miastach, więc w przypadku Krety wybór zerowy. Rethymnon to najlepsza baza do wypadów, bo jest na środku;)

Pozdrawiam
        Marcin

• Gość: aga.m1986 Re: hotel Minos w Rethymno IP: *.szczecin.mm.pl 17.07.07, 10:16
          dzieki marcin.a kiedy sie tam wybierasz? Ja tez jade z itaką:)
          pozdrawiam
          • Gość: Ocenyhoteli.pl Re: hotel Minos w Rethymno IP: 80.54.0.* 17.07.07, 13:08
            Na początku sierpnia.

Pozdrawiam
            Marcin
        • Gość: zion Re: hotel Minos w Rethymno IP: *.core.lanet.net.pl 05.08.07, 08:54
          Witam, ja byłem z rodziną w Minosie od 18.07 do 01.08 z ITAKI i uważam że hotel
          jest godny polecenia. Obsługa jest znakomita,jedzenie wyśmienite, duży wybór
          dań. Jedynie ta klima centralna trochę męczy, ponieważ oni ją włączają w
          określonych godzinach, chyba jakoś od 18.30 do 5.30 i w ciągu dnia, tylko nie
          pamiętam kiedy.Ale do tego można się przyzwyczaić dopasowując swoje wyjścia na
          plaże, czy do miasta z godzinami włączania klimatyzacji.
          Są dwa baseny, chociaż nie korzystałem (wolę morze),jest ładny bar, co wieczór
          organizowane są różne animacje rozrywkowe (dyskoteka,karaoke itp).Jest internet
          (2 kompy w osobnej sali)1,5E/15min.,ping-pong i bilard jak kto lubi.
          Hotel jest w środku Rethymno, przy rondzie, dosyć hałaśliwym. Do morza w linii
          prostej jest około 400m.po drodze jest SPAR.
          Najlepiej w Rethymno jest w nocy, jest masa barów dyskotek,polecam spróbowanie
          narodowego trunku RAKI z miodem.
          CO tam jeszcze?Jak coś chcecie więcej się dowiedzieć to piszcie, jestem jeszcze
          świeżo po przylocie więc sporo pamiętam
          • Gość: Ocenyhoteli.pl Re: hotel Minos w Rethymno IP: 80.54.0.* 05.08.07, 12:08
            Dobrze słyszeć. A jak z pokojami? Rozumiem, że Twój był taki jaki miał być. Bez żadnych odstraszających niespodzianek? Ludzie różnie tu piszą względem Itaki. Mieliście superior, czy ten standardowy?

Jak masz ochotę, to zapraszam do opisania hotelu na Ocenyhoteli.pl...

Pozdrawiam
            Marcin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka