Dodaj do ulubionych

Wrocilam z Fereniki

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 18:58
Witam!wrocilam z Fereniki Complex..jesli ma ktos pytania to chetnie odp.
Obserwuj wątek
    • Gość: Marcin Re: Wrocilam z Fereniki IP: 80.54.0.* 18.07.07, 21:39
      Opisz hotel na Ocenyhoteli.pl i w miejscowych hotelach jak masz ochotę. Fotki mile widziane;)

Pozdrawiam
      Marcin
    • Gość: viki Re: Wrocilam z Fereniki IP: *.lubin.dialog.net.pl 19.07.07, 11:20
      witam:) i jak się podobała kreta i miejscowość georgioupoli? pamiętam Twoje
      obawy co do tego spokojnego miejsca. mam nadzieję, że wakacje były udane. pzdr
    • Gość: Jerzy Re: Wrocilam z Fereniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 08:55
      Witam,
      Generalnie uprzejma prośba podanie wszystkiego.
      Pozdrawiam
      Jerzy
      • Gość: slonko Re: Wrocilam z Fereniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 17:04
        Witam!bardzo chetnie ale prosze o jakies blizsze okreslenie co najbardziej Cie
        interesuje?
        • Gość: Jerzy Re: Wrocilam z Fereniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.07, 08:56
          Cześć,
          1. Jaki rzeczywiście jest ten hotel, jakie są pokoje?.
          2. Obsługa hotelowa - recepcja, co ile dni jest sprzątanie?.
          3. Posiłki - wybór, czy są smaczne, godziny posiłków?.
          4. Czy na miejscu w hotelu można wypożyczyć auto (ewentualne jakie są ceny).
          5. Czy w apartamentach jest wyposażenie kuchenne?.
          Na razie tyle co mi przyszło do głowy.

Pozdrawiam
          Jerzy
          • Gość: slonko Re: Wrocilam z Fereniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.07, 21:50
            Witam
            1.Hotel jak dla mnie ok..mialam pokoj z widokiem na morze,duzo zieleni
            2.co do obslugi to nieszczegolna,sprzatanie dziennie
            3.posilki dla mnie najgorsze z wszystkich 4 hoteli w jakich bylam
            4.wypozyczalni sporo ceny zroznicowane srednio 47 euro na dobe
            5.pokoj wyposazony w lodowke,piecyk.Ogolne wrazenie dobre oprocz
            posilkow..pozdrawiam
            • Gość: Jerzy Re: Wrocilam z Fereniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 08:56
              Witam i dziękuję za szybką odpowiedź.
              Mam jeszcze kilka pytań.
              1. Komunikację miejska - czy jest przystanek blisko hotelu, jakie są ceny
              biletów do Hanii i Rethymonu, czy bilety mozna kupić u kierowcy (może gdzieś w
              sklepie albo w recepcji).
              2. Co jest ciekawego w okolicy?.
              3. Czy byłaś na targu w Hanii i Rethymonie, czy warto tam pojechać.
              4. Czy możesz polecić jakąś knajpę.
              5. Z jakiego biura leciałaś?. Jeżeli z Triady to prośba o info nt. rezydentów -
              czy są dostępni, pomocni?.

Pozdrawiam
              Jerzy
              • Gość: slonko Re: Wrocilam z Fereniki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.07, 13:04
                Witam serdecznie...
                1.komunikacja ok.bylam autobusem w Chani i Rethymnonie bilety 3,70 i
                3euro,przystanek blisko hotelu..bilet mozna kupic i w kiosku na przystanku i u
                kierowcy!lepiej byc na przystanku 20min.wczesniej
                2.okolica ciekawa i polecam jezioro Kurnas Lake oddalone 3,5km.od hotelu
                piechota /mozliwosc kapieli,kajaki,rowerki wodne/
                3.Na targu nie bylam ale w sklepach ceny jednakowe.4.lokali mnostwo ale to juz
                zalezy od gustu.5.bylam z Triada-lot punktualnie,rezydenci super!pozdrawiam
                • adamis16 Re: Wrocilam z Fereniki 24.07.07, 23:42
                  Witaj Jerzy! niespełna tydzień temu również wróciłam z "moich pierwszych greckich wakacji" (i z pewnością nie ostatnich) i mieszkałam w Georgioupolis w kompleksie Fereniki ... jeśli można wrzucić swój kamyczek do ogródka, to dodam, że pokoje są mocno zróżnicowane ... z grupy 8 polskich rodzin, które przyjechały razem ze mną, tylko dwie (w tym ja) były zadowolone z lokum i nie żądały zamiany ... a może jestem niezbyt wymagająca, ale wszystko, co potzrebne do życia i wypoczynku tam było, może nie luksusy, ale standard - klimatyzacja (płatna), wygodne łóżka, szafy i szafeczki (duuuużo miejsca), toaletka, łazienka z zawsze ciepłą wodą i suszarką do włosów, stolik, krzesła, aneks kuchenny ze zlewozmywakiem, kuchenką elektryczną i lodówką, wyposażony w gary i naczynia, taras ze stolikiem i krzesełkami ... czysto, pokoje sprzątane codziennie ... co do posiłków nie zgadzam sie do końca ze slonkiem, owszem śniadania monotonne, ale każdy znajdzie coś dla sibie (sery zółte, feta, dwa rodzaje wędlin, jajka, jogurt, nutella, dżemy, owoce w syropach, warzywa surowe), ale obiadokolacje dość urozmaicone, dużo surowizny, różnistych surówek, jarzyny duszone lub grillowane, codziennie 3 rodzje mięsa, frytki makarony, jakieś sałatki - wprawdzie jem po to, żeby żyć, a nie odwrotnieale przyznam ze wstydem, że z posiłków wychodziłam codziennie nie objedzona, ale wręcz obżarta ... brakowało mi tylko owoców (podawano jedynie pomarańcze) ... śniadania 8-10, obiadokolacje - 18-20.30 ... w najbliżej okolicy z ciekawych miejsc (oprócz jeziora) - rozlewisko rzeki z rezerwatem ptaków ... zauroczył mnie Rethymnon, polecam zobaczenie pałacu minojskiego w Knossos i Heraklionu, jeśli masz dobrą kondycję - przejćie przez cud natury, czyli wąwóz Samaria (ewentualnie łatwiejszy, ale równie piękny Imbros), wycieczkę na Gramvousę - urokliwą, cudowną, jedną z niewielu jeszcze npięknych ieskomercjalizowanych plaż ... jeśli nastawiasz się na wycieczki zorganizowane, to polecam tamtejsze, greckie bardzo solidne i rzetelne biuro podróży "Klados" - dokładnie naprzeciwko recepcji - dzięki niemu zaoszczędzisz na każdej wycieczce po kilknaście euro ( w porównaniu z propozycjami Triady), oferta bogata, zróżnicowana, autobusy luksusowe, wszystko punktualnie i zgodnie z planem ... pytaj tam o wycieczki, które prowadzi przewodniczka Melania - urocza, troskliwa dziewczyna z wielką wiedzą i arcyciekawie opowiadająca z perfekcyjnym angielskim ... naszą rezydentkę widziałam tylko 2 razy (nie było potzreby), ale jest do dyspozycji w hotelu 2 razy w tygodniu i w razie nagłej potrzeby zawsze pod telefonem ... spędziłam tam naprawdę wspaniałe wakacje, czego i Tobie życzę :))
                  • Gość: Jerzy Re: Wrocilam z Fereniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 09:20
                    Witaj,
                    Wielkie dzięki za tak wyczerpujący materiał.
                    Oczywiście nasuwają mi się dodatkowe pytania.
                    1.Czy Ty byłaś w 2 pokojowym apartamencie?. Mamy taki zarezerwowany (dla 3 osób
                    i niunia), więc jakbyś mogła podać numer pokoju w którym byłaś (i jaki jest
                    widok z pokoju), ewentualnie numery innych pokoi w których jest ok.
                    2.Chciałbym dowiedzieć się również czegoś o plaży – czy fajna?; czy są leżaki i
                    czy są płatne?; jaka woda?; czy są kamienie w wodzie?.

Pozdrawiam
                    Jerzy

• Gość: Andrzej Re: Wrocilam z Fereniki IP: *.lekkerland.pl 25.07.07, 11:59
                    A jak tam wygląda sprawa z komarami - czy to prawda że jest tam ich tyle?
                    • Gość: slonko Re: Wrocilam z Fereniki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.07, 13:29
                      Witam!to prawda jest ich sporo..chociaz podczas spacerów nie dokuczaly ale w
                      nocy moja wspollokatorka byla atakowana i to bardzo i male dzieci mialy buzie w
                      bablach...
                      • Gość: Andrzej Re: Wrocilam z Fereniki IP: *.lekkerland.pl 25.07.07, 14:51
                        czy w pokojach sa jakieś moskitiery na oknach , czy radzisz wziąść z soba coś
                        co mozna umocowac w oknie?
                        • Gość: slonko Re: Wrocilam z Fereniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 16:40
                          Ja otwieralam tylko drzwi balkonowe.To zalezy byc moze jak bedziesz korzystal z
                          platnej klimatyzacji to nie bedziesz mial nieproszonych gosci w pokoju poniewaz
                          ja nie korzystalam dlatego cala noc mialam otwarte drzwi balkonowe.Jak pisalam
                          wczesniej na spacerach wieczornych komary nam nie dokuczaly.
                  • Gość: slonko Re: Wrocilam z Fereniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 16:45
                    Witam..celem mojej wypowiedzi nie bylo zniechecenie do wyjazdu do tegoz
                    hotelu.Jezeli chodzi natomiast o posilki to odnioslam sie jedynie do
                    poprzednich moich wyjazdow z ktorych 2 rowniez byly to hotele 3* i w porownaniu
                    do nich jedzenie w Fereniki bylo kiepskie i malo a jezeli chodzi o ilosc
                    deserow i owocow to juz wogole bez porownania ale cieszy mnie fakt,ze choc ktos
                    jest zadowolony.Reszta bardzo zadawalajaca.
                    pozdrawiam
                    • adamis16 Re: Wrocilam z Fereniki 25.07.07, 20:18
                      Slonko! jestem całkowicie przekonana, że nie miałaś na celu zniechęcenie kogokolwiek do wypoczynku w Fereniki, bo Twoja wypowiedź nie była w takim tonie, a zupełnie naturalnym jest, że wrażenia i odczcia mogą być odmienne ... każdy ocenia rzeczywistość wg własnych kryteriów, Ty dokonałaś tego tutaj poprzez porównania, ja natomiast kieruję się swoimi wymaganiami i oczekiwaniami ...

Jerzy i Andrzeju! tak, mieszkałam w 2-dwupokojowym apartamencie ... może słowo "apartament" jest tutaj zbyt wygórowane, bo tak jak już pisałam, nie ma luksusów, ale podstawowe wyposażenie i umeblowanie pozwala na wygodne spędzenie urlopu ... ja byłam zakwaterowana w budynku znajdującym się najbliżej plaży, na parterze, taras miałam z widokiem na góry ... jeśli będziecie mieć możliwość wyboru to fajne są pokoje położone wyżej, na I i II piętrze, często z widokiem na morze ... plaża przy holetu niezbyt piękna, wąska i mokra, ale jak odejdziesz troszkę dalej, 100-200 m w prawo znajdziesz się na ładnej, szerokiej,
                      z suchym piaskiem i urzekającym widokiem naprzeciw morza ... leżaki i parasole wszędzie są płatne - 4-5 euro za cały dzień, woda w morzu ciepła i kusząca, ale obrzydliwie słona, a brzeg na długości kilknastu kilometrów piaszczysty i zachęcający do spacerów ... a co do komarów, mnie osobiście oszczędziły, ale chyba nie ma ich tu więcej niż u nas i nie są bardziej agresywne ... niestety moskitier nie stwierdzono, osłon w oknach również nie :( - zabezpieczcie się zatem w areozole lub odp. wtyczki do kontaktów ...

Udanych i pełnych wrażeń wakacji na Krecie!

• Gość: Andrzej Re: Wrocilam z Fereniki IP: *.lekkerland.pl 26.07.07, 08:33
                        Dzięki za wszelkie informacje
                        • Gość: Jerzy Re: Wrocilam z Fereniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 08:38
                          Witam i również dziękuję Wam za wyczerpujący opis.
                          Pozdrawiam
                          Jerzy
                      • Gość: Jerzy. Re: Wrocilam z Fereniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 11:47
                        Witam,
                        Zapomniałem zapytać się o TV - czy są w pokojach i jakie stacje są dostępne?.
                        Pozdrawiam
                        Jerzy
                        • Gość: slonko Re: Wrocilam z Fereniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 19:53
                          Witam..tak sa pokoje z TV..ja nie mialam telewizora i radia tez.
                          Pozdrawiam
                      • Gość: Agnieszka Re: Wrocilam z Fereniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 22:55
                        hej :) co to znaczy dwupokojowy apartament? czy to są dwa pokoje ze wspólną
                        łazienką? Czy jest ryzyko, że w drugim będzie ktoś obcy i będzie dzielił z nami
                        łazienkę? Czy taki apartament trzeba specjalnie zamówić? z góry dziękuję za
                        odpowiedź (zastanawiamy się, czy skorzystać właśnie z tego hotelu). pozdrawiam
                        • adamis16 Re: Agnieszko! 02.08.07, 11:13
                          hehehe :) nie obawiaj się! - nie ma takiej możliwości, żeby dokwaterowano "obcych" do Twojego apartamentu ... a apartament, to dokładnie to, co piszesz - dwa pokoje (ja miałam przejściowe) z aneksem kuchennym i łazienką (tylko do Twojego użytku) ... w biurze podróży już określasz, czy interesuje Cię apartament czy pojedynczy pokój, bo od tego chyba jest również uzależniona cena (ja nie miałam wyboru, bo tylko taka opcja pozostała) ...
                      • Gość: Mark14 Re: Wrocilam z Fereniki IP: *.171.160.50.crowley.pl 27.11.07, 23:51
                        Czytalem ze klimaty.jest platna:ile na dzien lub tydz.?
                  • Gość: Andrzej Re: Wrocilam z Fereniki IP: *.lekkerland.pl 27.07.07, 14:41
                    fereniki podobno składaja się z kilku budynków . czy pokoje w ramach jednego
                    budynku jakoś zasadniczo róznia się od siebie?.Czy polecacie jakiś konkretny
                    budynek - czy jest to loteria?
                    • Gość: slonko Re: Wrocilam z Fereniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 19:52
                      Witam...tak to prawda Hotel sklada sie chyba z 3 budynkow..ja mieszkalam w
                      budynku glownym tzn.tam gdzie znajduje sie recepcja.Pokoj na 2 pietrze z
                      widokiem na morze.Nie mialam telewizora,radia tez.
                      pozdrawiam
                      • adamis16 Re: Wrocilam z Fereniki 27.07.07, 22:14
                        Witam ponownie :)
                        ... w apartamentach są małe telewizory, ale ilość programów bardzo ograniczona, głównie niemiecko- i angielkojęzyczne ... sadzę, że i tak nie będziesz miał czasu oglądać :)
                        ... ja notomiast mieszkałam w budynku usytuowanym najbliżej plaży i wydaje mi się, że w tym budynku pokoje i ich wystrój są takie same lub bardzo do siebie podobne ...
    • Gość: gabi Re: Wrocilam z Fereniki IP: *.elb.vectranet.pl 14.11.07, 13:32
      Bardzo proszę o relecje z pobytu w Fereniki. Wybieram się na
      początku czerwca 2008 z Triadą. Jest dużo opinii negatywnych. Nie
      jestem specjalnie wymagająca, ale jadę z 3-letnią dziewczynką i
      ważne dla mnie jest czystość w hotelu, odległość od plaży, itp.
      Z tych trzech obiektów który jest najbliżej plaży? Jak otoczenie
      hotelu, plac zabaw, basen, czy przyzwoity?
      Triada pisze,że leżaki na plaży bezpłatne, czy to prawda? Proszę o
      informacje, bo do 30.11 muszę się zdecydować.
      Gabu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka