pospiesznimie 18.12.07, 11:33 www.ecotravel.pl/wcz_rodz/kreta/samolot/grecos_marmin.htm Bardzo nam się podoba Może znajdę kogoś kto zastanawia się nad tym hotelem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Beta Re: Hotel Marmin Bay ***+ Kreta Wschodnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.08, 20:35 Hotelu nie znam,byłam tylko na wycieczce w Elundzie-ładne miasteczko, spokojniejsze niż Agios Nicolaos czy inne kurorty,wspaniałe widoki na Zatokę Mirabello,sympatyczna nadmorska promenada z knajpkami,plaża w centrum piaszczysta,ale wąska, z portu wypływają stateczki na wyspę Spinalonga.Z Elundy można się wybrać na zwiedzanie wschodniej Krety -Knossos,do ślicznej,górskiej wioski Kritsa z kościółkiem ,w którym są piękne freski z XIII i XIV w, malowniczej Sitii z wenecką twierdzą z XIIIw,na palmową plażę Wai odwiedzając po drodze klasztor Toplu ze wspaniałym zbiorem ikon i płaskorzezb.Kilka kilometrów na południe od Agios Nicolaos jest mała miejscowość Istro (Kalo Chorio) z jedną z najpiękniejszch plaż na Krecie-Golden Bay,góry i cudowne widoki na zatokę ,tu byliśmy na wakacjach. Wschodnia Kreta jest ciekawa i piękna, ale zachodnia i południową też warto zobaczyć,o czym przekonaliśmy się będąc po raz drugi na wyspie w ubiegłym roku.Na pierwszy wyjazd Elunda to świetne miejsce,zakochasz się w Krecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pospiesznimie Re: Hotel Marmin Bay ***+ Kreta Wschodnia IP: *.adsl.inetia.pl 05.01.08, 10:43 Bardzo dziękuje za odpowiedż.A możesz polecić jekiś maly spokojny hotel?Bo do tego co wybralismy nie jestem w 100$ przekonana. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beta Re: Hotel Marmin Bay ***+ Kreta Wschodnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.08, 14:51 W Istro byliśmy w skromnym hotelu Golden Bay 2,5*,hotel mały,ale czysty, bliziutko do pięknej plaży Golden Beach,wykupiliśmy tylko śniadania -ok,na obiadokolacje chodziliśmy wieczorem poznając miejscowe tawerny i to był strzał w 10.W hotelu jest nieduży basen (nie korzystaliśmy)i trochę brakuje ogrodu,ale my większość czasu spędzaliśmy na plaży i na wycieczkach. Nie wiem,czy ten hotel ma jakieś biuro w ofercie na 2008r. W Istro są jeszcze dwa fajne hotele- b.ładny ,ale położony kawałek od plaży Elpida i większy blisko plaży, na wzgórzu Mistral.Z obu hoteli są piękne widoki na okolicę i zatokę.Sama miejscowość jest bardzo spokojna,ale malowicza.Dobre miejsce wypadowe na wycieczki. W zachodniej części Krety mogę Ci polecić super hotel Althea Village 4* w Kato Daratso 3 km od pięknej Chanii.Pisałam na tym forum o hotelu i miejscowości. Pod każdym względem hotel jest dobry - ciekawa architektura,piękna zieleń, czyste i wygodne pokoje,2 duże baseny, świetne jedzenie i obsługa, fajne wieczory greckie raz w tygodniu. Do 3 malowniczych plaż spacerkiem 15 min. Byliśmy z Orbisem Travel Time,wykupując wcześniej wczasy mieliśmy wycieczkę (wybraliśmy Santorini) i auto na 1 dzień gratis.Kato Daratso jest dobrym miejscem wypadowym na zwiedzanie zachodniej i południowej Krety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Hotel MARMIN BAY *** IP: *.eastwest.com.pl 25.01.08, 17:41 tak ja tez sie zastanawiam czy nie wybrac go na podroż poslubna na dwa tyg miedzy wrzesniem a pazdziernikiem..widze wlasnie rozne opinie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebi Re: Hotel MARMIN BAY *** IP: *.tsi.tychy.pl 25.01.08, 18:39 Ja zastanawialem sie bo hotel ma wiele pozytywnych opinii,jednakze zdjecia od jednego internauty juz nie prezentuja sie jak w katalogu www.tripadvisor.com/ReviewPhotos-g189416-d660424-r8057022-Marmin_Bay_Hotel-Elounda_Crete.html Odpowiedz Link Zgłoś
pospiesznimie Re: Hotel MARMIN BAY *** 25.01.08, 23:15 Oj fakt nie wygląda zachęcająco ale kto wie kiedy to było(podobno na początku 2007 hotel się rozbudowywał więc miejmy nadzieję że już skończył) cóż decyzja podjęta- zaliczka wpłacona. Z całą pewnością jak wrócimy zdamy relację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor Re: Hotel MARMIN BAY *** IP: *.jmdi.pl 16.06.09, 12:11 W takim razie tylko współczuć! Hotel tragedia ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Hotel MARMIN BAY *** IP: *.brzesko.net.pl 02.02.08, 13:19 Nie przejmowałabym się tymi zdjęciami. Hotel jest ok. Zdjęcia wyglądają tak jakby ktoś faktycznie szukał haka na hotel i znalazł jakieś miejsca gdzie był akurat remont czy dobudówka. Jak ktoś był już w grecji to bardzo dobrze wie, wszędzie można znaleźć takie miejsca, nie tylko w pobliżu tego hotelu. Generalnie opinie są ok :), nic tylko jechać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dreman Re: Hotel MARMIN BAY *** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.08, 16:06 te zdjecia moga swiadzcyc tylko o turyscie debilu:)! lazil po zapleczu hotelu by zrobic fotki dziwne. Ja dostzreglem super widoki:)! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biały_rycerz Re: Hotel MARMIN BAY *** IP: *.olsztyn.mm.pl 29.05.08, 11:55 zanim coś napiszesz to się zastanów. ten turysta debil mowi ci prawdę o tym co zastał. a to nie jest zaplecze tylko droga do pokoju superior. jak chcesz to ci prześle więcej zdjęć aktualnych. wczoraj powróciłem z tego hotelu. zmarnowane pieniądze, czas o stratach moralnych nic nie mówiąc. gwarantuje, że wido ci tego nie zrekompensuje. pozostaje wam życzyć tego, że do waszego przyjazdu wszystko się zmieni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P. Re: Hotel MARMIN BAY *** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.08, 10:08 Prawda, zgadazam sie. syf jak cholera, obsluga nie mila, brud w basenie i przy ubikacjach. Pokoje superior to jakas pomylka a jedzenie wciaz to samo.. .. lezaki i parasole zniszczone i popekane. .... zalowac tylko mozna. . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: itap Re: Hotel MARMIN BAY *** IP: *.ip.netia.com.pl 26.10.09, 17:53 To było dawno temu, kiedy hotelik był rozbudowywany :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Hotel marmin bay ***+ Kreta Wschodnia IP: 194.0.103.* 27.04.08, 18:56 Byliśmy tam z mężem w podroży poślubnej.. baaardzo polecam. Hotel czysty, zadbany, dwa baseny, ekstra obsługa, jedzenie dobre. Okolica spokojna, widoki wspaniałe. Do miasteczka 2 km (kawiarnie, kluby itp., podobnie do rybackiej wioski (Plaka) również 2km tyle, że w drugą stronę. Plaża przy hotelu niewielka ale jakieś 500 m dalej jest przemiła plaża "w lasku piniowym"). Również w Place jest fajna plaża - kamienista ale taka bardziej "na otwarte morze".Osobiście bardzo polecam ten hotel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Hotel marmin bay ***+ Kreta Wschodnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.08, 19:29 a co sądzisz o tych opiniach powyżej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Hotel MARMIN BAY *** IP: 195.128.180.* 03.06.08, 22:38 Bardzo miło. Co do opinii... każdy ma inne wymagania. Troche przerażające, to fakt mam jednak nadzieje ze nie bedzie az tak źle. Dodatkowo jedziemy pozwiedzać, plażować, wiec nawet jesli stan hotelu będzie opłakany mam nadzieje ze otoczenie zrekompensuje całą resztę:) Bądźmy optymistyczni:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Hotel MARMIN BAY *** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.08, 08:53 Byłem tam w ostatnim tygodniu maja. Hotel- rewelacyjnie położony , beznadziejnie prowadzony. Byliśmy pierwszą grupą w tym roku grecy byli raczej zaskoczeni naszym przyjazdem nic nie było do końca gotowe. piękne widoki niestety kompletny brak „komunikacji pionowej” a najwyżej położone pokoje to tak 12-15 piętro jak w lipcu słoneczko da czadu to życzę powodzenia , cała trasa w słońcu. Pokoje – superior ładny b.duży czysty(przynajmniej mój ale wiem że nie wszyscy mieli takie szczęście). Plaża – typowa grcka czyli mała wąska i przy drodze , zagospodarowana z pomysłem. Nietypowe to to że puszczaja na niej muzykę często zbyt głośną i agresywną. Bar widoczny na zdjeciu płatny a dla gości „ALL I” tylko lodówka z napojami.Przed wyjazdem radzę w grekosie wyjaśnic co to znaczy że pokoje suprior maja bezpłatne leżaki bo według greckie obsługi to nie są ta ze zdjęcia z parasolkami tylko stare zniszczone upchnięte w kącie plaży kompletna makabra. Baseny – szczególnie ten wyżej położony rewelacja. (basen z widokiem na morze) Jedzenie – lepiej smakuje niż wygląda. Forma podania to zdecydowanie tania jadłodlnia niż grcka tawerna. Całe zaplecze kuchenne było chyba przygotowane dla zdecydowanie mniejszej ilości turystów hotel się rozbudował a ono nie. Ale zdrugiej strony spożywanie posiłku na tarasie widokowym ma swój urok. Dużym problemem tej oferty jest to że hotel praktycznie w całości przeznaczony jest dla polskich turystów, ponad setka polaków z nieograniczonym dostępem do alkoholu to szybko przeradza się w głośne nocne libacje. Jeśli ktoś wybrał tę ofertę ze względu na „luksus ALL I” to zdecydowanie będzie rozczarowany. Natomiast jeśli skusiły go „walory krety” to urolop będzie extra. I na koniec podsumowanie , czy bym tam jeszczw wrócił? – ZEDCYDOWANIE TAK (tylko niech zorganizuja tam jakąś windę platformę czy co kolwiek) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Hotel MARMIN BAY *** IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.08, 09:57 a czy w pokojach jest sejf? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Hotel MARMIN BAY *** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.08, 10:40 w superiorach tak 2eur za dobę w innych nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toja Re: Hotel MARMIN BAY *** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.08, 09:26 jest - w szafie atrapa;-) z sejfu można korzystac tylko w recepcji płatny o ile pamietam 1 e/dzień Odpowiedz Link Zgłoś
delfin79 Re: Hotel MARMIN BAY *** 11.07.08, 13:52 Hej! Właśnie wróciłam z pobytu na Krecie, mieliśmy opcję 7+7 więc tylko tydzień w Marmin Bay ale zdecydowanie polecam ten hotel. Nie mieszkałam w żadnym superiorze więc "tylko" w połowie wysokości hotelu ale widok i tak na zatokę miałam dobry. W pokoju czysto, dobrze wysprzątane. Obsługa miła i sympatyczna - i w recepcji i w restauracji, a Benny w barze przy górnym basenie super :-) Jedzenie nam smakowało i wg nas było w czym wybierać (jak ktoś chce się doczepić to zawsze znajdzie powód). Ktoś wyżej napisał że dostęp polaków do alkoholu przeradza się w libacje- wydaje sie że to zależy akurat od ludzi bo u nas było raczej spokojnie i każdy pił z umiarem. Pozdrawiam wszystkich z turnusu od 25.06.08 :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frape Re: Hotel MARMIN BAY *** IP: 195.117.221.* 14.07.08, 12:07 Gwarantuję niezapomniane widoki pl.youtube.com/watch?v=OSb_kySX9z8 pl.youtube.com/watch?v=ZqGCpYVYdJ8 Słaba jakosc :) polecam Hotel Odpowiedz Link Zgłoś
kataniera Re: Hotel MARMIN BAY *** 16.07.08, 09:20 Gość portalu: toja napisał(a): > jest - w szafie atrapa;-) z sejfu można korzystac tylko w recepcji > płatny o ile pamietam 1 e/dzień W naszym pokoju był sejf, nie sprawiał wrażenia atrapy ;) 2 euro dziennie i nie trzeba nosić "dobytku" ciągle przy sobie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frape Re: Hotel MARMIN BAY *** IP: 195.117.221.* 18.07.08, 00:16 Ja mialem wszystko w pokoju czyli APARAT , KAMERE, 2-TELEFONY, 2 PORTFELE ZAWARTOSCIA i nadal mam. .............. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Hotel MARMIN BAY *** IP: *.sti.net.pl 27.06.08, 22:34 Witam, właśnie wróciłam z tego hotelu. Jesteśmy zachwyceni zarówno miejscem jak i samym hotelem.Hotel położony jest, jak zreszta jest zaznaczone, kaskadowo. Dla niektórych, którym trafił sie pokój wyzej z pewnosci bylo to męczące. My natomiast mieliśmy w samym srodku. Najwyzej ułożone były pokoje dla gosci którzy wykupili opcję Superior (różni sie ona tylko tym ze bezplatne są leżaki na plazy, z której i tak mało kto korzysta, bo basen jest zachwycający). Obłsuga w połowie polska. POkoje czyste. Do większego miasta (Elounda) 2 km. w drugą strone, takze około 2 km, wioska rybacka z urokliwymi tawernami. Ktoś wspominał o placu budowy na terenie hotelu. Szczerze mowiac ja sie z budową nie spotkałam. Gdzies na wysokościach cos było jeszcze dobudowywane, ale nie odczuwaliśmy tego. Widoki z hotelu zapierające dech w piersiach. Jedzenie: sniadania praktycznie takie same, natomiast obiady i kolacje bardzo duży wybór. w ciagu dnia mozna było korzystać z baru przy górnym basenie (dolny basen w okolicy stołówki). My z mężem bardzo miło wspominamy pobyt w tym hotelu (drugi tydzien spędziliśmy w hotelu DEDALOS BEACH, którego w przeciwieństwie do Marmin Bay NIE POLECAM!!!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Hotel MARMIN BAY *** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.08, 21:20 witam!!! Właśnie wróciliśmy z tygodniowego pobytu w tym hotelu. Jak chyba wszystkm wiadomo miejsce nie jest przeznaczone dla osób starszych oraz dzieci. Hotel znajduje się na wzgórzu. Przy basenie na górze niewielki wybórz alkocholi: ouzo. brandy, wódka, piwo. Napoje zimne: coca-cola, limone, ogange, woda. Na podwieczorek podawany przy basenie codziennie lody oraz kawa. śniadania dosc monotonne(parówki lub kiełbasa lub jajka) oraz chleb ogórki, pomodory, feta mleko, płtki miód dżem itd. Obidy i kolacje bardziej urozmaicone. Nam osobiście jedzienie smakowało - bardziej europejskie niż typowo greckie. Brak ryb i mało owoców. Podczas naszego pobytu przez jeden dzień nie było wody - podobno była awaria w całej miejscowości (Elounda). Codziennie wieczorem ok. godz. 22 - 23 wyłączany był na chwilkę prąd (dosłownie na 30 sekund)co na bardzo zastanawiało. Być moze oszczędność na włączonej klimatyzacji w pokojach. Po włączeniu prądu klimatyzację należało ponownie włączyć inaczej nie działała. Łóżka w pokojach (dwuosobowych) były dzielone co nie jest zbyt komfortowe. No i ostatnia rzecz która bardzo nam się nie podobała: wyjazd z hotelu mieliśmy o godzinie 18. Do godz. 12 musieliśmy opuścić pokoje no i pozostało nam 6 godzin siedzenia w recepcji i oczekiwania na powrót.To jest totalnym nieporozumieniem. Brak jakiejkolwiek informacji na tablicy ogłoszeń gdzie mamy sie w tym czasie podziać, gdzie możemy skorzystać z wc czy mozemy zjesć obiad itd. Ogólnie hotel jest ładny, wyposazenie pokojów oceniam jako dobre. Widoki rewelacja. Wszędzie daleko nie polecam dla osób lubiących szaleństwo na mieście itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frape Re: Hotel MARMIN BAY *** IP: 195.117.221.* 14.07.08, 22:48 Ja byłem w superiorach i prad był zawsze :)co do jedzzenia to prawdziwe greckie jedzenie ( jedynie frytki na nie :) ) jak ktos ma pytania to prosze pisac " frape4@o2.pl " podesle pare fotek....... Odpowiedz Link Zgłoś
kataniera Re: Hotel MARMIN BAY *** 16.07.08, 09:13 Spędziłam dwa cudowne tygodnie w hotelu Marmin Bay i naprawdę nie mam się do czego przyczepić. Nie pojechałam tam z nastawieniem roszczeniowym, ale ze świadomością, że przy takiej cenie, jaką zapłaciłam, nie mogę oczekiwać tego, co miałabym w którymś z krajów arabskich. Hotel - przepięknie położony. Wspinaczka do pokojów położonych wyżej nie była przesadnie uciążliwa, jeśli się korzystało ze schodków tworzących prawdziwy labirynt. Plaża z dostępem do morza. Jedzenie bardzo dobre i w ogromnych ilościach - nawet taki niejadek jak ja zawsze znalazł coś dla siebie :) Wspomniany brak wody nie był dla nas tragedią, mała różnorodność napojów też nie, bo nie byliśmy nastawieni wyłącznie na siedzenie w najbliższej okolicy hotelu. Krótko mówiąc - miejsce godne polecenia. A jeśli ktoś szuka dziury w całym, na pewno ją znajdzie. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga_fr Re: Hotel MARMIN BAY *** IP: 78.115.18.* 31.07.08, 21:09 Ja tez uprzejmie prosze o foto ;-D agniecha1809@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daga Re: Hotel MARMIN BAY *** IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.08.08, 10:31 Witam, my spędziliśmy dwa tygodnie w marmin bay w lipcu. Więc kilka praktycznych uwag: Pokój- większość standardowych pokoi ma osobne łóżka, uzyskaliśmy info, że należało zgłosić w biurze, że chce się tzw.małżeńskie. Standard pokoi był różny- ja polecam numery 71 do 76- ładne, duże i piękne widoki. Co do wspinaczek dziennych- no nie należały do przyjemnych, ale daliśmy radę. W pokojach klima, lodówka. BASEN- dla mnie bomba, do pływania w sam raz. czynny od 7 do 19 (później wsypywali chlor)Trzeba mieć własne ręczniki. Bar przy basenie- od 10.30 do 22.45, napoje podawane w plastiku, niby cola, limonka, woda oraz wódka, piwo, ouzo, brendy. Kawa od 16, oraz lody na podwieczorek. Plaża- kamienista i płatna (tylko dla superiorów zarezerwowane 8 parasaolów w kącie) 9 Euro za dwa leżaki i parasol. Bar na plaży- płatny dla wszystkich- ceny- drink- 8 euro, kawa- 4 euro... Jest również przy plaży bezpłatny dystrybutor z napojami cola, limonka, woda,piwo. Plaża jest zaraz przy ulicy, ja wolałam basen... Wyżywienie- śniadania- bardzo monotonne, pomidor, ogórek, biały serek, płatki z mlekiem i dżem, plus "niejedalne" wędliny i parówki lub jajka. Ja nie jestem wybredna, ale po tygodniu nie chodziliśmy na śniadania.. Obiad- jednodaniowy, ale ok. Kolacja- duży wybór, bardzo dobra. Kuchnia grecka przeważała, zawsze było coś "ich", raz zdarzyły się nawet kalamary :-)Jedyne co nie mogłam znieść to roje os, były wszędzie i uwieżcie nie można było spokojnie zjeść, siadało na telerzy z 10 i niczego się nie bały- to był koszmar. Rozrywka- wypad do Eloundy to 2,5 km, do Plaki 1,5 km. Plaka- polecam tylko na spacer i widoki,to wioska, więc nic tam ciekawego. Droga do Plaki prowadzi ulicą i nie należy do najbezpieczniejszych. Elouda- bardzo sympatyczna miejscowość, pełna tawern i dring barów (polecam Eden)Bywaliśmy tam dość często wieczorami, bo w hotelu życie umiera wieczorem, można posiedzieć przy basenie, ale nie codziennie. Ceny w mieście, no cóż- drink 6 EUR, piwo 3 eur. Tawerny dość drogie- kolacja dla dwóch osób (ryby) to rachunek 40-60 eur. Sprawdzajcie rachunki bo lubią coś dopisać... Wycieczki- my polecamy Santorini (koszt 125 eur od osoby)- wykupujcie tylko u rezydenta, bo w mieście (95 euro) ale bez objazdówki po wyspie!!- o 5 rano wyjazd z hotelu. 4 godziny statkiem, tam są bary, restauracja. śniadanie i obiad na statku. Widoki na santorini- nie zapomniane. Pozostałe miejsca zwiedzaliśmy samochodem- wypożyczalnie polecam w Eloundzie (logo z żółtym tłem, nie pamiętam nazwy). NP małe autko na 3 dni ( Nowa Micra)- 100 EUR, bez limitu km + paliwo oczywiście. Warto pojechać na inne plaże autkiem- np Vai Vai (z palmami). Jak mieliśmy autko to chociaż zaopatrzyliśmy się w Lidlu w wodę- w pokoju nie było. Zakupy- nie ma się na co nastawiać- bardzo drogo. W lidlu wybór mega fety i oliwy był, ale jak to zabrać, jak waży sporo.. Pamiątki- tandeta, okulary pseudo Prada i czapeczki ala Nike. Polecam wolnocłowy w Heraklionie- ouzo i wino jak najbardziej, oliwa z oliwek też. Kosmetyki mają również ciekawe ceny. A co najważniejsze, tam zrobione zakupy są poza wagą 20 kg na walizkę :-) Rezydent- Dominika- naprawdę bez zarzutów, miła, konkretna - ok. Pozdrawiam! Nasze wrażenia- było super!!! Jak będą pytania, to proszę na adres dagmara_wes@go2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
pospiesznimie Re: Hotel MARMIN BAY *** 12.08.08, 12:36 Witam Rozpoczełam ten wątek więc może dodam coś od siebie. Oprócz tego co powyżej napisała Daga z czym się prawie w 100% zgadzam dodam ,że osy to jedyny minus tego hotelu.Na śniadaniu jest rój nie da się spokojnie zjeść-koszmar! My w drugim tygodniu śniadania jadaliśmy na recepcji w czasie obiadu i kolacji latały pojedyńcze sztuki ;-). Mieliśmy pokój superior i z tego co mi wiadomo wszystkie są w tym samym standardzie.Najlepiej położone to te z numeracją 200. Ogólnie było super i jesteśmy zadowoleni. Jeżeli ktoś potrzebuje mogę przesłać fotki hotelu. Niestety dostawka w pokoju dla dziecka to stare skrzypiące łóżko polowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregor Re: Hotel MARMIN BAY *** IP: *.icpnet.pl 12.08.08, 18:00 Witam! Prześlij jak możesz kilka fotek na gregor12@vp.pl wybieramy się tam od 10 - 17 września. Miejmy nadzieję, że będzie dobrze, Z góry dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anet Re: Hotel MARMIN BAY *** IP: *.adsl.inetia.pl 12.08.08, 20:37 Witam;) Właśnie wybieram się na urlopik 10.09.08 do tego hotelu. Jak możesz to bardzo proszę o przesłanie kilku fotek, bo trochę po tych opiniach się boję tego co zastanę. Mam wylot z Katowic, pokój superior. A jak wycieczki? Marzy mi się Santorini? Może byłaś? Jakie koszty? mój mail: anetka129@interia.pl Dziękuję;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Hotel MARMIN BAY *** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.08, 12:05 Nie masz się czego obawiać. Tylko nastaw się na to, że pomocy nie otrzymasz od obsługi hotelu w żadnej sprawie totalnie olewają prośby gości. Ja miałem trzy proste prośby które w innych hotelach załatwiano błyskawicznie a tu bez reakcji. Rezydenci beznadziejni próbują wydoić kasę nawet wypożyczenie auta oferują trochę drożej niż gdzie indziej ale za to pewne tak twierdzą. W miasteczku można wycieczki i auto wynająć dużo taniej z pełnym ubezpieczeniem i lepsze auta. Napewno po powrocie będziesz długo pamiętał osy które są wręcz nieznośne i całe chmary. Ten superior jest śmieszny zakładają ci obrączkę plastikową na rękę i myślisz, że to coś znaczy a to tyle że na plaży masz do dyspozycji zepsute leżaki i to w wydzielonym sektorze a jak położysz się w innym miejscu to płacisz. Nawet nie zakładaj tej branzoletki. Grecos które obsługiwało nas jest beznadziejne pierwszy i ostatni raz. Oczywiście trzeba pamiętać, że jedni lubią suchą bułkę a inni z masłem. Ale widoki super. Pozdrawiam i miłego pobytu. Jak chcesz czegoś więcej się dowiedzieć to mój adres dziumg@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maras Re: Hotel MARMIN BAY *** IP: *.ztpnet.pl 15.08.08, 12:56 Koszt wycieczki na Santorini z hotelu Marmin to 125 euro od osoby dorosłej. Wycieczka jest całkiem fajna jeśli przymknie się oko na kilka spraw. Toalety na statku są "trochę" śmierdzące a to dlatego że papier toaletowy nie wyrzuca się do muszli tylko do specjalnego kosza obok. To taki grecki "zwyczaj" bo w hotelu jest tak samo. Lepiej też wziąć z sobą jakiś prowiant bo śniadanie i obiadokolacja serwowane na statku są niezbyt smaczne a przede wszystkim niewielkie. Jak chcesz się dowiedzieć więcej informacji których nie powie rezydent to pisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BCN Re: Hotel MARMIN BAY *** IP: *.lutn.cable.ntl.com 17.08.08, 07:58 Witam. Oczywiście interesuje mnie więcej informacji, zwłaszcza te o których nie powie rezydent. Proszę opisz może z dwie lub trzy sprawy, które zostały ukryte, czy nie do końca powiedziane. Wybieramy się tam niedługo i dobrze było by znać irytujące niektórych szczegóły. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maras Re: Hotel MARMIN BAY *** IP: *.ztpnet.pl 18.08.08, 19:05 O osach już ktoś wspomniał, ale warto o tym pamiętać. Następną plagą są komary. W naszej łazience (pokój 74) nie było wywietrznika. Jeśli chciał się mieć świeże powietrze to trzeba było otworzyć okno. Niestety groziło to tym że wpuści się nieproszonych gości krwiopijców i trudno będzie się ich pozbyć. "Plagą" w Marmin Bey jest cieknąca klimatyzacja. Powodem jest to że z wymiennika ciepła (takie duże na zewnątrz budynku) woda nie jest odprowadzana rurką w kierunku najbliższego odpływu. Grecy poszli na łatwiznę i zaoszczędzili na kawałku rurki. Woda odprowadzana jest do plastikowej butelki i gdy się zapełni woda wycieka z wewnętrznej części klimatyzacji. Oczywiście zanim wpadłem jak sobie z tym poradzić, musiałem suszyć podłogę. Sposób jest prosty: opróżnić co jakiś czas butelkę lub wyjąć z niej wężyk żeby woda leciała na płytki tarasowe. Nie wiem jak w przypadku innych pokoi ale ręczniki i pościel była wymieniana codziennie. Niestety sprawiała wrażenie zdjętej przed chwilą z innego pokoju. Ręczniki z dziurami, poplamione. My przylecieliśmy z Wrocławia i powrót mieliśmy też na to lotnisko. No i tu jest mały problem. Doba hotelowa kończy się o 12.00. Wyjazd na lotnisko z pod hotelu jest za to o 18.45. Ponad 6 godzin trzeba ślęczeć w recepcji. Teoretycznie do opuszczenia hotelu przysługuje pełne prawa gościa (obiady, basen, bar) ale nikt nie bierze odpowiedzialności za bagaże pozostawione w recepcji. Woda w hotelu podgrzewana jest przez słońce (na dachach pokoi umieszczone są zbiorniki z wodą i podłączone do nich panele grzewcze). Czyli ciepła woda zaczyna się gdzieś tak ok. godziny 10 - 11 rano. Więc jeśli wybieracie się na wycieczkę fakultatywną wcześnie rano to polecam wieczorną kąpiel dzień wcześnie. No chyba że jesteście eskimosami ;) I na koniec (chyba że jeszcze sobie coś przypomnę) jeszcze jeden drobiazg dotyczący wody. Dwa razy jej nie było. Problem w tym że drugi raz w dniu wyjazdu. Na szczęście są butelki z wodą od klimatyzacji i zawsze nią można spłukać kibelek :) Nie ma to jak All Inclusive ;) Mam nadziej że trochę pomogłem. Pozdrawiam. Maras z ZG ps. Nie kupujcie wody w hotelu. Cenią ją sobie 1,5 euro za 1,5 litrową butelkę. Za to w pierwszym super markecie w Eloudzie (25 min. drogi w jedną stronę) 0,50 euro. Różnica jest znaczna. ps.2 Polecę jeszcze jedną rzecz o której rezydentka nie wspomniała. W Eloudzie jest taki fajny jachcik. Nazywa się "Shark Eye". Ma przeszklone dno. Można wykupić sobie 1,5 godzinną wycieczkę w morze i obserwować rybki. Jest też możliwość popływania w miejscu postoju. Jurgen (pracuje na tym jachcie) serwuje owoce (w naszym przypadku melona :) oraz napoje. Kosz tej przyjemności to 30 euro od osoby dorosłej. Od dziecka na pewno taniej ale nie pamiętam ile. Po drodze mija się Spinaląge. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BCN Re: Hotel MARMIN BAY *** IP: *.lutn.cable.ntl.com 18.08.08, 20:57 Witam. Dziękuje za szybka odpowiedź. Pomysł z klimatyzacją tylko potwierdza, że "Polak potrafi" :) Po powrocie postaram się sam coś opisać, rzeczy które warto mieć na względzie wybierając ten hotel. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milka Re: Hotel MARMIN BAY *** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.08, 21:12 Ja bylam w Eloundzie ale w innym hotelu. Jezeli chodzi o zakupy to najtaniej w Elounda Markiet .Pierwszy markiet od strony kosciola.Tuz obok tez jes markiet ale ceny sa duzo wyzsze. Rejs na Spinalonge polecam lodzia z Plaki i to rano .My bylismy pierwsi na wyspie a jak odplywalismy byl tlum. Okolica jest sliczna i zycze milego urlopu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukasz Re: Hotel MARMIN BAY *** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 12:22 proszę również o pare fotek: lukasz.matula@wp.pl dzięki pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Benny pool bar Re: Hotel MARMIN BAY *** IP: *.adsl.forthnet.gr 11.09.08, 02:12 Hi polska...i find the right moment to write something in this web...i feel very nice that the guest from poland write good opinion for me...i send my best wishes to everyone that was in marmin bay hotel...thanks. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mosajda@o2.pl Re: Hotel MARMIN BAY *** IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.09, 17:35 poproszę o fotki tego hotelu Odpowiedz Link Zgłoś
n-att Re: Hotel MARMIN BAY *** 07.03.09, 01:41 Ja również bardzo serdecznie poproszę o fotki :] n-att@NOSPAMgazeta.pl (wykasować NOSPAM przy wysyłaniu - naturalnie ;)) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja re IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.08, 10:53 byliśmy 2 tygodnie, widoki piękne i koniec. zdjęcia mylące co do standardu bardzo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: batory Poważne nieporozumienie... IP: *.gprs.plus.pl 26.08.08, 16:11 Zgadzam się z przedmówcą, piękne widoki. Na początek napiszę,że to prawie 4 gwiazdkowy hotel ( tak zachwalają agenci i sprzedawcy). Oficjalnie 3 i pół Pokoje (przynajmniej nasz) w opłakanym stanie tzn. urwana lampka nad łózkiem, spłuczka w toalecie napałniała się jakieś 2 godziny,odkryta kratka ściekowa na środku łazienki ,ciepła woda wieczorem, nigdy rano, blaszane drzwi przez które było słychać wszystko co dzieje się na zewnątrz, podłoga (ok. 50%) zachlapana jakimś płynem, kórego nie dało się usunąć, wyglądało to jak chodnik w centrum miasta, zepsuta klima (40 stopni na zewnątrz), sprzątanie polegało na zamiecieniu i przetarciu podłogi w miejscach najbardziej uczęszczanych (w pozostałych miejscach brud i kurz) i wymianie ręczników co dwa dni i pościeli co tydzień Jedzenie niezłe acz bardzo monotonne. Wycieczki fakultatywne( to już dotyczy organizatora) drogie i nieatrakcyjne. Organizowane na własną rękę o wiele lepsze ( przewodnicy, ceny,) Pakiet all inclusive obejmował śniadania, obiady , podwieczorki (kawa, której się nie dało pić,herbata lody waniliowe i czekoladowe podawane w plastikowych kubkach, tak tych najmniejszych...) i kolacje z najtańszym winem ze sklepu oraz o zgrozo, bezpłatny bar przy plaży i przy basenie, w którym były tylko trzy gazowane napoje typu cola, orange i lemon oraz woda też gazowana (niegazowana z butelki płatna i nie do kupienia przy barze a w restauracji, sto metrów niżej) z dystrybutora,wódka, piwo miejscowe,typu siki, ale , co pokazała większa część "polandu" dało się tym "skuć". Polska część obsługi ok, grecka- "szisko bezie dobrie"... itp. Generalnie strasznie słabe wakacje. Zdjęcia w katalogu to majstersztyk. Nie ma to nic wspólnego z Włochami, Francją, Chorwacją, a nawet Turcją gdzie za podobne pieniądze i gwiazdki otrzymywaliśmy zdecydowanie lepsze warunki. Pozdrawiam i nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
2mary Re: Poważne nieporozumienie...zgadzam się.. 28.08.08, 17:27 Dodam cos jeszcze od siebie.. Hotel ladny, pokoje (superior) przestronne, ladnie urzadzone i z pięknymi widokami, przemily kelner Karol(Polak) i barman przy basenie.. tyle pozytywów. Brak chocby cienkiej koldry (tylko przescieradla do spania), twarde lozka, sniadanie do 9.30, wiec mozna zapomniec o wakacyjnym wyspaniu sie, rowniez prze roomservice, ktory wchodzi bez pardonu. Jedzenie monotonne i jedzenie ze sniadania lub lunchu pojawiajace sie w pozniejszych posilkach w formie lekko przerobionej. Brak zamknietego pomieszczenia stolowkowego, gdzie mozna by uciec przed rojem os, ktory zjadal wszystko i gryzl. All inclusive to oplata tylko za zielona plastikowa bransoletke - drinki przy basenie to mieszanki ouzo lub brandy z cola, lemoniada lub orenzada, wino z plastikowych butelek; na plazy podly barek pelen os, w ktorym podawana jest cola, oranzada lub pseudo piwo; lezaki na plazy przyslugiwaly po wywalczeniu, ale tepa Polka z prawdziwego baru plazowego codziennie musiala pytac kim jestesmy (ekstra wkurzajace przez 2 tygodnie); plaza z ostrymi kamykami, bardzo mala; lunch dla all inclusive spozywany byl przez wszystkich, gdyz nikt (w hotelu)nie zwracal uwagi na bransoletki; kawa czy herbata dostepne tylko w czasie sniadania, lunchu i kolacji, sok pomaranczowy chyba sie nigdy z sokiem pomaranczowym nie widzial, wszelkie napoje niedostepne po 22.00.. troche wiecej negatywow. Do hotelu, jesli juz sie ktos wybierze, najlepiej jechac ze swietna ekipa, maksymalnie na tydzien a potem przeniesc sie na zachodnie wybrzeze, wypozyczyc samochod i spdzic czas na prawdziwych plazach (w Malii, Vai Bay itd.). W tym upale zwiedzanie niestety nie nalezy do przyjemnosci (na wakacjach bylam w drugiej polowie lipca). Aha, odradzam korzystanie z uslug biura GRECOS!! Hotelu tez nie polecam!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasai Re: Poważne nieporozumienie...zgadzam się.. IP: *.lubin.dialog.net.pl 29.08.08, 16:47 Zal mi ludzi , ktorzy bez konca wylewaja swoje zale nad tym hotelem, bylam tam w lipcu 2 tygodnie i krew mi sie gotuje jak slysze te narzekania! ludzie to hotel 3 * !na wczasy jedzie sie odpoczywac a czepiac sie nie wiadomo czego!pobyt w tym hotelu zaliczam do bardzo udanych a narzekajacych odsylam do dzialu z hotelami 5* SERDZECZNIE POZDRAWIAM WCZASOWICZOW Z TURNUSU OD 16 -30 LIPCA WYLATUJACYCH Z WROCLAWIA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: Poważne nieporozumienie...zgadzam się.. IP: 81.15.156.* 05.09.08, 00:10 Byłem 2 tyg sierpień/wrzesień. Moim zdaniem to jak na 3 i pół gwiazdki hotel nie był zły. Minusem rzeczywiście było położenie hotelu na górze, wszedobylskie osy, monotonne śniadania i niedobre napoje (koncentraty rozpuszczane kranówą) w tym także alkoholowe choć wódki (itp) nikomu barman nie żałował. Innym minusem był kompletny brak animacji (choćby jednej potańcówki) a najbliższa impresowania w Agios w Elundzie tylko można było się napić. Mieliśmy superiory na samej górze - pokoje były przestronne, czyste, ręczniki i pościel były wymieniane ale wiem że niektórzy goście narzekali na opłakany stan starych pokoi (nie superiorów). Do superiorów było sześć parasoli z leżakami (kto pierwszy ten lepszy - choć wkurzało mnie gdy ktoś rano zajmował parasol a przychodził wieczorem) oraz białe w większości połamane leżaki z poprutymi materacami - całość sprawiała wrażenie, jakby korzystali z nich kloszardzi (to uważam za największy minus hotelu). Plaża nie za piękna (polecam kupno obuwia do pływania), żwirkowa ale z tego co widziałem w okolicy, to najestetyczniejsza (jeśli nie patrzyłeś na pomost z białymi leżakami). Jedzenie smaczne, szczególnie kolacje, mnie kawa smakowała - przynajmniej ta z automatu. Widoki na okolicę przepiękne, basen równie ładny, obsługa miła nie fucząca pomimo gorąca i ogromu pracy. Hotel z pewnością zasługuje na 3 z plusem ale nie na więcej. Cena za 2 tyg 1 os 2700 adekwatna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janja nie rozumiem niektórych ludzi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.08, 14:37 Naprawdę szkoda, że niektórzy myślą, że za ich "ciężko zarobione pieniądze" - cyt. za panem z plaży, czyli 2000, które zapłacili, dostaną marmury, kawior i chyba umięśnionego niewolnika który będzie ich masował:)) Hotel bardzo fajny, pokoje proste i nowocześnie urządzone, codziennie zmieniane ręczniki i nawet dywanik przy wannie. Ktoś napisał, że nie było nawet cienkiej kołdry, tylko prześcieradło.. ręce opadają... to Twoje pierwsze wakacje poza Mazurami? Jedzenie bardzo w porządku, wino do kolacji dobrze schłodzone, super miła obsługa w recepcji i w restauracji. Trochę trzeba się nawspinać i dobrze o tym wiedzieć przed wyjazdem, ale znowu, ktoś kto mówi, że ledwo dochodził do swojego pokoju może powinien wstać czasem z kanapy i pójść na spacer to mu potem nie będzie tak trudno:))) (my tez mieliśmy superiory na górze) Widoki cudowne, taras z widokiem na zatokę, basen też...ech... szkoda, że wakacje się skończyły... Hotel polecam!!! Najlepiej tylko normalnym ludziom, którzy nie będą potem wypisywać tych bzdur na forach:) Odpowiedz Link Zgłoś
pawlak1984 Re: Poważne nieporozumienie... 11.09.08, 15:34 Witam! Wczoraj wróciłam z Krety gdzie miałam przyjemność spac tydzień w hotelu Marmin bay! Jestem bardzo zadowolona i nie było na co narzekac!Jesli chodzi o osy to dało sie wytrzymac i wacle tak duzo ich nie latało! do pokoju troche pod górke ale dla lubiacych troche ruchu to w sam raz!Przepiękne widoki na morze, 2 baseny z czysta woda tez ok!Pokój (superior) bez zastrzeżeń, codziennie sprzątany, czyste ręczniki i prześćieradło do spania bo nie wyobrażam sobie spac pod czymś innym w taki upał!Obsługa ok! Jedzenie troche monotonne ale bardzo smaczne za to mozna najeść sie do syta! Napoje w barze przy basenie zimne, piwo troche rozwodnione ale dało sie wypic, wino białe i czerwone ok!Codziennie jest jakas wycieczka i napewno kazdy znajdzie coś dla siebie! Naprawde polecam ten hotel (szczególnie dla par) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wybredny.pl Re: Hotel Marmin Bay ***+ Kreta Wschodnia 13.10.08, 21:28 Witam! Rozumiem, że koniec sezonu (byłem 17.09.2008 - 01.10.2008), pogoda zdecydowanie poniżej średniej dla tego regionu (choć ciepło, ale często padało), rozrywek totalnie ZERO!!!, gdyby nie znajomi poznani w Polsce na lotnisku to po tygodniu wszystko wokoło zwiedzone i poznane, no może jeszcze wycieczki fakultatywne ale ich ceny POWALAJĄ na ziemię (zdecydowanie warto we własnym zakresie coś zorganizować), a ponadto rezydent tak nie do końca interesował się swoimi podopiecznymi (tak na marginesie: auto "najlepiej" wypożyczyć w wypożyczalni proponowanej przez rezydenta, sklep z degustacją win "najlepiej" ten polecony przez rezydenta, a wcale nie były to miejsca najtańsze), jedzenie w hotelu to chyba ktoś pomylił ilość z jakością (żeby nie było owoców typu arbuz, brzoskwinie, winogrono itd - przecież to jest GRECJA!!!!!!), pokoje czyste ale łazienka to śmiech: mała, prysznic bez kabiny czy nawet przesłonki... no cóż może to folklor? Ja w każdym bądź razie jestem "wyleczony" z Grecji na zawsze (choć nie wiem czyja to wina, biura czy Greków?). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laMuss Re: Hotel Marmin Bay IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.09, 18:51 Wróciłem z Marmin Bay, po 2 tygodniach spędzonych w pokoju superior. Plusy: Hotel przepieknie polozony, sympatyczna i pomocna grecka obsługa, jedzenie proste ale smaczne, do wyboru i do syta, serwowane 3 razy dziennie plus kawa i lody po południu, napoje typowe dla All Inclusive bez ograniczen, bardzo fajny spory basen, zero problemów z miejscami do opalania. Dla osoby o sensownych wymaganiach hotel naprawdę jest ok i zgodny z opisem dostępnym w sieci. Minusy, ktore proponuje rozwazyc: - między poziomem "zero" czyli plażą a najwyżej położonymi pokojami numer "czterysta coś" jest chyba z dziesiec pieter roznicy, na tym dystansie mozna sie czesto zalapac na podwozke hotelowym busikiem, piesza wspinaczka dla osob o przecietnej kondycji nie bedzie problemem (no i te widoki) ale jak ktos jest slabszego zdrowia to odradzam - plaza to tylko skraweczek kamienistej ziemi pomiedzy morzem a lokalna szosa, morze jest piekne, czyste i spokojne w tym miejscu, jest bar i oferta roznych wodnych atrakcji, ale jak ktos sie spodziewa zlotego piasku jak w Ustce to sie zawiedzie, tak niestety wygladaja plaze w tej czesci Krety - osy i wieksze owady nazywane przez turystow szerszeniami kreca sie zawsze przy posilkach i slodkich napojach podawanych na powietrzu; po 2-3 dniach wiekszosc ludzi przestaje zwracac na nie uwage; slyszalem o jednym przypadku uzadlenia przez ose, ofiara byla grecka kucharka - transfery - udzial w kazdej wycieczce czy transfer z lub na lotnisko to dwa razy po dwie godziny jazdy autobusem od hotelu do hotelu i mimo ze w Marmin Bay jest chyba najwiecej gosci Grecosa, to zawsze musza objechac wszystkie pozostale hotele w okolicy :-( - rodacy; caly hotel wynajmuje firma Grecos wylacznie dla gosci z Polski, ktorych dowozi co 2-3 dni; w kazdej dostawie znajdzie sie kilka-kilkanascie osob, ktore uwazaja ze jak jest all inclusive to trzeba wypic tyle ile sie da; przygotujcie sie na drobne, zenujace incydenty z udzialem rodakow, z alkoholem w tle - imprezy; bar dziala do 2 w nocy i nie ma tam "ciszy nocnej", po 12 konczy sie AI i zaczyna konsumpcja wlasnych zapasow, jezeli sie trafi pokoj w poblizu albo z oknem wychodzacym na bar i basen, to mozna sie czasem zdenerwowac i zgorszyc, nikt tego nie moderuje, raczej barmani i animatorzy sami wlaczaja sie do alkozabawy - GRECOS; szkoda ze to sympatyczne miejsce opanowala ta firma, najwyrazniej oszczedzajaca kosztem personelu; na miejscu (bo na etapie sprzedazy jest wszystko cacy i obiecaja ci co zechcesz) trafisz raczej na osobe nieprzyjazna i niekompetentna; rezydentka zainteresowana byla wylacznie sprzedaza dodatkowych uslug (ktore notabene rozgarniety gosc moze latwo sam sobie zalatwic za duzo mniejsze pieniadze w recepcji hotelu czy w biurach na miescie) a nie rozwiazywaniem problemow gosci z ktorymi sie zglaszaja; z dwojki animatorow jeden potrafil poprowadzic aqua-aerobic i lekcje salsy, drugi umial tylko wlaczyc sprzet naglasniajacy i policzyc ludzi w autobusie - serio ! Zreszta ww. z rzadka pokazywali sie gosciom i nie szukali kontaktu, starali sie odwalic minimalny program i bawic we wlasnym gronie. Podsumowujac: 1. Kreta jest piekna, 2. hotel Marmin Bay na tej półce cenowej to bardzo fajne miejsce zeby tam odpoczywac i robic wypady, zwlaszcza jezeli skupic sie na pkt.1 i nie oczekiwac wiele od ludzi z Grecosa :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piper9 Re: Hotel Marmin Bay IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.09, 22:16 Witam! mozna prosić zdjęcia tego hotelu? z góry dziekuje piper9@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dor Re: Hotel Marmin Bay IP: *.proxnet.pl 26.08.09, 21:03 A czy ktoś wie czy jest w pobliżu wypożyczalnia rowerów? I ile kosztuje wypożyczenie? Odpowiedz Link Zgłoś