Dodaj do ulubionych

Louis Colossos (Rodos) - proszę o info

IP: *.kalisz.mm.pl 29.12.07, 19:53
Proszę forumowiczów o pomoc w ocenie hotelu j.w. Planuję wybrać się
do tego hotelu w czerwcu 2008r. Na forach nie znalazłem zbyt wielu
informacji na jego temat. Gdzieś czytałem, że nie warto brać pokoi w
bocznym budynku (jest tańszy i z widokiem na morze), ponieważ są
gorszego standardu niż pokoje w budynku głównym. Czy ktoś mógłby to
zweryfikować ? Poza tym mam ogólne pytania odnośnie tego hotelu -
jak wrażenia, pokoje, jedzenie, obsługa, baseny, plaża, itp. Będę
wdzięczny za opinię. Pozdrawiam
JD
Obserwuj wątek
    • Gość: jack_06 Re: Louis Colossos (Rodos) - proszę o info IP: *.kalisz.mm.pl 05.01.08, 11:45
      Poszperałem trochę w archiwum forum i znalazłem parę wątków. Opinie
      są całkiem znośne, więc podjęliśmy decyzję... jedziemy. Planujemy
      wylot 15.06.2008 z Poznania. Może ktoś wybiera się w tym czasie ?
      Pozdrawiam
      JD
      P.S. Nadal proszę o opinię na temat hotelu - te które znalazłem
      pochodzą sprzed paru lat, więc może jednak coś się zmieniło.
      • Gość: anna Re: Louis Colossos (Rodos) - proszę o info IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.08, 02:49
        Byłam we wrześniu 2007r Pokoje do wytrzymania, ale łazienki głęboka komuna.Na
        łazienki narzekają wszyscy niezależnie od strony i nacji. W budynku głównym
        widok na morze było ok. ale lepiej na 3-4 piętrze. O 7.00 3/4 leżaków zajętych.
        Jak ktoś lubi ciszę to dopiero od 1.00, bo do tej godz. są czynne drink-bary i
        głośne wczasowiczów rozmowy i śpiewy.Jedzenie super i do syta przez cały dzień.
        Obsługa w 80% polska z Poznania ze szk. gastronomicznej. Aquaaerobic rano, yoga,
        po poł. piłka wodna. Vis a vis hotelu po drugiej str ulicy jest AQUAPARK.
        Ogólnie miło wspominamy. Byliśmy z Neckermanna. O konkrety proszę pytać to
        chętnie odpowiem.
        • Gość: jack_06 Re: Louis Colossos (Rodos) - proszę o info IP: *.kalisz.mm.pl 11.01.08, 17:52
          Baaardzo dziękuję za info.
          Chciałbym jeszcze zapytać czy w restauracji nie ma tłoku i kolejek
          podczas posiłków (hotel jest jednak spory)i na co można liczyć w
          opcji all inclusive ? Jak z czystością pokoi ?
          My zamówiliśmy pokój w budynku głównym, od strony lądu (podobno w
          bocznych pokoje są gorsze). Czy zatem masz jakieś spostrzeżenia co
          do ew. wyboru położenia pokoju w budynku (np. piętro, skrzydło,
          itp.) ? Jedziemy z 11-letnią córką i w sumie jednak na spokoju nam
          zależy. Czy ta ulica przed hotelem nie będzie hałaśliwa dla pokoi od
          jej strony ? Na koniec zapytam - jak z jakością plaży (piasek, żwir,
          kamienie ?) i z czystością morza ?
          Jeżeli najdą mnie jakieś wątpliwości to jeszcze trochę "pozawracam"
          Ci głowę.
          Pozdro
          JD
          • Gość: anna Re: Louis Colossos (Rodos) - proszę o info IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.08, 22:05
            Brama wjazdowa hotelu jest przy ulicy łaczącej Rodos z Faliraki a samo wejście
            do hotelu jest za szerokim klombem w odl. ok.30m. i na tę stronę wychodzą okna
            pokoi nazywanych "od str.lądu". Wieczorem nie jest podobno bardzo głośno
            (głośniej jest od str. morza ze wzgl. na gości i muzykę), ale nie w pokojach na
            6 piętrze (ostatnim), bo tam mówili znajomi że potwornie huczy wiatr, którego
            nigdzie indziej się nie czuło(może klimatyzatory?)
            Podobno w bocznym bud. pokoje były fatalne ale nie widziałam.
            Z tłokiem w rest. jest różnie, zależy od pory. Są dwie duże sale (zjeżdża się
            windą na -1 bo niektórzy wysiadali na 0 i do końca pobytu nie wiedzieli że nie
            trzeba schodzić dalej schodami).Najwięcej ludzi jest pod koniec czyli ok 9.30
            rano i wieczorem przed zakończeniem ok 21. All incl.rano bufet urozmaicony
            śniadaniowy, lunch od 12.30 w 3 rest. -1 różne pizze zapiekanki,mięsa jarzyny,
            sałatki,ciasta,lody,owoce,wino woda soki kawa herbata napoje gazowane, w 2-giej
            od str. plaży grilowane mięsa, jarzyny, surówki, pita i 3-ciej barek
            chiński.Poza tym cały dzień dwa barki z drinkami alkoholowymi i bezalkoholowymi
            przy basenach i jeden przy plaży. Wieczorem dodatkowo Disco-bar, i na górze
            drink-bar oraz tzw. klubokawiarnia z kawą herbatą i kanapkami od 22. Poza tym
            grupa animacyjna urządza różne przedstawienia na scenie na dziedzińcu od 21.30 a
            od 20 bawią się z dziećmi przy muzyce(tak było w ub. roku).
            Pokoje sprzątane codziennie i zmieniana pościel i ręczniki.
            Chodniki w korytarzach i windy wymagają renowacji a właściwie wymiany bo w
            pokojach jest terakota.O łazience mówiłam (pod lustrem nad umywalką szklana
            minipółeczka-koszmar)
            Morze czyściuteńkie, stojąc w wodzie do pasa można oglądać paznokcie u nóg,
            tylko na początku jest trochę żwirku i kupiliśmy sobie obuwie do wody. Piasek
            raczej szarawy nie jak nad Bałtykiem. Za dużo się rozgadałam ale może coś z tego
            się przyda. Pozdrawiam i mogę jeszcze coś napisać?
            • Gość: jack_06 Re: Louis Colossos (Rodos) - proszę o info IP: *.kalisz.mm.pl 12.01.08, 15:49
              Bardzo dziękuję za obszerne info. A "gadulstwo" jak najbardziej
              wskazane. Sam lubię pogadać, a jak mogę to staram się też pomóc.
              Fajnie, że są na forum takie osoby jak Ty, które nie odmawiają
              pomocy. Moje pytania wynikają przede wszystkim z troski o córkę. My
              z żoną przebolejemy to i owo, ale jak się jedzie z dzieckiem to
              obawy wzrastają. Mam nadzieję, że w przypadku Louis Colossos nie
              będą uzasadnione. Co do greckich łazienek miałem okazję przekonać
              się na Kos (Sandy Beach) - nie sądzę by w Louis... było gorzej.
              Na ten moment żadne nowe zapytania nie przychodzą mi do głowy.
              Jeżeli jednak coś mi wpadnie do głowy, zapytam, licząc na
              Twoje "gadulstwo".
              Jeszcze raz dziękuję za wyczerpujące informacje.
              Pozdro
              JD
              • Gość: anna Re: Louis Colossos (Rodos) - proszę o info IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.08, 00:33
                Jeszcze mi się przypomniało, że przystanek autobusowy jest przy bramie wjazdowej
                do hotelu i autobusy jeżdżą co 10-15 min. do Rodos - jedzie się 20 min.(10km)do
                pętli, która jest blisko Starówki i portu - bilet 1.80E lub do Faliraki 1E ale
                tam są tylko 3 km.Można dojść pieszo ulicą (chodnikiem) lub plażą.
                Są 2 baseny: powyginany mniejszy ale głęboki 1.60-3.5 m. i duży prostokątny od
                0.8-1.40 gł. w którym jest gimnastyka w wodzie a po poł. waterpolo. Oprócz tego
                jest jeszcze brodzik dla maluchów. Woda czysta.
                Ponieważ jest to wyspa słońca to przez 2 tyg. 17.IX-1.X na niebie nie było ani 1
                chmurki. Ze względu na skrzydło boczne hotelu od zachodu, to najwcześniej cień
                się robi w okol. małego basenu.
                Trzeba mieć WŁASNE !! ręczniki na leżaki na basenie lub plaży ponieważ nie ma,
                a wiadomo że z łazienki wziąć nie można. Każą kupić sobie w sklepikach bo nie
                wypożyczają nawet za kaucją.
                Było tam mnóstwo osób z dziećmi (nawet 3 tygodniowym z Finlandii)w wieku
                przedszkolnym i szkolnym i z tego co widziałam to się nie nudziły, ani nie
                marudziły przy posiłkach bo jest duża rozmaitość.
                Nie wiem czy jasno poprzednio napisałam, ale nie należy brać pokoi na najwyższym
                piętrze. Najlepiej 3-cie lub 4-te od str.lądu.
                Ciekawa jestem wrażeń, życzę miłego pobytu.-:) anna
                • Gość: jack_06 Re: Louis Colossos (Rodos) - proszę o info IP: *.kalisz.mm.pl 13.01.08, 19:08
                  Zaznaczyłem podczas rezerwacji, że chciałbym 1-3 piętro (budynek
                  główny, pokoje od strony lądu), choć nie muszą tego uwazględnić przy
                  zakwataterowaniu. Twoje rady i informacje są dla nas b. cenne.
                  Jeszcze raz dzięki.
                  Pozdro
                  JD
    • owocowa1 Re: Louis Colossos (Rodos) - proszę o info 13.01.08, 19:17
      ja wybralam rodos(tez w czerwcu) ale hotel Mikri poli.tez 4 gwiazdki
      ale lepsze opinie i badziej kameralnie tam jest.A cena ta sama.
      • Gość: jack_06 Re: Louis Colossos (Rodos) - proszę o info IP: *.kalisz.mm.pl 13.01.08, 19:50
        Też braliśmy pod uwagę. Potwierdzam Twoją opinię. Ma fajne pokoje,
        rozległy teren, dobre gastro-opinie. Ale przegrał z uwagi na...
        plażę. Nie jest zbyt ciekawa - wąska i kamienista. Poza tym bardziej
        odpowiadało nam położenie Coloss-a z uwagi na bliskość Rodos-City.
        Gdybyśmy wybrali Mikri, może byśmy się spotkali.
        Pozdrawiam i życzę miłego pobytu.
        JD

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka