IP: *.A157.cust.bahnhof.se 13.04.08, 09:19
czy ktos z Was byl tam ? zastanawiema sie nad krotkim tygodniowym
pobytem wlasnie w tej miejscowosci okolo 10 czerwca.Jestem ciekawa
waszych wrazen z tamtych okolic :-)
pozdrawiam !
Obserwuj wątek
    • takis3 Re: Parga ? 13.04.08, 13:52
      Parga jeden z bardziej znanych turystycznych kurortow w Grecji,
      wspaniale widoki,malownicze plaze,wysokie gory w niewielkim ladnym
      miasteczku jest tloczno ,ale jak bedziesz mobilna to naprawde warto
      poszwedac sie po okolicy.
      Najwieksze wrazenie -znana z mitologi pobliska rzeka Acheron o
      cudownym kolorze ktorej barwy nie sposob zapomniec.
      Zazdroszcze z checia bym tam wrocil,zajzyj do mojej foto galeri
      Grecja cztery pory roku jest tam kilka fotek z Pargi.
    • alacopowala Re: Parga ? 01.07.14, 13:19
      ostatnio moja znajoma z pracy była na wycieczce autokarowej w Grecji w Pardze i namawia mnie żebym tam wyjechała na swoje wczasy "bo jest cudownie, pięknie, klimatycznie itd"
      też myślałam o jakimś tanim wyjeździe może właśnie autokarem (leciałam samolotem i źle to znoszę) tylko ta Parga daleko trochę i fajnie wiedzieć jak inni się też zapatrują czy chętnie tam się jeździ. Po zdjęciach wygląda że ślicznie jest. Ktoś był, poleca?
      • Gość: Magda Re: Parga ? IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.05.15, 09:56
        witam, właśnie wróciłam z Pargi -bajeczna miejscowość, bardzo malownicze miasteczko, tak więc mamy tam 3 plaże o których ja sie dowiedziałam: Lichnos, Krioneri, Valtos, najbliżej miasteczka a w zasadzie w samym centrum jest Krioneri-żwirkowa, Valtos-piaszczysto-żwirkowa a na Lichnos nie dtarliśmy ale można tam podjechać taxówka wodną w zasadzie tak jak na Valtos, wycieczki z lokalnymi agencjami są do Alabanii, Korfu, Paxos i Atipaxos, rejs po wyspach Jońskich. Miejscowość fantastyczna dla osób które lubią leżakować na plazy ale i tych które chcą cześć pobyty chodzić po okolicznych pagórkach, jakieś buciki trekingowe się przydadzą, możliość wynajęcia skuterków, samochodu, ja byłam z jednym z organizatorów autokarowych na wczasach, serdecznie polecam, jest tam dużo piękniej niż na riwierze olimpijskiej-chociaż tam plaże są piaszczyste co znowu jest gigantyczną zaletą Riwiery,
        • Gość: evulevu Re: Parga ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.15, 12:24
          Magdo, a co byś poleciła do zobaczenia w Pardze, prócz oczywistego łazikowania po miasteczku, jakieś "obowiązkowe" punkty w mieście i okolicy ?:) Jak jest z parkowaniem, czy są jakieś problemy z miejscówkami, opłaty itp.
          • bachula_gr Re: Parga ? 22.05.15, 17:53
            Parkingowy pewnik (za friko) to wzdluz szkoly a stamtad kilka krok do deptaku.
            Do zobaczenia zamek jeden, drugi, muzeum oliwy, plaze.

Parga jest piekna o kazdej porze roku, wg mnie najpiekniejsza plaza to zatokowa Lichnos, Valtos szeroka, dluga a jest jeszcze Sarakiniko (kilkanascie km za miasteczkiem).
            Krioneri raczej do spacerow niz plazowania choc mozna wplaw przejsc na wysepke z kapliczka.
            • Gość: evulevu Re: Parga ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.15, 09:14
              Dzięki za odp. Na Pargę niestety będziemy mieć tylko 1 dzień- baza będzie na Lefkadzie. Muszę jakoś to ogarnąć logistycznie, żeby nie umordować nas i szczególnie młodego, zobaczyć i trochę odzipnąć na plaży. Czy coś jeszcze w okolicy na lądzie, blisko Lefady, polecasz? Warto zatrzymywać się w Prevezie, zahaczyć o Nikopolis, Nekromantejon? Kusi mnie jeszcze Arta :)
              • katja_24 Re: Parga ? 31.05.15, 11:40
                Podbijam pytanie, mam podobne plany :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka