Gość: fan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.08, 09:48 Witam czy ktoś podróżował promem z Włoch do Lefkady. Jeżeli tak to jaka cena i ile trwa podróż lub sama podróz autem bez promu. Jakie są ceny na Lefkadzie. Za wszystkie info z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m.c.r Re: Lefkada 06.07.08, 10:03 Jeśli się nie mylę, to nie ma połączenia z Italii na Lefkadę. Prom płynie do Igoumenitsy lub Patras. Ceny są na stronach internetowych przewoźników (Anek, Minoan i Superfast). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: Lefkada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.08, 15:26 Wszystko możliwe ale za mapą "viamichellin" pokazuje że "BRINDISI PORTA LECCE" wypływają promy ale nie wiem dokładnie dokąd. Także może ktoś sprawdził tą trasę lub jechał drogą lądową. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.r Re: Lefkada 06.07.08, 20:07 Drogą lądową wracałem z Lefkady, przez Metsovo, do Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ek Re: Lefkada IP: *.crowley.pl 06.07.08, 21:25 witaj, a czy mozesz powiedziec czy jechales: Joanina, Mestowo (czyli budowana chyba dalej?? autostrada), Saloniki i do Macedonii, czy tez jest jakas inna droga? tzn czy z Lefkady da sie pojechac prosto na polnoc do Macedonii? (np. przez Konitsa, Neapolis, Florine...) Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.r Re: Lefkada 06.07.08, 21:53 Tak, jechałem przez Ioanine, dalej Metsovo (w tym roku oddano do użytku odcinek autostrady, który jest jednocześnie obwodnicą Ioaniny), Kalampake z noclegiem w Katerini. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: Lefkada IP: *.strazgraniczna.pl 07.07.08, 09:18 Witam czy w Lefkadzie byłeś na zorganizowanym wypoczynku czy indywidualnie, może posiadasz fajne namiary na kwatery lub Camping gdzie można wynająć pokoje, ewentualnie jakie są ceny w restauracjach,sklepach. Za wszystkie info będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.r Re: Lefkada 07.07.08, 18:42 Przez Lefkas niejako wracałem do Polski. Urlop spędziliśmy na Zante i Kefalonii. Nic Ci niestety nie napiszę o tej "wyspie", ponieważ poza przejechaniem przez nią nie miałem możliwości jej poznać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: Lefkada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.08, 21:44 A możesz napisać jak jest na Zante, czy mieszkaliście w hotelu czy w pokojach do wynajęcia. Jakie ceny noclegów i żywności. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.r Re: Lefkada 07.07.08, 22:20 Zarówno na Zante jak i Kefalonii mieszkaliśmy w domkach. Noclegi to około 45-50EUR/doba za 2 osoby (w zasadzie za apartament/studio), jeśli chodzi o żywność - nie pamiętam niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
sts10 Re: Lefkada 07.07.08, 22:29 Czy mieliście zarezerwowane czy w ciemno jechaliście. Może masz adresy gdzie przebywaliście(strony internetowe) lub nr tel. Może mógłbyś przesłać parę zdjęć domków i okolicy. Mój email : telsat100@wp.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.r Re: Lefkada 07.07.08, 22:47 Rezerwowaliśmy. Zante - www.kavospsarou.gr Kefalonia - www.viglavillage.com Mailem przesyłam Ci linka do zeszłorocznych zdjęć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: Lefkada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.08, 23:14 Widzę że również byliście w Chorwacji. Jak uważasz gdzie lepiej. Ja w tamtym roku byłem w Grecji ale ten jest otwarty chociaż wolę Grecję, żona mówi żebyśmy zwiedzili również Chorwację. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.r Re: Lefkada 07.07.08, 23:25 Do CRO to był taki dość nieplanowany wypad, w dodatku chcieliśmy na Hvar a wylądowaliśmy na Braću :) Cóż, ja Ci pomagać w wyborze nie chcę - po prostu ta pomoc byłaby zbyt subiektywna. Kilka lat temu zakochałem się w Grecji i tak już pewnie pozostanie :) Na pewno Chorwacja jest tańsza, ale to, co oferuje Hellada (zaczynając od kultury, zachowania ludzi, ich uprzejmości etc) jest warte każdych, możliwych, pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
stej4 Re: Lefkada 08.07.08, 00:15 Fan, pytałeś o ceny żywności - zapraszam na stronę ze stopki - dużo informacji praktycznych nt wyspy! Pozdrawiam serdecznie, J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ek Re: Lefkada IP: *.crowley.pl 07.07.08, 19:46 tu znajdziesz eurocampy - wg mnie maja kempingi bardzo przyzwoite www.eurocampings.co.uk/en/europe/greece/ionian-islands/ tu jest tez jakis kemping: www.camping-kastri.gr/index.htm a gdzies jeszcze mialem jedna strone ale gdzies mi znikla :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: Lefkada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.08, 21:46 Dzięki jakbyś jeszcze coś znalazł to byłbym wdzięczny, najbardziej interesują mnie pokoje do wynajęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grek Re: Lefkada IP: *.strazgraniczna.pl 10.07.08, 08:40 Czy ktoś mógłby podać namiary na fajne(sprawdzone) kwatery na Lefkadzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Lefkada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.08, 18:51 Czyli nie warto jechać przez Grevena, Kozani itd. czyli tak bardziej skośnie? Wg mapy tam jest autostrada przez sporą część trasy. Wogóle napiszcie proszę najlepszą trasę na Lefkade od granicy z grecją Odpowiedz Link Zgłoś
bebiak Lefkada --> do m.c.r. - że się wetnę .. sorry! 07.07.08, 22:28 Cześć, dostałeś Ty ode mnie wczoraj mailami materiały o Bassai i Ossios Loukas..? Kurczę, nie wiem, no sama nie wiem ... może wpadły w spamy? :( Hmmm... Pozdrawiam. B. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.r Re: Lefkada --> do m.c.r. - że się wetnę .. s 07.07.08, 22:49 Huh. Faktycznie - doszły :)) zapomniałem Ci napisać, że z maila gazetowego praktycznie nie korzystam :)) Wielkie dzięki za materiały - na pewno się przydadzą :) Odpowiedz Link Zgłoś
stej4 Re: Lefkada --> do m.c.r. - że się wetnę .. s 08.07.08, 00:17 Fan, pytałeś o ceny żywności - zapraszam na stronę ze stopki - dużo informacji praktycznych nt wyspy! Pozdrawiam serdecznie, J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roland Re: Lefkada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.08, 05:12 Witam ! W zeszłym roku spędziłem 2 tyg na Korfu 2 tyg na lefkadzie i 2 tygodnie na zante jak masz jakieś pytania to pisz na mail chętnie pomogę allegroroland@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
wadziu Re: Lefkada 08.07.08, 21:52 Hej Roland, Jak sie nie myle to ty na dniach wyjezadza? My jedziemy 1 sieprnia i jeszcze niewiem czy to beda wyspy jonskie, pld albania czy sardynia lub korsyka pzdr wadziu Odpowiedz Link Zgłoś