Gość: Telimena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.08, 10:10 Szukam niedrogiego pobytu na Krecie w czerwcu 2 osoby dorosłe + dziecko 11 lat czy ktoś natknął się na ciekawą ofertę ?????????????/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Adam Re: Kreta dziecko gratis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.08, 10:21 Sprawdź link www.allegro.pl/item503105410_kreta_2009_dziecko_gratis_first_minute.html byłem w hotelu 2 lata temu hotel z pięknym widokiem na okolicę,Jedzenie i picie było wyśmienite! Pokoje były tak czyste, że można by było jeść z podłogi. Byłem zadowolony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d.biel Re: Kreta dziecko gratis IP: *.chello.pl 09.12.08, 16:23 Nie spotkałam się jeszcze z ofertą, w której dziecko 11 lat byłoby gratis. Stała cena owszem, ale ona waha sie w okolicach 1 tys. Gratis latają tylko dzieci do 2 lat tzw. infanty (i to też nie do końca, bo opłaca się ubezpieczenie i coś tam jeszcze, zwykle ok. 200 zł). Pozdrawiam Dominika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gu.tek Re: Kreta dziecko gratis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.08, 23:16 Dziecko 11 letnie może mieć gratis świadczenia hotelowe za bilet zwykle płaci ... tak mi się wydaje, chyba w katalogu Itaki coś takiego widziałem pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
quancia Re: Kreta dziecko gratis 10.12.08, 14:04 Ja byłam w tym roku w turcji i płaciłam stałą cenę za dziecko 350 zł dziecko 6 lat Odpowiedz Link Zgłoś
nefretete.2 Re: Kreta dziecko gratis 11.12.08, 20:03 A ja spotkałam się w katalogu Triady, pierwsze dziecko do lat 12 gratis, kolejne niższa cena. Dziś też dostałam katalog z Itakii i dziecko do lat 14 świadczenia hotelowe gratis. Odpowiedz Link Zgłoś
eve-11 Re: Kreta dziecko gratis 13.12.08, 19:14 biura mają różne rozwiązania, ale jeszcze nie było tak, aby za dziecko nic nie zapłacić. Przeważnie są to darmowe pobyty w hotelu przy dwóch osobach dorosłych, ale płaci się za przelot, opłaty lotniskowe. Czasem biura sprzedają ofertę dla dzieci ze stałą ceną i wtedy jest ograniczona ilość miejsc. W Scanie za dzieci płaciłam stałą cenę 99 eu plus opłaty lotniskowe, ale koszt dorosłych przy dwójce dzieci był wyższy niż jakbyśmy jako dorośli kupili wycieczkę bez dzieci (z dziećmi koszt dorosłego około 3 tys.; bez dzieci 2,7 tys.). Najlepiej pytać bezpośrednio w biurze podróży, które sprzedaje oferty wielu organizatorów. Łatwiej porównać koszty ogólne wycieczek, bo organizatorzy stosują różne rozwiązania. Nie płacą tylko dzieci do 2 lat (nie zajmując miejsca w samolocie i miejsca w pokoju), ale i wtedy jest opłata za tzw. infant. Odpowiedz Link Zgłoś