Dodaj do ulubionych

Jak wyglada podroz go Grecji samochodem?

11.02.09, 20:31

Witam
W lipcu tego roku wyjezdzam z rodzina i znajomymi do Grecji, miejscowosc
Psakudia, hotel Philoxenia. Chcialbym sie dowiedziec kilka rzeczy:
*Na co nalezy zwrocic uwage/uwazac po drodze
*Cos na temat tego hotelu i miejscowosci jezeli Panstwo tam byli
*Czy nawigacja wszedzie dziala prawidlowo
*Gdzie najlepiej zrobic postoj - mysle o Serbii jednak prosze o inne
propozycje, dokladniejsze (miasto, hotel etp.)
*Czy to prawda ze za osobowke i busa placi sie inaczej za winiety? Jedzy VW
Transporterem

Jezeli ktos z Panstwa wybiera sie do Grecji w okolicach 07.07.09r i jest
chetny na wspolna podroz, prosze sie zglaszac.
Pozdrawiam i dziekuje z gory
Obserwuj wątek
    • m.c.r Re: Jak wyglada podroz go Grecji samochodem? 11.02.09, 22:03
      sowinski90 napisał:

> *Czy nawigacja wszedzie dziala prawidlowo

Na tak zadane pytanie odpowiedź brzmi - nie. A tak poważnie, to wszystko zależy
      od aktualności map, ja się dość mocno zawiodłem w zeszłym roku na greckich
      dostawcach map do navi (niestety teleatlas jak i navteq w tamtym czasie miały
      bardzo niewielkie pokrycie obszaru Grecji, w zasadzie Ateny i Thesaloniki +
      kilka dróg głównych).

• pathfinder.1 Re: Jak wyglada podroz go Grecji samochodem? 11.02.09, 22:35
        Co do map to ja akurat nie dysponuję GPS, aczkolwiek słyszałem że z Grecją to
        różnie bywa jeśli chodzi o te sprawy - ale też sam nie sprawdziłem więc się nie
        zarzekam.

Co do samej trasy to to forum to kopania wiedzy w tym temacie (i nie tylko)
        Proponuję skorzystać z wyszukiwarki lub przejrzeć forum -> nie wiem ile razy to
        było opisywane :)))

Pozdrawiam
        • Gość: gość Re: Jak wyglada podroz go Grecji samochodem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.09, 15:20
          Co do nawigacji. Kupiliśmy w ubieglym roku dość dobrego TOMTOMA. Nie
          zawiół nas, ma większość map w porządku. Oczywiście głowę, zawsze
          warto mieć na miejscu. To tylko maszyna!Jeśli chodzi o pordóż to
          może być całkiem fajna, ale koniecznie z noclegami. Jak w głąb
          Grecji to nawet z dwoma. Niesteyt te noclegoi w drodze dla nas
          najczesciej są najdroższe. Chyba na nich szczególnie nie warto
          oszczędzać.Jeśli mogę coś radzić, to nocleg raczej na Węgrzech, bo w
          Serbi jest trochę niebezpiecznie. Nawet na stacjch benzynowych czuje
          sie taki fatalny fetorek oszustwa w powietrzu. Niby nic się nie
          dzieje, ale wszędzie kręcą sie podejrzane typy.Jak chotel to
          koniecznie z monitorowanym parkingiem.No i hotele wybierac raczej
          prywatne, te pokomunistyczne kosztuja drogo nawet 65 euro, a syf
          niewyobrażalny.
          POZDRAWIAM. Tez jedziemy, ale tym razem 21 06 2009 . Nie ma to jak
          samochodem Serio!
          • Gość: Andrzej Re: Jak wyglada podroz go Grecji samochodem? IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.02.09, 20:36
            W Serbii jest niebezpiecznie trochę a na stacjach czuje się fatalny fetorek oszustwa tak napisał gość. Jednak każdy się czegos obawia.Jak mowia pod latarnią najciemniej.Dwa noclegi w drodze do Grecji i parking monitorowany??? Może jeszcze trzech kierowców?? Mam 45 lat i zawsze sam prowadziłem auto a w 1992 trase z pod Aten do Wrocławia pokonałem w 22 godz. Teraz jak byłem ostatnio dwa razy w Grecji zawsze dojeżdzałem 100km za Belgrad i tam miedzy dwoma samochodami na parkingu stacji OMV na 6-8 godz dmuchaliśmy zwykły duży materac i dało sie wyspać, a pod wieczór bylismy pod Atenami.Żadnych niespodzianek nie było ,typów krecących się nie zauważyłem a Niemieccy Turcy zachowują się przyzwoiciej niż nasi rodacy.Może tak żle jest na stacjach z dala od autostrady?Potwierdzam że na OMV jest czysto i nie ma sie czego obawiać.
            • thunderball_1 MAMY REKORD !!! 14.02.09, 21:00
              Gość portalu: Andrzej napisał(a):
              ...a w 1992 trase z pod Aten do Wrocławia pokonałem w 22 godz...

BUHAHAHHAHAHH !!!!!!!!!!!!
              Mamy nowy rekord na forum :D:D Ostatnio czytałem że ktoś dojechał na Riwierę w
              18 godz. - ale 22 godziny pod Ateny to absolutny REKORD !!!
              • Gość: andrzej Re: MAMY REKORD !!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.02.09, 21:24
                To nie rekord to fakt.Może nie napisałem że chodziło o samą jazdę bez czasu stania na granicach i odpoczynkach.Ale faktem jest to że nie spałem po drodze i czas jazdy to dokladnie 22 godz.Odprawy i postoje zajeły mi ok 10 godz.Wtedy nie było korków i tylu turystów przed wojną 1995r Jugosławię pokonać można było w 8 godz.
                • pathfinder.1 Re: MAMY REKORD !!! 14.02.09, 22:13
                  Gość portalu: andrzej napisał(a):

To nie rekord to fakt.Może nie napisałem że chodziło o samą jazdę bez czasu
                  stania na granicach i odpoczynkach.Ale faktem jest to że nie spałem po drodze i
                  czas jazdy to dokladnie 22 godz.Odprawy i postoje zajeły mi ok 10 godz.

To trochę zmienia postać rzeczy :)
                  z 22 godzin zrobiło się 32 godziny. To już wiarygodne.
                  • Gość: Anna Re: MAMY REKORD !!! IP: *.mmj.pl 14.02.09, 22:37

Gość portalu: andrzej napisał(a):
                    przed wojną 1995r Jugosławię pokonać można było w 8 godz.

A dziś to nie ?
                    • Gość: Gosć Re: MAMY REKORD !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.09, 23:03
                      No........ można, tylko -PO CO? Żeby się popisać? Jakieś kretyństwo
                      i tyle!
                      • thunderball_1 Re: MAMY REKORD !!! 15.02.09, 08:38
                        8 godzin przez Serbię to akurat żaden wyczyn. My jadąc max. 120 km/h z postojami
                        przejechaliśmy Serbię w 7 godzin.
                        Tylko po co pisać że z Aten do Wrocławia sie zajechało w 22 godziny !! z
                        postojami widzę że nagle się zrobiło 32 godziny. W to już uwierzę, ale
                        proponowałbym wyrażać się bardziej precyzyjnie - bo to forum służy INFORMACJI a
                        nie DEZINFORMACJI.
                        • Gość: malaka Re: MAMY REKORD !!! IP: *.chelm.mm.pl 26.05.09, 23:21
                          da sie dojechac do grecji w 22h, ale pod warunkiem ze sie nie robi postojów i
                          sie jedzie we dwóch kierowców, ja jechałem sam z żona i dzieciakiem z postojami
                          i 6h snu do lublina dojechalismy w 30h, na słowacji lepiej jechac przepisowo bo
                          oni nie lubią polaków, masz sponsora to jedziesz szybciej, maja radary laserowe
                          na nie trzeba uwazac, na węgrzech mozna rurowac ile sie da za sponsorem, nigdy
                          nie widziałem tam radaru, dozwolone 130 spoko mozna jechac 140, na serbii
                          dozwolone 120 spoko mozna jechac 130 -stoją z radarem ale za sponsorem mozna
                          przycisnąć, w nocy nie wyprzedzac na zakazie wyprzedzania, bo policajty stoją po
                          ciemku i jak cie namierzą na wyprzedzaniu na zakazie dogonią cie i zatrzymaja w
                          jakims oswietlonym miejscu np CPN, nie wiem jak tam jest z zapłatą za mandat,
                          ale za to na macedoni warto jechac bardzo przepisowo bo tu jest problem z
                          zaołatą mandatu, glina nie moze przyjąć kasy i wysyła cię na poczte ale
                          zatrzymuje paszporty, zanim znajdziesz kantor i poczte jego nie musi byc w
                          miejscu gdzie cie złapal, musisz wtedy szukac komisariatu itp, wiem bo kolesie
                          to przezyli, musieli nocowac i odzyskali paszporty na drugi dzien,szczescie ze
                          macedonia to zaledwie sto pare km, nocowałem na serbii, nie problemu tylko
                          wybierz cpn duzy gdzie widac ze spią ludziska w autach i lepiej nocowac dalej od
                          belgradu min 50 km, nie w okolicach, taka jest opinia innych mobili którzy
                          czesto jezdzą tą trasą info z cb radio, jeszcze jedno jak nie masz nawigacji
                          uwazaj w okolicy budapesztu, do grecji kieruj si ena droge M5 na szeged, a
                          kiedy wracasz kieruj sie na M3 E71 na Ukraine (UA) a bo dopiero na M3 bedzie
                          tabela na Miszkolc, nie pomylic z M7 E71 na Slowenie (SLO),jezeli uzywasz CB nie
                          ma problemu na całej trasie ani na granicach ani z policją, piękna droga fajnie
                          sie jedzie przygotuj 50 euro na autostrady w jedną stronę, słowacja kup winiete
                          w Presowie na kazdej stacji cpn 4,40 eu w jedna strone lub 9,90 eu na miesiąć,
                          wegry kup winiete na pierwszej stacji cpn 8,00 eu w jedna strone, serbia płacisz
                          na bramkach w euro, mozna zatankowac w euro cena ok 1 eu za litr diesla,
                          macedonia pałacisz 3 razy na bramkach, ja deje 1 euro na kazdej i jade dalej, w
                          grecji płacisz na bramkach, najlepiej zatankowac na full w atenach, po trasie
                          diesel kosztował 1 euro na BP a w atenach za to samo płaciłem 0,80 centów na
                          EKO, dobre paliwo, zycze szerokosci i przyczepnosci, mam nadzieje ze komus
                          pomoge tym komentarzem
                          • Gość: Seastian Re: MAMY REKORD !!! IP: 62.180.229.* 27.05.09, 07:10
                            Ja dojechałem 2 19 godzin od Korbielowa do granicy greckiej - ale
                            gdzie tam Peloponez ???
                          • Gość: wojto72 Nie związany z rekordami IP: 81.210.24.* 03.06.09, 10:05
                            Jak wcześniej pisałem 11.06 jade do Grecji przez Słowację, Węgry,
                            Serbię i Macedonię. Mam w samochodzie LPG, czy ktoś wie ja
                            rozmieszczone są stacje z gazem na trasie oraz czy nie ma problemu
                            z koncówkami. Pozdrtawiam i z góry dzieki za info.
                            • Gość: prezes1953zk Re: Nie związany z rekordami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.09, 12:49
                              Jadąc przez Korbielów,tankowanie LPG w Żywcu,potem Sahy(na Słowacji)na Węgrzech nie tankowałem bo wystarcza do Novi Sad,potem Vranje,do Grecji wystarczy,jeżeli jedziesz na Halkidiki to stacja lpg jest w Salonikach niedaleko lotniska a jeżeli jedziesz w stronę Aten to na Shellu w Korinos,lub w Larissie(należy zjechać z autostrady),dalej jest lpg w Thiva(należy zjechać z autostrady w stronę tej miejscowości).Więcej nie spotkałem.Końcówki nasze!!!!!Pozdro!!
                    • Gość: leon Re: MAMY REKORD !!! IP: 91.192.78.* 01.03.09, 14:43
                      Drogi od słowacji do samej grecji są dobre. Gorzej jest na granicy
                      węgiersko-serbskiej. Ja przekraczałem ją około godz.13 i stałem w korku 3 godz.
                      Na granicy serbsko-macedońskiej 1,5 godz.Gdy wracałem wieczorem na
                      macedońsko-serbskiej 2,5 godz ,a serbsko-węgierskiej jeszcze dłużej. Węgrzy
                      sprawdzają każdy pojazd bardzo dokładnie, nawet swoich obywateli.Gdy do mnie
                      podszedł, zapytał o papierosy odpowiedziałem że nie mam gdyż nie palę . Kazał mi
                      zjechać i przetrzepał wszystkie bagaże . Z resztą nie tylko mi ale wszystkim po
                      kolei.
                • Gość: gosć Re: MAMY REKORD !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.09, 12:10
                  Myślę ,ze jak kogoś stać na wakacje w Grecji, to na nocleg w hotelu
                  za, 25- 3o euro dwójka - tez. I nie ma co tak choirakować. Na
                  wakacje za karę, zasadniczo sie nie jeździ. Poza tym, taka "jazda
                  bez trzymanki" może się źle skonczyć!Dla mądrali to by było na tyle.

Acha i jeszcze jedno. Jak ktoś ma potrzebe, żeby jechać do Aten w
                  22 /????/ godziny, spać w drodze z Turkami na trawie / nie wiem
                  jakie ATRAKCJE PLANUJE W SAMEJ GRECJI!!/ pewnie potem głodować, to
                  serdecznie radzę wakacje w domu.Bez kłopotu i głodować przyjemniej w
                  gronie rodziny. Watpię zeby o TAKIE rady ktoś zabiegał. Położyć się
                  na trawie można wszędzie!!!!
          • Gość: ellada Re: Jak wyglada podroz go Grecji samochodem? IP: 88.220.105.* 18.07.09, 20:26
            Czy nawigacja tomtom posiada mapy grecji?
    • simon_r Re: Jak wyglada podroz go Grecji samochodem? 15.02.09, 18:23
      A ja tradycyjnie polecę moją opowieść... link w stopce :))
      • Gość: AnnaiGrzegorz Re: Jak wyglada podroz go Grecji samochodem? IP: *.toya.net.pl 16.02.09, 15:25
        O,Jezu!Taki jęk mi się wyrywa z gardła,jak czytam te teksty.Co to
        kogoś obchodzi,że ktoś śpi w samochodzie,czy na materacu na trawie.I
        co to kogoś obchodzi,czy kogoś stać,czy nie?!!!To nie ma nic do
        rzeczy,to jest forma wypoczynku taka,jak ktoś lubi.Jeden lubi
        hotele,drugi,pensjonaty,trzeci namiot,a czwarty śpi na plaży pod
        gołym niebem,bo... LUBI...I ty koleś,masz kasę i śpisz w hotelu,a ja
        mam kasę,i śpię w samochodzie,bo LUBIĘ!Dotarło?!
        • simon_r Re: Jak wyglada podroz go Grecji samochodem? 16.02.09, 15:41
          aaalllleeoooosssoooochodzi????
        • Gość: Gosć Re: Jak wyglada podroz go Grecji samochodem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.09, 15:42
          A do Ciebie dotarło na jaki temat jest forum?? Kobieta się wybiera z
          dzieckiem i mężem do Grecj na waczasy. Dotarło? Potrzebuje rad, a
          nie pirackich popisów jakiegoś oszołoma.Ty sie bracie zastanów co
          wypisujesz. Bo na wszystkich forach, gdzie Cię widać,to albo nie na
          temat, ale same duperele!
          • roso122 Re: Jak wyglada podroz go Grecji samochodem? 23.02.09, 13:55
            Nie chce być niegrzeczny i z gory przepraszam wszystkich ktorzy poczuli się urażeni poniższym linkiem , ale ileż można...

www.toya.net.pl/~qqraczy/lekcja2.swf
            • Gość: karolina Re: Jak wyglada podroz go Grecji samochodem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.09, 15:19
              Jedziemy, ale...w drugiej połowie czerwca- około 20 stego. Szkoda!
              Jak sie coś zmieni napiszę.Moglibyśmy być pomocni- znamy drogę
              dobrze. Dajcie jakiś namiar na pocztę. Wymiana poglądow tutaj jest
              baaardzo burzliwa.
              W drodze sugerowałabym raczej Węgry na nocleg. Przede wszystkim
              pokojnie. W Serbii dość brudno przeważnie, ale tez można sie
              przespać, jak nie ma nic lepszego.Uwaga! Drogie pokomunistyczne
              hotele nie sa lepsze od połowę tańszych, małych, prywatnych.
              Karolina.
              • sowin90 Re: Jak wyglada podroz go Grecji samochodem? 23.02.09, 17:45
                poczta - sowinski.ryszard@gmail.com.
                pozdrawiam
              • Gość: zw64 Re: Jak wyglada podroz go Grecji samochodem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.09, 09:59
                Witam,planujemy wyjazd do Afytos(Halkidiki)w połowie
                sierpnia,byłbym wdzięczny za opis drogi,sugestie gdzie się
                zstrzymać.W ubiegłym roku byliśmy w Czarnogórze z noclegiem w
                Belgradzie.Pozdrawiam mój adres: jwzlyski@wp.pl
                • Gość: Andrzej Re: Jak wyglada podroz go Grecji samochodem? IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.03.09, 12:24

Wejdż na forum /samochodem do Grecji przez Serbie i Macedonię/ ponad 200 postow osób które pokonały tę trase.
                  • Gość: mig36 Re: Jak wyglada podroz go Grecji samochodem? IP: *.chello.pl 15.03.09, 19:53
                    Proszę, podaj link do tej strony. Próbowałem na różne sposoby i nie wychodzi.
                    • bah77 Re: Jak wyglada podroz go Grecji samochodem? 16.03.09, 09:17
                      Niemożliwe. :-)

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=203&w=78767942&s=0

bah77
                      • n-att Re: Jak wyglada podroz go Grecji samochodem? 17.03.09, 12:45
                        Ile trzeba przeznaczyć na benzynę w dwie strony? (chodzi mi oczywiście tylko o dojazd,tak średnio, jadąc 5 os. małym samochodem - Yaris)
                        • Gość: Max Re: Jak wyglada podroz go Grecji samochodem? IP: *.mmj.pl 17.03.09, 16:48
                          A ile pali twoje auto ??
                          Ceny paliw podobne jak w Polsce z drobną korektą. Przelicz sobie.
                          Ceny paliw w europie na stronie PZM-tu
                        • bah77 Re: Jak wyglada podroz go Grecji samochodem? 17.03.09, 17:33
                          Zajrzyj tu:

www.viamichelin.pl/viamichelin/pol/htm/hme/Homepage_lite.htm

Pzdr

bah77
                • elmirkaga28 Re: Jak wyglada podroz go Grecji samochodem? 21.06.09, 11:16
                  Z chęcią podłączymy się do kogoś kto jedzie do Grecji ok 21
                  sierpnia 2009 roku , my wyjeżdzamy z okolic Rzeszowa, chcemy jechać
                  przez Serbie i Macedonie. Czy ktoś wie czy jadać przez te kracje
                  smochodem pożyczonym lub będąc jego współwłaścicielem, trzeba mieć
                  specjalne pozwolenie poświadczone przez notariusza??
    • Gość: Karolina Re: Jak wyglada podroz go Grecji samochodem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.09, 18:42
      Płaci sie inaczej, ale nie potrafię powiedziec dokładnie o ile
      wiecej. Podobnie jest z przyczepami.Nie zwracaliśmy na to zbytnio
      uwagi. Jak wróci mąz to jeszcze napiszemy,o ile coś więcej pamięta.
      Nasz nawigacja TOMTOM działała O.K.Główne drogi mieliśmy, a w małych
      miejscowościach to tak jak wszędzie, bywały luki. Oczywiśćie trzeba
      mimo wszystko uwazać na droge!Dzięki za namiary!
      K.
    • Gość: Karolina Re: Jak wyglada podroz go Grecji samochodem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.09, 21:31
      Sorry!
      Maż właśnie wrócił i mówi, że to raczej z przyczepami i ciężarowe
      płacą inaczej. Nie jestesmy pewni. Przepraszam nie chciałam
      namieszać!
      K.
      • Gość: leon Re: Jak wyglada podroz go Grecji samochodem? IP: 91.192.78.* 01.03.09, 15:02
        Na granicy serbskiej i macedońskiej sprawdzają zieloną kartę, pamiętaj o niej.Co
        do GPS (ja miałem Becker)do Salonik działała ok na halkidiki już nie
        działa.Odnośnie noclegu,nocowałem w motelu na słowacji przy granicy
        węgierskiej(pokój 4 osobowy z łazienką i tv) za 120 zł.O 7 rano wyjechałem z
        molelu i wieczorem byliśmy w salonikach.Kilka godz jak pisałem wcześniej
        zmarnowane na granicy.Serbia do pokonania jak piszą poprzednicy w 7-8 godz.
        Macedonia to ok 200km , pokonasz ją w 2 godz.Chyba że będzie dalej remont na
        jednym leśnym odcinku więc dolicz 0,5 godz.więcej.
        • Gość: Karolina Re: Jak wyglada podroz go Grecji samochodem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.09, 23:38
          W samochodzie dobrze jest nałozyć kamizelkę odblaskową, któtra jest
          wymagana obowiazkowo na całej trasie, na fotel z tyłu siedzenia
          kierowcy. Żeby była dobrze widoczna z drogi.TO DZIAŁA!!! Nie
          zatrzymują przeważnie bo wiedzą, że kierowca orientuje się co jest
          wymagane i MA wszystko O.K. Naszym znajomym sprawdzali apteczkę,
          komplet swiateł zapasowych i trójkąt ostrzegawczy. Acha! jeszcze
          jedno! Unikajcie piątku, soboty i niedzieli na granicy Unijnej.
          Potworne kolejki z Turkami w roli głównej.
          • Gość: Ciekawy Re: Jak wyglada podroz go Grecji samochodem? IP: 62.180.229.* 03.03.09, 12:44
            A to Ci dobre :D
            Ciekawe jak Policja, gdy Cię zatrzymuje z daleka widzi że masz
            kamizelkę odblaskową na oparciu fotela ?? Nawet z lornetki to ciężko
            widoczne - to jest coś nie tak jak się nad tym zastanowić.
            Oczywiście kamizelka powinna być bo to akurat dobra i mądra rzecz,
            ale z tym fotelem to chyba jakiś żart.
        • simon_r Re: Jak wyglada podroz go Grecji samochodem? 03.03.09, 13:57
          AA.... cóś mi się przypomniało!!.. Otóż na granicy macedońskiej sprawdzają nie
          tylko zieloną kartę. Od nas żądali również ubezpieczenia kosztów leczenia w
          podróży!. Warto takie mieć.
          • pathfinder.1 Re: Jak wyglada podroz go Grecji samochodem? 03.03.09, 20:01
            simon_r napisał:
            .......Od nas żądali również ubezpieczenia kosztów leczenia w
            podróży!. Warto takie mieć.

Niesamowite !
            Ale wydaje mi się że to była złośliwość ze strony Macedończyków.
            Kiedy my przekraczaliśmy granicę SRB - FYROM koledzy celnicy urządzali sobie coś
            na wzór :włoskiego strajku" 10 samochodów przed nami - 3 godziny stania. Oni
            chyba tak mają :D
    • Gość: medor Re: Jak wyglada podroz go Grecji samochodem? IP: *.adsl.inetia.pl 03.03.09, 19:00
      witam od 7 lipca rozpoczynamy pobyt w Grecjii Pozniej Chorwacja. Chcemy wyruszyc
      wczesniej z noclegiem na Wegrzech. Ruszamy z wielkopolski w trzy samochody.
      Pozdrawiam
      • maresz2 Re: Jak wyglada podroz go Grecji samochodem? 05.03.09, 10:21
        Witam. My też wybieramy sie do Grecji, ale troszke inną trasą.
        Najpierw chcemy zwiedzić zamki, kościoły warowne w Rumunii, a
        później fruuu do Grecji na wylegiwanie się. Myślimy jechać przez SK,
        H, RO, BG, i GR. Co do Grecji jeszcze nie mam pojecia gdzie, ale coś
        wymyśle.
        Pozdrawiam maresz
      • fffilip Re: Jak wyglada podroz go Grecji samochodem? 26.03.09, 10:24
        Gość portalu: medor napisał(a):

> witam od 7 lipca rozpoczynamy pobyt w Grecjii Pozniej Chorwacja. Chcemy wyruszy
        > c
        > wczesniej z noclegiem na Wegrzech. Ruszamy z wielkopolski w trzy samochody.
        > Pozdrawiam

a jak z noclegami? jakieś hotele już zarezerwowane?
        • medor7 Re: Jak wyglada podroz go Grecji samochodem? 26.03.09, 15:18

> a jak z noclegami? jakieś hotele już zarezerwowane?

wyjazd 5 lipca nocleg w Szeged pobyt w Grecji tydzien tutaj
          www.easygo.pl/wycieczka/grecja/chalkidiki/gerakina/gerakina-beach-and-village/gerakina-beach-and-village-05998.html?od-2009-07-07
          następnie Chorwacja nocleg w Dubrowniku /dwie noce/ i spokojny powrocik do
          domciu :-) Pozdrawiam
          • Gość: D.N. Re: Jak wyglada podroz go Grecji samochodem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.09, 16:33
            Podacie jakiś namiar na nocleg w Szeged?
            • medor7 Re: Jak wyglada podroz go Grecji samochodem? 26.03.09, 18:16
              Nocleg na Wegrzech tutaj
              www.forrofogado.hu/en/accomodation-szeged-polish-language.html
              polowa drogi :-)
          • Gość: Mirek Re: Jak wyglada podroz go Grecji samochodem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 16:50
            Do Chorwacji przez Albanię i Czarnogóre,kiedy rezerwowaliście
            pobyt,my planujemy pobyt w podobnym terminie,tez Chalkidiki,tylko
            się zastanawiamy czy coś rezerwować na tydzień a potem szukać
            kwatery czy jechać w ciemno na cały pobyt,będzie to nasz pobyt w
            Grecji pierwszy raz,co roku udawaliśmy się do Chorwacji a w tym roku
            postanowiłem coś zmienić.
            pozdr.
            • medor7 Re: Jak wyglada podroz go Grecji samochodem? 26.03.09, 18:17
              Gość portalu: Mirek napisał(a):

> Do Chorwacji przez Albanię i Czarnogóre,kiedy rezerwowaliście
              > pobyt,my planujemy pobyt w podobnym terminie,tez Chalkidiki,tylko
              > się zastanawiamy czy coś rezerwować na tydzień a potem szukać
              > kwatery czy jechać w ciemno na cały pobyt,będzie to nasz pobyt w
              > Grecji pierwszy raz,co roku udawaliśmy się do Chorwacji a w tym roku

zabieraj się wiec z nami jako 4 autko :-)
              > postanowiłem coś zmienić.
              > pozdr.
              • Gość: Mirek Re: Jak wyglada podroz go Grecji samochodem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 20:09
                Dzięki za propozycję,my jak pojedziemy do Grecji to Chorwację
                odpuszczamy,znamy ją jak własną kieszeń,szczególnie Dalmację z
                Dubrownikiem włącznie.
                • pathfinder.1 Re: Jak wyglada podroz go Grecji samochodem? 27.03.09, 22:17
                  A tak reasumując to ja podobnie jak m.c.r preferuję trasę przez Italię -> prom.
                  Wiem że ta opcja ma tyle zwolenników co przeciwników, lecz jestem niezmienny w
                  tej kwestii :))
                  • Gość: AnnaiGrzegorz Re: Jak wyglada podroz go Grecji samochodem? IP: *.toya.net.pl 28.03.09, 10:08
                    Wydaje mi się,nikt nie jest przeciwny jeździe do Grecji przez
                    Italię.Po prostu koszty są wyższe,niż przez Serbię i Fyrom,i
                    tyle.Sam chętnie pojadę przez Włochy,może w przyszłym roku,zwiedzjąc
                    przy okazji ten piękny kraj,ale w tym roku kryzys,i jedziemy
                    najkrótszą trasą.
                    • Gość: gość Re: Jak wyglada podroz go Grecji samochodem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.09, 07:28
                      A nasi znajomi śmigają do Grecji przez Ukrainę,Rumunię i Bułgarię,i
                      tak od 8 lat.
                      • pathfinder.1 Re: Jak wyglada podroz go Grecji samochodem? 29.03.09, 20:56
                        Gość portalu: gość napisał(a):
                        A nasi znajomi śmigają do Grecji przez Ukrainę,Rumunię i Bułgarię,i
                        tak od 8 lat.

Świat jest wolny :)
                        Jesli tak lubią i wolą ich święte prawo i wola :))
                      • Gość: vvv Re: Jak wyglada podroz go Grecji samochodem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.09, 21:13
                        Gość portalu: gość napisał(a):

> A nasi znajomi śmigają do Grecji przez Ukrainę,Rumunię i Bułgarię

Czemu nie. Tym bardziej, że zapewne każdy inaczej rozumie pojęcie
                        śmigania:)
                        • Gość: Ivo Re: Jak wyglada podroz go Grecji samochodem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.09, 22:08
                          Czy Serbia i Macedonia ma płatne drogi{winieta,bramki}jaki jest tam
                          stan dróg.
                          • m.c.r Re: Jak wyglada podroz go Grecji samochodem? 04.04.09, 00:42
                            Serbia i FYROM ma płatne drogi, płaci się za przejechany odcinek (nie ma winiet
                            dla aut osobowych).
                            Drogi są generalnie OK (za wyjątkiem remontowanych odcinków).
                            • Gość: wojto72 Re: Jak wyglada podroz go Grecji samochodem? IP: 81.210.24.* 16.05.09, 17:20
                              Witam. Wyjeżdżamy z rodzinką 11 czerwca do Grecji - Psakoudia do
                              wcześniej zarezerwowanego apartamentu nad samym morzem. Planujemy
                              trasę przez Czechy, Słowację, Węgry, Serbię, Macedonię. Pojedziemy
                              na GPS-a. Wyjeżdżamy z Ruda Śląskiej. Podajcie proszę czy jest
                              możliwośc płacenia w Serbii i Macedonii za odcinki autostrad w $.
                              Czy warto zaopatrzyć się w CB-radio? Pozdrawiam
                              • Gość: Sebastian Re: Jak wyglada podroz go Grecji samochodem? IP: *.mmj.pl 16.05.09, 18:47
                                A po co Ci CB ? 11 czerwca jest tam na tyle mało polaków że to bez sensu. GPS -
                                bardzo dobra rzecz, też kupuje przed wakacjami.
                                Co do $ to pewno można, choć nigdy nic nie wiadomo. Dla pewności wymień sobie $
                                na EUR i po problemie :))
                    • Gość: Mirek Re: Jak wyglada podroz go Grecji samochodem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.09, 20:12
                      Tzn.przez Serbię i Macedonię,a jak się jedzie przez Rumunię i
                      Bułgarię pewnie wolniej.Czy na granicy Węgiersko-Serbskiej o godz 4
                      rano też są korki.
                      • pathfinder.1 Re: Jak wyglada podroz go Grecji samochodem? 17.05.09, 21:30
                        Gość portalu: Mirek napisał(a):
                        Tzn.przez Serbię i Macedonię,a jak się jedzie przez Rumunię i
                        Bułgarię pewnie wolniej.Czy na granicy Węgiersko-Serbskiej o godz 4
                        rano też są korki.

Przez RU i BG jedzie się dużo gorzej i wolniej niż przez SRB i FRYROM. Prawdę
                        mówiąc drogi przez te dwa kraje są zaskakująco dobre w przeciwieństwie do RU i BG.
                        O godz. 4 rano teoretycznie nie powinno być dużych korków na granicy w Roszke
                        ale prawdę mówiąc bardziej zależne to od dnia tygodnia :)
                        My np. w czwartek o godz. 16:00 na tym przejściu spędziliśmy 40 min.

Ale wiesz... nie ma reguły i proszę..... za bardzo nie sugeruj się tym co ja lub
                        Inni napiszą bo przecież tak na prawdę nikt nie przewidzi sytuacji :))
                        • Gość: AnnaiGrzegorz Re: Jak wyglada podroz go Grecji samochodem? IP: *.toya.net.pl 18.05.09, 12:32
                          Na granicy Serbsko-Węgierskiej 25 sierpnia,poniedziałek, g.9.00-
                          samochodów brak.12 września,piątek, g.3.00-ok 15 minut kolejki.
                      • dokto Warto zaglądać na tę stronę 18.05.09, 13:35
                        www.aka.hu/angol/index.htm
                        To strona koncesjonariusza autostrady M5 prowadzącej z Budapesztu do
                        Serbii. Pojawiają się tam różne komunikaty dotyczace tej drogi. W
                        zeszłe wakacje były także te informujace o korkach na granicy i
                        ew.objazdach.
      • Gość: piotrekmps Re: Jak wyglada podroz go Grecji samochodem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.09, 22:49
        piotrekmps@wp.pl planujemy wyjazd w tym terminie Jestesmy ze
        szczytna ko. olsztyna proszę o informacje chetnie bym się podpiol
        jedziemy pierwszy raz
        • Gość: magdara Re: Jak wyglada podroz go Grecji samochodem? IP: *.euro-net.pl 23.06.09, 20:56
          wyjeżdżamy 11 lipiec z ?biuałegotoku do Aten,kto w tym terminie???
          • Gość: arek Re: Jak wyglada podroz go Grecji samochodem? IP: *.flynet.com.pl 03.07.09, 10:08
            wybieram sie z rodzina 11 lipca startuje z prudnika do aten.
          • Gość: arek Re: Jak wyglada podroz go Grecji samochodem? IP: *.flynet.com.pl 09.07.09, 13:46
            cześć, mam pytanko a kiedy bedziesz na granicy polskiej bo moze
            bysmy dalej jechali razem
            pozdrawiam
    • kostekdaro Re: Jak wyglada podroz go Grecji samochodem? 03.07.09, 11:48
      Może się spotkamy.
      Ja będę od 20 lipca w "Haus der Palme".
      Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka