Dodaj do ulubionych

Astma oskrzelowa

18.01.13, 09:43
Witam mój 4 letni syn ma astmę oskrzelową.
Byliśmy u alergologa, który go osłuchał i stwierdził że ma świsty i jest to astma oskrzelowa.
Mam pytanie do osób których dzieci też to mają:
Czy z wiekiem to przechodzi, łagodnieje?
Syn ma wysoką alergię na kórz i roztocza, czy jak zaczniemy odczulanie to będzie miało wpływ na astmę?
Trochę tego nie rozumiem bo od maja do września zero problemów z kaszlem (tym głównie się to u niego się objawia) tylko zimą.
Zawsze myślałam że astmę ma się cały czas a nie tylko zimą.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • 50katarzyna Re: Astma oskrzelowa 19.01.13, 16:20
      moja córka też ma astmę , a ostatnio miała bóle stawów i przez przypadek się dowiedziałam od lekarza reumatologa o małży nowozelandzkiej która działa przeciwzapalnie nie tylko na stawy ,również na oskrzela ,na allegro po 100 zł do kupienia ,ja kupuję tą z maczki małża -suplement jest tańszy ,ok 150 kapsułek ,córka obecnie mocno kaszle wiec daję jej 3 razy po 2 kapsułki ,małż nowozelandzki ,perna caniculus od dawna stosowany jest u dzieci na astmę w Anglii i Niemczech
      • maniekpi Re: Astma oskrzelowa 05.05.14, 15:39
        Zamiast astmę wyleczyć,a jest niemal we wszystkich przypadkach całkowicie wyleczalna,zwłaszcza u dzieci,to wydajecie ciężko zarobione pieniądze na tych,którzy o jej leczeniu nie mają zielonego pojęcia,ale wiedzą,jak zbijać na nich majątki.
        Tę i wiele innych chorób,leczy się za pomocą właściwych dla ludzkiego organizmu białek i tłuszczu do ich transportu.
        Resztę organizm wykonuje sam.
        A za zaoszczędzone na lekach pieniądze,należy dziecko posłać do lepszej szkoły.
        Ot cała filozofia.
    • sonka_sonka Re: Astma oskrzelowa 06.05.14, 10:25
      Wszytko zależy od tego jak astma jest prowadzona. Astma jest choroba nieuleczalną, ale przy dobrej opiece może byc dobrze kontrolowana i nie ograniczać mocno życia. Sama mam astmę. Walczę tez o to żeby dzieci nie miały astmy.
      Odczulanie może miec pozytwny wpływ na objawy astmy - mniej zaostrzeń, lepsza kontrola choroby. Wazne jest to, żeby nie odstawiac leków w imie tego, że nie ma objawów, tylko pytac o to lekarza. Leczenie astmy mozna korygowac co trzy miesiące. Może byc tak, że dziecko z astma będzie uzywac leków sezonowo. Ale po każdym zaostrzeniu trzeba uzywac leków kolejne trzy miesiące.
      Jak sobie radzicie z infekcjami, mocno zaostrzaja astmę? Czy jest wprowadzona profilaktyka antyroztoczowa taka prawdziwa w domu?
      • maniekpi Re: Astma oskrzelowa 06.05.14, 11:38
        sonka_sonka napisał(a):
        Astma jest choroba nieuleczalną.
        --------------------
        Jesteś zwykłą,pozbawioną podstaw wiedzy medycznych,dezinformatorką.
        Robisz to albo za pieniądze,albo upodlenie moralne doszło do poziomu gruntu!
        Astma jest nieuleczalna tylko przez lekarzy!
        Prawdziwi medycy leczą astmę szybko,bez leków i bezpowrotnie!
        • sonka_sonka Re: Astma oskrzelowa 06.05.14, 12:11
          Ja bym na twoim miejscu uważała na to co piszesz, widzę Twój adres IP i mogę na tej podstawie skierować zawiadomienie do organów ścigania o podejrzeniu popełnienia przestępstwa, na pewno wiesz jakiego, bo teorie spiskowe masz opanowane.
        • karme-lowa Re: Astma oskrzelowa 09.06.14, 19:10
          maniekpi napisał:

> sonka_sonka napisał(a):
          > Astma jest choroba nieuleczalną.
          > --------------------
          > Jesteś zwykłą,pozbawioną podstaw wiedzy medycznych,dezinformatorką.
          > Robisz to albo za pieniądze,albo upodlenie moralne doszło do poziomu gruntu!
          > Astma jest nieuleczalna tylko przez lekarzy!
          > Prawdziwi medycy leczą astmę szybko,bez leków i bezpowrotnie!
          Ty jesteś prawdziwym medykiem?
          Na pewno jesteś fanatykiem a twoje ego jest tak wielkie że pewnie w drzwiach się nie mieści.
    • mirollo17 Re: Astma oskrzelowa 08.08.14, 11:25
      Astmie oskrzelowej często towarzyszą inne choroby alergiczne, w tym AZS czy uczulenie na kurz. W miarę upływu czasu choroba może ustąpić, ale nie jest to regułą. Warto zapoznać się ze sposobami, które pozwalają złagodzić przebieg choroby. Liczbę ataków duszności można zminimalizować, unikając pewnych czynników. Polecam artykuł www.mojealergie.pl/astma-oskrzelowa-wszystko-co-musisz-o-niej-wiedziec/. Poświęcono w nim dużo miejsca astmie oskrzelowej. Może dowiesz się czegoś nowego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka