amaga56 23.10.09, 12:37 Witam, czy ktoś był z Itaką w tym hotelu? Biorę go pod uwagę w przyzłym roku, zwłaszcza ze względu na samochód w cenie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bobik Re: La Vinuela IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.09, 15:10 Byłem na początku września, pobyt bardzo udany, hotel bez zastrzeżeń, na odludziu, bardzo dobra kuchnia, w sam raz na tygodniowy pobyt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amaga Re: La Vinuela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.09, 22:06 Dzięki wielkie. A był rzeczywiście ten samochód w cenie? I jak daleko do Sewilli, Granady, Kordoby? Wykupiłeś pobyt tylko ze śniadaniami czy też z dwoma posiłkami? KOrzystałeś z plaży? Wiem, że odlgła o 15 km, ale jak sie ma samochód do dyzozycji to nie problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobik Re: La Vinuela IP: 195.187.253.* 02.11.09, 14:20 tak to prawda,prawda samochód był wliczony w cenę, ja dostałem pojazd wyższej klasy ( Seat Ibiza ) niż standardowy ( podobno ) Fiat Panda bez żadnej dopłaty. Co do posiłków to o kuchni La Vinuela decydują nie śniadania, które są typowe, ale właśnie kolacje ( lub obiady jak kto woli ). Ciekawa sprawa, że w menu znajdował się dopisek, iż pewne dania w opcji z 2 posiłkami płatne są 5 euro. Ja jednak nie spotkałem sie w praktyce z czymś takim. Pozytywnie zaskakują ceny napoi, nie tylko w restauracji ale i w minibarze. Obsługa nie ma w zwyczaju proponowania ( wpychania ) ci najdroższych trunków. Odnośnie plaży to nie nastawiaj się na nic wielkiego najbliższa plaża w Torre del Mar niczym nie zachwyca, piasek jest ciemny a wręcz brudny ( kolor ), sporo kamieni. Lepiej pojechać do Nerja ( chociaż plaże nie są duże ale miasteczko klimatyczne) lub jak ktoś woli totalna komercje turystyczna to plaże za malagą ( Torremolinos, Benalmadena itp.). Do Malagi jest ok. 54 km, do Granady przez góry ok. 100 km, autostradą - wzdłuż wybrzeża do Motril i dalej przez góry - więcej ok 130 km), do Kordoby ok. 180 km ( najkrótsza trasa ), może być nawet ok 220 km, zależy jaką drogą. Polecam wycieczkę do Los Alpujaras ( koniecznie! ). Do Sewilli będzie też jakieś 220 km ( przez Antequera - gorąco polecam to miasto do zwiedzenia). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amaga Re: La Vinuela IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.09, 13:06 Bardzo serdecznie dziekuję za wskazówki, jakoś wydawało mi się bliżej do Sewilli, Graandy itp. Jako studentka wiele lat temu zwiedzałam te miejsca stopem, ale teraz chciałabym je pokazać synowi. Odpowiedz Link Zgłoś