Dodaj do ulubionych

Barcelona i Majorka

IP: *.nycmny.fios.verizon.net 28.12.10, 16:12
Chcemy pojechac na wakacje do Barcelony i na Majorke ale nie mamy najmniejszego pojecia gdzie, co i jak?
Bardzo prosze o wszelkie porady.
Co lubimy:
ladna plaze
nocne zycie, taniec
mlodszych ludzi
latwy przejazd
czysty hotel
skromniejsze ale dobre jakosciowo jedzenie

Nie zalezy nam na zwiedzaniu, nie musi byc tanio ale bez przepychu.
Jestesmy otwarci na wszelkie inne sugestie wakacyjne.
Chetnie skontaktujemy sie z ludzmi, ktorzy planuja podobne wakacje w Europie, Meksyku, Karaibach
Obserwuj wątek
    • owczarekmichal Re: Barcelona i Majorka 06.01.11, 17:22
      Wyjazd chcecie mieć łączony , czy po prostu macie w planach odwiedzić te zakątki?
      Czy poszukujecie własnych zorganizowanych wypadów , czy coś z biur podróży?
      Biura podróży nie oferują tego połączenia dwóch zakątków. Ale z biura Itaka - mogę polecić wyjazd na Majorkę - w wersji Last Minute hotel Maria Palia Eugenia - wychodzi bardzo tanio. W okolicy dwa kluby, hotel jak na 3,5* bardzo dobry standard. Jedzenie dobre. Dobrze zorganizowane życie hotelowe - jeśli lubicie tego typu zabawy :) - ale postrzelać z łuku warto :)..
      turystyka-for-all.blogspot.com/
      • Gość: Wakacje Re: Barcelona i Majorka IP: *.nycmny.fios.verizon.net 10.01.11, 04:23
        Po prostu chcemy znalezc dobry hotel w Barcelonie, latwo dostac sie na Majorke i tam znalezc fajny resort albo hotel. Wazne jest lokalizacja kolo ladnych plaz, miejsc, klubow i towarzystwo w resorcie (bez dziadkow, dzieci i pijanych Angoli).
        Ciekawe zajecia w resorcie (klub nocny, siatkowka itp. ) to duzy plus.
        • Gość: ~xon Re: Barcelona i Majorka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.11, 21:48
          Witaj,

Z Barcelony w 8 godzin dostaniesz się na Majorkę promem z portu. Dwie a może nawet trzy sieci obsługują to połączenie, tj. Trasmediterranea oraz Balearia. Z usług tej pierwszej korzystałem w 2009 roku, płynąc na Ibizę. Koszty biletów to mniej więcej 100-110 Euro w 2 strony w przypadku Majorki, siedzenia turystyczne na promie i bez samochodu. Jak siądziesz w pierwszym rzędzie, będziesz pod obserwacją kamery. Ponadto cały czas chodzi policja po promie i podejrzane osoby sprawdza, co daje w sumie poczucie bezpieczeństwa.

Co do samej Majorki, zapraszam do zapoznania się z moją fotorelacją z wyspy. Ponad 600 km samochodem po wyspie i 4 jej strony, relacja: majorka. Być może relacja Cię zainteresuje i coś niecoś podpowie. Na pewno spokojniejsza będzie północ i wschód wyspy niż południe.

Pozdrawiam
          Moje podróże małe i duże | ibiza
    • Gość: ewa Re: Barcelona i Majorka IP: *.Red-88-8-10.dynamicIP.rima-tde.net 25.01.11, 15:33
      Czesc.Jesli chodzi o Majorke chetnie pomoge w wyszukaniu odpowiedniego miejsca i kwatery. Moje GG:6347026

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka