Dodaj do ulubionych

Majorka-dwa pytania

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.11, 15:08
Przylatujemy na Majorke 23 kwietnia 2011. po godz. 22.00
1/jak i gdzie oraz tanio najlepiej wynająć auto dla 5 osób tak aby od razu z lotniska pojechać do hotelu samochodem.Kiedyś brałem auto w Hertzu ale nie oddawali mi depozytu przez 5 dni i powiedziałem nigdy wiecej...(tak na marginesie to ceny aut na Majorce wydają mi się dwa razy wyższe niz na Kanarach gdzie już kilka razy wypożyczałem samochód)
2/czy w Wielkanoc w Port d`Alkudia kupię gdzies rano coś na śniadanie,czy też wszystko będzie zamknięte?
Obserwuj wątek
    • Gość: Rysiek Re: Majorka-dwa pytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.11, 12:36
      Tak czy owak jest drogo!Dzięki za rady,może jeszcze ktoś?...
      A swoją drogą trudno mi uwierzyć,że w dużych turystycznych miejscowościach nie znajdę sklepiku,czynnego choćby od 7do 10.00 gdzie będą sprzedawać świerzy chleb!
      • Gość: skara Re: Majorka-dwa pytania IP: *.Red-83-35-110.dynamicIP.rima-tde.net 08.03.11, 13:02
        Rysiek, w Wielkanoc ani w żadną niedzielę nie spotkasz otwartego sklepiku. Ale jeśli chodzi Ci tylko o chleb to możesz kupić w każdym barze czy cukierni. A tak naprawdę to powinieneś hiszpańskim zwyczajem wyjść rano na śniadanie do baru, zamówić kawę i jakąś tostadę czy też churros.

Co do wypożyczania aut nie pomogę.
    • Gość: Rysiek Re: Majorka-dwa pytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.11, 22:32
      Wszystkich polonistów przepraszam.Dopiero teraz zauważyłem ten "świerzy" chleb.
      Sorry! Co do śniadania w restauracji to już o tym myślałem ale jedziemy w 5 osób,w tym dziecko....a przecież jeszcze jest poniedziałek wielkanocny,może też wszystko będzie pozamykane...
    • Gość: jaro Re: Majorka-dwa pytania IP: *.spray.net.pl 10.03.11, 17:48
      hej
      1. ja wynajmowałem w ub roku samochód w goldcar.com , przylecielismy w nocy i była wypozyczalnai goldcar otwarta, pozostałe zamkniete. oczywiscie bryke rezerwowałem online z jakims wyprzedzeniem... nie mam do czego sie przyczepic jesli chodzi o ta wypozyczalnie... przy oddaniu samochodu nawet nie sprawdzali czy z samochodem jest wszystko ok, a troche go gdzies przyrysowałem...
      w tym roku zastanawiam sie nad opcja rezerwacji samochodu w www.argusrentacar.pl/
      z tego co zerkałem maja naprawde ciekawa opcje jesli chodzi o ceny. gdzies na forum czytałem ze osoby korzystajace z tego portalu były zadowolone... cenowo naprawde wygrywaja, ja niestety jeszcze nie sprawdzałem tej opcji osobiscie...

2. niestety nie wiem nic na temat otwarcia sklepów w Wielkanoc, ale przy samym wybrzezu jest kilka sklepów które, jak tam byłem to były otwarte non stop. fakt ze był to okres wakacyjny wiec moze dlatego były otwarte.

proponuje Ci na to pierwsze śniadanko, aby sie nie zdziwić zabrać bułeczki z Polszy :)
      • Gość: jaro Re: Majorka-dwa pytania IP: *.spray.net.pl 10.03.11, 17:51
        a i jeszcze zapomniałem życzyc udanego wyjazdu. Porto d`Alkudia to super miejscowka. Jak bedziecie zmotoryzowani to polecam zwiedzac co mozecie, gdyz w każde miejsce na Majorce jest bardzo blisko. np z Palmy do P.d`Alkudia to jakies 50 kilka km. pozdro!
    • aniab_24 Re: Majorka- jedno pytanie :)) 10.03.11, 20:55
      A jak wyglada sprawa z wypożyczeniem auta już na miejscu? Będziemy na Majorce na przełomie czerwca i lipca. Czy możemy miec jakiś problem z wypożyczeniem? Do tej pory mam za soba tylko doświadczenia greckie, z których wynika, ze nie warto było rezerwowac auta już w Polsce, bo 1. na miejscu ceny często były trochę niższe, 2. nie było problemu z wyborem i dostępnością auta. Czy tak to tez wygląda na Majorce?
      No i jeszcze doradźcie, czy, zeby na spokojnie (przerwy na papu, plażę, piękne widoki, itp) zjechać wyspę to autko lepiej na 3 czy 5 dni? Dzięki.
      • Gość: jaro Re: Majorka- jedno pytanie :)) IP: 83.143.43.* 11.03.11, 02:44
        to zalezy czy bedziesz chciała wynajac samochod od razu po przylocie czy tylko na samo zwiedzanie. napewno okres czerwiec/lipiec to juz duzo turystów jest, mozna zaryzykowac i wynajac cos na miejscu - nie powinno byc problemu z dostepnością. ja byłem w tym okresie - i w wypozyczalniach (juz nie na lotnisku) było sporo samochodów, a i ceny były dosyc atrakcyjne , niestety nie pamietam jakie dokłdnie i ile sie rozniły od tego co ja rezerwowalem wczesniej na necie.
        co do pytania czy wystarczy zjechac wyspe w ciagu 3 - 5 dni... to powiem tak - ja byłem 2 tygodnie i przez ten czas miałem samochod. codziennie jeździlismy w inne miejsce , zaliczylismy mnóstwo cudownych zatoczek, których są setki , przejechaliśmy cała wyspe, zwiedziliśmy sporo miejsc. ale powiem Ci ze jednak wszystkiego nie zobaczylismy. jak dla mnie 3-5 dni to o wiele za mało. z drugiej strony jesli chcesz zobaczyc tylko kilka miejsc rozgłośnionych w przewodniku to byc moze Ci sie uda, ale gwarantuje ze duzy niedosyt bedziesz odczuwac. sama zadecydujesz, bo nie wiem na co sie nastawiasz - bardziej na leniuchowanie na plaży, czy raczej równiez zwiedzanie?
        • aniab_24 Re: Majorka- jedno pytanie :)) 12.03.11, 22:21
          Dzięki za wyczerpujace info. Auto nie bedzie nam potrzebne od razu po przylocie, najpierw chcemy trochę poleniuchować i nacieszyć się słońcem. Mam swiadomość, ze w 3-5 dni nie da się zobaczyć wszystkiego. 1. Chcę czuc pewien niedosyt i móc za jakiś czas znowu wracać do miejsca, w którym juz byłam i odkrywac je na nowo. 2. Moje dzieci są juz co prawda dobrze "wytresowane" ;-) i dzielnie znoszą voyage'e rodziców, ale przy dłuższym zwiedzaniu mogłabym jednak spotkać się z poważnym buntem. Niestety dla nich nadal najważniejszą rzeczą jest basen i plaża ;-))))))
    • Gość: Rysiek Re: Majorka-dwa pytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.11, 22:49
      Dzięki,dzięki,dzięki!Piszcie jak najwięcej,wszystkie rady przyjmuję z radością!
      A czy na Majorce nie ma naszych ludzi,rodaków,którzy mają informacje z pierwszej ręki?
      P.S. Bułki z Polski?Nieee,chyba będą nieświeże!Pewnie coś zjemy w hotelowej restauracji....może jajko?(na Wielkanoc!)
      • Gość: jaro Re: Majorka-dwa pytania IP: *.spray.net.pl 11.03.11, 02:46
        napewno sobie poradzicie z jedzonkiem... chociaz nie chce mi sie wierzyć ze zaden sklep nie byłby otwartyw tym dniu...
    • szurkas Re: Majorka- jedno pytanie :)) 27.07.15, 21:56
      Jesli znasz tak dobrze Alcudie to moze wiesz jakie sa hiszpanskie strony w necie z ofertami noclegow w tym miejscu,chodzi o takie miejsca jak nad polsim morzem pensjonaty,prywatne domy nie hotele
      • jot.be Re: Majorka- jedno pytanie :)) 28.07.15, 09:34
        Hiszpańskie?
        Szukaj raczej angielskich lub niemieckich.
        Jak www.ownersdirect.co.uk
        Zdecydowana większość apartamentów na wynajem jest
        własnością Anglików/Niemców.
        Czegoś takiego jak pensjonat nad polskim morzem raczej
        nie znajdziesz - są "agroturystyki" ale raczej w głębi lądu.
        I na Majorce stosunkowo niewiele.
        Pozdr
        • szurkas Re: Majorka- jedno pytanie :)) 03.08.15, 23:17
          Jot.be dziekuje! Napewno przejrze
          • jot.be Re: Majorka- jedno pytanie :)) 04.08.15, 11:02
            Przywołany przeze mnie portal został przejęty przez www.homeaway.com

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka