Dodaj do ulubionych

wynajem auta w hiszpanii-firma Hertz

IP: *.ngm.net.pl 06.05.11, 08:58
mam pytanie i prosbe o odpowiedz dot.wynajmu auta w hiszpanii.dotychczas na lotnisku bralem taxi i z tamtąd jechałem na camping.teraz chciałbym wynajac samochod i tu mam na mysli firme Hertz. czy nalezy wykupic przy wynajmowaniu cały bak paliwa? czy tez zwraca sie go w takim jakim otrzymalismy? czy w hiszpanii obowiązują foteliki samochodowe dla dzieci?
czy w firmie Hertz wynajem samochodu jest mozliwy na lotnisku o kazdej porze dnia?(mam przylot na lotnisko Reus przed pólnoca).dziekuje za wszelkie info.
Obserwuj wątek
    • Gość: villain Re: wynajem auta w hiszpanii-firma Hertz IP: *.CNet2.Gawex.PL 06.05.11, 12:43
      ja korzystałem z firmy goldcar z lotniska w Gironie. Odebrałem auto zatankowane do pełna, zwrotów za niewykorzystane paliwo raczej nie ma..proszą tylko żeby zostawić możliwie jak najmniej. Foteliki obowiazują - są płatne dodatkowo parę euro za dzień. Myśle że pracuja całą dobę dostosowując sie do przylotów. Nie wiem jak na lotnisku w Brc ale w Gironie firma Hertz była najdroższa, polecam goldcar albo jedną z kilku innych.

pzdr
    • Gość: gość Re: wynajem auta w hiszpanii-firma Hertz IP: *.adsl.inetia.pl 08.05.11, 13:44
      Ja wynajmowałam samochód z hertza, przez stronę Ryanaira i cena była przystępna (dodatkowo wykupuje ubezpieczenie Super Cover, żeby się nie martwić o rysy lub inne szkody i udział własny w szkodzie, generalnie to ubezp.jest w cenie 50 euro za tydzień, aktualnie jest 100 więc radze poczekać)Zabieraliśmy siedzisko ze sobą, bo cena za wynajem siedziska jest dość wysoka w stosunku do wynajmu samochodu. Samochód odstawia się nie zatankowany.

• Gość: asia Re: wynajem auta w hiszpanii-firma Hertz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.11, 15:02
        a co zrobiłeś z siedzeniem podczas lotu dopłacałeś za bagaż czy jak?
        • be.a Re: wynajem auta w hiszpanii-firma Hertz 27.07.11, 07:45
          my lecielismy w trójkę ,w jednej walizce było siedzisko a potem mieliśmy miejsce na zakupy bo siedzisko zostało w Hiszpani
        • Gość: gosc Re: wynajem auta w hiszpanii-firma Hertz IP: *.adsl.inetia.pl 28.07.11, 20:07
          2 lata temu mieliśmy 2 duże walizki, w jednej mieliśmy oparcie w drugiej siedzisko. W tym roku całe szczęście ciągniemy ze sobą tylko siedzisko. W sumie lepiej dopłacić 80 zł za dodatkową walizkę i coś w nią jeszcze wrzucić, niż 60 euro (maksymalnie) za siedzisko i to bardzo ale to bardzo zniszczone (przynajemniej takie widzieliśmy 2 lata temu).
        • Gość: Hertz - Nigdy więc Re: wynajem auta w hiszpanii-firma Hertz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.13, 09:15
          Mimo telefonicznego potwierdzenia rezerwacji i upewnienia się co do ostatecznych kosztów po zakończeniu wynajmu doliczono mi około 30% ceny za jakieś bliżej niesprecyzowane usługi dodatkowe , dwa razy spotkałem się z tego typu potraktowaniem , mimo prób złożenia reklamacji przez pół roku nie otrzymałem żadnej odpowiedzi . Jestem tylko zbywany . Dużo podróżuję i korzystam z wypożyczalni aut ale z takim postępowaniem spotkałem się po raz pierwszy . dlatego mówię zdecydowanie HERTZ NIGDY WIĘCEJ !! . Oferty łączona z ryanairem niby tania ale po doliczeniu tych " kosztów dodatkowych " staję się jedną z najdroższych na rynku i chyba na tym ma to polegać , ewidentne wprowadzenie klienta w błąd .
          • Gość: gość Gdzie wypożyczać? IP: *.83.41.31.ip4.feromedia.eu 27.04.13, 12:19
            A możesz polecić jakąś wypożyczalnię w Barcelonie, najchętniej w okolicach lotniska? Sprawdzałam już strony kilku z nich, ale te większe (np. właśnie Herz albo Avis) mają dość wygórowane ceny, przy czym pierwsza cena, która się wyświetla z rzeczywistymi kosztami ma niewiele wspólnego. A te mniejsze zwykle mają strony tylko po hiszpańsku i tak naprawdę nie wiadomo, co jeszcze doliczają do podawanej ceny wynajmu. Będziemy wdzięczni za podzielenie się doświadczeniami. Pozdrawiam.
            • Gość: wdxwg Re: Gdzie wypożyczać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.13, 14:31
              forum.gazeta.pl/forum/w,193,122461195,145256001,Re_Zenada_.html
              To tyle jeśli chodzi o firmę Hertz .Dla ryzykantów .
          • Gość: grześ Re: wynajem auta w hiszpanii-firma Hertz IP: *.tylda.net 30.06.13, 10:52
            Potwierdzam - nigdy więcej HERZ!!!
            Wynająłem autko w Barcelonie na 3 dni z opcją Full - Full z firmy FireFLy jakoś powiązanej z Herz (z pełnym ubezpieczeniem SuperCover).
            Jakie było moje zaskoczenie jak sprawdzałem konto to przez firmę Herz de Espania, pociągli mi z karty przeszło 600 PLN. Wracając do Polski na lotnisku w Barcelonie chciałem wyjaśnić sprawę.
            Pani przy okienku zakomunikowała mi że wtedy zostawiłem pusty bak.
            Ja je na to okazałem rachunek ze stacji benzynowej. Wtedy ona powiedziała że kasę oddają na rachunek karty.
            Jednak nic nie zwrócili.
            Na maile nic nie odpowiadają.
            Sprawę zgłosiłem w moim banku i teraz czekam na odpowiedź.

• jot.be firefly 19.07.13, 11:59
              Ja miałem podobny problem z Firefly we Włoszech , ściagnęli mi kasę za paliwo z depozytu dwukrotnie - raz przy odbiorze auta (opcja była pełny/pusty), drugi raz przy rozliczaniu depozytu.
              Kasę wywalczyłem po 3 miesiącach słania kilku maili tygodniowo włacznie z centralą firefly gdzies w UK chyba.
              Sam depozyt (1500€) rozliczyli chyba łaskawie po 3 tygodniach.

Pozdr
              • Gość: aaa Re: firefly IP: *.interoute.com 14.08.15, 14:03
                Powteirdzam!!! Unikajcie tej fimy!!!!! Taka sama praktyka w Hiszpanii!!!
            • zupelnie_bez_sensu Re: wynajem auta w hiszpanii-firma Hertz 08.11.13, 22:09
              Ja też nie polecam tej wypożyczalni. Wynajęliśmy auto w Maladze opcja full-empty przez rentalcars.pl. Nie chcieliśmy płacić depozytu i blokować pieniędzy i specjalnie dzwoniliśmy do carrentals z zapytaniem czy jest możliwość uniknięcia blokady w przypadku firefly. dowiedzieliśmy się ze tak ale trzeba wykupić opcję pełnego ubezpieczenia. w wypożyczalni przy odbiorze powiedzieliśmy ze chcemy full ubezpieczenie i jeszcze się upewniliśmy ze nie będzie blokady. ubezpieczenie kosztowało 45 euro plus vat za 5 dni. przy oddaniu auta pani zapytała jakie mieliśmy ubezpieczenie, powiedzieliśmy ze pełne więc oddaliśmy kluczyki bez oglądania auta. w domu okazało się ze na koncie jest blokada. W rentalcars nikt nie potrafił odpowiedzieć na pytanie dlaczego jest blokada skoro był pełne ubezpieczenie i oddawaliśmy pusty bak. Pani z rentalcars powiedziała żeby się nie martwić bo skoro auto oddaliśmy w dobrym stanie to na pewno blokada zostanie zdjęta. nie mogła zrozumieć że problemem była blokada pieniędzy na którą nie byliśmy przygotowani ani to że jesteśmy stratni ponieważ zapłaciliśmy 50 euro ubezpieczenia żeby blokady uniknąć. Auto było sprawne i wszystko w porządku poza brakiem klimatyzacji która miała być, ale mimo wszystko nie polecam tej wypożyczalni a już na pewno nie rentalcars gdzie albo nie mają pojęcia o warunkach wynajmu albo robią ludzi w balona.
    • matcin Re: wynajem auta w hiszpanii-firma Hertz 30.06.13, 21:41

Ja wypożyczałem w Cicar na Teneryfie ale widzę że w różnych rejonach Hiszpanii też można. Nie wymagana karta kredytowa samochód zatankowany 1/2 baku. Tak samo się oddaje.

www.cicar.com/EN/car-hire-madrid

• Gość: Ewa Re: wynajem auta w hiszpanii-firma Hertz IP: *.opaltelecom.net 01.07.13, 20:08
        A czy korzystal ktos z Was z takiej strony: www.tania-wypozyczalnia.pl ?
        Rowniez bedziemy w Barcelonie i potrzebujemy wynajac samochod, to nasz pierwszy raz w tym temacie i zaupelnie nie wiemy na co zwracac uwage.

• Gość: Andy Re: wynajem auta w hiszpanii-firma Hertz IP: *.ntlworld.ie 20.03.14, 01:19
        Cicar jest spoko
    • tebe Re: wynajem auta w hiszpanii-firma Hertz 19.07.13, 11:50
      Szukając samochodu lepiej korzystać z agregatorów, nie ze stron wypożyczalni. W wypożyczalniach zwykle są gorsze ceny.
      Korzystałem z Hertza w tym roku drugi raz. Ma on zalety - to duża firma, z nowymi przeważnie samochodami (zawsze miałem mniej niż 10k na liczniku, choć nie wiem w sumie po co). Auta są czyste i sprawne, zwykle przyzwoite marki.

Po tegorocznej wyprawie nie zdecyduję się więcej na Hertza. Z dwóch powodów.
      W cenie znalazła się ukryta dopłata za assistance (nie było jej w ofercie agregatora), ale to nie jest duży problem (nie mówię o ubezpieczeniu wkładu własnego). Gorsze jest to, że nie mieli przygotowanego samochodu gdy przyleciałem. Nigdy dotąd coś takiego mi się nie zdarzyło, a pożyczałem już auta w hiszpanii ze 20 razy. I nie tylko mnie dotyczył problem - inni też czekali - chyba przesadzili z rezerwacjami. Proponowali mi też automat i zamiast diesla dali benzynę. Automatów nie lubię, benzyna ok, ale nie na długie wyprawy (ponad 2k km).
      Inna sprawa, że w ostatnim roku sporo wypożyczalni na kontynencie wprowadziło ograniczenia dziennego przebiegu, a hertz nie.
    • benidorm1234 Re: wynajem auta w hiszpanii-firma Hertz 21.03.14, 18:37
      Witam bardzo aktualnie w temacie, w ostatnim miesiacu bylem dwa razy w Hiszpani i korzystalem z dwoch roznych wypozyczalni ,pierwszym razie z firmy Centauro i w drugim z Goldcar i w kazdej firmie byly inne warunki wynajmu samochodu dlatego w drugim przypadku BARDZO przeplacilem poniewaz otrzymalem samochod z pelnym bakiem (diesel Volkswagen Caddy z duzym bakiem na co najmniej 900 km jazdy) samochod wypozyczylem na 5 dni ale nie mialem zamiaru jezdzic po calej hiszpani tylko mial mi sluzyc do zalatwienia kilku formalnosci wiec nie bralem pod uwage ze zrobie wiecej niz 300 km i na swoje nieszczescie przed oddaniem samochodu zatankowalem go jeszcze do pelna i to byl moj blad ale tak bylo w Centauro i nie popatrzylem na umowe , wyporzyczenie w tym przypadku kosztowalo mnie 1800 zl i to jest rozboj w bialy dzien i mysle ze jest to celowo zrobione bo nie dosc ze daje sie samochod z pelnym bakiem za ktory trzeba zaplacic a nie kazdy wyjezdzi caly bak , do tego mozna liczyc na takich klientow jak ja ze sie pomyla i zatankuja przed oddaniem samochodu dlatego taka firma musi dobrze prosperowac dlatego z tych dwoch juz zdecydowanie wole Centauro bo przynajmniej mi daja samochod z calym bakiem ale za niego nie place bo tylko dotankowuje do pelna przed oddaniem samochodu i zaraz po oddaniu przy mnie na moja karte wracaja wsystkie ewentualnie zablokowane srodki, w tym przypadku faktycznie paliwo kosztuje mnie tyle ile sam wyjezdze .Teraz jakbym mial korzystac z wypozyczalni to najlepiej nie tych duzych swiatowych marek a malych lokalnych bo co prawda nie maja tam najnowszych samochodow ale dzieki temu tak sie o nie nie martwia i wypozycza sie je z pustym bakiem , tankuje ile potrzebuje i jezdze za 30 euro dziennie bez zadnych dodatkowych kosztow.
      • marcinoit Re: wynajem auta w hiszpanii-firma Hertz 22.03.14, 12:11
        No coz trzeba czytac to co sie podpisuje..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka