Dodaj do ulubionych

wynajem samochodu - Costa Brava

IP: *.ip.media3.com.pl 14.05.11, 13:25
Wybieram się do miejscowości Tossa de Mar lub Santa Susanna. Jak wyglądają wasze doświadczenia z wynajmem samochodów w tym rejonie. Czy polecacie jakieś większe firmy sieciowe czy bardziej lokalnie np. z hotelu?

Ja mam jedynie doświadczenie z Krety gdzie wynająłem w Avis-ie i podjechali pod sam hotel i odebrali też z hotelu, nie musieliśmy nigdzie do biura jeździć. Na Costa Brava sprawdziłem że też mają biuro ale w Lloret de Mar i nie wiem czy trzeba będzie tam odebrać czy tak jak na Krecie dostarczają pod hotel jeśli jest w pobliskich miejscowościach.
Obserwuj wątek
    • jusytka Re: wynajem samochodu - Costa Brava 24.05.11, 21:57
      Podbijam i zapytuje o przeciętne ceny wynajmu auta oraz doświadczenia z tym związane, może jakieś porady?.
      • Gość: jozefa1 Re: wynajem samochodu - Costa Brava IP: *.171.171.54.static.crowley.pl 25.05.11, 12:45
        Dołączam się do prośby, a może ktoś rezerwował wcześniej przez internet i może podać kontakt?
        • Gość: sunny Re: wynajem samochodu - Costa Brava IP: *.connect.netcom.no 26.05.11, 00:19
          www.car-hire-centre.co.uk/rd-spain/costa-brava.html
          en.costabrava.org/categories/subcategory.aspx?t=car-rental&com=QwBhAHQAZQBnAG8AcgB5AEkARABcADEANgA2AFwA
    • jusytka Czy naprawdę nikt z naszych rodaków nie wynajmował 28.05.11, 12:05
      Aż mi sie wierzyć nie chce, że nikt z naszych rodaków nie wynajmował auta na Costa Brava i nie może podzielić się WŁASNYMI DOŚWIADCZENIAMI?
      • Gość: stan Re: Czy naprawdę nikt z naszych rodaków nie wynaj IP: *.ip.media3.com.pl 28.05.11, 12:45
        no właśnie
        ja jedynie mam doświadczenia z Krety w firmie Avis i wiem, że są oni też w Lloret de Mar ale na Krecie to podstawiali samochód pod hotel, a tutaj to właśnie nie wiem.
        Firmę polecam i przestrzegam przed lokalnymi (chociaż nie wiem jak w Hiszpanii, ale na pewno w Grecji.
        • Gość: jozefa1 Re: Czy naprawdę nikt z naszych rodaków nie wynaj IP: *.171.171.54.static.crowley.pl 31.05.11, 13:42
          No właśnie chodzi nam o te lokalne zwyczaje-np. na sycylii zwyczajowo wynajmuje się w hotelu, a w Grecji wręcz przeciwnie. Na Kanarkach nie ma zwyczaju płacić zaliczkę przy rezerwacji przez internet, w w podanych linkach, jak się zorientowałam, trzeba zapłacić lub podać nr karty.Prosimy więc o więcej szczegółów i może jakąś lokalną sprawdzoną firmę. Avis jest oczywiście sprawdzony ale drogi.
          Pozdrawiam
    • Gość: adam_p1 Re: wynajem samochodu - Costa Brava IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.10.11, 22:07
      byismy pod koniec wrzesnia w Lloret do Mar, wynajelismy punto II za 72 euro za 2 dni.
      zwiedzilismy barcelone, girone, tossa de mar i wybrzeze costa brava ja szczrze polecam ta forme zwiedzania
      • Gość: gość Re: wynajem samochodu - Costa Brava IP: *.ip.netia.com.pl 11.10.11, 15:55
        ja zamierzam być 2 tyg. i nie zamierzam wynajmować auta, to co Ty zobaczyłeś postaram sie "obskoczyć" kimunikacja - jest dobrze rozwinięta, dobre połączenia
        • malin7 Re: wynajem samochodu - Costa Brava 13.10.11, 11:55
          Wynajmowaliśmy w Europcarze , rezerwacja przez internet, odbieraliśmy na lotnisku w Barcelonie, tam tez zwrot. Nie podam Ci ceny, bo to 2,5 roku temu było, ale na dwa tygodnie i z dodatkowym ubezpieczeniem nie było więcej niż 400 euro. Bardzo dużo zobaczyliśmy. Oszczędność czasu i wygoda , polecam taką formę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka