Dodaj do ulubionych

Florida Park - Santa Susana

04.07.11, 13:16
Czy ktoś był w hotelu Florida Park w Santa Susana?
Obserwuj wątek
    • ankmol123 Re: Florida Park - Santa Susana 25.07.11, 08:44
      podbijam temat, nikt nie był w tym hotelu? A może się ktoś wybiera w sobotę 30 lipca?
      • Gość: Kinga Re: Florida Park - Santa Susana IP: *.sgh.waw.pl 25.07.11, 15:21
        Ja byłam rok temu w Santa Susanna, ale w innym hotelu, sorry. Ale zapewniam, że Florida Park z zewnątrz robi wrażenie eleganckiego i przyjemnego hotelu. Pamiętam, że rozmawialiśmy z mężem o tym, że ewentualnie można by się w nim zatrzymać jakąś następną razą ;-)
        • Gość: aaspk Re: Florida Park - Santa Susana IP: *.skynet.net.pl 25.07.11, 22:22
          ja też się wybieram do Floridy, ale 6 sierpnia. Opinie które czytałam były pozytywne - dlatego też zdecydowaliśmy się na ten hotel. Mam nadzieję na udane wczasy, pozdrawiam!
          • Gość: xyz Re: Florida Park - Santa Susana IP: *.operator.enea.pl 26.07.11, 10:01
            Byłam we Florida Park w zeszłym roku i z czystym sumieniem mogę polecić. Wszystko było jak najbardziej OK, Pokoje czyste, jedzonko dobre, każdy coś dla siebie znajdzie. Blisko Carrefour, troszkę dalej Lidl. No i koniecznie trzeba wybrać się do tzw. starej części Santa Susana... piękne widoki. W razie pytań odpowiem
            • Gość: Gość Re: Florida Park - Santa Susana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.11, 08:59
              Właśnie wróciłem z SS, choć byłem w innym hotelu. Powiem szczerze, że miejscowość mnie nie zachwyciła. Nowa część SS to tylko i wyłącznie hotele przy głównej ulicy, tysiące ruskich i plaża niezbyt przyjemna, bo piasek jest gruboziarnisty i 3-4 metry od wejścia do wody robi się już bardzo głęboko (na pewno z tego względu nie jest to plaża przyjazna dla dzieci). Woda na szczęście jest bardzo ciepła. Stara część SS położona jest w głębi lądu, na wzgórzu, ale nic ciekawego, bez jakichkolwiek zabytków. Pomiędzy starą i nową częścią są 2 hipermarkety : Carrefour i Lidl. Dla mnie jedynym plusem tej miejscowości była kolej, którą bez problemu można za kilka euro dojechać do Barcelony lub w drugim kierunku do Blanes, Girony lub Figueres. Ogólnie, nie polecam tej miejscowości.
              • Gość: aaspk Re: Florida Park - Santa Susana IP: *.skynet.net.pl 27.07.11, 13:36
                na szczęście to tylko baza noclegowa i wypadowa do wymienionej Barcelony czy innych miejscowości. witaj przygodo!
              • Gość: Kinga Re: Florida Park - Santa Susana IP: *.sgh.waw.pl 28.07.11, 16:13
                ta "stara część" to już nie Santa Susanna, ale Malgrat - z parku na wzgórzu są niezłe widoki :-)
                ale prawdą jest, że obie te miejscowości są idealna bazą wypadową dla kogoś, kto chce zwiedzać.
            • ankmol123 Re: Florida Park - Santa Susana 27.07.11, 12:15
              a czy na plaży są parasole i leżaki i ile kosztują, czy moża się rozłożyć z własnym parasolem?
              • Gość: Gość Re: Florida Park - Santa Susana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.11, 14:27
                Plaża jest publiczna i każdy może na niej robić, co mu się żyw nie podoba z zachowaniem pewnego umiaru, a własny parasol lub leżak jak najbardziej wskazany.
                • Gość: gość Re: Florida Park - Santa Susana IP: *.warszawa.vectranet.pl 08.12.11, 19:19
                  Witam
                  mam pytanie o posiłki w tym hotelu. Jak jest z napojami w opcji śniadania + obiadokolacje.
                  dziękuję
                  • ankmol123 Re: Florida Park - Santa Susana 09.12.11, 16:12
                    Posiłki dość obfite, my mieliśmy opcję śniadania+obiadokolacje. Do śniadania napoje bezpłatne: kawa, herbata, woda, soki z dystrybutorów, szampan. Do obiadokolacji za napoje trzeba płacić. A co do obiadokolacji niby w ofercie jest od 19, ale my w sezonie mieliśmy wyznaczoną godzine od której mogliśmy wejść do restauracji i na poczatku była to godzina 20-sta, ale po interwencji u rezydenta(byliśmy z małym dzieckiem) zmienili nam na 19, moża było oczywiście wejść poźniej, ale nigdy nie wcześniej niż godzina na karcie posiłków. W sezonie na sniadanie nie można się też wybierać za późno, bo czasami pod koniec nie donosili pieczywa. Ale ogólnie nam się bardzo podobało i polecamy ten hotel, miejscowość i koniecznie trzeba zobaczyć Barcelonę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka