Dodaj do ulubionych

Barcelona - nocleg

07.01.12, 15:28
Planuję wyjazd do Brcelony pod koniec kwietnia. Przeglądam ceny noclegów i widzę, że hotele chyba droższe niż w Paryżu...
Czy możliwa jest cena za noc za 3-osob. pokój od 200 do 300 zł w hotelu o standardzie podobnym do hoteli Etap, najchętniej z łazienką(ale to chyba nierealne?)
Znacie taki hotel?
Proszę o p[ropozycje. Będę pierwszy raz w Hiszpanii.
Etap by mi odpowiadał, ale w obrębie Barcelony nie ma
Obserwuj wątek
    • Gość: oli Re: Barcelona - nocleg IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.01.12, 19:25
      przejrzyj hostele i kwatery prywatne.Zdecydowanie taniej.
      • Gość: andriej29_ Re: Barcelona - nocleg IP: *.icpnet.pl 09.01.12, 22:56
        może ta lista pomoże ohotele.pl/barcelona-najtansze-hotele/ poza sezonem można, trafić na okazje, ale ogólnie Barcelona nie jest tnaim miajstem :(
        • Gość: andriej28_ Re: Barcelona - nocleg IP: *.icpnet.pl 09.01.12, 22:59
          link źle wkleił,to się robi tak: Barcelona tanie hotele
          • Gość: Antyspam Re: Barcelona - nocleg IP: *.static.korbank.pl 10.01.12, 07:40
            > link źle wkleił,to się robi ta
            Spadaj spamerze. Nic nie wnosisz do dyskusji.
            AS.
    • levack.levack Re: Barcelona - nocleg 07.01.12, 19:26
      jovikaa napisała:

> Planuję wyjazd do Brcelony pod koniec kwietnia. Przeglądam ceny noclegów i widz
      > ę, że hotele chyba droższe niż w Paryżu...
      > Czy możliwa jest cena za noc za 3-osob. pokój od 200 do 300 zł w hotelu o stan
      > dardzie podobnym do hoteli Etap, najchętniej z łazienką(ale to chyba nierealne?
      > )
      > Znacie taki hotel?
      > Proszę o p[ropozycje. Będę pierwszy raz w Hiszpanii.
      > Etap by mi odpowiadał, ale w obrębie Barcelony nie ma
      Holiday Inn Express Sant Cugat (wejdź na holidayinn.com i wybierz Barcelona).
      2 dorosłe + dziecko za 57 euro ze śniadaniami, 3 dorosłe 84 euro.
      Kolejka do centrum jakieś 300 metrów od hotelu, jedzie niecałe pół godziny.
      Spaliśmy w ostatnie wakacje, pasował nam idealnie.
      • jovikaa Re: Barcelona - nocleg 08.01.12, 13:12
        Rzeczywiście ten hotel by mi pasował, nie wyskakiwał mi w wyszukiwarce, bo szukałam dla trzech osób (a on ma opcje dla 4), gdybym wzięła oferte bezzwrotną, to zapłaciłabym poniżej 2000 zł za tydzień, ale z mozliwością anulowania to już 500zł więcej....
        • levack.levack Re: Barcelona - nocleg 09.01.12, 15:12
          jovikaa napisała:

> Rzeczywiście ten hotel by mi pasował, nie wyskakiwał mi w wyszukiwarce, bo szuk
          > ałam dla trzech osób (a on ma opcje dla 4), gdybym wzięła oferte bezzwrotną, to
          > zapłaciłabym poniżej 2000 zł za tydzień, ale z mozliwością anulowania to już 5
          > 00zł więcej....

To już kwestia podejścia :) Ja rezerwuję HI jak już prawie na 100% wiem, że jadę i biorę bezzwrotną. A ceny w tych bezzwrotnych ofertach (a często i w flexach) są zwykle lepsze niż w gó...anych hostelach, a jest parking, śniadanie i czasem nawet net w cenie.
          Jak w lipcu jedziesz, to możesz jeszcze poczekać parę miesięcy, wyklaruje Ci się, czy na 100% jedziesz, a może i euro znormalnieje.
      • Gość: ika Re: Barcelona - nocleg IP: *.ip.netia.com.pl 19.03.12, 17:02
        Witam,
        Czy mogłabym prosić o więcej info o tym hotelu : śniadanie : kontynentalne czy bufet ?Czy pokoje są duże? Jak z dojazdami do Barcelony - samochodem?
        Dziękuję z góry za odpowiedź.
        Pozdrawiam
    • Gość: Krzysiek Re: Barcelona - nocleg IP: *.pr1-nat.espol.com.pl 07.01.12, 21:55
      Ale jest Etap w obrebie Barcelony - i to niedaleko lotniska:
      www.etaphotel.com/gb/booking/hotels-list.shtml#topMiddleContent
      poza tym jest kilka hoteli sieci Ibis

• dociekliwy_0 Re: Barcelona - nocleg 07.01.12, 22:28
      > Czy możliwa jest cena za noc za 3-osob. pokój od 200 do 300 zł w hotelu

Możliwa, patrz poniżej.
      bit.ly/uj5jLq
      Jak się porozglądasz za kodami zniżkowymi na różne serwisy rezerwacyjne, to i taniej się uda...
      • dociekliwy_0 Re: Barcelona - nocleg 07.01.12, 22:30
        Miało być:
        bit.ly/zZZcG4
    • jovikaa Hostel Felipe 2 08.01.12, 23:20
      znacie ten hostel? 465 euro za 7 nocy/3 osoby + prywatna łazienka
      Wydaje mi się, że warto....
      Może jakieś opinie o tym miejscu?
      • dociekliwy_0 Re: Hostel Felipe 2 09.01.12, 13:33
        Hostelu samego w sobie to nie znam, natomiast doskonale znam okolice i niektórych mieszkańców :) (mieszkałem ponad rok na rogu Mallorca i Bailen).
        Do stacji metra Verdaquer dojdziesz w 3 minuty, pieszo na plac Kataloński jakieś 20-25 minut. do Graci obrócisz w 10-15 minut, a Sagradę Familię masz za rogiem.

Poza tym w okolicy 4 małe markety, w tym dla budżetowego turysty DIA oraz parę sklepów hindusów (najbliższy za rogiem) - przydaje się przy zakupie alkoholu po 22giej.

Na rogu Mallorca i Verdaguer kawiarnia czynna od rana z zestawami śniadaniowymi typu grzanki, dźem, kawa i sok ze świeżych pomarańczy w cenie 3,5 euro (cena sprzed 7 miesięcy), generalnie małych lokali jest tam dookoła sporo.
        • jovikaa Re: Hostel Felipe 2 09.01.12, 22:25
          No właśnie o to położenie mi chodzi :)
          Nie wiem, czy jest sens przepłacać za lepszy hotel, jeśli nie zamierzamy w nim przesiadywać (przespać się tylko) i to chyba jedyn hostel, który ma jeszcze prywatne łazienki na nasz termin (koniec kwietnia). No ale , gdyby był obskurny, to bym wolała dopłacić.
          Oceny w necie są skrajne - od uwielbienia po najgorszy koszmar :)
          Może jednak zajrzy tu ktos, kto tam był
          I jeszcze jeden, nad którym sie zastanawiam - Putxet (też o dziwo z łazienką)
          • dociekliwy_0 Re: Hostel Felipe 2 09.01.12, 22:33
            > Może jednak zajrzy tu ktos, kto tam był

Nawet jeśli zajrzy to ta jednoosobowa opinia będzie znacznie mniej obiektywna jak te ok. 160 opinii na booking.com czyli na takiej podstawie nie można wyciągnąć wniosków - ot takie moje zdanie, lecz jak kto lubi i woli...
    • Gość: ja Re: Barcelona - nocleg IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.01.12, 22:51
      popatrz na :"//ryanair.hostelworld.com/?Language=Polish&partner=HOSTELS&pos=HOME_TOP_SIDE
    • motylanoga71 Re: Barcelona - nocleg 10.01.12, 11:37
      bez problemu znajdziesz prywatna kwatere (typu 2 pokojowy apartament za 350 euro tydzien) blisko centrum.
      • motylanoga71 cd 10.01.12, 15:01
        zeby nie byc goloslownym, chocby na tym portalu znajdziesz takie

np. to

rentals.loquo.com/spanish/post/30543
    • jovikaa Re: Barcelona - nocleg 12.01.12, 09:22
      Niestety, widzę, że za póżno zabrałam się za szukanie.... Jadę pod koniec kwietnia a już brakuje miejsc (tych zarówno dobrych, jak i tanich w szczególności) - nauczka na przyszłość. Dostałam wiele odmownych maili - nie ma miejsc na ten termin.
      Znalazłam jeszcze coś takiego

barcelonapartment.eu/
      Cena super, kwatera prywatna, tylko opinii żadnych nie znajdę. Trochę ryzyko, bo trzeba wcześniej wpłacić zaliczkę, a jaką mam gwarancję, że mieszkanie będzie czekało?
      Jakie macie doświadczenia z prywatnymi kwaterami? Może ktoś korzystał z tej konkretnej?
      • Gość: nina104 Re: Barcelona - nocleg IP: *.adsl.inetia.pl 12.01.12, 13:33
        Spróbuj takie oferty - z opiniami i pośrednik sprawdzony
        www.homelidays.co.uk/barcelona/apartment-flat-296979en1.htm
        inne w których my byliśmy są już zajęte.
      • motylanoga71 Re: Barcelona - nocleg 12.01.12, 15:59
        a to nie jest cena za osobe czyli 30 eurosow dziennie ?
        Bo cos mi sie tak to widzi.
        Jako ze ja swoj juz zarezerwowalem to podrzuce ci kilka propozycji , na maila jesli chcesz.

jovikaa napisała:

> Niestety, widzę, że za póżno zabrałam się za szukanie.... Jadę pod koniec kwi
        > etnia a już brakuje miejsc (tych zarówno dobrych, jak i tanich w szczególności)
        > - nauczka na przyszłość. Dostałam wiele odmownych maili - nie ma miejsc na ten
        > termin.
        > Znalazłam jeszcze coś takiego
        >
        > barcelonapartment.eu/
        > Cena super, kwatera prywatna, tylko opinii żadnych nie znajdę. Trochę ryzyko, b
        > o trzeba wcześniej wpłacić zaliczkę, a jaką mam gwarancję, że mieszkanie będzie
        > czekało?
        > Jakie macie doświadczenia z prywatnymi kwaterami? Może ktoś korzystał z tej kon
        > kretnej?
        • motylanoga71 albo tutaj wrzuce to co znalazlem 12.01.12, 16:03
          niech i inni skorzystaja.
          es.rentalia.com/103657
          es.rentalia.com/118914
          • Gość: nina104 Re: albo tutaj wrzuce to co znalazlem IP: *.adsl.inetia.pl 12.01.12, 18:57
            Widzę, że korzystasz z Rentalia. Czy już wcześniej miałeś z nimi styczność i jakie opinie? Bo szczerze mówiąc ceny mają czasami fajne:)
            A co do apartamentu, który poleciłam to zarezerwowaliśmy go na sierpień i wychodzi 378 euro za tydzień. A więc wychodzi dniówka 57 euro, niestety nas jest dwoje, więc koszty są średnie, przy większej grupie wychodzi zawsze lepiej, jednak ja mimo wszystko preferuję apartamenty niż hotel.
            • motylanoga71 Re: albo tutaj wrzuce to co znalazlem 12.01.12, 19:12
              stycznosci jeszcze nie mialem, na razie kontakt z wlascicielem znakomity, cena ok 300 za tydzien. Nie wiem jak tam z jezykami typu ang czy niem bo ja akurat hiszpanskim wladam, ale "propetario" mojej miejscowki ma kilka jezykow wpisanych.
    • ratpenat Re: Barcelona - nocleg 12.01.12, 15:35
      Sprobuj tutaj: www.forum-barcelona.pl :)
    • senderismo Re: Barcelona - tani nocleg 21.03.12, 22:37
      hej,

tu znajdziesz sporo informacji na ten temat: forum
    • Gość: koniolka Re: Barcelona - nocleg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.13, 19:35
      Polecam najbardziej zaufaną wyszukiwarkę hoteli,
      czyli Booking.com - od razu stronka z Barceloną, wystarczy wpisać datę i ustawić według ceny, napewno znajdzie się coś fajnego:)
    • kasiunia62 szukam noclegu Barcelona 15.04.14, 23:08
      szukam pokoju w terminie 26.06-3.07 dla małżeństwa z 4letnim dzieckiem w Barcelonie

proszę o kontakt:
      katarzyna.urbanska.1983@gmail.com
    • cauliflowerpl Re: Barcelona - nocleg 30.04.14, 19:10
      W trzech wątkach piszesz to samo i podpisujesz się za każdym razem inaczej?
      Hmmm...
      • guru1980 Re: Barcelona - nocleg 30.04.14, 21:39
        Po pierwszym wpisie skojarzylem ze to moze byc reklama.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka