Dodaj do ulubionych

Loret de Mar

IP: *.pools.arcor-ip.net 15.01.12, 17:27
Czy z dziecmi (12 i 5 lat) mozna sie spokojnie wybrac do tej miejscowosci czy jest o wiele za glosna?? A moze mozecie cos lepszego polecic na Costa Brava z ladnymi plazami i ladymi widokami ;D z gory dziekuje
Obserwuj wątek
    • Gość: e-tam Re: Loret de Mar IP: *.dynamic.chello.pl 15.01.12, 18:40
      asia napisał(a):
      Czy z dziecmi (12 i 5 lat) mozna sie spokojnie wybrac do tej miejscowosci...

Loret de Mar jest OK, ale...
      Jeżeli w planie macie zwiedzanie Barcelony to zachęcam do wyboru innego miejsca bliżej Barcelony.
      Z Loret de Mar dojazd do Barcelony tylko autobusem.
      Lore de Mar - Margret de Mar < odległość ~13,3 km

Dojazd z dziećmi do Barcelony polecam kolejką, jeżdzi co 30min.
      Szybki dojazd kolejką do Barcelony < wybierz miejscowość na mapie

Czytaj moje wpisy < zerknij może będą pomocne
      Akwarium < lokalizacja > A=Akwarium, B=fontanny
      Pozdrawiam,
      • dociekliwy_0 Re: Loret de Mar 15.01.12, 19:59
        > Z Loret de Mar dojazd do Barcelony tylko autobusem.
        > Lore de Mar - Margre
        > t de Mar
        < odległość ~13,3 km

Coś chyba Ci się pomyliło !!!
        • Gość: tommy Re: Loret de Mar IP: *.bialystok.vectranet.pl 15.01.12, 20:17
          17.40 sobota,niedziela Polsat:)Tam mozesz obejrzeć jak wygląda miejscowość :)Jak dla mnie kazde miejsce tego typu (mam na mysli kurort) jest nie do przyjecia!Totalny spęd,motłoch i tlumy pijanych turystów,niemieckich,angielskich,ruskich i niestety nas...polakow:(Osobiscie jesli lubisz spokoj i wypoczynek,polecalbym Ci Costa de la luz...np.Cadiz
          • Gość: mikolas Re: Loret de Mar IP: *.icpnet.pl 17.01.12, 18:15
            oj tak tak, a jeszcze jak się trafi na imprezowy hotel, to już w ogóle przerąbane: hotele w Lloret de Mar
        • Gość: Travellerka Re: Loret de Mar IP: *.toya.net.pl 08.10.13, 14:43
          Witam serdecznie,

Byłam w Lloret de Mar między 14 a 28 września 2013 r. i muszę powiedzieć,że wcale tłumów tam nie zastałam. Miejscowość wywarła na mnie bardzo pozytywne wrażenie a wręcz jestem zachwycona i zauroczona. Bezchmurne niebo, krystalicznie czysta i ciepła woda mieniąca się wszystkimi kolorami turkusu i zieleni, piękne plaże i malownicze zatoki z poszarpanymi wiatrem skałami wchodzącymi w głąb Morza Śródziemnego. Ech... rozmarzyłam się :-) Także polecam podróż we wrześniu. Pogoda jest ciągle piękna a i miejsca na plaży wystarczająco :-) Więcej o mojej podróży na moim blogu www.travellerka.blogspot.com Zapraszam serdecznie

Pozdrawiam
          Travellerka
    • Gość: oli Re: Loret de Mar IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.01.12, 20:14
      chyba nie.Może być dla nich męczące.Wpisy poniżej chwalą Calelę...
      • Gość: gość Re: Loret de Mar IP: *.warszawa.vectranet.pl 15.01.12, 20:55
        albo juz lepiej Malgrat de Mar, Santa Susana...
        • Gość: $ Re: Loret de Mar IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.01.12, 19:04
          a co oprócz betonowych hoteli masz w SS ?
          • Gość: gość Re: Loret de Mar IP: *.warszawa.vectranet.pl 16.01.12, 19:27
            Z SS masz blisko i bo Calleli i do Malgrat de Mar i do Blanes
            • Gość: $ Re: Loret de Mar IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.01.12, 19:48
              tam z każdej miejscowości do jakiejkolwiek jest po prostu blisko.Mając wzdłuż brzegu i drogi kolej możesz dowolnie się przemieszczać ....
    • Gość: piotr Re: Loret de Mar IP: *.dynamic.chello.pl 15.01.12, 21:52
      śmiało Calella : www.holidaycheck.pl/city-filmy_Calella-ch_rv-oid_2468.html?action=detail&mediaId=25353&mediaCategoryMainId=-1&mediaOrder=4
      • Gość: asia Re: Loret de Mar IP: *.pools.arcor-ip.net 19.01.12, 22:17
        Dzieki za opinie, Loret de Mar znamy wlásnie z polsatu ;D Miejscowosc jest bardzo ladna ale tak sie domyslalam ze imprezowa.Wiec co byscie polecili na wakacje z dziecmi w celach raczej odpoczynkowych ;D ?? Gdzie mozna znalezsc fajne miejsce w poblizu Barcelony lub ktos zna jakies inne urocze miejsce w innym zakatku Hiszpanii.Ta Callela jest dosc ciekawa ogladajac filmik,ale ciekawi mnie ten przejezdzajacy pociag pomiedzy hotelami a plaza? Pewnie jest glosno?? Bardzo prosze o jakies podpowiedzi,z gory dziekuje.
        • Gość: Marta Re: Loret de Mar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.12, 19:27
          Wpisz w wyszukiwarkę "Calella" - znajdziesz na ten temat milion postów:) Byliśmy w te wakacje z 8-letnią córką - miejscowość sama w sobie sympatyczna i dobra jako baza wypadowa do samodzielnego zwiedzania Barcelony. Pociąg nie jest zupełnie kłopotliwy - nie wybieraj tylko hotelu w pierwszej linii i kłopot z głowy:)

W razie pytań służę pomocą.
        • Gość: $ Re: Loret de Mar IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.01.12, 19:40
          pociąg jest "cichobieżny", i to nie taki jak u nas.Mogę jeszcze zaproponować Tossę ale ona raczej odcięta od okolicy (do Lloret ok. 15 min. autobusem , można też do Barcelony) choć urokliwa...
          • Gość: gość Re: Loret de Mar IP: *.warszawa.vectranet.pl 20.01.12, 20:26
            albo juz lepiej Malgrat de Mar, Santa Susana...
            • Gość: Marta Re: Loret de Mar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.12, 22:09
              Lepiej niż co? Niż Lloret? Według mnie Malgrat i Santa Susana mają tylko jeden atut - stacje Renfe. Jeśli chodzi o miasteczka same w sobie, to Lloret jest chyba mimo wszystko sympatyczniejsze, choć oczywiście głośniejsze i bardziej imprezowe.

Calella jest jakoś tak po środku:) Są miejsca i do imprezowania, i do spacerowania (np. Park Dalmau z placami zabaw), jest kolejka do Barcelony.
              • monia515 Re: Loret de Mar 25.01.12, 19:38
                LLoret bardzo ładne miasteczko, ale głośne. Ja bym polecała Blanes- piękny ogród botaniczny; albo Tossa de Mar- piękne wwzgórze z zamkiem, wąskie uliczki...
    • Gość: Milena Re: Loret de Mar IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.06.12, 15:18
      wyjazdydlastudentow.pl/oferta/4/hiszpania.html
      Superpromocja do 15 lipca na wyjazdy do Hiszpanii-Costa Brava!!!!!!!!!!!!!
      Lloret de Mar i Malgret de Mar Hotele***
      999zł za 9 noclegów w Hiszpanii, zwiedzanie Wenecji i Paryża! Studenckie klimaty!
      Najlepsza cena na rynku!
      Terminy:2.08-15.08, 11.08-24.08, 20.08-2.09, 29.08-11.09, 7.09-20.09, 16.09-29.09, 25.09-11.10
      wyjazdydlastudentow.pl/oferta/4/hiszpania.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka