Dodaj do ulubionych

Ibiza czy Majorka? Doradźcie!! :)

19.05.12, 16:37
Sprawa wygląda następująco:)

Wiem, że już trochę późno ale chcemy wybrać się ze znajomymi (3 pary) na jedną z tych wysp pod koniec sierpnia. Poszukujemy jakiegoś przyjemnego hoteliku - najlepiej przy plaży z dobrym jedzeniem itd. Przydałyby się też jakieś wieczorne imprezki, a nie towarzystwo starszego pokolenia:) Dodam jednak, że nie chcemy też trafić w samo centrum imprez - myślimy o czymś wyśrodkowanym - nie nudno, ale też nie najwiekszy kurort z najwiekszymi klubami..

Czy możecie doradzić, którą z tych wysp wybrać? Jakieś konkretne miasto, w którym nie brak miejsca na spacerki, imprezy itd? Może polecicie jakieś przetestowane hotele? Na co warto zwrócić uwagę i czego unikać w tym rejonie ?
Chyba, że macie propozycje innych miejsc? Jesteśmy elastyczni :)

Będziemy wdzięczni za pomoc!
Obserwuj wątek
    • glupota.nie.boli Wtorek czy czwartek? 19.05.12, 18:48

Poszukujecie? Jak? I jestescie elastyczni? Wow! Jestescie ludzie-guma.
      Czy cala wasza szostka to grupa bezradnych, cwiercinteligentnych
      quasi-turystow? I nie ma wsrod was nikogo kto moglby zawezic wasze
      elastyczne poszukiwania? Prosze, nie badzcie zalosni!
      • jurand90 Re: Wtorek czy czwartek? 20.05.12, 17:14
        Słuchaj pokemonie, jak Ci sie cokolwiek nie podoba, to sie nie udzielaj, bo nie po to ktos zaklada watek na forum O TURYSTYCE, ktory wlasnie tego dotyczy, zeby czytac Twoje płytkie komentarze. Musisz sie bardzo nudzić, ze trollujesz na forach - szkoda, że jest coraz więcej takich pseudo-inteligentów w sieci.
        I nie - nie jestes cool ze swoim marnym loginem.
        • Gość: tommy Re: Wtorek czy czwartek? IP: *.bialystok.vectranet.pl 20.05.12, 21:10
          Hej JURAND 90 Ty przygłupie!To nie jest forum turystyka tylko forum HISZPANIA!!!!!
          • Gość: ayia napa Re: Wtorek czy czwartek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.12, 22:41
            Wiem, że to Cię zdziwi, ale wyspy Majorka i Ibiza należą do Hiszpanii. Jak nie wiedziałeś to trzeba było zapytać. Kulturalnie byśmy Ci odpowiedzieli bez obrażania nikogo ;)
    • Gość: ayia napa Re: Ibiza czy Majorka? Doradźcie!! :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.12, 13:43
      Wydaje mi się, że młodym ludziom powinny odpowiadać takie miejscowości jak Magaluf czy El Arenal na Majorce. Imprez tam nie brakuje a i pospacerować wieczorami jest gdzie. Polecam hotel Marina Torrenova. Ciche miejsce z świetnym jedzeniem.
      Jeżeli chodzi o Ibizę to powinno Wam się podobać w San Antonio lub w okolicach Playa den Bossa. Na Ibizie może być trochę drożej, ale na pewno bardziej imprezowo. Z tego co pamiętam to Itaka w swojej ofercie obie miejscowości. Pozdrawiam.
      PS. takimi komentarzami jak wyżej się nie przejmuj ;)
      • piasek.mi.zgrzyta Idzie mlodosc :) 20.05.12, 17:39
        forum.gazeta.pl/forum/w,193,133758099,133758099,Niepokojaca_bezradnosc_nowozencow.html
        Nobel nie grozi:)
    • Gość: minia89 Re: Ibiza czy Majorka? Doradźcie!! :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.12, 21:06
      Byłam z znajomymi na Ibizie. Naprawde super wakacje a była nas tylko 4. Wyspa mała i mozna ją objechać w w jeden dzień autem ale wszedzie drogo i trzeba znaleźć tanie markety. Wieczorem jest co robić:), ale też drogo. Na pewno nie można się nudzić i wyspa jest piękna. Plaża Playa de las Salinas robi wrażenie i spokojnie można dojechać z różnych krańców ibizy. I widoki nie do zapomnienia.
      • Gość: ibiza Re: Ibiza czy Majorka? Doradźcie!! :) IP: *.141.77.188.dynamic.jazztel.es 21.05.12, 22:38
        polecam ibize mieszkam tu od paru lat. bardziej imprezowa niz majorka i wedlug mnie ciekawsza. jesli masz jakies pytania to pisz na ibizaconection@gmail.com
    • majkeldzakson Re: Ibiza czy Majorka? Doradźcie!! :) 21.05.12, 13:54
      Moim zdaniem zależy czy chcecie wypocząć czy się zabawić. Mace jakieś ograniczenia cenowe? Może wam się przydać travelscanner.pl/index.php?idOffer=majorka travelscanner.pl/index.php?idOffer=ibiza
    • Gość: lucas Re: Ibiza czy Majorka? Doradźcie!! :) IP: *.141.77.188.dynamic.jazztel.es 21.05.12, 22:31
      polecam ibize. jesli chodzi o imprezy to zachod wyspy, san antonio lub ply den bossa niedaleko ibiza city. polnoc i wscho i srodek wyspy spokojne. piekna przyroda i plaze z tad tez dostaniesz sie na formentere najladniejsza wyspe balearow. majorke odradzam duzo niemcow. ibiza mniejsza bardziej zroznicowana bardziej miedzynarodowa. jesli wybieracie sie wieksza grupa czasami lepiej wynajac wile wychodzi podobnie jak w hotelu ale jestescie u siebie. zobacz strone myibiza.info, spotligt-ibiza. itaka i tui tez maja wycieczki
    • Gość: luśka_m Re: Ibiza czy Majorka? Doradźcie!! :) IP: *.centertel.pl 22.05.12, 22:00
      Ja oczywiście wybrałabym Majorkę bo jest cudowna :) Chciaż Ibiza też ma swoje zalety.
      Widziałam ostatnio na stronie Itaki, że są fajne oferty na obie z wysp, więc można przebierać wybierać :) A może by tak wyskoczyć i tu i tu :)
      • piasek.mi.zgrzyta Pytek efemeryda 23.05.12, 00:04

Dajcie sobie spokoj z odpowiedziami. Nie ma dla kogo. Pipcia zapytala
        i porzucila watek. To sa "turysci" jednopostowi:)
        • pippi.91 Re: Pytek efemeryda 23.05.12, 12:13
          Wcale nie porzuciła tylko na bieżąco śledzi wszystkie rady i przegląda polecane linki:) szczególnie dziękuję za travelscanner! :)
          No i jak narazie jesteśmy bardziej skłonni ku Majorce :) Mamy raczej ograniczony budżet więc i tu i tu odpada :)
          • Gość: korolowa0 Re: Pytek efemeryda IP: *.dynamic.chello.pl 23.05.12, 22:35
            Jeśli wybierzecie Ibizęto tak naprawdę macie tutaj dwa większe kurorty, czyli San Atoinio ( nie polecam, tłumy angielskiej młodzieży :) ) i wspominana Playa de Bossa - i to polecam, powinno idealnie trafic w Wasz gust, macie stąd spacerkiem do stolicy, a tam piękny port, uliczki, wzgórze z przepięknym widokiem, blisko kluby ( choć wejściówki drogie, w sumie byłam cały tydz i tylko przemieszczałam się codziennie na inną plaże, a do klubów moja noga nawet nie stanęła :) za to restaurację i bay przy porcie w stolicy jak najbardziej! tam też się dużo dzieję.
        • Gość: minia89 Re: Pytek efemeryda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.12, 22:17
          Jezu jaki męczący troll...
          • piasek.mi.zgrzyta Re: Pytek efemeryda 23.05.12, 23:16
            Dziekuje za uznanie. Taka jest wlasnie charakterystyka efektywnego
            trola. Meczy.

I nie wzywaj imienia Pana B. na daremno. Moze tobie paluszki
            przykleic do kalwiatury.
            • Gość: minia89 Re: mozg.ci.zgrzyta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.12, 23:58
              charakterystyka mezmózga - debilizm.
              • Gość: free Re: mozg.ci.zgrzyta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.12, 00:28
                No nie przesadzajcie. Widzicie, że gościu jest na zakręcie i należy mu pomóc:

www.centrum-psych.com.pl/index.php?q=terapia-grupowa.html
    • Gość: molikor Re: Ibiza czy Majorka? Doradźcie!! :) IP: *.gemini.net.pl 25.05.12, 14:49
      Byłam i na Majorce i na Ibizie. Polecam Majorkę, a dokładnie miejscowość s'Arenal. Fajne plaże blisko Palmy, dobry dojazd z lotniska. Zerknij tu: Majorka, sporo nie najgorszych informacji.
    • Gość: Magisek Re: Ibiza czy Majorka? Doradźcie!! :) IP: *.dynamic.chello.pl 27.05.12, 08:33
      2 dni temu wróciłam z majorki, jest przecudna!!!!!! Morze ma niesamowity kolor, byliśmy w cala d'or - miasteczko w którym jest kilka plaży w zatoczkach, jest gdzie wyjść na spacer, cudowne widoki, dużo sklepów, restauracji, pubów. My akurat byliśmy w hotelu Barcelo Ponent Playa, przy plaży, dużo animacji, pyszne jedzenie polecam! Z miejsc wartych zobaczenia polecam Formentor i playa de formentor, sa colabra, soller, pollenca też ładne miasteczko. Na pewno jeszcze wrócę na Majorkę :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka