Dodaj do ulubionych

TENERYTA - region i hotel

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 08:37
Hej,

Wybieram się w I połowie X na Teneryfę. Z małym dzieckiem. Zależy mi na
przyzwoitym hotelu i okolicy, w której będzie można z 1,5 rocznym bajtlem
spokojnie pospacerować oglądając (korzystając) z miejscowych atrakcji (park
wodny, park krajobrazowy, inne). Zastanawiam się czy wybrać PN czy PD
Teneryfy? Myślałam raczej o Puerto de la Cruz lub Los Gigantes. Tylko czy tam
są jakieś przyzwoite plaże. Ewentualnie który hotel. Proszę o opinie. Dzięks.
Obserwuj wątek
    • an26d Re: TENERYTA - region i hotel 06.07.04, 10:26
      Stanowczo południe (w październiku). Lepsza pogoda. Niestety do atrakcji (Loro
      Park itp.) trzeba będzie podjechać
    • Gość: Garcio Re: TENERYTA - region i hotel IP: 217.153.90.* 07.07.04, 15:12
      Byłem tam na początku listopada. Po północnej stronie wyspy ok.12-13 przychodzą
      chmury. Codziennie. Więc jeśli bardziej zależy Ci na spacerach niż na słońcu,
      to raczej Puerto de la Cruz. Na południu jest cały czas słońce, bo Teide chmur
      nie przepuszcza. Na południu jest też więcej hoteli, plaż, wybór jest duży.
      Natomiast atrakcji jest chyba więcej na północy. Szczególnie dla dzieci. Ale o
      ile się znam, to 1,5 roczne da się zadowolić mniejszymi parkami wodnymi, a
      takie w okolicach Los Gigantes są. Z drugiej strony na północy jest chyba
      trochę taniej, bo tam mieszka więcej tubylców.
      • styro Re: TENERYTA - region i hotel 07.07.04, 20:12
        Raczej polnoc, aby bez pospiechu zaliczac atrakcje wszelkiej masci - na
        poludnie zawsze mozesz podjechac... Napisz co cie interesuje, czy zamierzasz
        wynajac auto itp... Polecam goraco polnoc...
        • Gość: Turystka Re: TENERYTA - region i hotel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.04, 08:40
          Chcielibyśmy wynająć samochód, ale góra - na 2 dni. Żeby zobaczyć też coś
          trochę poza najbliższymi okolicami hotelu. Choć z małym dzieckiem to raczej nie
          nazwiedzamy... Czy na tej północy są jakieś przyzwoite plaże? Upału co prawda
          nie potrzebujemy, ale dzieciak pewnie pogrzebałby trochę w piachu.
    • Gość: angel Re: TENERYTA - region i hotel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.04, 22:36
      Droga Turystko. Zdecydowanie polecam Ci południe tej pięknej wyspy. Los
      Gigantes, Santa Cruz i Puerto de la cruz, czyli północ są dobre na wycieczkę,
      ale życie turystyczne tętni na południu- Playa de Las Americas, Los Cristianos
      to najpopularniejsze miasta. Plaże (piaszczyste- przeważnie czarne lub szare,
      co tam jest normą-piasek powulkaniczny, ale nie brudzi, podobno jest
      leczniczy :) ), mnóstwo sklepów, również tych bezcłowych, nadmorskie bulwary i
      mnóstwo barów i resauracji. W Playa de las... wspaniały aquapark( odległość ok
      2 km od plaży), gdzie w cenie wstępu można zobaczyć rewelacyjny popis delfinów.
      Co do hotelu, napisz czego wymagasz i jaki interesuje Cię standard. Mieszkałam
      tam pewien czas i polecam zdecydowanie południe. Co roku jeżdże teraz tam na
      wakacje z firmą Alco ze Szczecina. Oferują super jak dla mnie warunki hotel(
      pytaj o La Pintę) i, co ciekawe nie zwykłe malutkie pokoiki, ale apartamenty o
      standardzie 4*.Oddzielnie sypialnia, jadalnia, salon tv sat,i..kuchnię, co dla
      mnie przy małych dzieciach jest niezbędne (podgrzewacze do butelek, mikrofala,
      lodówka, piekarnik, toster i już sama nie wiem, tyle tego tam jest. Hotel przy
      samej plaży (wszyskie tarasy z widokiem na ocean), w samym centrum playa de
      las.. podaję adres strony internetowej www.alco.tm.pl .Są tam telefony(również
      do hotelu!), opisy i adresy biur. Acha, oni teraz mają promocję i za
      zakwaterowanie w takim apart. biorą 120€ za 4 osoby( spytaj oto,jak
      zadzwonisz)! To jest okazja, bo bilety można znaleźć po b.atrakcyjnych cenach
      samemu lub kupić u nich. Ja nie mam zastrzeżeń i szczerze polecam.Pozdrawiam i
      zyczę udanych wakacji.
    • Gość: ola Re: TENERYTA - region i hotel IP: *.stacje.agora.pl 09.07.04, 16:11
      Zdecydowanie północ ! Jeśli wybierasz się na urlop z dzieciaczkiem, to nie
      sądzę, żebyś potrzebowała tętniącego życiem kurortu, którego jedyną atrakcją
      jest wielka ilość hoteli, baseny i... hotele i baseny... Południe ubogie w
      roślinność i prawdziwą hiszpańską kulturę. Północ jest piękna, zielona,
      romantyczna, specyficzna, naznaczona hiszpańską historią i kulturą. Puerto de
      la Cruise to miasteczko, w którym sie zakochałam, wspaniałe do zwiedzania,
      spacerowania, z cudownymi wąskimi uliczkjami, maleńkimi kamienicami, wzgórzami,
      na których kilometrami ciągną się sady, z pieknym starym portem- to miasto ma
      swoją duszę i naprawdę świetnie się tam wypoczywa. Tyle, że rzeczywiście nie
      jest tak upalnie jak na południu, bo Piko del Teide, czyli przepiekny wulkan,
      nie przepuszcza chmur, które uparcie w pewnym okresie roku zalegają nad Puerto
      de la Cruise. Ale jest ciepło, wieczorami wystarczy narzucić sweterek, na pewno
      nie zmarzniesz. W uerto... jest Loro Park, czyli takie duze zoo, oraz
      przepiękne delfinarium.
      Jeśli pojadę kiedyś ponownie na Teneryfę, to na pewno na pólnoc,bo chiałabym
      wrócić w miejsca, które mnie urzekły oraz dokładniej "zapoznać się " z Santa
      Criuse. POozdrawiam i życzę udanego urlopu.
      P.S.
      nie daj się naciągnąć czarnoskórym handlowcom na zakup "oryginalnych" zegarków
      marki Patek i Rolex, oraz figurek wykonanych z drzewa sandałowego- figurki
      tańsze są w Polsce, a zegarki koło oryginalnych nawet nie leżały :))
      • an26d Re: TENERYTA - region i hotel 09.07.04, 16:28
        Problem tylko w tym, że dzeciaczek najczęściej lubi pobawić się w piachu na
        plaży, a nie spacerować po tych przepięknych uliczkach. Poza tym np. dziś
        temperatura na południu 27 stopni a na północy 19. Wybór należy do Ciebie
    • Gość: Aya Re: TENERYTA - region i hotel IP: *.pzuzycie.com.pl 15.07.04, 14:34
      W Los Gigantes praktycznie jest mała plaża i wspaniały widok na Los Gigantes.
      poza tym to mała miejscowość bez żadnych bajerów.
      Puerto de laCrus to północ wyspy gdzie kilka dni w każdym tygodniu leje deszcz,
      a zdarzało się, że ginęli tam turyści pod zwałami błota po takiej ulewie....
      Ja byłam na południu w Adeje, gdzie jest delfinarium i park wodny (w Puerto de
      la Crus też jest LOROPARK z delfinami, tresowanymi słoniami mirskimi, papugami -
      najwieksza kolekcja papug na świecie itp.) W Adeje jest spokojnie plaże, port
      z możliwością wypłynięcia na morze, aby podziwiać delfiny i wieloryby (takie
      małe 7-8-metrowe) za ok.30Euro od osoby (na pokładzie jedzenie i picie - gratis)
      Byłam w hotelu Esmeralda Playa, całkiem fajny z dwoma basenami (jeden z
      podgrzewaną wodą dla dzieci) z widokiem na wulkan Pico el Teide, 100 m od
      plaży. Swoją drogą warto pojechać na wulkan, tylko na szczycie jest dość
      chłodno...(ok.0 stopni C). Polecam południową stronę wyspy. Prawie nigdy tam
      nie pada i masz pogodę jak drut. Niedawno w okolicy Adeje otworzyli nowy park
      krajobrazowy i jakiś z miejscowymi zwierzątkami - wszystko możesz znaleźć na
      stronie internetowej www.tenerife.com
      Aha, wszystkie plaże są zwirowo piaskowe (w końcu to wyspa wulkaniczna) z
      czarnym piaskiem. Kąpiel w morzu raczej niemożliwa (wszytko jedno w którym
      miejscu na wyspie) ze względu na duże fale i silne prądy - w końcu to ocean.
      Także polecam hotel z basenem.

Pozdrawiam,
      • styro Re: TENERYFA - region i hotel 15.07.04, 20:07
        Gość portalu: Aya napisał(a):

> Puerto de laCrus to północ wyspy gdzie kilka dni w każdym tygodniu leje
        deszcz,
        >
        > a zdarzało się, że ginęli tam turyści pod zwałami błota po takiej ulewie....

Buahahahahahhaha Dziekuje Ci Aya dawno sie tak nie usmialem hahahahha bylo to
        dobre!!!! Nie wiem skad to wytrzasnelas, ale ubawilas mnie nieziemsko - prosze
        o ciag dalszy

Turystko, jesli twoje dziecko lubi hordy chamskich, pijanych, glosnych Angoli
        to zdecydowanie polecam poludnie... Ktos pisal o kulturze hiszpanskiej na
        polnocy wyspy - na teneryfie jest tyleee prawdziwej kultury hiszpanskiej co i
        w Polsce.... i wiem co mowie, bo mieszkalem ladnych pare lat i na kontynencie
        i na tej wyspie tez mieszkam nie od dzis.....
        • crucero Re: TENERYFA - region i hotel 16.07.04, 16:40
          no faktycznie przesadzila. styro, a moze to jakas legenda, albo wymysl
          rezydenta biura podrozy?
        • Gość: selim Re: TENERYFA - region i hotel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.04, 22:35
          poznam kogos kto na stałe mieszka na teneryfie ....tomic2@tlen.pl
    • r.kusztal Teneryfa - Wakacje 19.07.04, 13:31
      Witam.
      Teneryfa to właśnie najpiękniejsza z Wysp Kanaryjskich.
      Jest cudowna i wszystkim gorąco ją polecam.

Tak się składa, że już od ponad 4 lat jestem ambasadorem (przedstawicielem)
      dwóch sieci hotelowych znajdujących się na południowym wybrzeżu Teneryfy. Jedna
      jest 4**** w Playa de las Americas a druga 5***** w Los Cristianos.

Organizuje dla nich promocje, przeznaczone dla właścicieli firm, kadry
      zarządzającej, przedstawicieli wolnych zawodów, osób, które po prostu dużo
      zarabiają.

Promocja podobna jest do "jazdy próbnej samochodem" i JEST CAŁKOWICIE BEZ
      ZOBOWIĄZAŃ. NIE MA W NIEJ ŻADNYCH „HACZYKÓW”. WSZYSTKO JEST PRAWDĄ.

Zainteresowane osoby mogą otrzymać tygodniowy, całkowicie bezpłatny pobyt dla
      siebie i całej swojej rodziny o warności około 4000 do 6000 złotych (w
      zależności od Hotelu).
      Bezpłatny pobyt obejmuje m.in.: zakwaterowanie w przepięknym apartamencie,
      korzystanie z atrakcji hotelowych, opiekę polskiego rezydenta, odbiór z
      lotniska...
      Pobyt jest wspaniale przygotowany i niczym nie różni się od klasycznych wakacji
      wykupionych w biurze podróży.

Warunkiem otrzymania Zaproszenia na bezpłatny pobyt, jest zgoda na udział w
      około 2-3 godzinnej prezentacji systemu wakacyjnego RCI (RCI - 3600 4**** i
      5***** Hoteli na całym świecie w tym Hotele TUI, Mariott, Disney. www.rci.com).
      Prezentacja odbywa się na Teneryfie, podczas pobytu i jest tylko jeden raz!
      Jeśli system RCI Wam się spodoba - można na miejscu podpisać umowę i przyłączyć
      się do klubu RCI.
      Jeśli system RCI Wam się nie spodoba lub po prostu będzie dla Was za drogi -
      nic się nie dzieje. Dziękujecie i dalej spędzacie Wakacje.

Jeśli ktoś jest zainteresowany, to chętnie zorganizuję mu taki pobyt. Termin
      jest absolutnie dowolny. Gwarantuję pełna wiarygodność i profesjonalizm.
      Osobiście wysłałem już ponad 600 polskich rodzin. W tej chwili na Teneryfie są
      kolejne 4. Chętnie udostępniam referencje, zdjęcia i kontaktuję z rodzinami,
      które już skorzystały z mojego Zaproszenia.

W ramach Zaproszenia reklamowego istnieje też możliwość przedłużenia pobytu do
      2 tygodni. Cena jest prawie, że niewiarygodna, bo tylko 1000 do 2000 złotych za
      całą rodzinę. Cena zależy od ilości osób i terminu.

Pomagam też oczywiście w tanich przelotach na Teneryfę.
      Cena na lipiec i sierpień to około 1300 złotych brutto - żadnych dopłat.
      Cena zawiera w lot w obie strony, ubezpieczenie, i opłaty lotniskowe.
      Wyloty są w każdą środę (loty tygodniowe i 2 tygodniowe)

Serdecznie zapraszam do kontaktu telefonicznego lub emaliowego. Odpowiadam na
      każdy list. Gwarantuję 100% wiarygodność, choć wiem, że większość osób myśli,
      że to żart, lub, że są w tym Zaproszeniu ukryte "haczyki".

Proszę zadzwonić, napisać - Udowodnię, żę wszystko jest prawdą. To po prostu
      rodzaj reklamy.

Zdjęcia Hoteli, do których można wyjechać znajdują się tu:
      www.tenerifedreams.com

Jeśli jesteście Państwo zainteresowani, to proszę śmiało pytać o wszystko.
      Pozdrawiam

Rafał Kusztal
      biuro@ambasadorowie.pl
      Tel./Fax. (022) 848 03 04
      508 66 22 99
      508 92 18 80
      gg. 1454498
      www.tenerifedreams.com

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka