Gość: Kate IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.04, 10:29 jw Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: madzia Re: wróciłam z Lloret de Mar-pytajcie!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.04, 11:32 napisz cos o pobycie:) w jakim hotelu bylas, do jakich disco chodzilas ( moze pamietasz ceny wejsciowek) itp itd:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: wróciłam z Lloret de Mar-pytajcie!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.04, 11:33 aaaa i zapomnialam.. jaka mialas pogode?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anik Re: wróciłam z Lloret de Mar-pytajcie!!! IP: *.acn.waw.pl 14.07.04, 23:51 A czy znasz hotel MAS ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kate Re: wróciłam z Lloret de Mar-pytajcie!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.04, 12:15 Hej, pogoda-ukrop, ale był też dzień, gdy lało i to porządnie. Mieszkałam w Hotelu Mar, niedaleko plazy. Dyskotek jest cała masa. Ja najbardziej lubiłam chodzić do Hollywood, PriveMagic. Wejście-od 4-6 euro. To był najfajnieszy wyjazd na jakim byłam do tej pory. Gorąco polecam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: wróciłam z Lloret de Mar-pytajcie!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.04, 14:03 hehe, wiem ze lloret jest zajebiste. bylam w zeszlym roku na obozie, w tym roku tez jade;) podobnie jak ty chodzilam do prive de magic:) nadal na dole sa te samochodziki?? wsteep 4-6 euro to jedna wejsciowka, czy caly karnet? polecasz hollywood? jaka muza tam leci? jesli bys chciala to podaj mi gg, bo mam cala mase pytan:D pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kate Re: wróciłam z Lloret de Mar-pytajcie!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.04, 14:54 Co do wstępu na disco, to sa to niestety jednorazówki, ale za to impreza jest super. W Hollywood jest mieszanka, ale przeważa hip-hop, r&b, disco, ogólnie to, co jest teraz na czasie. Jest tam zawsze kupa ludzi różnych nacji i dlatego jest bardzo ciekawie. pozdrawiam, Na gg nie przebywam, bo mam tylko w domu, dlatego śmiało pytaj na forum, a postaram się w miarę szybko odpowiedzieć :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: wróciłam z Lloret de Mar-pytajcie!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.04, 15:29 a co z samochodzikami w magic parku:))?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: wróciłam z Lloret de Mar-pytajcie!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.04, 19:14 Jedziemy do Lloret dopiero we wrześniu alu już teraz jesteśmy na etapie zbierania info; zapytam więc: ile kasy żeby na wszystko wystarczyło - poprostu żeby nie trzeba było się "szczypać" ze wszystkim (pobyt 7 dni), planujemy wycieczki fakultatywne do Barcelony, gdzie jeszcze polecasz? Będziemy w hotelu Rosamar, czy widziałaś ten hotel? (oferta Matuszka). Co wziąśc z Polski bo drogie tam? (picie???), mamy wyżywienie 2 razy dziennie w formie bufetu, wystarcza 2 posiłki czy powinniśmy dokupić jeszcze jeden? Będę wdzięczna za wszytskie uwagi, które ci sie nasuną. Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kate Re: wróciłam z Lloret de Mar-pytajcie!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.07.04, 20:51 witam, samochodziki-kurczę nie pamiętam :-( Ile kasy? - na tydzien uważam, że 1000 spokoooojnie wystarcza. ja na 2 tygodnie miałam jakieś 1000 zł, ale się trochę szczypałam :-) Fantastyczna jest wycieczka do barcelony. można wynająć samochód, albo wziąć fakultet. Fajna sprawa jest też wieczór hiszpański z winkiem, paellą, pokazem tańca flamenco (notabene występuje tam taki gościu-Julio, czy coś takiego. jest okropnie brzydki, ale tak kręci dupcią, że hoho :-) Można też popłynąć do Tossa de mar-nie byłam, ale słyszałam, że warto. Co jeszcze, no tak - wodny park!!! koszuje jakieś 20 euro, ale naprawdę warto. Obiekt znajduje się kilka przystanków dalej, bezpłatnym autobusem, który zawozi pod sam park i należy przyjechac w miarę wcześnie, tzn ok. 10 (dla mnie to własnie było wcześnie:-), zeby być jak najdłużej. We wrześniu dni sa coraz chłodniejsze, więc z reguły tak do 17-17:30 słońce jest wysoko, a potem szybko się chowa, a za nim następuje chłodek. Nie bierz nic z Polski-w hiszpanii ceny sa podobne, no może jakieś napoje są trochę drogie 9ok. 1,5 euro) ale jest taki sklep, nazywa się Dia i znajduje się jakieś 500 metrów wgłąb miasta i tam jest naprawdę tanio. jest tez caprabo, ale tam jest drożej. zaopatrujcie się tylko w Dia, a nie zabraknie Wam na nic. Druga rzecz, to wyżywienie-uwierz mi 2 posiłki z pewnością Ci starczą. Śniadanie z reguły jest od 7-10 i dają naprawdę sporo. Obiadokolacja zaczyna się od 17:45 i trwa do ok. 20:30. Wtedy to jest wyżerka :-) Najprzeróżniejsze potrawy, frytki, mięsa, smażone ziemniaki, surówki, sałatki, makarony, ryby, a na deser owoce, lody itp. Głodna chodzić nie będziesz :-). Hotel Rosamar, z tego co pamiętam znajduje się przy głownej ulicy w pobliżu dyskotek, barów, knajpek, kilkadziesiąt metrów od plaży, chociaż nie jestem tego tak pewna. tam jest kilkaset hoteli i nie sposób zapamiętać wszystkich. Muszę Cię ostrzec, przy głównej ulicy, po zmroku, zawsze stoi kilkadziesiąt osób i namawiają na wejście do dyskotek. Z początku myślisz, że to miłe, ale po paru dniach zaczynają Ci się naprzykszać, bo sa bardzo namolni, no ale cóż-taka praca. Jeżeli jeszcze macie jakieś pytania, to zadawajcie je smiało. Pozdrawiam, PS. Chyba to juz pisałam, ale powtórze to jeszcze raz: WAKACJE W LLORET DE MAR BYŁY NAJWSPANIALSZYMI W MOIM ŻYCIU, a zwiedziłam wiele krajów. Miłego odpoczynku i uważajcie na tubylców ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spainka Re: wróciłam z Lloret de Mar-pytajcie!!! IP: *.ists.pl / *.ists.pl 12.07.04, 10:54 a do Tossy de Mar koniecznie trzeba jechac , to jak byc w Krakowie i nie widziec wawelu , nie bedziecie żałować i najlepiej zafundowac sobie rejs statkiem Lorett - Tossa - Loret około 6 - 7 euro od osoby fajna wycieczka , wypływacie i wracacie kiedy chcecie ale tego samego dnia pozdr spainka ja jade juz w srode po raz 4 ale tym razem do Plaja dAro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MERCI1811 Re: wróciłam z Lloret de Mar-pytajcie!!! IP: *.interpc.pl / *.interpc.pl 14.07.04, 00:25 BYLAM W LLORET PARE LATEK TEMU. ISTNIEJE JESZCZE DISCO ZODIAC PRZY GŁÓWNEJ PROMENADZIE? TAM MIALA STRIPTEASE ZAWSZE TA SAMA ROSJANKA:) W HOLLYWOOD TEZ SIE SUPER BAWILAM:) MIESZKAŁAM W HOTELU FLAMINGO PO PRZECIWNEJ STRONIE OD ZAMECZKU:) POZDRAWIAM I POLECAM!! AAA OPŁACA SIĘ WYCIECZKA DO MONTSERRAT:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Miki/Rosamar Re: wróciłam z Lloret de Mar-pytajcie!!! IP: *.240.81.adsl.skynet.be 14.07.04, 14:34 Miki w hotelu Rosamar bylam kilka lat temu. Mam nadzieje, ze cos sie zmienilo, ale kilka lat temu bylo TRAGICZNIE. jedyna pozytywna rzecz to relatywnie dobre jedzenie. Woda ( do kawy / herbaty ) cuchnela na kilometr. Meble w pokoju z epoki kamienia lupanego. Powierzchnia pokoju ograniczona do minimum. Balkony ( przynajmniej te od strony basenu ) szokujaco male. Mam nadzieje, ze bedziesz w Rosamar przy plazy, gdyz sa jeszcze dwa siostrzane Rosamar-y ( ta sama siec ) ale tam jest jeszcze gorzej. Plac zabaw dla dzieci ( opisywany w broszurze jako dodatkowa atrakcja ) to byla jedna zardzewiala hustawka w pekach trawy wysokosci jednego metra. W hotelowej kawiarni: zamawialam coca-cole, otrzymywalam szklanke 200 ml z szescioma kostkali lodu plus odrobine coca-coli, ktorej kolor po 30 sekundach zmienial sie na bialy. Pani dyrektor: wstretna stara pudernica, ktorej poza makijazem i fryzura plus mlodymi chlopcami nic nie interesowalo. Zycze Wam udanego urlopu i naprawde mam nadzieje, ze cos sie zmienilo Odpowiedz Link Zgłoś
vanillasky13 Miki/Rosamar 14.07.04, 15:11 Nawet nie żartuj! Mam nadzieję, że to było parę lat temu, bo na dzień dizsiejszy to jeden z droższych hoteli w ofercie Matuszka, 1 z 4 cztwrogwaizkowych. W opisie i na zdjęciach wygląda zachęcająco. Blisko przy morzu, z dużym tarasem na morze. Wklejam ci link ponizej czy oby mówimy o tym samym hotelu: www.matuszek.com.pl/h_lldm_rosamar.htm Odezwij się jeszcze i napisz coś więcej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Owszem kochanie Re: Miki/Rosamar IP: *.240.81.adsl.skynet.be 14.07.04, 16:37 to ten hotel. Zaczynam sie martwic, ze niepotrzebnie pisalam. Moge ludziom zepsuc nastroj wakacyjny. Dokladnie bylam tam roku 1998. Byc moze przez ten okres czasu( taka mam nadzieje ) nastapila poprawa czego Wam z calego serca zycze!!! Moje wrazenia byly jednak bardzo negatywne Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Na pocieszenie Re: Miki/Rosamar IP: *.240.81.adsl.skynet.be 14.07.04, 16:45 Meble w pokojach sa inne ( na Twoim linku ) czyli tu chyba nastapila poprawa. W Roku 1998 nie bylo klimatyzacji : hotel mial 3 * Ten hotel na zdjeciu to jest ten "najlepszy" z kompleksu Rosamar Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: Miki/Rosamar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.04, 17:27 A czy też byłaś z Matuszkiem? Bardzo polecano mi to biuro, że rzeczywiście to co co prezentują w swojej ofercie jest zgodne z prawdą. W sumie 6 lat to sporo jak na hotel i mogło się dużo zmienić. Wybraliśmy praktycznie najdroższy hotel a tu takie informację. A czy byłaś w Lloret w jakimś innym hotelu, któy mogłabys polecić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: Miki/Rosamar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.04, 17:35 A jak w ogóle wygląda ustytuowanie hotelu, trudno warunki jakoś przebolejemy, bo i tak w hotelu mamy zamiar praktycznie tylko nocować, więc nam szczególnie nie zależy. Jak wygląda plaża w okolicy, czy rzeczywiście tak bardzo zaludniona (planujemy wyjazd we wrześniu) i wąska? A może znasz jakieś mniej uczęszczane miejsca? Plaża jest żwirkowa czy piaszczysta? Jak wygląda sprawa z leżakami i przede wszystki, parasolami? Czy można wypożyczyć czy hotel ma swoją plażę? Mamy zamiar też wziąś cudział w wycieczkach fakultatywnych, polecisz jakieś szczególnie? Z góry dzięki za wszelkie informację (nawet te złe) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Miki Re: Miki/Rosamar IP: *.217-136-217.adsl.skynet.be 16.07.04, 09:18 A jak w ogóle wygląda ustytuowanie hotelu, trudno warunki jakoś przebolejemy, > bo i tak w hotelu mamy zamiar praktycznie tylko nocować, więc nam szczególnie > nie zależy. Jak wygląda plaża w okolicy, czy rzeczywiście tak bardzo zaludniona HOTEL LEZY PRAKTYCZNIE PRZY SAMEJ PLAZY. PLAZA JEST BARDZO ZALUDNIONA. ALE WE WRZESNIU JUZ JEST DUZO LEPIEJ ( mlodziez siedzi juz w tym czasie w szkolnych lawkach )WIEC POD TYM WZGLEDEM POWINNO BYC OK > > (planujemy wyjazd we wrześniu) i wąska? A może znasz jakieś mniej uczęszczane > miejsca? Plaża jest żwirkowa czy piaszczysta? ZWIRKOWA Jak wygląda sprawa z leżakami i > przede wszystki, parasolami? Czy można wypożyczyć czy hotel ma swoją plażę? MOZNA WYPOZYCZAC NA PLAZY. NIE HOTEL NIE MA SWOJEJ W ODROZNIENIU DO WLOCH PRYWATNEJ PLAZY. > Mamy zamiar też wziąś cudział w wycieczkach fakultatywnych, polecisz jakieś > szczególnie? Z góry dzięki za wszelkie informację (nawet te złe) MONSERAT, BARCELONA ( z reguly wycieczka kombinowana ). POLECAM ROWNIEZ FIGUERES Z MUZEUM S.DALI. Zamartwialam sie faktem, ze swoja negatywna opinia na temat Rosamar moglam popsuc Wam wakacyjny nastroj. Przejrzalam tegoroczne broszury i w opisie hotelu bylo napisane, ze pokoje hotelowe poddane zostaly ostatnio gruntownej renowacji. Najprawdopodobniej wiec bedzie wszystko OK. Ktos pytal o Matuszka. Osobiscie organizuje moje wakacje przez inne biuro podrozy, ale moje siostry byly z Matuszkiem w Tossa de Mar. Byly bardzo zadowolone. Zycze przyjemnych wakacji. ( ja wyjezdzam za tydzien ale do Tossa) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiola Re: wróciłam z Lloret de Mar-pytajcie!!! IP: *.crowley.pl 16.07.04, 12:44 Zamierzam jechac właśnie do tej miejscowości do hotelu MAS. Czy możesz mi coś na ten temat powiedziec.(mam na mysli hotel)? Korzystam z biura OSKAR - czy warto a może jakieś inne biuro jest warte polecenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kate Re: wróciłam z Lloret de Mar-pytajcie!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.04, 17:04 Hej, nie za bardzo kojarzę hotel Mas, ale mogę Cię zapewnić, że w Lloret jest mnóstwo hoteli połozonych w samym centrum, blisko dyskotek, barów i kafejek oraz wspaniałej, długiej i szerokiej plaży. Gdziekolwiek trafisz-będziesz na pewno zadowolona. Zakładam, że jedziesz na wyjazd studencki, gdzie standard hotelu nie jest najważniejszy, bo Lloret to miejsce typowe dla młodych, którzy poszukuja przede wszystkim dobrej zabawy! I takiej właśnie Ci życzę. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Jak tam dojechac z Barcelony IP: *.acn.pl 20.07.04, 17:09 może wiesz dzieki KAsia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chicarica Re: Jak tam dojechac z Barcelony IP: 213.199.221.* 20.07.04, 23:14 Opcja 1: na Placa Catalunya wsiąść w pociąg jadący do Blanes, wysiąść z pociągu w Blanes i pod budynkiem stacji wsiąść w autobus z napisanym z przodu Lloret. Opcja 2: na Estacio del Norte wsiąść w autokar jadący prosto do Lloret, bez przesiadek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anik Re: wróciłam z Lloret de Mar-pytajcie!!! IP: 62.121.122.* 22.07.04, 17:19 Mam pytanko : warto sie wybrac do parku wodnego WATER WORLD w Lloret? Jest tam duzo atrakcji? Ile kosztuje wstep? Mozna sie wybrac na wlasna reke, dowoza tam jakies autobusy?? dzieki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
amaya Re: wróciłam z Lloret de Mar-pytajcie!!! 23.07.04, 10:07 Hej! Według mnie baaardzo warto wybrać się do Water World. Można tam dojechac z centrum Lloret, z dworca. Autobusy są darmowe i kursują m-dzy Lloret a WW kilkanaście razy dziennie. Wstęp do WW, chyba z 16 euro,może mniej, ale ja byłam tam kilka lat temu (przy okazji pobytu w Blanes) i wtedy jeszcze były pesety. Uważam że naprawdę warto tam jechać!!! najfajniejsze jest kamikaze a także, na samej górze, zjazd pontonami po krętej zjeżdzalni (tubie). Suuuuper przezycie, ale trzeba czekac długo, bo jest zwykle duzo chętnych. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewi Opowiesc jak zRomeo i Julii,musze gdzies spac! IP: 194.254.29.* 03.09.04, 00:59 hej,szukam taniego noclegu w okolicy Lloret de Mare,Roses,Gerona?Potrzebuje na pazdziernik.jestem studenka francuska na Lazurowym Wybrzezu i niewiarygodne,ale pewien Polak chce mnie odwiedzic wlasnie w Hiszpanii...Chyba mu zalezy... Odpowiedz Link Zgłoś