Dodaj do ulubionych

Costa de Sol proszę o pomoc

IP: *.dynamic.chello.pl 23.10.13, 10:59
Witam,
mam zamiar spędzić z rodziną święta Bożego Narodzenia w Hiszpanii na Costa de Sol. Proszę o informację, które z miast leżących nad morzem jest najfajniejsze - fajny port, starówka etc - Mijas, Marabella, Benalmadena, Torremolinos czy całkiem inne
Chcemy trochę zwiedzać, ale i odpoczywać. Proszę o wskazówki osoby, które bywają na Costa de Sol. Dziękuję
Obserwuj wątek
    • Gość: pedeka.pl Re: Costa de Sol proszę o pomoc IP: *.nask.waw.pl 23.10.13, 13:48
      Zwiedzac i odpoczywać - proponuję duże miasto Malagę. dużo do zobaczenia, piekne plaże (choć na kąpiel raczej za zimna woda), dobre połączenia do innych miejsc. Jesli coś mniejszego i klimatycznego (a nie kombinat turystyczny), to Salobrena. Zobacz na naszym blogu www.pedeka.pl tam więcej piszemy właśnie o Salobrenie
      pozdrawiam
    • Gość: tommy Re: Costa de Sol proszę o pomoc IP: *.bialystok.vectranet.pl 23.10.13, 16:07
      Z tych ktore wymienilas najbardziej znana jest Marbella,latem mozna tam spotkac wielu znanych ludzi.W tym roku chocby Gareth Bale tam wypoczywał:),Mijas to cudowne,bajkowe,biale miasteczko,Benalmadena i Torremolinos typowe kurorty,wg mnie najmniej warte uwagi.Zdecydowanie Mijas!
    • mama.globtroterka Re: Costa de Sol proszę o pomoc 23.10.13, 20:55
      Z tych wymienionych przez Ciebie to Mijas, choć nie leży tuz nad morzem. Jeśli zdecydujecie się na wybrzeże po drugiej stronie Malagii to zdecydowanie Nerja. Pytanie co chcecie zwiedzać - wtedy warto poszukać miejscowości pod kątem odległości do miejsc które chcecie zobaczyć.
    • Gość: Alvaro Re: Costa de Sol proszę o pomoc IP: *.dynamic.chello.pl 23.10.13, 21:36
      Witam

Wynajmujemy apartament na Costa del Sol, w miasteczku Puerto de la Duquesa z przepieknym portem zaglowkowym. Jesli chodzi o zwiedzanie, w promieniu 20 km jest Gibraltar, cudowna zabytkowa Ronda, Marbella. Apartament jest polozony nad samym morzem, tuż przy plaży. Baseny, siłownia, korty do padla na osiedlu. Idealne do wypoczynku. Wiecej informacji na naszych stronach: www.homeaway.co.uk/p973358a
      www.wakacyjnywynajem.pl/noclegi/10283-sloneczny-apartament/szczegoly#ad-image-0 Zapraszam!
    • Gość: gg Re: Costa de Sol proszę o pomoc IP: *.Red-2-138-233.dynamicIP.rima-tde.net 23.10.13, 23:27
      Jeśli chcesz przeżyć klimat świąt to polecam tylko Malagę, każde inne miasteczko jest fajne do zwiedzania ale świąt się tu już tak nie czuje.
      z wymienionych polecam odwiedzić MIJAS PUEBLO, Marbellę połącz z wizytą w porcie PUERTO BANUS, może spotkasz któregoś z celebrytów na swoim jachcie.
      Zamiast pozostałych, wybierz się do SEVILLI jest piękna na zimę, czy do CADIZ.
      Jeśli starczy czasu to warto skoczyć na Gibraltar na świąteczne zakupy.

• Gość: Majka Re: Costa de Sol proszę o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.13, 17:06
      A ja zapytam, czy pod koniec stycznia jest szansa na ciepłe dni na Costa de Sol, tak żeby trochę poplażować?
      • Gość: gg Re: Costa de Sol proszę o pomoc IP: *.Red-2-138-233.dynamicIP.rima-tde.net 29.10.13, 19:49
        pewnie że tak, w końcu się reklamują że jest 360 dni słonecznych...
        problem jest taki, że pogoda jest nieprzewidywalna, w 2010 r jak zaczęło padać w grudniu przestało dopiero w maju...
        jeden jedyny słoneczny dzień był 27 grudnia...pamiętam , bo byłem wtedy na wycieczce....
        za to w zeszłym roku praktycznie słonecznie cały miesiąc
        i bądź tu mądry
    • renetka33 Re: Costa de Sol proszę o pomoc 03.11.13, 18:56
      Hej.ja na święta wybrałabym Mijas Pueblo-nieprawdopodobnie piękne,klimatyczne,cudowne.nie leży nad morzem bezposrednio,ale w zimie i tak zbyt z tego morza nie skorzystacie-jest za zaimno,a gdybyście chcieli pospacerowac po plaży to wystarczy zjechać kilkanascie kilometrów.dobra baza wypadowa w wiekszość ciekawych miejsc.
      Benalmadena fajna,typowy kurart z hotelami,plażą i śliczną mariną,ale klimatu jak Mijas niestety nie ma.Marbella to samo.Solobrena ciekawa,aczkolwiek takiego klimatu jak Mijas nie ma.Malaga ..no cóż piekna,jest co zobaczyć,można pojechac na wycieczkę,ale wieczorem wrócić do Mijas i poczuć się jak w siódmym niebie...zadne miasteczko nie zrobiło na mnie takiego wrażenia jak Mijas...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka