me-ry 05.11.13, 19:50 Wybieram się pod koniec grudnia na Costa Brava. Lądujemy w Gironie ok. godziny 24 i może ktoś mi doradzi jak się o tej porze dostać do Calelli. Wypożyczenie samochodu nie wchodzi w grę. Z góry dziękuję. Mery Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
martina-0 Re: Z lotniska Girona do Calelli 05.11.13, 22:59 Tu coś o tym pisali: forum.gazeta.pl/forum/w,204,111720889,,Calella_Girona.html?v=2 Odpowiedz Link Zgłoś
me-ry Re: Z lotniska Girona do Calelli 06.11.13, 19:13 Wielkie dzięki. Ten link bardzo mi pomógł. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
martina-0 Re: Z lotniska Girona do Calelli 07.11.13, 17:59 Jeśli masz na myśli Calella de Palafrugell (na Costa Brava), z dworca kolejowego Girona do Palafrugell (40 min. na piechotę do Calella) tylko w weekendy jest nocny autobus. Oto rozkład jazdy: www.teisa-bus.com/ Nie ma bezpośrednich autobusów z Girony do Calella, ale jest linia z Palafrugell do Calella (www.sarfa.com/paginas/sarfa_portada.php), ale nie w nocy... Więc masz parę opcji: nocnym autobusem do Palafrugell i na piechotę 40 min., nocleg w Girona i następnego dnia autobus Girona-Palafrugell (1h 10min) plus bus Palafrugell-Calella (25 min). Jak nie chcesz płacić za nocleg, załóż sobie profil na www.couchsurfing.org. Właśnie użytkownicy z tego portalu udzielili mi tych informacji. Możesz też wziąć taxi lub jeśli masz szczęście, może na lotnisku poznasz ludzi, którzy z życzliwości zabiorą Ciebie do Calella lub poszukaj jakiejś strony o wspólnych przejazdach... A może jakieś biuro podróży ma transfery z lotniska Girona do tej miejscowości i można się "podczepić"? Calella to też wieś koło Maresme i Malgrat de Mar... Chociaż wydaje mi się, że jednak chodziło Ci o to na Costa Brava. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: end Re: Z lotniska Girona do Calelli IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.11.13, 18:07 jakże pokręcone te różne możliwości :( W nocy po wylądowaniu najlepszą opcją jest wcześniejsza rezerwacja transferu na www.shuttledirect.com ( po rezerwacji na stronach Ryanaira także jest ta możliwość) i zapłacić kartą kilkanaście euro od osoby. Zawiozą dokładnie pod drzwi hotelu ( trzeba dokładnie wpisać w zamówienie). Odpowiedz Link Zgłoś